Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θα ήθελα να μάθω σε ποιο ΦΕΚ αναφέρεται ότι είναι παράνομο να γίνουν μόνιμες αλλαγές σε κάποιο κοινόχρηστο σημείο πολυκατοικίας.

Γνωρίζω ότι είναι παράνομο πχ να χτίσω ένα τοίχο στην πυλωτή, ή να αλλάξω τα πλακάκια, αλλά δεν γνωρίζω τον νόμο στον οποίο αναφέρεται ξεκάθαρα το αν μπορούν να γίνουν ενέργειες, για τις οποίες δεν χρειάζεται άδεια ούτε σύμφωνη γνώμη των υπολοίπων. Όπως καταλαβαίνετε κάποιος έχτισε κάτι στην πολυκατοικία που μένω..

Από όσα έχω διαβάσει:

• Χρειάζεται συμβολαιογραφική πράξη μεταξύ των ιδιοκτητών με χιλιοστά οριζόντιας ιδιοκτησίας
  • Χρειάζεται 60%+ ποσοστό συμφωνίας για την αλλαγή

Δεν ξέρω καν αν κάποιο από τα παραπάνω ισχύει. Ειλικρινά ευχαριστώ κάποιον αν μπορέσει να βοηθήσει για να ξέρω πως μπορώ να κινηθώ νομικά.

Δημοσ.

Οταν λες εχτισε κατι εννοεις εχτισε πχ μια αποθηκη ή απλως εκανε καποια αλλαγη στον κοινοχρηστο χωρο πχ νεα πλακακια?

Νομικος δεν ειμαι αλλα μηχανικος και απο τα λιγα που ξερω

1)Καθε αλλαγη μετα την περατωση του κτισματος που δεν υπαρχει στα σχεδια απαιτει Αδεια Εργασιων Μικρης Κλιμακας. Για να βγει αυτη η αδεια χρειαζεται συναινεση αμα ειναι σε κοινοχρηστο.Για μεγαλυτερες αλλαγες θες οικοδομικη αδεια.

2)Πυλωτες και λοιποι κοινοχρηστοι χωροι ειναι αυτο που λεει το ονομα τους, κοινοχρηστοι, δεν μπορει να τους οικιοποιηθει κανενας.

Με λιγα λογια ουτε πλακακια αλλαζεις ουτε τοιχο χτιζεις χωρις αδεια ,τυπικα, τραβα μερικες φωτο για την πολεοδομια + φερε αστυνομια ενω γινονται εργασιες, επειδη δεν εχουν αδεια θα πρεπει να μαζεψουν μεσα τον υπευθυνο, λεμε τωρα...

Δημοσ.

Γενικά απαγορεύεται οποιαδήποτε σταθερή κατασκευή δεν έχει οικοδομική άδεια (που να μην είναι άμεσα αφαιρούμενη) .

Ο κοινόχρηστος χώρος δεν μοιράζεται σε ιδιοκτήτες , αλλά ανήκει σε όλους χωρίς να υπάρχει καταμερισμός σε χιλιοστά ή κάτι τέτοιο.

Μόνο εφόσον αυτό αναφέρεται στα συμβόλαια αγοράς και στο αρχικό εργολαβικό της πολυκατοικίας ,

παραχωρούνται προς χρήση σε συγκεκριμένες ιδιοκτησίες τμήματα του κοινοχρήστου χώρου, όπως πχ. πάρκινγκ πυλωτής.

Ο χρήστης όμως του κάθε χώρου δεν έχει δικαίωμα να κάνει οτιδήποτε χωρίς τη σύμφωνη γνώμη όλων των υπολοίπων,

και αυτό περιορίζεται στο να προσθέσει πχ, μια τέντα ή ένα σκίαστρο το οποίο να μπορεί να αφαιρεθεί άμεσα..

Και φυσικά για τη χρήση που προορίζεται..

Σε extreme καταστάσεις έχω δει να φτιάχνουν σιδεροκατασκευές με κάγκελα και ηλεκτρικές πόρτες σε πάρκινγκ πυλωτής για να προστατεύουν τα αυτοκίνητα τους...

Από εκεί και πέρα θα πρέπει να μιλήσεις με αυτόν που κάνει την κατασκευή , και μετά να το θέσεις ως θέμα στο διαχειριστή και να γίνει συνέλευση για να δείτε τι θα κάνετε..

Εφόσον είναι παράνομο κάνεις καταγγελία στην αστυνομία και έρχονται και τους μπουζουριάζουν άμεσα..

Καλό όμως είναι να υπάρχει συνενόηση και να μην κάνει ο καθένας του κεφαλιού του, γιατί μετά λεφτά βγάζουν μόνο οι δικηγόροι..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...