Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

χαχαχα δεν θελω κατι τετοιο να κανω,ουτε στην Ελλαδα!!Ομως επειδη ασχολουμαι επι του θεματος,σε μικροτερο βεβαια βαθμο,ηθελα να διευκρινισω μερικα πραγματα σχετικα με αυτο..

για σχολες,προς πληροφορικης και τηλεπικοινωνιων το κοβω.

τελος,γιατι ηταν φιλοδοξος ο ορος data center?δεν ειναι εφικτος στα ελληνικα δεδομενα?

• Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Επισκέπτης
Δημοσ.

Χμμμ, αμα σκεφτείς πως ούτε βίδες αυτοστηριζόμενες για Rack δε μπορείς να βρεις με αξιοπρέπεια ... τότε και εγώ φιλόδοξο το χαρακτηρίζω :P

itmaturity.png

Η εικόνα είναι το μοντέλο ωριμότητας IT(λίγο πρόχειρα).

Στα κουτάκια βλέπεις την εξέλιξη της πληροφορικής

Βασική: Στη βασική μορφή όλα δουλεύουν πυροσβεστικά , χαλάει pc αλλάζει pc , κάνει format με Cd και δεν έχει καμία διαδικασία για όλα αυτά. Αλλά και να καούν όλα ε δεν πειράζει βγάζουν το χαρτί και γράφουν.

Τυποποιημένη: Εδώ υπάρχουν κάποιες διαδικασίες πχ πολιτικές ασφαλείας και κάποιοι μικροί αυτοματισμοί. Κεντρική λήψη αποφάσεων για το IT μιας εταιρείας.

Rationalized: Εδώ υπάρχουν αυτοματισμοί σε μεγάλο βαθμό, η παρέμβαση απο διαχειριστές για την επέκταση ή συντήρηση των συστημάτων είναι ελάχιστη. Σχεδόν όλα τα πράγματα είναι κάτω απο διαδικασίες που είναι καθαρά γραμμένες και το ΙΤ τμήμα έχει στρατηγικό ρόλο εντός της επιχείρησης. Χωρίς ΙΤ δεν υπάρχει και εταιρεία.

Dynamic Datacenter: Αυτό είναι το μοντέλο που ΟΛΑ ειναι αυτοματοποιημένα. Σκάει ένας Web Server και αυτόματα το σύστημα αναλαμβάνει να δημιουργήσει ένα καινούργιο και να προσθέσει και άλλους 2 αν δεν φτάνει αυτός για να εξυπηρετήσει τους χρήστες.

Η κάτω γραμμή αναφέρετε στον πλανήτη Γη που είτε ζητάει απο εμάς επεξεργαστική δυνατότητα είτε του το παρέχουμε εμείς.

Εδώ στην ουσία είναι τα φρένα της εξέλιξης. Δε μπορείς πχ να έχεις ένα καταπληκτικό Datacenter και να λες τον οποιονδήποτε "Ξέρεις , τράβα του ένα restart και θα στρώσει" ,επίσης θα πρέπει να υπάρχει η ανάγκη για ολο αυτό καθώς επίσης και απο την εμπειρία μου η μεγαλύτερη τεχνική προδιαγραφή είναι το ...... χρήμα. Σταδιακά όμως όπως προχωράμε σιγά σιγά ο κόσμος καταλαβαίνει τη σημασία.

Στα δεξιά είναι η τελειότητα. Είναι κάτι που δεν θα φτάσουμε ποτέ. Απλά κάθε μέρα θα υπάρχει κάτι καινούργιο.

Εμείς σαν χώρα και σαν ΙΤ λύπάμαι που το λέω είμαστε στο πρώτο κουτάκι. Για αυτό το λόγο όσα λεφτά και να ρίξεις ,όσους πελάτες και να έχεις ο δρόμος είναι πάρα πολύ δύσκολος.

Δημοσ.

To rationalized πιστευω ειναι πιο "ευκολο" να εφαρμωστει στην Ελλαδα..

Παναγιωτη ευχαριστουμε για την αναλυτικη περιγραφη σου,ειναι ιδιαιτερα ουσιωδης:)

Επισκέπτης
Δημοσ.

Ενδιαφέρον όμως έχει για όλους εμάς μάλιστα σε ένα Event είχα δει πρώτη φορά και το ρόλο resource Administrator, είναι μια νέα ειδίκευση.

Πέρα δηλαδή από τους κλασσικούς Admins για το Active Directory,για τον Exchange για το ERP θα υπάρχει και ο Resource Admin ο οποίος θα καθορίζει πόρους σε ένα τέτοιο σύστημα.

Μάλιστα η MS άλλαξε και τις πιστοποιήσεις και πλέον υπάρχει ο Microsoft Certified Solutions Expert σε Private Cloud πχ που είναι ο κατεξοχήν ορισμός μιας τέτοιας θέσης εργασίας.

Νέες θέσεις εργασίας!

Φυσικά αυτά όλα δεν είναι καινούργια πράγματα έρχονται απο παλιά.

Τεχνολογίες όπως το Vpar (Virtual Partitioning) ,το virtualization του Hardware και του Software(ναι είναι δυο διαφορετικά πράγματα) μιας τέτοιας μηχανής έρχονται από το 70 και με τους παλιους που μιλάω τους θυμίζω τα νιάτα τους!

Ωραία πράγματα , για τις σπουδές σου πάντως ότι και αν αποφασίσεις αν έχεις θέληση μπορείς να εμβαθύνεις πολύ και να κυνηγήσεις και τις πιστοποιήσεις όπως είπε και ο Kolslibpro.

By the way ένα ωραίο Site για γενικές πληροφορίες για το Hardware datacenter είναι το www.42u.com

Ρίξτε μια ματιά στο πόσο οργάνωση υπάρχει ακόμη για την υγρασία και τη θερμοκρασία και τα hot air και τα cold air θα πάθετε πλάκα.!!!!

Δημοσ.

συγνωμη τωρα αυτο δεν ειναι υπερβολικο?

δηλαδη το cold air / hot air εχει σημασια?πως δηλαδη επηρεαζει?

εαν δεν ληφθουν υποψιν,τοτε δηλαδη δεν ειναι το ιδιο αποδοτικο?και ποσο αλλαζει η ποιοτητα των υπηρεσιων μεσα απο ολα αυτα..?

Επισκέπτης
Δημοσ.

Αλλάζει όμως η κατανάλωση αν έχεις πχ λιγότερη χρήση των κλιματιστικών.

Τώρα τι να σου πω, δε μου έχει τύχει συνήθως στο ελλάντα οι Servers είναι όπου νάνε!!!!!

Το σωστό όμως είναι όπως λένε αυτοί φαντάσου τί ζέστη θα βγάζουν 25 Rack.

Άσε που περισσότερη ζέστη περισσότερες αστοχίες . Ότι περισσότερα μέτρα μπορείς να έχεις τόσο το καλύτερο. Δες το Mare Nostrum

Mare Nostrum

Αυτά έχουν μέχρι και ζυγαριά ως βιομετρικό για να μπεις !!!!!

Δημοσ.

Αυτο σκεφτομουν κι εγω,οτι στην Ελλαδα οπου ναναι μπαινουν τα μηχανηματα:Ρ

Ενδιαφεροντα τα links!

Προεκυψε ερωτηση ομως:το myrinet μπορει να χρησιμοποιηθει και σε datacenter η σε μητροπολιτικο δικτυο?ή ειναι μονο για supercomputing?

Επισκέπτης
Δημοσ.

Παντού , είχαν και κάρτες κάποτε , απλά δεν περπάτησε τόσο όσο ο χαλκός, θα παραμείνει το μέλλον ειδικά με τα 10g.

Τώρα πλεόν στο Xeon e5 είναι LoM (Lan on motherboard) τα 10G. Θα είναι παντού, είχα γράψει και στο Autoexec μια σύγκριση των νέων Server

http://autoexec.gr/forums/post/39079.aspx

Ψιλοακριβά τα 10G Switch για ToR (Top of Rack),αλλά τι να κάνουμε τώρα όλα έρχονται με ένα κόστος.

Υπάρχουν όμως και Emulex , Brocade,Asante,Force10 και πολλοί άλλοι κατασκευαστές NIC και Switch και παίζουν και στην Ελλάδα.

Μάλιστα διάβαζα προχτές ένα άρθρο του Ethernet Group που μιλάει για TB ταχύτητες.

http://www.pcworld.com/article/220636/waiting_for_terabit_ethernet_dont_hold_your_breath.html

Take a look, έχει πολλά το Datacenter που εν μέρει μπορούν να εχουν σημαντικό ρόλο ακόμη και στην εφαρμογή στο πιο μικρό Rack.

Παράδειγμα ένα θέμα με το Facebook και τα 21'' Rack. Δεν είναι κάτι καινούργιο το μεγαλύτερο Rack, υπάρχουν και 24''. Υπήρχαν και 100 Cm βάθος απλα δεν τα έπαιρνε κανείς,ούτε εμείς βάζαμε μέίναμε στα 80 CM. Σήμερα όμως οι περισσότεροι Servers είναι στα 82+ το bracket για τα καλώδια πάμε στα 96 εκατοστά. Βλακεία μεγάλη να πετάς Rack 80άρι γιατί σήμερα απλά ήρθαν τα πράγματα στη θέση τους.

Για αυτό λέω ειμαστε πίσω στον τρόπο σκέψης.Ακόμη και σήμερα βάζουμε Flat δίκτυα χωρίς L3,και μετά λέμε τι μας φταεί και δεν είμαστε ανταγωνιστικοί.

Βλέπεις απο το μοντέλο IT πως μια τέτοια λύση ακριβή και εξειδικευμένη απλά πάτωσε....γιατί έπρεπε να δώσεις πολλά λεφτά και να γράψεις και Driver με το Myrinet!!!!!!!

Εν αντιθέσει το 4gb χαλκού με ISCSI και MCS(Multiple Connections),MPIO(Multi-Path I/O ή LBFO(Load Balancing/Failover) είναι το Weapon of choice των περισσότερων γιατί είναι τόσο απλό στο Setup.....ακόμη και από το 4GB οπτικής ίνας.

Δημοσ.

τωρα διαβαζω την συγκριση των servers στο autoexec.

βλεπω ομως...το κατεχεις πολυ το αθλημα ρε φιλε!!:)

μερικα πραγματα που λες,δεν τα καταλαβαινω και τα ψαχνω τωρα,ομως πορωνομαι και μονο ετσι με την περιγραφη!!

Επισκέπτης
Δημοσ.

Όσο για το μητροπολιτικό που ρωτάς αύριο το πρωι θα "τερματίσω" μια 12mbit χαλκού θα σου πω τα νέα για ένα νέο Private Cloud τι παίζει!!!

Δημοσ.

Όσο για το μητροπολιτικό που ρωτάς αύριο το πρωι θα "τερματίσω" μια 12mbit χαλκού θα σου πω τα νέα για ένα νέο Private Cloud τι παίζει!!!

αυτο σε παρακαλω μην το ξεχασεις να το κανεις γιατι κι εγω ενδιαφερομαι πρακτικα για κατι παρομοιο που φτιαχνω!

σε ευχαριστωωω:)

Επισκέπτης
Δημοσ.

Μπορεις να ρωτάς ότι θέλεις θα σου απαντάω και αν δεν ξέρω θα σε στείλω σε αυτόν που ξέρει αυτό είναι το Community της πληροφορικής στην Ελλάδα,εμείς είμαστε πιο πορωμένοι απο εσένα!!!!!!!!!!!!!!!

Δεν είναι δουλειά είναι αγάπη, το λέω και το ξαναλέω σε όσους θέλουν να ασχοληθούν , ΥΠΑΡΧΕΙ IT ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ και εγώ είμαι απλά στη μέση, ούτε καλός ούτε κακός είμαι ο μέτριος τύπος που απλά παλεύει για το καλύτερο,keep on bro θα γουστάρεις πολύ.

Κάνε Follow Στο FB ή στο Twitter βάζουμε κάθε μέρα νέα(σχεδόν !!)

http://www.facebook.com/#!/groups/18058897011/

Δημοσ.

Μπορεις να ρωτάς ότι θέλεις θα σου απαντάω και αν δεν ξέρω θα σε στείλω σε αυτόν που ξέρει αυτό είναι το Community της πληροφορικής στην Ελλάδα,εμείς είμαστε πιο πορωμένοι απο εσένα!!!!!!!!!!!!!!!

Δεν είναι δουλειά είναι αγάπη, το λέω και το ξαναλέω σε όσους θέλουν να ασχοληθούν , ΥΠΑΡΧΕΙ IT ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ και εγώ είμαι απλά στη μέση, ούτε καλός ούτε κακός είμαι ο μέτριος τύπος που απλά παλεύει για το καλύτερο,keep on bro θα γουστάρεις πολύ.

Κάνε Follow Στο FB ή στο Twitter βάζουμε κάθε μέρα νέα(σχεδόν !!)

http://www.facebook....ps/18058897011/

Twitter link please:)

Ρε συ..εγω ειμαι καμενος απο τωρα και σε οσους λεω οτι ειναι αγαπη,ειναι χομπι που μπορεις να το δεις και ως δουλεια απο την αποψη της απασχολησης,με δουλευουν:P

Μακαρι με την συνεισφορα ολων μας,το ΙΤ να φτασει και στην Ελλαδα στο μεγιστο δυνατο επιπεδο..!

Επισκέπτης
Δημοσ.

Τwitter link Στην υπογραφή, αν και εγώ είμαι βόρειος (δεν ξέρω απο πού είσαι) έλα στο επόμενο Event είναι δωρεάν, θα πάθεις πλάκα και θα γνωρίσεις και τύπους άρρωστους σαν και εσένα.Και να προσέχεις για παρουσιάσεις όπως του Θανάση Διόγου για να πάθεις το τελικό σοκ των 10000volt

http://autoexec.gr/forums/thread/38314.aspx

Δημοσ.

χμμμ,πατρα μερια εδω..

μετα τις πανελληνιες,στα αθηναικα meetings και στα online,θα ειμαι μονιμος πιθανοτατα:)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...