Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με ελληνικά σε Android


Giorgos216

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα παιδιά. Αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα στο κινητό μου... και στα 2 μάλλον, Huawei Ideos X5 και Xperia Mini, άρα είναι πρόβλημα του Android.

Μπορεί να έχω ελληνικό μενού, πληκτρολόγιο και να εμφανίζονται τα ελληνικά στις φωτογραφίες κλπ, αλλά στη μουσική εμφανίζονται ακαταλαβίστικα, δεν ξέρω, σαν κινέζικα :P Και δεν έχω βρει κανέναν Music Player που να τα εμφανίζει κανονικά. Ξέρει κανένας αν γίνεται κάτι ή όχι? Πολύ εκνευριστικό πάντως, στο iPod φαίνονται μια χαρά... Κρίμα να πρέπει να τα γυρίσω σε greeklish-.-

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δοκίμασε τον MortPlayer Music, στις ρυθμίσεις του προγράμματος στην καρτέλα folder & tag reading έχει επιλογές encoding, μεταξύ των οποίων και ελληνική. Προσωπικά δε ξέρω αν δουλεύει γιατί δεν έχω τραγούδια με ελληνικούς χαρακτήρες στο τηλέφωνο, αλλά είναι ένα καλό σημείο να ξεκινήσεις.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν και δε μου αρέσει σχεδόν καθόλου ο Player, πράγματι βλέπω τα τραγούδια διότι είναι μέσω folders! Ευχαριστώ! :)

Βέβαια, αν ξέρετε κάποιον άλλον τρόπο περιμένω να τον ακούσω!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Είχα το ίδιο πρόβλημα και μέσω app δεν βρέθηκε λύση. Αρκετά παιδιά εδώ μέσα μου πρότειναν μετονομασία των mp3 από το pc με συγκεκριμένες ρυθμίσεις αλλά δεν το έκανα ποτέ γιατί το βρήκα απαράδεκτο σε pc, mac, linux, ios, windows phone να λειτουργούν τα mp3 σωστά και για να τα έχω στο android να κάνω αλχημείες.

 

Τελικά με την αναβάθμιση σε ics δουλεύουν σωστά από μόνα τους, χωρίς να κάνω τίποτα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 11 μήνες μετά...

Έχει προκύψει κάτι νεότερο σε αυτό το θέμα?

Το motorola atrix δεν μπορεί να πάρει -επίσημα και χωρίς να χάσει σε λειτουργικότητα- ICS, οπότε μένω αναγκαστικά σε GB.

Έχει προκύψει κάτι καλύτερο ως λύση στο πρόβλημα των ελληνικών χαρακτήρων στη μουσική?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Από τη στιγμή που το πρόβλημα εμφανίζεται στον music player και έχει όπως λέτε διορθωθεί στην ICS, είναι πιθανό να μπορείς να αντικαταστήσεις τον player με αυτόν της ICS. Χρειάζεται να είναι η συσκευή root βέβαια. Μπορείς να κατεβάσεις πχ μια custom rom ICS για τη συσκευή σου, να ανοίξεις το αρχείο zip, να μεταφερθείς στο φάκελο system/app και να πάρεις το αρχείο Music.apk, το οποίο θα αντιγράψεις στη συσκευή στο φάκελο /system/app και θα επικαλύψεις το υπαρχον αρχείο(αποθήκευσέ το κάπου αλλού πριν μήπως και αντιμέτωπίσεις κάποιο πρόβλημα και χρειαστεί να το επαναφέρεις). Αυτό μπορείς να το κάνεις με κάποιο file manager που να διαθέτει λειοτουργίες root(πχ Es File explorer, Root explorer).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το ίδιο πρόβλημα αντιμετώπιζα και εγώ πιο παλιά και στο κινητο και σε κάποιες εφαρμογές στο pc. Έχει σχέση με την κωδικοποίηση των tags! Για να διορθώσετε το πρόβλημα απευθείας στο κινητό χρησιμοποιήστε το ID3Fixer!

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...