Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

thanx συνάδελφε, δεν περίμενα ποτέ πως 2 αστέρια θα μπορούσαν να είναι σε τροχιές μεταξύ τους!

Δημοσ.

thanx συνάδελφε, δεν περίμενα ποτέ πως 2 αστέρια θα μπορούσαν να είναι σε τροχιές μεταξύ τους!

Για την ακρίβεια τα περισσότερα αστέρια είναι ζεύγη ή παραπάνω. Ο ήλιος μας ανήκει στις εξαιρέσεις που είναι μόνος του, αν και υπάρχει μία θεωρία ότι υπάρχει άστρο ζεύγος του ήλιου, αλλά δεν πολυπιστεύεται.

Δημοσ.

Για την ακρίβεια τα περισσότερα αστέρια είναι ζεύγη. Ο ήλιος μας ανήκει στις εξαιρέσεις.

Και παραπάνω. Γενικά μιλάμε για multiple star systems.

Δημοσ.

Και παραπάνω. Γενικά μιλάμε για multiple star systems.

Ναι το έκανα edit, αλλά είμαι ξαπλωμένος και γράφω με το ένα χέρι στο ασύρματο και με πρόλαβες :P

Δημοσ.

πολύ χαίρομαι που μιλάω με συναδέλφους του project! :-D

Μπα, καμία σχέση, εμένα σου είπα με πονάει το κεφάλι μου να παρατηρώ φωτεινές τελίτσες.

Απλά η αστροφυσική πάντα με συνέρπαζε, και αν είχα την υπομονή να ξεσκονίσω τις όποιες γνώσεις απέκτησα στο λύκειο σε θετικά μαθήματα, θα γραφόμουν στο πανεπιστήμιο στη τμήμα φυσικής.

Αλλά έχω δει μπόλικα ντοκιμαντέρ, και κάτι ψιλοθυμάμαι. Μου ήρθε και το όνομα του άλλου αστεριού που λένε πως είναι ταίρι του ήλιου, Νέμεσις αν θυμάμαι καλά, και δεν το έχουμε βρει ακόμα γιατί είτε είναι μαύρη τρύπα είτε νάνος οπότε δεν έχει φως να εκπέμψει.

Δημοσ.

τι εννοείς είναι ταίρι του ήλιου;

Αυτό σημαίνει με λίγα λόγια binary stars. Δύο αστέρια που το ένα περιστρέφεται γύρω από το άλλο. Η πλειοψηφία των άστρων είναι είτε binaries, είτε multiples, δηλαδή παραπάνω από δύο αστέρια, 3,4,5 κτλ που περιστρέφονται το ένα γύρω από το άλλο.

Δημοσ.

Αυτό σημαίνει με λίγα λόγια binary stars. Δύο αστέρια που το ένα περιστρέφεται γύρω από το άλλο. Η πλειοψηφία των άστρων είναι είτε binaries, είτε multiples, δηλαδή παραπάνω από δύο αστέρια, 3,4,5 κτλ που περιστρέφονται το ένα γύρω από το άλλο.

ώπα αυτό δεν το περίμενα ο ήλιος να είναι binary άστρο, ποτέ δεν το είχα ακούσει!

Δημοσ.

Δεν είναι όμως :rolleyes:

Nemesis star

Ισχύει η θεωρία ακόμα φίλε, δεν έχει καταρριφθεί, και οτιδήποτε δεν έχει καταρριφθεί στην αστροφυσική πάντα παίζει σαν πιθανότητα. Ιδίως όταν αυτό δεν το ισχυρίζεται η Κυρά-Κατίνα της γειτονιάς, αλλά αστροφυσικοί παγκοσμίου εμβέλειας και κύρους. Το μεγαλύτερο επιχείρημα των πολέμιων της θεωρίας είναι

"πού διάολο είναι αυτό το αστέρι και αφού είναι τόσο κοντά μας γιατί δεν το έχουμε δει/βρει ακόμα".

Αλλά πιστεύω τα πάντα θα διελευκανθούν σε λίγα χρόνια, αν ο ήλιος μας είναι μόνος του ή έχει ταίρι.

Δημοσ.

Ψάχνουνε μια μεγάλη μάζα που να εξηγεί κάποιες ανωμαλίες που έχουμε παρατηρήσει στην kuiper belt. Πιθανότατα να μην είναι αστέρι αλλά κάποιος πλανήτης.

Παραθέτω μια ενδιαφέρουσα πηγή ενημέρωσης. Ο τύπος είναι αστροφυσικός και κάνει μια προσπάθεια να ενημερώσει τον κόσμο γύρω από τα δρώμενα.

Δημοσ.

Thanx javall αλλά αυτές οι πηγές ενημέρωσης με κάνουν να αισθάνομαι πολύ περισσότερο άσχετος απότι πραγματικά νιώθω και αντικειμενικά είμαι πολύ περισσότερο άσχετος απότι πραγματικά πιστεύω!

Γρίφο το έκανα το σχόλιο! :mrgreen:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...