frostie Δημοσ. 6 Μαΐου 2012 Δημοσ. 6 Μαΐου 2012 Καλησπέρα. Θέλω να μετατρέψω τον βαθμό του πτυχίου μου σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Σύστημα Μεταφοράς Ακαδημαϊκών Μονάδων (ECTS, διότι θέλω να κάνω αίτηση για μια εργασία στο εξωτερικό. Γνωρίζει κάποιος πώς μπορώ να το κάνω αυτό;
computeras13 Δημοσ. 6 Μαΐου 2012 Δημοσ. 6 Μαΐου 2012 Οι μονάδες ECTS καθορίζονται μεν κατά γενικό κανόνα από την EE αλλά από εκεί και πέρα είναι θέμα της σχολής σου το πως τις "λειτουργεί". Οπότε είναι καλύτερα να απευθυνθείς εκεί για να είσαι 100% σίγουρος/η. ΥΓ: Πέραν αυτού οι μονάδες ECTS δεν έχουν να κάνουν με τον βαθμό πτυχίου.
frostie Δημοσ. 6 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 6 Μαΐου 2012 Σ'ευχαριστώ computeras13 για την απάντηση. Μου βγάζει,όμως, το εξής μήνυμα: "If you are not aware of your Swiss-grade, the ECTS grade system with a conversion table for the grade system in Switzerland can help you for the calculation:" και μου δίνει παρακάτω έναν πίνακα με τον βαθμό σύμφωνα με το σύστημα της Ελβετίας και τον ισοδύναμο βαθμό ECTS.
computeras13 Δημοσ. 6 Μαΐου 2012 Δημοσ. 6 Μαΐου 2012 ΟΚ, κατάλαβα τι εννοείς. Οι μονάδες ECTS χρησιμοποιούνται κυρίως για να ορίσεις βαρύτητα σε ένα μάθημα. Στο τέλος ναι ο βαθμός πτυχίου θα βγει μέσω αυτών (ή οποιουδήποτε άλλου συστήματος χρησιμοποιεί η σχολή σου). Στην δική μου σχολή πχ ο βαθμός πτυχίου έβγαινε μέσω των ECTS μονάδων. Γι' αυτό και είναι καλύτερο πάντα να απευθυνθείς εκεί ή να βρεις τον οδηγό σπουδών της σχολής σου όπου λογικά θα ανφέρει τι γίνεται με αυτό το θέμα. Ένα παράδειγμα για το πως δουλέυουν οι ECTS μονάδες (ελπίζω να βοηθήσει): Μάθημα 1: βαθμός - 9, ECTS - 4 Μάθημα 2: βαθμός - 5, ECTS - 6 Μάθημα 3: βαθμός - 7, ECTS - 6 Μάθημα 4: βαθμός - 10, ECTS - 4 Βαθμός πτυχίου = (9 * 4 + 5 * 6 + 7 * 6 + 10 * 4) / (4 + 6 + 6 + 4) = 7.4
frostie Δημοσ. 6 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 6 Μαΐου 2012 Κατάλαβα, θα το ψάξω μέσω σχολής. Σ'ευχαριστώ πολύ!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα