Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαίρετε κύριοι,

Χρειάζομαι λίγο τα φώτα σας. Οι δικοί μου χρησιμοποιούν ακόμα ένα πανάρχαιο υπολογιστή (Pentium 4) τον οποίο δεν επιθυμούν να αλλάξουν αλλά τους ψιλοκολλάει (ναι ξέρω, χαίρω πολύ) και θέλουν την βοήθειά μου. Του έριξα λοιπόν και εγώ μία ματιά και είδα ότι η καθυστέρηση οφείλεται στο γεγονός ότι η μνήμη RAM είναι κατά 80% γεμάτη ανοιχτή με μία ιστοσελίδα (firefox) το Outlook και το Skype. Σκέφτηκα λοιπόν, αφού από επεξεργαστή δεν υπάρχει prob να τους βάλω λίγη παραπάνω μνήμη κ να δούμε από εκεί και πέρα.

Η μητρική που έχει επάνω είναι η συγκεκριμένη. Και είχε επάνω ήδη 2 modules 512 200MHz single channel. Πήρα λοιπόν άλλα 2 modules 512 DDR 400MHz που τα είχα πεταμένα σε ένα κουτί και τα κούμπωσα στα 2 ελεύθερα εναπομείναντα slots. Το πρόβλημα το οποίο προέκυψε είναι ότι ο υπολογιστής κατόπιν έπαιρνε μπρος και προτού στείλει το οποιοδήποτε σήμα στην οθόνη ξαναέσβηνε. Μετά από 2-3 δευτερόλεπτα ο υπολογιστής άνοιγε πάλι μόνος του και ξαναέκλεινε με την ίδια διαδικασία.

Προφανώς τον σταμάτησα (ένοιωθα σαν να έκανα εγχείριση σε γέρο άνθρωπο -καλύτερα να αποτύχει η εγχείριση παρά ο γέρος-), του αφαίρεσα τα 2 modules μνήμης που είχα τοποθετήσει, τον επανεκίνησα όπου την πρώτη φορά μου έκανε την ίδια διαδικασία. Τον ξαναέκλεισα, τσέκαρα τα καλώδια προσευχόμενος στον μεγάλο θεό του 0-1 να μην πεθάνει ο υπολογιστής (λέμε τώρα) και όταν το ξανα άνοιξα πήρε πάλι μπρος (και ηρέμησα ότι τουλάχιστον επιβίωσε ο γέρος).

Η απορία μου είναι πως μπορώ να βρώ τι έφταιγε με τις μνήμες.

Παίζει να είναι προβληματικές οι μνήμες;

Παίζει να μην είναι οι μνήμες κατάλληλες; (single/dual channel, ταχύτητα λειτουργίας κλπ)

Εάν το ξαναδοκιμάσω λέτε να τα φτύσει ο υπολογιστής;

Οποιαδήποτε προτροπή/γνώμη θα ήταν ευπρόσδεκτη.

Δημοσ.

Όντως παίζει να έχουν κάποιο θέμα οι μνήμες.

Προτείνω να τις δοκιμάσεις μία-μία μπουτάρωντας κάθε φορά το σύστημα. Επίσης αν είναι ίδιες ανά ζεύγη τοποθέτησέτες ανά 2 στα SLOT 1-3 και στα SLOT 2-4. Δοκίμασέ τες. Δεν παθαίνει τίποτα ο υποογιστής. Στην χειρότερη δεν θα ξεκινάει...

Με τις 200άρες που είχε πάνω το PC εκκινούσε κανονικά?

Δημοσ.

Nα είσαι καλά.

Και με 1,5GB πάντως κάνεις την δουλειά σου (Αν και με το Skype τα πράγματα θα είναι λίγο οριακά)...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...