traganeus Δημοσ. 8 Μαΐου 2012 Δημοσ. 8 Μαΐου 2012 " ΔΕΝ ΖΗΤΑΩ ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΗ " Θα ήθελα να ρωτήσω όσοι αντιμετωπίζεται αυτό το πρόβλημα πως το αντιμετωπίζεται? Παίρνετε φάρμακα ή συμπληρώματα? Κάνετε γυμναστική και αν ναι τι είδος ασκήσεις. Ποδήλατο κάνετε? Εμένα μου είχε πει ο γιατρός να κάνω, αλλα έχω παρατηρήσει μετά ζεματάνε τα γόνατα.... Έχω και εγώ, έκανα θεραπεία 6 μήνες με το donarot και με είχε αφήσει για πολλούς μήνες αλλα τώρα με ξαναέπιασε και θέλω να πάω σε ορθοπεδικό να τον ρωτήσω για ένα συμπλήρωμα που λέγεται ch alpa (υδρολιμένο κολλαγόνο) έχει κανείς εμπειρία με αυτό? *μην το σβήσετε, έχω πάει σε γιατρό και πηγαίνω. εμπειρίες θέλω να μου πούνε άλλα μέλη που έχουν και όχι απο κάποιον καμένο που κάπου άκουσε κάτι!
lademporas Δημοσ. 8 Μαΐου 2012 Δημοσ. 8 Μαΐου 2012 Σε ηλικία 23 ετών πολύ καλός ορθοπαιδικός και αθλίατρος μου είχε διαγνώσει χονδροπάθεια επιγονατίδος. Όταν περπατούσα με έντονο ρυθμό και μετά από κανά 15λεπτο πονούσα (τραβούσε) το εμπρόσθιο και πάνω δεξιά μέρος του μυ που βρίσκεται στη κνήμη και κάτω από το γόνατο. Ο πόνος ήτανε σχετικά ανυπόφορος όσο συνέχιζα να περπατάω, ήταν όμως ανύπαρκτος τις άλλες στιγμές. Ο γιατρός τότε μου είπε ότι αν ήμουν αθλητής θα εξέταζε τότε και μόνο τότε αν αξίζει να γίνει εγχείρηση. Κατά τα άλλα ποτέ δεν μου πρότεινε ούτε και εγώ πήρα κάποια φαρμακευτική αγωγή. Αμέσως τους επόμενους μήνες έκανα και το φανταρικό όπου με την χονδροπάθεια μου πέρασα φίνα! Είχα και βεβαίωση του γιατρού από δημόσιο νοσοκομείο και σε δυο τρεις στρατιωτικούς γιατρούς που ζήτησαν τα ρέστα και την έδειξα, στην τελική και αυτοί μου έδιναν την άδεια για λούφα (μπορεί και να μην ξέραν περί τίνος πρόκειται). Να φανταστείς στο κέντρο λέγαν σε όλους πάρτε κάμψεις και εγώ είχα χονδροπάθεια και τους χάζευα, πράγμα τελείως άσχετο. Τα συμπτώματα που είχα τότε κράτησαν περίπου μέχρι τα 28 μου και μετά τίποτα !! Σήμερα και μετά από 15 σχεδόν χρόνια από την πρώτη διάγνωση, αν και οι περιπτώσεις που καταπονώ τα πόδια μου με έντονη άσκηση είναι σπάνιες (αν και κάνω χειρωνακτική εργασία) δεν έχω παρόμοια συμπτώματα απολύτως ποτέ. Ούτε υποψία. Αυτά. Δεν ξέρω αν βοήθησα ή αν πρόκειται για κάτι τελείως διαφορετικό.
traganeus Δημοσ. 8 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 8 Μαΐου 2012 Εγώ τελευταίες 2 εβδομάδες έχω συνεχώς πόνο και ειδικά αν κάτσω καθιστός χωρίς να τεντωθεί το γόνατο για ώρα. Θα πάω να πάρω και την άποψη απο άλλον έναν ορθοπεδικό μέσα στην εβδομάδα να δώ.
greekparot Δημοσ. 8 Μαΐου 2012 Δημοσ. 8 Μαΐου 2012 Κοίταξε για συμπλήρωμα γλουκοσαμινη και χονδροτινη. Sent from my iPhone using Insomnia
Andreas2 Δημοσ. 8 Μαΐου 2012 Δημοσ. 8 Μαΐου 2012 Hyaluronic acid ίσως να βοηθήσει.Μπορεί και το κολλαγόνο.
paylidis Δημοσ. 8 Μαΐου 2012 Δημοσ. 8 Μαΐου 2012 πφφ μαστιγα εχει γινει.... εμενα μου έκαναν δουλειά οι φυσιοθεραπειές αλλα μετα απο 2 χρονια και μια θητεία πάλι τα ιδια... Τώρα, στην άθληση φοράω ελαστικες επιγονατιδες, ποδήλατο ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ, ναι στην κολυμβηση και το τζοκινγκ σε μαλακα εδάφη και που και που λιγο βολταρεν στην αναγκη... Τουλάχιστον ξέρω απο το προηγούμενο βράδυ αν θα βρέξει το πρωι... Εχω ακουει και αυτές τις χονδροτινες και τις άλλες ουσίες που αναφέρθηκαν αλλα δε δοκίμασα και δε μπορω να εκφέρω γνώμη. Οποιος ξερει θα εχει ενδιαφέρον να τα αναλύσει λιγο... 1
Alxnks Δημοσ. 8 Μαΐου 2012 Δημοσ. 8 Μαΐου 2012 Κοίταξε για συμπλήρωμα γλουκοσαμινη και χονδροτινη. Sent from my iPhone using Insomnia γλυκοζαμινη και χονδροϊτινη (fixed). http://www.bodybuilders.gr/bodybuilding.asp?dtype=4&catid=3&recid=138 http://orthopedics.about.com/cs/supplements/a/glucosamine.htm παρε απο καμια σοβαρη εταιρεια συμπληρωμα, πχ http://www.lambertshealthcare.co.uk/glucosamine-and-chondroitin-p8516/ - κι ενα παραδειγμα απο ελλαδα (google it και θα βρεις μπολικα..ρωτα και στο φαρμακειο της γειτονιας σου στην τελικη) http://www.hatzopoulou.gr/ell/product/Glucosamine_and_Chondroitine_Complex
Material_Defender_1032 Δημοσ. 9 Μαΐου 2012 Δημοσ. 9 Μαΐου 2012 Κάνουν όντως δουλειά αυτά τα συμπληρώματα Glucosamine/Chondroitin? (έχω χρόνια χονδροπάθεια και στα 2 γόνατα και αρκετές κακώσεις σε αυτά...) Σε όσους ιατρούς έχω πάει μου είπαν ΜΟΝΟ ισομετρικές ασκήσεις στην περιοχή εκεί, να αποφεύγω ποδήλατο και σκάλες, να μην τα καταπονώ, να χάσω κιλά (έχω ήδη χάσει αρκετά) και να γυμνάζω δικέφαλους ποδιών (καλά αυτό επειδή έχω και χαλαρές αρθρώσεις =p).
traganeus Δημοσ. 9 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 9 Μαΐου 2012 Αυτο που λέτε με το ποδήλατο με παραξένεψε. Εμένα ο γιατρός μου είπε οτι κάνει και καλό κιόλας αν κάνω ποδήλατο. Θα έχω πρόβλημα αν πρέπει να το σταματήσω γιατί το χρησιμοποιώ για να μετακινούμε εδώ που σπουδάζω.... Χτες πάντως έκανα μια διαδρομή 20 χιλιόμετρα χαλαρό ποδήλατο και σημερα με έχει ΠΕΘΑΝΕΙ στον πόνο το δεξί μου. ΠΡΕΠΕΙ να πάω και σε έναν άλλο να πάρω αλλη μια γνώμη, αλλα δεν ξέρω κανέναν καλό εδω πέρα ρε γαμώτο. Λέτε να πάω νοσοκομείο?
leftermann Δημοσ. 9 Μαΐου 2012 Δημοσ. 9 Μαΐου 2012 Μ' αρέσει που σε παραξένεψε κιόλας. Το ποδήλατο σαφώς και δεν κάνει καλό, καταπονεί το γόνατο με άπειρες κάμψεις-εκτάσεις σε αρκετά μεγάλη γωνία, ακόμα και αν είναι "χαλαρό"... Καμία άσκηση δεν κάνει καλό αν φέρνει το γόνατο σε κάμψη μεγαλύτερη από 30 μοίρες. Όχι σκάλα, όχι ποδήλατο, όχι βαθύ κάθισμα κλπ. Οι ισιμετρικές που προαναφέρθηκαν είναι ο ασφαλέστερος τρόπος να γυμνάσεις τον τετρακέφαλο, αλλά επειδή από μόνες τους δεν φτάνουν, μπορούν να γίνουν και ασκήσεις με κάμψη<30 μοίρες. Επίσης απαραίτητες είναι και οι διατάσεις τόσο του τετρακέφαλου, όσο (και περισσότερο ίσως) και των οπίσθιοων μηριαίων και της γάμπας.
greekparot Δημοσ. 9 Μαΐου 2012 Δημοσ. 9 Μαΐου 2012 Έχω πάρει το παραπανω συμπλήρωμα διατροφής που πρότεινα γιατι έχω πρόβλημα στη μέση - κυλη στον Ο4 και είδα πολυ μεγάλη βελτίωση. Δοκίμασε και θα δεις. Sent from my iPhone using Insomnia
paylidis Δημοσ. 9 Μαΐου 2012 Δημοσ. 9 Μαΐου 2012 Αυτο που λέτε με το ποδήλατο με παραξένεψε. Εμένα ο γιατρός μου είπε οτι κάνει και καλό κιόλας αν κάνω ποδήλατο. Θα έχω πρόβλημα αν πρέπει να το σταματήσω γιατί το χρησιμοποιώ για να μετακινούμε εδώ που σπουδάζω.... Χτες πάντως έκανα μια διαδρομή 20 χιλιόμετρα χαλαρό ποδήλατο και σημερα με έχει ΠΕΘΑΝΕΙ στον πόνο το δεξί μου. ΠΡΕΠΕΙ να πάω και σε έναν άλλο να πάρω αλλη μια γνώμη, αλλα δεν ξέρω κανέναν καλό εδω πέρα ρε γαμώτο. Λέτε να πάω νοσοκομείο? Στο ξαναλεω και εγω γιατι και εμενα με χαλασε που δεν μπορω πλέον να κάνω ποδηλατο... Το ποδηλατο μου το απαγόρευσαν ρητα 3 απο τους 4 γιατρους που επισκέφθηκα... ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ... Έχω πάρει το παραπανω συμπλήρωμα διατροφής που πρότεινα γιατι έχω πρόβλημα στη μέση - κυλη στον Ο4 και είδα πολυ μεγάλη βελτίωση. Δοκίμασε και θα δεις. κανένα οικονομικο μαγαζι αθήνα ή Online?
Hamurabi Δημοσ. 10 Μαΐου 2012 Δημοσ. 10 Μαΐου 2012 Λοιπον παιδια... πολλα χρονια εμπειριας εδω και πολυ διαβασμα εχω ριξει για το θεμα.... Εγω πασχω απο χονδροπαθεια και στα δυο γονατα. Ειχα δοκιμασει απειρα πραγματα και τελικα η λυση ειναι μια.... ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ! Δυναμωστε ολους τους μυς γυρω απτο γονατο και ολο το ποδι γενικοτερα. Βαρη, leg press, leg curls, leg extensions με μικρη γωνια κλισης (αν ξεκινατε απο ορθη γωνια ζοριζεται το γονατο και δεν πρεπει). Ποδηλατο λιγο χωρις βαρος και αρκετο γρηγορο περπατημα. Εγω με ολα αυτα εχω κανει τα ποδια μου καινουργια... ΑΑΑΝ ομως μεινω εκτος γυμναστηριου για 1 μηνα οι πονοι επανερχονται... αν βεβαια ξαναρχισω φευγουν. Απο συμπληρωματα της Solgar glucosamine,chondroitin,msm. Απο vitaminlife.com το περνετε στο 1/3 της τιμης αποτι απο Ελλαδα. 2
Swimmer21 Δημοσ. 10 Μαΐου 2012 Δημοσ. 10 Μαΐου 2012 Εγω εχω χρονια χονδροπαθεια απο μικρος λογω του προσθιου στην κολυμβηση.. το μονο που εκανα ειναι να δυναμωσω τους μυες γυρω απο το γονατο.. φοραγα μια ζωνη με βαρη στο ποδι, και εκανα ψαλιδακια ξαπλωμενος. Ο τοτε γιατρος μου ειχε πει πως η επιγονατιδα λογω αδυναμιας των μυων γυρω απο το γονατο, εφευγε απο τη θεση της και "τρωγοταν" στα γυρω οστα καθως το λιπαντικο υγρο του γονατου ειχε ελλατωθει. Να αποφευγεις τις σκαλες, το ποδηλατο, τις μη φυσικες κινησεις κλπ Ναι στη δυναμωση του ποδιου με αργες κινησεις, ναι στο κολυμπι, ναι στα βαρη με το μηχανημα σε αμβλια γωνια.. Γενικα αν κανεις "ροκανισματα" μικρες επαναλαμβανομενες κινησεις με βαρη, δεν θα εχεις καποιο προβλημα και θα δυναμωσει το ποδι σου. Παντως για να πω την αληθεια δεν πηρα ποτε καποιο φαρμακο ή συμπληρωμα και δεν νομιζω να χρειαζεται, παραμονο σε ακραιες περιπτωσεις.. εξαλλου με την γυμναστικη μπορεις να επιτυχεις και μονιμη λυση, εγω δεν ξαναπονεσα ποτε τοσο πολυ, μονο αν κανω καμια αποτομη κινηση θα νιωσω καποια ενοχληση. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα