traganeus Δημοσ. 12 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 12 Μαΐου 2012 Ντάξει πολύ κουφό αυτό που έπαθα. Πονούσαν και τα 2 μου γόνατα ειδικά τις 2 τελευταίες μέρες πολύ. Σήμερα λοιπόν που είναι βροχερός ο καιρός, ούτε που με ενοχλούν καθόλου. Λές και ήρθε κάποιος με γρασαδόρο το βράδυ και μου τα τιγκάρισε. Ούτε κράκα κρούκα κάνουν τπτ....
kage Δημοσ. 12 Μαΐου 2012 Δημοσ. 12 Μαΐου 2012 Kαθίστε σε μια καρέκλα με την πλάτη σας ίσια. Tεντώστε το ένα πόδι ευθεία και μπροστά. Kρατήστε σε σταθερή θέση το πόδι για 10 δευτερόλεπτα ή κάντε πολύ μικρές ταλαντώσεις. Eπαναλάβετε το ίδιο για το άλλο πόδι. ------------ αν εχεις αρκετα περιττα κιλα προφανως και ειναι και αυτος ενας λογος του προβληματος. τελος,οποτε σκυβεις ή σηκωνεσαι απο καρεκλα να χρησιμοποιεις και τα χερια.πιασου απο το πατωμα ή απο καποιο τραπεζι κτλ ωστε να μοιραζεις το βαρος του σωματος!
Hamurabi Δημοσ. 13 Μαΐου 2012 Δημοσ. 13 Μαΐου 2012 Kατι τετοιες ασκησεις σαν αυτες που λεει ο Kage βοηθανε καποιον ΕΝΤΕΛΩΣ αγυμναστο. Γιατι αν καποιος εκανε τετοιες ασκησεις στο γυμναστηριο με 60-70 κιλα τοτε το να της κανει χωρις καθολου βαρος ειναι λιγο αστειο. Εγω παντως εχω σωθει με το γυμναστηριο στα ποδια. αλλα γονατα τελιως. Αμα παρατησω το γυμναστηριο για 2-3 βδομαδες αρχιζω και ποναω παλι.Με το που ξαναρχισω καλυτερευει αμεσως λες και πηρα φαρμακο. 1
atonioz Δημοσ. 13 Μαΐου 2012 Δημοσ. 13 Μαΐου 2012 Kαθίστε σε μια καρέκλα με την πλάτη σας ίσια. Tεντώστε το ένα πόδι ευθεία και μπροστά. Kρατήστε σε σταθερή θέση το πόδι για 10 δευτερόλεπτα ή κάντε πολύ μικρές ταλαντώσεις. Eπαναλάβετε το ίδιο για το άλλο πόδι. ------------ αν εχεις αρκετα περιττα κιλα προφανως και ειναι και αυτος ενας λογος του προβληματος. τελος,οποτε σκυβεις ή σηκωνεσαι απο καρεκλα να χρησιμοποιεις και τα χερια.πιασου απο το πατωμα ή απο καποιο τραπεζι κτλ ωστε να μοιραζεις το βαρος του σωματος! Σε ηλικία 20 χρονών είχα και γω χονδροπάθεια επιγονατίδας(έπαιζα σε τοπικά πραωταθλήματα α,β,γ επσα - ποδόσφαιρο). Γνώστος αθλήιατρος - τότε - ήταν και γιατρός στην εθνική νέων καλαθοσφαίρισης, μου είπε να κάνω την παραπάνω άσκηση που έβαλε ο φίλoς kage στην εικόνα χρησιμοποιώντας 1-2 κιλά στο κάθε πόδι για δύο βδομάδες πρωι βράδυ παίρνοντας και μια ασπιρίνη επίσης πρωι βράδυ. Το διάστημα των δύο εβδομάδων καθόλου προπόνηση. Απο τότε δεν με έχει ξαναενοχλήσει και είμαι πλέον 29 χρονών. Βέβαια όπως είπαν και κάποιοι άλλοι φίλοι παίζει ρόλο και το βάρος/ύψος για την ταλαιπωρία των γονάτων. υ.γ : απο τότε βέβαια η ασπιρίνη έχει κρίθει ύποπτη για άλλες παθήσεις και ένα συγκεκριμένο σύνδρομο - απλά ότι έχω ακούσει. Επειδή κάθε ένας είναι διαφορετικός και η πάθηση αντιμετωπίζεται ανάλογα - πάντα ακολουθάμε τις οδηγίες των ιατρών (και γνώμες πάνω από έναν) φιλικά 1
idemocracy Δημοσ. 14 Μαΐου 2012 Δημοσ. 14 Μαΐου 2012 Για χονδροπάθεια απαιτείται γυμναστική με ισομετρικές ασκήσεις και φυσιοθεραπεία με Laser, μαγνητικά κλπ. Πρέπει να βρεις καλό φυσιοθεραπευτή. Τα φάρκαμα δεν έχουν καμία επίδραση στο πρόβλημα, διότι πολύ απλά δε φτάνουν στο κόκκαλο. Όποιοι γιατροί προτείνουν εγχείριση σε απλή μορφή χονδροπάθειας είναι απατεώνες..Ο χόνδρος δεν ξαναχτίζεται..Αν φαγωθεί την πάτησες. Το πιο πιθανό είναι να μείνεις κουτσός. Γιαυτό θέλει ιδιαίτερη προσοχή.
arxaggelos Δημοσ. 17 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2013 Το τρέξιμο επιβαρύνει τους χόντρους στο γόνατο;
margaritagr Δημοσ. 2 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2014 Επαναφερω το θεμα μιας που, πλεον, με αφορα. Ψαχνοντας online, διαβασα για ενεσεις υαλουρονικου οξεος στο γονατο. Εχει δοκιμασει καποιος απο εδω;
paylidis Δημοσ. 2 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2014 Επαναφερω το θεμα μιας που, πλεον, με αφορα. Ψαχνοντας online, διαβασα για ενεσεις υαλουρονικου οξεος στο γονατο. Εχει δοκιμασει καποιος απο εδω; Δεν εχω δοκιμάσει λόγω κόστους (100€ η μία) αλλα εχω ακούσει πολυ καλα λόγια... Το θέμα ειναι να στις κάνει σωστα γιατρός που να ξερει 101%...
margaritagr Δημοσ. 2 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2014 100ε η μια? μαλιστα.... ξερεις ποσες περιπου χρειαζονταΙ?
paylidis Δημοσ. 2 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2014 100ε η μια? μαλιστα.... ξερεις ποσες περιπου χρειαζονταΙ? 3-4 αναλογα την κατασταση χ 2 ποδια... Το ταμείο μέχρι πριν κανα χρονο που το ειχα ψαξει δε τις κάλυπτε... 1
leftermann Δημοσ. 2 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2014 συνήθως 5 ενέσεις (σε κάθε γόνατο) περιλαμβάνει το πακέτο. Ξέρω κάποιους που τους βοήθησε πολύ, ξέρω και άλλους που δεν είδαν καμία διαφορά. Πάντως, ακόμα και αν σε βοηθήσουν, δεν κρατάνε για πάντα, κάποια στιγμή το πρόβλημα θα επανεμφανιστεί. Τα ταμεία παλιότερα τις χορηγούσαν, εδώ και 2-3 χρόνια όμως σταμάτησαν. 1
margaritagr Δημοσ. 2 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2014 εμενα ο γιατρος δε μου το προετεινε καν, περιμενω να κανω και τη μαγνητικη σε μια βδομαδα. Αλλα επειδη θελω ν αρχισω τρεξιμο, ελεγα μηπως με βοηθουσαν.
paylidis Δημοσ. 2 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2014 Εγω μαργαριτα τρέχω απλα αποφευυγω τους κραδασμούς και έχω μετριο προσ καλο παπούτσι. Εάν δε το παράκανείς δε θα έχεις θέμα. Φαντασου ότι τρέχω σε αγώνες 21 χλμ (ημιμαραθωνιους) και μόνο μια φορά με έπιασαν τα γόνατα μου που πήγα τελείως απρόπονητος κ το παραεκανα για μα δω τι χρόνο πιάνω σε 10αρι τώρα που "μεγάλωσα"... 1
margaritagr Δημοσ. 2 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2014 Εγω εχω δηλωσει συμμετοχη στα 5χλμ το νοεμβρη, δεν εχω τρεξει ποτε. Η προπονητρια μου χε πει οτι θα μπορους ανα παω κ στα 10 αλλα ειπαμε τελικα να παω στα 5 ψαχνοντας κ καλο χρονο. Θ αρχιζα προπονησεις απ τη προηγουμενη δευτερα αλλα μου βγηκε αυτο το θεμα & δεν εχω αρχισει ακομα. Μου χει δωσει αντιφλεγμονωδη, ενα συμπληρωμα της solgar & παγοθεραπεια. Απλα το χω λιγο αγχος το θεμα του μαραθωνιου , θελω ν αρχισω το συντομοτερο προπονησεις ωστε να πετυχω τελικα το στοχο μου.
paylidis Δημοσ. 2 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2014 Εγω εχω δηλωσει συμμετοχη στα 5χλμ το νοεμβρη, δεν εχω τρεξει ποτε. Η προπονητρια μου χε πει οτι θα μπορους ανα παω κ στα 10 αλλα ειπαμε τελικα να παω στα 5 ψαχνοντας κ καλο χρονο. Θ αρχιζα προπονησεις απ τη προηγουμενη δευτερα αλλα μου βγηκε αυτο το θεμα & δεν εχω αρχισει ακομα. Μου χει δωσει αντιφλεγμονωδη, ενα συμπληρωμα της solgar & παγοθεραπεια. Απλα το χω λιγο αγχος το θεμα του μαραθωνιου , θελω ν αρχισω το συντομοτερο προπονησεις ωστε να πετυχω τελικα το στοχο μου. ΟΧΙ παγοθεραπεια. Ποιος γιατρός στο ειπε (αν ειναι γιατρος); Αυτός που στο πρότεινε ειναι ασχετος, την πατησα και εγω που το σκέφτηκα μονος μου... Ακριβως το αντιθετο, διαθερμίες και laser σε φυσικοθεραπευτή θέλει
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα