Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

εγω το ειπα επειδη ο ζεστος αερας παει πανω αρα δεν εχεις χασιμο στην θερμοκρασια!

τωρα για το χρωμα, απο την αρχη ειπα οτι ειναι λογω οξειδωσης!

σωστο αυτο που λες με τον αερα και αυτο για την οξειδωση.

δε διαφωνησα πουθενα μαζι σο.

ενα σχολιο εκανα για τα σουπα μαρκατ.

για το επανω μερος του κρεατος(αυτο που φαινετε αμεσα στον πελατη)μιλησα,που μενει αναλλοιωτο κ ας εχει κατσει 5 μερες στην βιτρινα.

• Απαντ. 38
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Tι να πω μαστορα, ενα μονο καλο χασαπη εχω βρει μεχρι στιγμης στο αθηνα. Αποφευγω να αγοραζω πραγματα απο ατομα που δεν κατεχουν το επαγγελμα τους ή δεν καταλαβαινουν τις οδηγιες που τους δινω. Θυμαμαι στην βαρβακειο να του λεω "χαραξε μου την πετσα" και αυτος εκοβε φετες...

Δημοσ.

Toufas

Με την ευκαιρία, δεν δίνεις καν'να δυο συμβουλές για τα κρέατα;

Π.χ., σαν και αυτό που είπες για το μουσκάρι;

Με το γρούνι τι παίζει; Με το αρνί;

Επίσης, κιμάς από αρνί γίνεται;

Δημοσ.

Tι να πω μαστορα, ενα μονο καλο χασαπη εχω βρει μεχρι στιγμης στο αθηνα. Αποφευγω να αγοραζω πραγματα απο ατομα που δεν κατεχουν το επαγγελμα τους ή δεν καταλαβαινουν τις οδηγιες που τους δινω. Θυμαμαι στην βαρβακειο να του λεω "χαραξε μου την πετσα" και αυτος εκοβε φετες...

ή να λες κοψε μου το ψαρονεφρι μενταγιον(πως λεγετε,δε θυμαμαι)και να στο κοβει σε λωριδες. :shock:

εσυ εισαι κ σερφ,ζητας περιεργα :-D

ολα γινοντε παλουκαρι.

ποσο να βαλω;

Δημοσ.

υπαρχει ψυξη,αλλα υπαρχουν και τα 'δυνατα' φωτα της βιτρινας που κανουν τη ζημια.

εντιτ:

δες τι λεει η επιχειρηση για το σωστο χρωμα.χαχα

http://www.agnomarket-meat.gr/page24.html

Εχουν και ιστοσελιδα; Δε το ηξερα. Το εχω πετυχει και σε αλλη περιοχη εκτος απο τον Βυρωνα, αλυσιδα ειναι.

Εχει αγορασει κανεις απο εκει;

* Τωρα διαβασα αυτο για το χρωμα που λενε. Ειναι μεγαλοι αλητες, θα το φαω, μονο και μονο επειδη εδωσα 11 ευρω, ηταν ακριβο. *

Δημοσ.

Εχουν και ιστοσελιδα; Δε το ηξερα. Το εχω πετυχει και σε αλλη περιοχη εκτος απο τον Βυρωνα, αλυσιδα ειναι.

Εχει αγορασει κανεις απο εκει;

διαβασες τι λεει για το χρωμα;

Δημοσ.

Toufas

Με την ευκαιρία, δεν δίνεις καν'να δυο συμβουλές για τα κρέατα;

Π.χ., σαν και αυτό που είπες για το μουσκάρι;

Με το γρούνι τι παίζει; Με το αρνί;

απο ολα γινεται κιμας οπως ειπε το καρνταση, και σε καλαμακι μπαινει αμα λαχει! :P

οταν ημουν middlesbrough, επειδη ειχε μεγαλη μουσουλμανικη κοινοτητα τα halal μαγαζια ηταν παντου. Πηγαινα και επαιρνα λαχανικα, και του ελεγα να μου βαλει 1 κιλο κιμα και εκοβε τα λαχανικα και τα περναγε ολα μαζι απο την μηχανη!

Ολα εκτος απο γουρουνι και κοτοπουλο θελουν σιτεμα. Παπιες, κυνηγια θελουν πολυ προσοχη και μαστορια γιατι ενα τσικι παραπανω μερα και το χασες το κρεας.

Το γουρουνακι ειναι το πιο μαγικο ζωο, τρωγεται ολο απο την μυτη ως την ουρα (μεχρι και το αιμα του βγαζει λουκανικα), ειναι εξυπνο να μην μαλακιζεται και παθαινει ατυχηματα, δεν θελει σιτεμα, αντεχει τις κακουχιες... αψογο ζωο.

Τωρα οπως ειχα πει στο παλιο thread της μαγειρικης, ποτε μην αγοραζετε κρεας με την ονομασια του πιατου που βγαζει, αλλα να μαθεται πιο κομματι κρεας κανει για το πιατο που θελετε. Το να πεις θες 1 κιλο χοιρινο για τηγανια θα σου βαλει οτι κομματια εχουν περισεψει για να κανει τις μπριζολες πιο ευπαρουσιαστες. Εδω στον ωμο του χοιρινου εχουμε αρκετους μυες με διαφορετικο χρονο μαγειρεματος ο καθενας, φαντασου οταν θα παρεις απο ολο το ζωοο τι θα εχεις.

Γενικα, βρειτε συμπαθητικο χασαπη, πιαστε λιγη κουβεντα μαζι του και θα σας θυμαται οτι ειστε παραξενος/απαιτητικος και αν ειναι σωστος επαγγελματιας θα εχετε πιο καλο κρεας. Πχ αυτος που πηγα τα χριστουγεννα στο παγκρατι μου εβγαλε μισο χοιρινο στον παγκο, του ειπα αμεσως μεχρι πιο πλευρο θελω και οτι θελω και το μαγουλο απο το κεφαλι μεσα αλλα χωρις κοκκαλα, το εκανε και μου εδωσε και ενα λουκανικο τσαμπα.

Αν δεν κατσει αυτο με το εστιατοριο στην ελλαδα για το καλοκαιρι, εχω πει οτι θα παω για χασαπης παντως.

Δημοσ.

διαβασες τι λεει για το χρωμα;

Διαβασα και σιχαθηκα.

Εσεις απο που αγοραζετε κρεατα; Κοτοπουλα συνηθως παιρνω τα μιμικος ή αγγελακης απο τα σουπερμαρκετ. Δεν εχω καποιο παραπονο μεχρι στιγμης.

Δημοσ.

Διαβασα και σιχαθηκα.

Εσεις απο που αγοραζετε κρεατα; Κοτοπουλα συνηθως παιρνω τα μιμικος ή αγγελακης απο τα σουπερμαρκετ. Δεν εχω καποιο παραπονο μεχρι στιγμης.

αυτα που λεει για το χρωμα ειναι ποιο πολυ για το μαρκετινγκ που γυρναει μπουμερανγκ.

δεν υπαρχει λογος,για να μη το φας...

εντιτ

πολυ πραμα ρε παιδι μου αυτος ο αγνος..καθε μερα ετσι ειναι οι βιτρινες;τινγκα;

Δημοσ.

Εγω παντως δεν παιρνω κοτοπουλο που δεν εχει μεγαλωσει χωρις να εχει προσβαση στο να βγει εξω. 16 κοτοπουλα στο 1 τετραγωνικο δεν ειναι οτι καλυτερο.

Δημοσ.

Αν δεν κατσει αυτο με το εστιατοριο στην ελλαδα για το καλοκαιρι, εχω πει οτι θα παω για χασαπης παντως.

τουφας,τι επαγγελλεσαι;μαγειρας;

Δημοσ.

αυτα που λεει για το χρωμα ειναι ποιο πολυ για το μαρκετινγκ που γυρναει μπουμερανγκ.

δεν υπαρχει λογος,για να μη το φας...

εντιτ

πολυ πραμα ρε παιδι μου αυτος ο αγνος..καθε μερα ετσι ειναι οι βιτρινες;τινγκα;

Ναι εχει παρα πολυ πραμα στις βιτρινες. Απο καθε μερος του ζωου. Αλλα τοσες ωρες στη βιτρινα και μετα ξανα πισω στο ψυγειο, δεν ειναι και ο,τι καλυτερο..

Υπαρχει κανεις που να μενει Βυρωνα; Αν ναι, απο που αγοραζετε κρεας;

Και γενικα στα κρεοπωλεια της γειτονιας σας ποσο χρεωνουν το φιλετο κοτοπουλο, κοτοπουλο στηθος, μοσχαρι μπριζολα κτλ, το κιλο;

Δημοσ.

Γιατι να παρεις φιλετο κοτοπουλο? το στηθος ειναι το χειροτερο κομματι! Παρε μπουτια, ειναι φτηνα και βγαλε το κοκκαλο μονος σου. Σε 2-3 βδομαδες θα το βγαζεις μεσα σε 1 λεπτο.

Δημοσ.

Μιας που άνοιξε και μια συζήτηση για κρέατα από χασάπηδες και σουπερμαρκετ, πρίν μερικά χρόνια που είχα μανία με το ψήσιμο του κρέατος κια έψηνα όλο μπριζόλες μπιφτέκια και διάφορα κρεατικά, είχα διαπιστώσει οτι οι μπριζόλες από το χασάπικο όταν τις έψηνα στον φούρνο μετά ήταν το κρέας τους μαλακό και γευστικό, ενώ αυτές από τα σουπερμαρκετ που αγόραζα και ήταν μέσα σε τετραγωνάκια όταν τις έψηνα έβλεπα οτι το κρέας ήταν πάντα σκληρό και δεν είχε καλή γεύση, επίσης θυμάμαι στις μπριζόλες του χασάπη μετά από κάποιο στάνταρ χρονικό διάστημα έβλεπες εμφανώς οτι άλλαζε το χρώμα τους και ρόδιζε ενώ σε αυτές του σουπερμαρκετ δύσκολα ρόδιζε το χρώμα, συνήθως από κόκκινες μετά το ψήσιμο έβγαιναν με ένα γκρίζο ανοιχτό χρώμα. Δεν ξέρω τι παίζει και γινόταν αυτό πάντως θα προτιμούσα κρέατα από χασάπη παρά αυτά τα σουπερμαρκετ που είναι μέσα στα πλαστικά τετραγωνάκια.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...