_Drakos_ Δημοσ. 9 Μαΐου 2012 Δημοσ. 9 Μαΐου 2012 Καλημέρα παίδες. Έχω το εξής πρόβλημα στο pc. Εκεί που παίζω κανονικά ξαφνικά αρχίζει η οθόνη και αναβοσβήνει. Μου είχε πεί ένας φίλος ότι πρέπει να παίζει πρόβλημα με τους drivers της κάρτας γραφικών. Την απεγκατέστησα και την έστησα από την αρχή και κάνει πάλι το ίδιο. Αυτό όμως που παρατήρησα εχθές όταν μου το έκανε είναι ότι το μέσω το task manager είδα ότι το CPU πάει πολύ ψιλα όσο παιζω TERA (στο tera βασικά μου το κάνει). Υπάρχει περίπτωση να οφείλεται στο CPU και όχι στην κάρτα γραφικών? Αν και εγώ ξέρω ότι όταν ζωρίζεται η cpu απλά κολλάει για λίγο το pc. Ακούω γνωμες
Dklearhos Δημοσ. 9 Μαΐου 2012 Δημοσ. 9 Μαΐου 2012 Όταν λές αναβασβήνει? Μαυρίζει τελείως και ξανανοίγει? Αυτό στο κάνει μόνο σε παιχνίδια ή και όταν είσαι πχ. στο ιντερνετ? Έχεις κάνει overclock στην κάρτα γραφικών? Τι θερμοκρασίες έχεις στην κάρτα γραφικών όταν παίζεις? Το cpu είναι άσχετο με την οθόνη.
_Drakos_ Δημοσ. 9 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 9 Μαΐου 2012 Όταν λές αναβασβήνει? Μαυρίζει τελείως και ξανανοίγει? Αυτό στο κάνει μόνο σε παιχνίδια ή και όταν είσαι πχ. στο ιντερνετ? Έχεις κάνει overclock στην κάρτα γραφικών? Τι θερμοκρασίες έχεις στην κάρτα γραφικών όταν παίζεις? Το cpu είναι άσχετο με την οθόνη. Δεν έχω κάνει overclock. Εχθές που τσέκαρα μέσω του catalyst εκείνη την ώρα τα στοιχεία η θερμοκρασία της κάρτας ήταν στους 41 βαθμούς. Μου το κάνει μόνο στο συγκεκριμένο game. Στο tera online. Ουτε στο ιντερνετ το κάνει ούτε σε τίποτα άλλο. Όταν λέω ότι αναβοσβήνει εννοώ ότι μαυρίζει τελείως και επανέρχεται αλλά συνέχεια.
Dklearhos Δημοσ. 9 Μαΐου 2012 Δημοσ. 9 Μαΐου 2012 Aν δεν στο κάνει σε άλλο παιχνίδι τότε κάτι μάλλον παίζει με το συγκεκριμένο παιχνίδι. Όταν μαυρίζει βγάζει το logo της οθόνης ή είναι στιγμιαίο? Στο παιχνίδι έχεις ενεργοποιημένο το vsync?
_Drakos_ Δημοσ. 9 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 9 Μαΐου 2012 Aν δεν στο κάνει σε άλλο παιχνίδι τότε κάτι μάλλον παίζει με το συγκεκριμένο παιχνίδι. Όταν μαυρίζει βγάζει το logo της οθόνης ή είναι στιγμιαίο? Στο παιχνίδι έχεις ενεργοποιημένο το vsync? Όχι δεν βγάζει λόγκο. Δεν μαυρίζει σε φάση πάει να κλείσει η οθόνη. Απλά εξαφανίζεται η εικόνα. Μια φορά ας πουμε που έφυγε η εικόνα για 1 λεπτό δεν έκλεισε η οθόνη. Συνέχισε να είναι ενεργή και απλά δεν έδειχνε τίποτα. Ναι το έχω το vsync. Και να έχει πρόβλημα το game δυσκολο μιας και μόνο εγώ το έχω το πρόβλημα
Dklearhos Δημοσ. 9 Μαΐου 2012 Δημοσ. 9 Μαΐου 2012 χμμμμ...τι κάρτα γραφικών έχεις? Το πρόβλημα το είχες και πριν ή δημιουργήθηκε μετά από update drivers. Aπεγκατέστησε τους drivers(ξανα ) αλλά αυτή τη φορά τρέξε και το Driver Sweeper από safe mode και ξαναεγκατέστησέ τους.
_Drakos_ Δημοσ. 9 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 9 Μαΐου 2012 χμμμμ...τι κάρτα γραφικών έχεις? Το πρόβλημα το είχες και πριν ή δημιουργήθηκε μετά από update drivers. Aπεγκατέστησε τους drivers(ξανα ) αλλά αυτή τη φορά τρέξε και το Driver Sweeper από safe mode και ξαναεγκατέστησέ τους. Να απεγκαταστησω τελείως όλο το catalyst ή μόνο τους drivers? Τι είναι το Driver Sweeper? To πρόβλημα πρέπει να εμφανίστηκε σε update της κάρτας γραφικών. Γιατί στο beta δεν το έκανε. Ε δεν μπορεί να άλλαξαν τα specs του game από την μπέτα και μετά. Δύσκολο. Η κάρτα είναι η Sapphire Radeon HD 5670 Flex 1GB DDR5
Dklearhos Δημοσ. 9 Μαΐου 2012 Δημοσ. 9 Μαΐου 2012 ναι ολο το καταλυστ και οτι σχετικο με ατι. driver sweeper
_Drakos_ Δημοσ. 9 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 9 Μαΐου 2012 ναι ολο το καταλυστ και οτι σχετικο με ατι. driver sweeper Θα το δοκιμάσω το απόγευμα που θα πάω σπίτι και θα επανέλθω. Ευχαριστώ
_Drakos_ Δημοσ. 9 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 9 Μαΐου 2012 Φίλε μάλλον είναι τροφοδοτικό οθόνης Θα το έκανε πάντα τότε. Όχι μόνο σε ένα game. ναι ολο το καταλυστ και οτι σχετικο με ατι. driver sweeper Nα σε ρωτησω Dklearhos να περασω πάλι τους τελευταίους drivers ή να ψάξω να βρω την προηγούμενη έκδοση? Και να περάσω μήπως μόνο τους drivers ή όλο το πακέτο του catalyst?
Dklearhos Δημοσ. 9 Μαΐου 2012 Δημοσ. 9 Μαΐου 2012 συνήθως την πιο καινούρια έκδοση περνάς αλλά αν έχεις πρόβλημα κάνεις με τον ίδιο τρόπο downgrade σε προηγουμενο
_Drakos_ Δημοσ. 9 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 9 Μαΐου 2012 συνήθως την πιο καινούρια έκδοση περνάς αλλά αν έχεις πρόβλημα κάνεις με τον ίδιο τρόπο downgrade σε προηγουμενο Kαι να περάσω ολόκληρο το πακέτο του catalyst έτσι? Όχι μόνο τους drivers?
Dklearhos Δημοσ. 9 Μαΐου 2012 Δημοσ. 9 Μαΐου 2012 Δεν έχει διαφορά. Οι drivers θα περαστούν σε κάθε περίπτωση οι ίδιοι. Το μόνο που αλλάζει είναι ότι θα έχει το προγραμματα του catalyst για να κάνεις τις διάφορες ρυθμίσεις(antialising, multimonitor κλπ)
_Drakos_ Δημοσ. 9 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 9 Μαΐου 2012 Δεν έχει διαφορά. Οι drivers θα περαστούν σε κάθε περίπτωση οι ίδιοι. Το μόνο που αλλάζει είναι ότι θα έχει το προγραμματα του catalyst για να κάνεις τις διάφορες ρυθμίσεις(antialising, multimonitor κλπ) Οκ αδερφέ. Θα το κάνω το απόγευμα που θα πάω σπίτι και θα ενημερώσω αν λύθηκε το πρόβλημα ή όχι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα