nicoc89 Δημοσ. 9 Μαΐου 2012 Δημοσ. 9 Μαΐου 2012 Αύριο πρέπει να πάω να βγάλω κάρτα ανεργίας. Θα πάρω βεβαίωση απο την εφορία οτι δεν κάνω φορολογική δήλωση και θα έχω μαζι μου ταυτότητα, βεβαίωση ΑΜΚΑ και ΑΦΜ , χρειάζεται τίποτα άλλο? και επίσης όποιος ξέρει , στην εκδίδουν την ίδια στιγμή η πρέπει να περάσεις να την πάρεις άλλη μέρα? γιατί την χρειάζομαι άμεσα. ευχαριστώ
nicoc89 Δημοσ. 9 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 9 Μαΐου 2012 Βάλε τα καλά σου ε? γιατί ? Την ίδια στιγμή στην εκδίδουν. ωραία , ευχαριστώ
ikskarda Δημοσ. 9 Μαΐου 2012 Δημοσ. 9 Μαΐου 2012 ακου φιλε γιατι και εγω εβγαλα πριν λιγο καιρο αλλα ειχα μεγαλη ταλαιπωρια με την εφορια. πηγα να βγαλω την υπευθυνη δηλωση Αρθρου 8 Ν.1599/1986 στο οποιο δεν ειμαι υποχρεος σε φορολογικη δηλωση. αφου περιμενα αρκετη ωρα στην ουρα και η υπαλληλος μου εκανε ενα καρο ερωτησεις γιατι δεν κανω φορολογικη δηλωση, αν εχω κατι στο ονομα μου, αν δουλευω και αφου της ειπα ολη την ιστορια οτι ημουν φοιτητης, μετα πηγα φανταρος και τωρα ειμαι τοσο καιρο χωρις δουλεια μου ειπε οτι χρειαζεται υπευθυνη δηλωση απο τους γονεις μου οτι με φιλοξενουν στο σπιτι. την υπευθυνη δηλωση την εβγαλα απο τα ΚΕΠ οπου πηγα με τους γονεις μου για να μου φτιαξει ο καθενας απο μια. τελικως ξαναπηγα στην εφορια αφου περασα παλι τις ιδιες ερωτησεις απο την ιδια υπαλληλο στην οποια ειχα παει 2 μερες πριν και τις εδωσα την υπευθυνη δηλωση οτι φιλοξενουμε στο σπιτι των γονιων μου, πηρα το χαρτι οτι δε κανω φορολογικη δηλωση κατα το 2011 αν και ειχε λιγη γραφειοκρατια το ολο θεμα να παω σε 3 γραφεια διαφορετικα. Στο ενα να μου βαλουν πρωτοκολλο, στο αλλο να γινει εξακριβωση στοιχειων και να ξαναγυρισω πισω την υπαλληλο που ηθελα την υπευθυνη δηλωση ωστε να μου βαλει την τελικη σφραγιδα πως οντως δε κανω. Μετα αφου περασα ολη αυτην την ταλαιπωρια στον ΟΑΕΔ ηταν πολυ πιο απλα τα πραγματα, αφου με αυτα τα χαρτια που χρειαζονται αμεσως ο υπαλληλος περασε τα στοιχεια μου στον υπολογιστη και εκτυπωσε την καρτα ανεργιας. υποθεση 5 λεπτων μου πηρε ωρες στην ουρα στην εφορια, στα κεπ και ταλαιπωρια
tarnumjg Δημοσ. 9 Μαΐου 2012 Δημοσ. 9 Μαΐου 2012 εγω φιλε επειδη ειμαι φοιτητης για να καταφερω να παρω αυτο το ατιμο το χαρτι ,αναγκαστηκα μετα απο 2-3 πηγαινε-ελα και 3-4 ωρες υπομονης να μεταφερω τα φορολογικα δικαιωματα μου στην πολη που φοιτω για να μου το δωσουν,γιατι επρεπε να το παρω απο την πολη που καταγομαι,αλλα ΔΕΝ μπορουσα απο εδω επρεπε να παω εκει αυτοπροσωπως.Ουτε μπορουσε να το παρει ο πατερας μου και να μου το στειλει απο Κ.Ε.Π. αν εισαι σε αντιστοιχη περιπτωση,προσεξε το
nicoc89 Δημοσ. 9 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 9 Μαΐου 2012 ακου φιλε γιατι και εγω εβγαλα πριν λιγο καιρο αλλα ειχα μεγαλη ταλαιπωρια με την εφορια. πηγα να βγαλω την υπευθυνη δηλωση Αρθρου 8 Ν.1599/1986 στο οποιο δεν ειμαι υποχρεος σε φορολογικη δηλωση. αφου περιμενα αρκετη ωρα στην ουρα και η υπαλληλος μου εκανε ενα καρο ερωτησεις γιατι δεν κανω φορολογικη δηλωση, αν εχω κατι στο ονομα μου, αν δουλευω και αφου της ειπα ολη την ιστορια οτι ημουν φοιτητης, μετα πηγα φανταρος και τωρα ειμαι τοσο καιρο χωρις δουλεια μου ειπε οτι χρειαζεται υπευθυνη δηλωση απο τους γονεις μου οτι με φιλοξενουν στο σπιτι. την υπευθυνη δηλωση την εβγαλα απο τα ΚΕΠ οπου πηγα με τους γονεις μου για να μου φτιαξει ο καθενας απο μια. τελικως ξαναπηγα στην εφορια αφου περασα παλι τις ιδιες ερωτησεις απο την ιδια υπαλληλο στην οποια ειχα παει 2 μερες πριν και τις εδωσα την υπευθυνη δηλωση οτι φιλοξενουμε στο σπιτι των γονιων μου, πηρα το χαρτι οτι δε κανω φορολογικη δηλωση κατα το 2011 αν και ειχε λιγη γραφειοκρατια το ολο θεμα να παω σε 3 γραφεια διαφορετικα. Στο ενα να μου βαλουν πρωτοκολλο, στο αλλο να γινει εξακριβωση στοιχειων και να ξαναγυρισω πισω την υπαλληλο που ηθελα την υπευθυνη δηλωση ωστε να μου βαλει την τελικη σφραγιδα πως οντως δε κανω. Μετα αφου περασα ολη αυτην την ταλαιπωρια στον ΟΑΕΔ ηταν πολυ πιο απλα τα πραγματα, αφου με αυτα τα χαρτια που χρειαζονται αμεσως ο υπαλληλος περασε τα στοιχεια μου στον υπολογιστη και εκτυπωσε την καρτα ανεργιας. υποθεση 5 λεπτων μου πηρε ωρες στην ουρα στην εφορια, στα κεπ και ταλαιπωρια σ'ευχαριστω, μόλις με έσωσες απο μεγάλη ταλαιπωρια. εγω φιλε επειδη ειμαι φοιτητης για να καταφερω να παρω αυτο το ατιμο το χαρτι ,αναγκαστηκα μετα απο 2-3 πηγαινε-ελα και 3-4 ωρες υπομονης να μεταφερω τα φορολογικα δικαιωματα μου στην πολη που φοιτω για να μου το δωσουν,γιατι επρεπε να το παρω απο την πολη που καταγομαι,αλλα ΔΕΝ μπορουσα απο εδω επρεπε να παω εκει αυτοπροσωπως.Ουτε μπορουσε να το παρει ο πατερας μου και να μου το στειλει απο Κ.Ε.Π. αν εισαι σε αντιστοιχη περιπτωση,προσεξε το δεν ειμαι σε αντίστοιχη περίπτωση αλλα ευχαριστώ για την ενημέρωση
tolis_01 Δημοσ. 9 Μαΐου 2012 Δημοσ. 9 Μαΐου 2012 Θέλω κι εγώ να βγάλω κάρτα ανεργίας, αλλά είμαι..... δύσκολη περίπτωση. Ο σκοπός μου είναι να βρω τρόπο να βγάλω βιβλιάριο υγείας, άνθρωποι είμαστε, τυχαίνει κάτι, να μην βρεθώ ξεκρέμαστος. Τα facts: - Φέτος έκλεισα τα 26, μέχρι τώρα με ασφάλιζε συνήθως ο πατέρας μου μέσω ΙΚΑ (σαν προστατευόμενο μέλος). Από τα 26 και μετά δεν γίνεται αυτό. - Είμαι φοιτητής στο ΕΚΠΑ, αλλά έχω περάσει τα 6 έτη, άρα δεν δικαιούμαι βιβλιάριο υγείας από τη σχολή. - Έχω μηδενική φορολογική δήλωση του 2011 (έχω ένα αυτοκίνητο στο όνομά μου αλλά όχι εισόδημα). Η ερώτησή μου, με θεωρεί το ΟΑΕΔ φοιτητή; Γιατί έχω την εντύπωση ότι με τους τελευταίους νόμους μετά το 6ο έτος χάνεις τα φοιτητικά σου δικαιώματα. Θα μου δώσουν κάρτα ανεργίας λοιπόν; (κανονικά, πριν το 6 έτος της σχολής σίγουρα δεν σου δίνουν).
panos2171 Δημοσ. 9 Μαΐου 2012 Δημοσ. 9 Μαΐου 2012 Θέλω κι εγώ να βγάλω κάρτα ανεργίας, αλλά είμαι..... δύσκολη περίπτωση. Ο σκοπός μου είναι να βρω τρόπο να βγάλω βιβλιάριο υγείας, άνθρωποι είμαστε, τυχαίνει κάτι, να μην βρεθώ ξεκρέμαστος. Τα facts: - Φέτος έκλεισα τα 26, μέχρι τώρα με ασφάλιζε συνήθως ο πατέρας μου μέσω ΙΚΑ (σαν προστατευόμενο μέλος). Από τα 26 και μετά δεν γίνεται αυτό. - Είμαι φοιτητής στο ΕΚΠΑ, αλλά έχω περάσει τα 6 έτη, άρα δεν δικαιούμαι βιβλιάριο υγείας από τη σχολή. - Έχω μηδενική φορολογική δήλωση του 2011 (έχω ένα αυτοκίνητο στο όνομά μου αλλά όχι εισόδημα). Η ερώτησή μου, με θεωρεί το ΟΑΕΔ φοιτητή; Γιατί έχω την εντύπωση ότι με τους τελευταίους νόμους μετά το 6ο έτος χάνεις τα φοιτητικά σου δικαιώματα. Θα μου δώσουν κάρτα ανεργίας λοιπόν; (κανονικά, πριν το 6 έτος της σχολής σίγουρα δεν σου δίνουν). Aυτό που αναφέρθηκε για την εφορία για μένα τον προηγούμενο Αυγουστο ήταν υπόθεση ενός λεπτού, δεν ξέρω τώρα αν άλλαξαν τα πράγματα και σας βάζουν σε αυτή την ταλαιπωρία. Τώρα για να βγάλεις βιβλιάριο μέσω κάρτας ανεργείας πρέπει να περάσουν 3 μήνες ισχύος, δηλαδή μετά την πρώτη ανανέωση, μην ακούσεις τις μπούρδες που λένε στον ΟΑΕΔ για 12μηνο. Φυσικά αυτά μέχρι τώρα γιατί με αυτά που γίνονται ποτέ δεν ξέρεις. Το ότι ακόμα σπουδάζεις δεν θα τους το πεις, έχουν περάσει το μήνυμα ότι όταν είσαι φοιτητής δεν δικαιούσαι κάρτα, π...τσες μπλέ αυτό το κάνουν για να μην φαίνονται τα ακριβή ποσοστά της ανεργείας, κανείς δεν μπορεί να απαγορεύσει σε έναν φοιτητή να δουλεύει απλά μην το πεις γιατί θα σου αρχίσουν τα μα και μου και θα πρέπει να τους κάνεις φασαρία, εγώ ως φοιτητής μια χαρά είχα βγάλει απλά το ψιλιάστικαν μετά όταν με ρώτησαν αν έχω πάει στρατό. Αν εσύ έχεις πάει τόσο το καλύτερο ειδάλλως βρες κάποια δικαιολογία γιατί δεν πήγες αν σε ρωτήσουν.
Thanos1972 Δημοσ. 9 Μαΐου 2012 Δημοσ. 9 Μαΐου 2012 Εχεις το εκκαθαριστικο της εφοριας απο την στιγμη που κανεις μηδενικη φορολογικη δηλωση?εαν ναι θα γλυτωσεις αρκετη ταλαιπωρια.μετα θελει εναμν λογαριασμο ΔΕΗ ΟΤΕ οτιδηποτε καθως και ενα χαρτι που να δειχνει το ΑΜΚΑ σου εαν θυμαμαι καλα.ασφαλιση νομιζω δικαιουσε μετα 1 μηνα οπου εισαι ανεργος και αυτο για 2 μηνες.αλλα μπορει και να κανω και λαθος.
tolis_01 Δημοσ. 9 Μαΐου 2012 Δημοσ. 9 Μαΐου 2012 όταν με ρώτησαν αν έχω πάει στρατό. Αν εσύ έχεις πάει τόσο το καλύτερο ειδάλλως βρες κάποια δικαιολογία γιατί δεν πήγες αν σε ρωτήσουν. Ναι ναι, έχω πάει στρατό! Εχεις το εκκαθαριστικο της εφοριας απο την στιγμη που κανεις μηδενικη φορολογικη δηλωση?εαν ναι θα γλυτωσεις αρκετη ταλαιπωρια.μετα θελει εναμν λογαριασμο ΔΕΗ ΟΤΕ οτιδηποτε καθως και ενα χαρτι που να δειχνει το ΑΜΚΑ σου εαν θυμαμαι καλα.ασφαλιση νομιζω δικαιουσε μετα 1 μηνα οπου εισαι ανεργος και αυτο για 2 μηνες.αλλα μπορει και να κανω και λαθος. Έχω εκκαθαριστικό! Νομίζω πρέπει να είσαι 2 μήνες με κάρτα ανεργίας για να κάνεις ασφάλεια υγείας, και όντως ανανεώνεις κάθε τόσο. Ταλαιπωρία, αλλά δεν έχω κι άλλη επιλογή.
black_widow Δημοσ. 10 Μαΐου 2012 Δημοσ. 10 Μαΐου 2012 Κάποιος που δεν έχει ξαναδουλέψει για ποιό λόγο πρέπει να κάνει όλο αυτό τον κόπο με την υπεύθυνη δήλωση ότι δεν κάνει δήλωση κ.λ.π. ; Εκτός από ταυτότητα , ΑΦΜ και αποδεικτικό κατοικίας ( λογαριασμό κοινής ωφελείας ) χρειάζεται κάτι άλλο ; Εκκαθαριστικό ή υπεύθυνη δήλωση περί μη υποχρέωσης υποβολής πάνε όσοι έχουν ξαναδουλέψει ή δε θυμάμαι καλά ; Στο site του ΟΑΕΔ κάπου τα γράφει. Εγώ είχα πάει εκκαθαριστικό και μία εκτύπωση ενσήμων του ΙΚΑ , σημείωσε από την εκτύπωση τι κωδικό ειδικότητας είχα στην τελευταία δουλειά , πότε σταμάτησα και τον αριθμό μητρώου ΙΚΑ . Βιβλιάριο υγείας βγάζεις μετά από 2 μήνες ανεργίας , πας στον ΟΑΕΔ , ζητάς βεβαίωση και με τη βεβαίωση αυτή πας μέσα σε 5 ημερολογιακές ημέρες και βγάζεις βιβλιάριο υγείας στο ΙΚΑ. Δε λέμε για φοίτηση , εκεί αφορμή ψάχνουν για να μη σε απογράψουν ως άνεργο. Εδώ πήγανε να μη με γράψουν γιατί είχα εισόδημα με απόδειξη δαπάνης και λέει με θεωρούσαν επιτηδευματία
kostantine87 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2012 Ρε παιδια, καλησπερα. Μπορει καποιος να μου πει ποια ειναι η χρησιμοτητα της καρτας ανεργιας? Επισης εχω καποιες αποριες Ποσο προσφατα πρεπει να εχω ενσημα για να δικαιουμαι? Ποσα ενσημα πρεπει να εχω? Δεν θα εχω τιποτα μπλεξιματα αν δεν δηλωσω οτι ειμαι φοιτητης?
panos2171 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2012 Αν έχεις την κάρτα τουλάχιστον 2 μήνες μπορείς να βγάλεις βιβλιάριο ΙΚΑ. Για τα ένσημα και το επίδομα δεν ξέρω ακριβώς αλλά νομίζω πρέπει να χεις πάνω από 80. Μπλεξίματα να δεν τους πεις ότι είσαι φοιτητής δεν θα χεις και φυσικά αν σε ρωτήσουν θα τους το αρνηθείς.
equilibrium Δημοσ. 25 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2012 Eαν μετακομισω σε αλλη πολη και μεταφερω τα στοιχεια μου σε αλλη διευθυνση, οι μηνες ανεργιας συνεχιζουν να ισχυουν στην καρτα ή ξανα απο την αρχη?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα