Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ΓΕΙΑ ΣΑΣ!!! Διάβασα την συνομιλία από την αρχή και η αλήθεια είναι ότι έχω παρεμφερές πρόβλημα. Είμαι φοιτήτρια έχω περάσει όλα τα μαθηματα και τον σεπτέμβριο τελειώνω την πρακτική μου, το μόνο που μου έχει μείνει είναι η πτυχιακή μου και μετά το πότε θα μου πούνε από το τει να ορκιστώ. Το θέμα είναι ότι στην εταιρεία που κάνω πρακτικη ενδιαφέρονται να μείνω αλλά θα πρεπει να βγάλω κάρτα ανεργίας αρχές Οκτωβρίου. Η απορία μου λοιπόν είναι : εφόσον θα έχω τελειώσει την πρακτική μου προφανώς θα είμαι και καταγεγραμμένη στον οαεδ από τη στιγμή που θα μου βάλουν τα ένσημα και θα πάρω τα χρήματα που δικαιούμαι απο τον οαεδ.Αν παω τον οκτώβριο να βγάλω κάρτα ανεργίας δεν θα δούνε πως έχω μόλις τελειώσει την πρακτική μου από τα αρχεία τους? Δεν θα υπάρξει πρόβλημα??

Δημοσ.

Αν έχεις "μόλις τελειώσει την πρακτική σου", ποιό το πρόβλημα να εκδόσεις μετά κάρτα ανεργίας; Άνεργη θα είσαι ούτως ή άλλως (και θεωρητικά και πρακτικά).

Δημοσ.

ΓΕΙΑ ΣΑΣ!!! Διάβασα την συνομιλία από την αρχή και η αλήθεια είναι ότι έχω παρεμφερές πρόβλημα. Είμαι φοιτήτρια έχω περάσει όλα τα μαθηματα και τον σεπτέμβριο τελειώνω την πρακτική μου, το μόνο που μου έχει μείνει είναι η πτυχιακή μου και μετά το πότε θα μου πούνε από το τει να ορκιστώ. Το θέμα είναι ότι στην εταιρεία που κάνω πρακτικη ενδιαφέρονται να μείνω αλλά θα πρεπει να βγάλω κάρτα ανεργίας αρχές Οκτωβρίου. Η απορία μου λοιπόν είναι : εφόσον θα έχω τελειώσει την πρακτική μου προφανώς θα είμαι και καταγεγραμμένη στον οαεδ από τη στιγμή που θα μου βάλουν τα ένσημα και θα πάρω τα χρήματα που δικαιούμαι απο τον οαεδ.Αν παω τον οκτώβριο να βγάλω κάρτα ανεργίας δεν θα δούνε πως έχω μόλις τελειώσει την πρακτική μου από τα αρχεία τους? Δεν θα υπάρξει πρόβλημα??

Δημοσ.

Oταν κανεις πρακτικη σου κολλανε ενσημα?

Σου κολλάνε ένσημα επαγγελματικού κινδύνου ( για να έχεις κάλυψη σε περίπτωση εργατικού ατυχήματος ) και ασθενείας με επιπρόσθετες κρατήσεις εάν δεν καλύπτεσαι από ταμείο γονέα.

Έχω μία απορία πώς μία επιχείρηση που απασχόλησε μισθωτό με πρακτική άσκηση μέσω ΟΑΕΔ θα τον ξανααπασχολήσει με πρόγραμμα ΟΑΕΔ ; Στο πρόγραμμα ΟΑΕΔ για πτυχιούχους μέχρι 35 λέει ότι δε γίνεται σύμφωνα με το φυλλάδιο που έχουν στο site του ΟΑΕΔ.

Δημοσ.

Δεν θέλει να με απασχολήσει σε προγραμμα που υπάρχει από τον ΟΑΕΔ θέλει να μου κάνει πρόσληψη κανονικά για να ξεκινήσω να δουλεύω. Η απορία που έχω εγώ είναι μήπως έχω πρόβλημα στο βγάλω την κάρτα ανεργίας επειδή θα είμαι εγγεγραμμένη από την πρακτική μου άσκηση!

Δημοσ.

Δεν θέλει να με απασχολήσει σε προγραμμα που υπάρχει από τον ΟΑΕΔ θέλει να μου κάνει πρόσληψη κανονικά για να ξεκινήσω να δουλεύω. Η απορία που έχω εγώ είναι μήπως έχω πρόβλημα στο βγάλω την κάρτα ανεργίας επειδή θα είμαι εγγεγραμμένη από την πρακτική μου άσκηση!

Τότε γιατί πρέπει να βγάλεις κάρτα ανεργίας αφού δε θα σε πάρει με πρόγραμμα ; ΑΦΜ , ΙΚΑ , ΑΜΚΑ έχεις από την πρακτική σου , μπορεί να σου κάνει πρόσληψη με αυτά .

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ, ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΤΥΧΙΟ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΥΠΟΨΗΝ ΣΑΝ (ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΞΑΝΑ) ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΟ ΜΕΛΟΣ?¨ΑΡΑ Κ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΚΑΡΤΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ?

Δημοσ.

οι φοιτητες, προπτυχιακοι , εκλαμβανονται κατι σαν τους φανταρους ; Δηλαδη ανενεργο -πως να το πω- εργατικο δυναμικο αρα δε δικαιουνται καρτα ανεργιας; συνεπως δεν δικαιουνται ουσιαστικα να ειναι.....ανεργοι ;!;! (ρωταω δεν το λεω κοροϊδευτικά !)

Δημοσ.

Αρα αμα εισαι φοιτητης δεν υπαρχει προβλημα αν εχεις καρτα ανεργιας ? οχι με επιδομα ,απλα να εχεις καρτα ανεργιας οτι εισαι ανεργος !

Δημοσ.

Υποθέτω πως παρ' ό,τι δεν πολυσυμφέρει τους...δείκτες ανεργίας, δεν νομίζω να υπάρχει κάποιο θέμα να εγγραφείς στον ΟΑΕΔ ως άνεργος, τη στιγμή που εννοείται πως είσαι εντός των νομίμων ορίων ηλικίας για απασχόληση. Στο κάτω-κάτω το φοιτητιλίκι δεν...πληρώνεται (εννοώ από το κράτος).

Δημοσ.

αν εισαι ανεργος με καρτα κανονικα και με τον νομο... ,δωσεις ξανα πανελληνιες και περασεις σε καποια σχολη ... και δε τους το πεις ;(οτι περασες ξερω γω αρα εισαι φοιτητης :P ) Γι αυτο ανησυχω! :ph34r: B)

Δημοσ.

Nομίζω, ότι ακόμη κι αν εμφανιστεί άλλος και στο "ξεκαθαρίσει" (καθώς εμφανώς με τη ΛΟΓΙΚΗ το πάω εγώ, απλώς), το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να πάρεις ένα τηλ. οποιοδήποτε γραφείο ΟΑΕΔ, και να τους το ρωτήσεις...

Παρ' ολ' αυτά, συνεχίζω να λέω την άποψή μου, ότι η φοιτητική ιδιότητα (μέσω Πανελληνιών ή μη κλπκλπ) δεν νομίζω να έχει ΚΑΜΜΙΑ σχέση με την ιδιότητα ως ανέργου. Οι σπουδές δεν είναι ούτε επιδοτούμενες, ούτε θεωρούνται "εργασία" (με την βιοποριστική δηλαδή έννοια του όρου). Επίσης δεν νομίζω να υπάρχει καμμία διαφορά (πλέον, έστω), για αυτό που σ' ενδιαφέρει πιο άμεσα, από τον οποιονδήποτε νέο, που έχει δικάιωμα "ασφάλισης" (ιατροφαρμακευτικής κάλυψης δηλαδή), ΜΕΧΡΙ τα 25, ως προστετευόμενο μέλος οικογενείας ασφαλισμένου. Είτε κάνει προπτυχιακές σπουδές, είτε έχει πάρει πτυχίο, είτε ξύνει τ' αρχίδια του, είτε κάνει μεταπτυχιακό, είτε ξαναδίνει εισαγωγικές κτλ. Η ηλικία -νομίζω- είναι που παίζει ρόλο. Κι απ' τα 25 και μετά, φροντίζεις να έχεις την "ασφάλιση" μέσω ΟΑΕΔ και κάρτας ανεργίας. Είτε φοιτείς, είτε ξύνεις.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...