chill Δημοσ. 19 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2012 πηγαινε στον προιστάμενο, μεχρι 10 μερες κατι γινεται... Ενημερωτικά, οι 10 μέρες δεν ξέρω πως προκύπτουν......μέχρι 5 εργάσιμες είναι το περιθώριο. Έπρεπε να πάω στις 5/7, πήγα στις 13/7 και μου είπαν πως χτες (στις 12/7 δηλαδή) κόπηκε. Δεν μπορούσε να γίνει κάτι.......Την Δευτέρα έβγαλα νέα. Anyway δικιά μου αμέλεια όπως και να χει. Θα προτιμούσα ωστόσο να ήταν online η διαδικασία και μηνιαία.......τον ΟΑΕΔ τον σιχαίνομαι σχεδόν εξίσου με την εφορία
REDODIN7 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2012 Καλυτερα να πας αφου παρεις το πτυχιο για να μην εχεις προβληματα, απο οσο ξερω μονο αν εργαζεσαι σαν φοιτητης μπορεις να γραφτεις στον οαεδ αλλιως περιμενεις να παρεις το πτυχιο. Οσο αφορα την ασφαλιση επιδη και εγω το εψαξα το μονο που μπορεις ειναι να βγαλεις βιβλιαριο προνοιας που σου καλυπτει την πρωτοβαθμια περιθαλψη αν δεν κανω λαθος.
panos2171 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2012 Aν συμπληρωθούν δυο μήνες βγάζεις βιβλιάριο ΙΚΑ.
REDODIN7 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2012 Aν συμπληρωθούν δυο μήνες βγάζεις βιβλιάριο ΙΚΑ. Αν εχεις ενσημα και δουλευεις, αν εισαι ανεργος υπαρχει μονο το βιβλιαριο προνοιας.
panos2171 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2012 Όχι, βγάζεις βιβλιάριο ΙΚΑ αν έχεις συμπληρώσει δύο μήνες με κάρτα ανεργείας και είσαι κάτω των 28 (ή 29 δε θυμάμαι καλά) η έχεις 50 ένσημα. Μέχρι το Μάρτιο που έιχα ρωτήσει αυτό ίσχυε, δεν ξέρω αν άλλαξε τώρα κάτι, αν και στον ΟΑΕΔ μου δώσαν κανονικά βεβαίωση για έκδοση βιβλιαρίου.
panos2171 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2012 Δίνουν στον ΟΑΕΔ βεβαίωση σχετικά με το πόσο καιρό η κάρτα ανεργείας είναι σε ισχύ?? Αν ναι χρειάζεται τίποτα δικαιολογητικά εκτός από ταυτότητα και την κάρτα??
johnbond Δημοσ. 31 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2012 Τι να την κάνεις την κάρτα;Εγώ την έχω 2 χρόνια και δε μου έχει χρησιμέψει σε τίποτα. Δουλειά να σου βρούν ούτε για πλάκα.
panos2171 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2012 Έχω κάρτα, κάτι που να βεβαιώνει πόσο καιρό την έχω θέλω.
paylidis Δημοσ. 1 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2012 Ενημερωτικά, οι 10 μέρες δεν ξέρω πως προκύπτουν......μέχρι 5 εργάσιμες είναι το περιθώριο. Έπρεπε να πάω στις 5/7, πήγα στις 13/7 και μου είπαν πως χτες (στις 12/7 δηλαδή) κόπηκε. Δεν μπορούσε να γίνει κάτι.......Την Δευτέρα έβγαλα νέα. Anyway δικιά μου αμέλεια όπως και να χει. Θα προτιμούσα ωστόσο να ήταν online η διαδικασία και μηνιαία.......τον ΟΑΕΔ τον σιχαίνομαι σχεδόν εξίσου με την εφορία αν πηγαινες στον προιστάμενο ισως κατι να γινοταν, σου μιλάω εκ πείρας.
chill Δημοσ. 1 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2012 αν πηγαινες στον προιστάμενο ισως κατι να γινοταν, σου μιλάω εκ πείρας. Κοίτα η κάρτα δεν μου χρειάζεται κάπου. Κάτι γαμωχαράτσια θέλω να γλιτώσω μόνο από ακίνητα στο όνομα μου, με διαβεβαίωσαν ότι αυτό θα ισχύσει και για όσους έβγαλαν τώρα πρώτη φορά οπότε klain.
black_widow Δημοσ. 1 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2012 Τα έχουν κάνει χάλια και στον ΟΑΕΔ της περιοχής μου. Μία ουρά για επιδότηση και για κάρτα ανεργίας, ένα ξεχωριστό γκισέ μόνο για ανανεώσεις. Πάω ΟΑΕΔ ( μου είπανε για υπεύθυνη δήλωση περί μη υποχρέωσης υποβολής φορολογικής - κάτι που φοβόμουν γιατί ήξερα ότι λογικά κάποιο πρόβλημα θα βγει στην εφορία αφού το σύστημα το έχουν ανοιχτό για δηλώσεις ακόμα ). Λοιπόν με το ζόρι προσπαθούσαν να με πείσουν να κάνω φορολογική χωρίς να υποχρεούμαι και φυσικά να βάλω και τις ανάλογες αποδείξεις αφού το τεκμήριο είναι 3000. Αφού λοιπόν το λύσαμε αυτό το θέμα ( ξέρω πολύ καλά ότι δεν υποχρεούμαι να κάνω δήλωση ) μου τα γύρισε μετά ότι είναι ανοιχτό το σύστημα ακόμα και δε δέχονται υπεύθυνες δηλώσεις με ανοιχτό το σύστημα για υποβολή. Ούτε αυτό του πέρασε οπότε τελικά καταλήξαμε στο να πάρω την υπεύθυνη δήλωση κανονικά. Μετά πήγα ΟΑΕΔ αλλά είχε πέράσει το νούμερο μου , δεν προλάβαινα, δεύτερη μέρα αύριο. Κάνουν τα πάντα για να σε αποθαρρύνουν να γραφτείς ως άνεργος... Έχω κάρτα, κάτι που να βεβαιώνει πόσο καιρό την έχω θέλω. Πας στο ίδιο γκισέ που πας για την ανανέωση και ζητάς βεβαίωση χρόνου ανεργίας. Στην εκδίδουν και σε στέλνουν σε άλλο γραφείο για στρογγυλή σφραγίδα και υπογραφή. Ισχύει η βεβαίωση για 5 ημερολογιακές ημέρες ( ή 8 δε θυμάμαι καλά ).
panos2171 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2012 Tι εννοείς για 5 μέρες?? Σε μια προκύρηξη θέλω να τη βάλω που λήγει την Δευτέρα.
black_widow Δημοσ. 2 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2012 Tι εννοείς για 5 μέρες?? Σε μια προκύρηξη θέλω να τη βάλω που λήγει την Δευτέρα. A δεν ξέρω τι κάνεις σε αυτήν την περίπτωση , έχει τύχει να πάρω βεβαίωση για να βγάλω βιβλιάριο, για προκηρύξεις δεν έχει τύχει.
HamerZ Δημοσ. 2 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2012 και για προκηρύξεις το ίδιο κάνεις. Κάνεις αίτηση για χαρτί και στο δίνουν, πας στην/ον υπεύθυνο και το υπογράφει και μετά τέλος.
panos2171 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2012 Ναι το ξέρω αυτό, για την ισχύ τους δεν έχω καταλάβει, 5 μερες μου φαίνονται λίγες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα