Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Nομίζω, ότι ακόμη κι αν εμφανιστεί άλλος και στο "ξεκαθαρίσει" (καθώς εμφανώς με τη ΛΟΓΙΚΗ το πάω εγώ, απλώς), το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να πάρεις ένα τηλ. οποιοδήποτε γραφείο ΟΑΕΔ, και να τους το ρωτήσεις...

Παρ' ολ' αυτά, συνεχίζω να λέω την άποψή μου, ότι η φοιτητική ιδιότητα (μέσω Πανελληνιών ή μη κλπκλπ) δεν νομίζω να έχει ΚΑΜΜΙΑ σχέση με την ιδιότητα ως ανέργου. Οι σπουδές δεν είναι ούτε επιδοτούμενες, ούτε θεωρούνται "εργασία" (με την βιοποριστική δηλαδή έννοια του όρου). Επίσης δεν νομίζω να υπάρχει καμμία διαφορά (πλέον, έστω), για αυτό που σ' ενδιαφέρει πιο άμεσα, από τον οποιονδήποτε νέο, που έχει δικάιωμα "ασφάλισης" (ιατροφαρμακευτικής κάλυψης δηλαδή), ΜΕΧΡΙ τα 25, ως προστετευόμενο μέλος οικογενείας ασφαλισμένου. Είτε κάνει προπτυχιακές σπουδές, είτε έχει πάρει πτυχίο, είτε ξύνει τ' αρχίδια του, είτε κάνει μεταπτυχιακό, είτε ξαναδίνει εισαγωγικές κτλ. Η ηλικία -νομίζω- είναι που παίζει ρόλο. Κι απ' τα 25 και μετά, φροντίζεις να έχεις την "ασφάλιση" μέσω ΟΑΕΔ και κάρτας ανεργίας. Είτε φοιτείς, είτε ξύνεις.

Ναι καπως ετσι το σκεφτομαι κ εγω, λογικα μεχρι τα 25 εισαι προστατευμενο μελος και μετα τα 25 βγαζεις καρτα ανεργιας για να ασφαλιστεις ετσι,---αρα δεν πρεπει να παιζει ιδιαιτερο ρολο αν μετα τα 25 κανεις καποιο μεταπτυχιακο για να ληφθεις υποψην ως φοιτητης και εξου κ απ΄την αρχη.

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

αν εισαι ανεργος με καρτα κανονικα και με τον νομο... ,δωσεις ξανα πανελληνιες και περασεις σε καποια σχολη ... και δε τους το πεις ;(οτι περασες ξερω γω αρα εισαι φοιτητης :P ) Γι αυτο ανησυχω! :ph34r: B)

καλημερα!αυτο ακριβως ηθελα να ρωτησω κι εγω!

δουλευα σε μια επιχειρηση 2 χρονια και απολυθηκα τον Φεβρουαριο 2012.

Δικαιουμαι ταμειο ανεργιας εως και Μαρτιο του 2013 αλλα εδωσα πανελλαδικες(ξανα μετα απο 10 χρονια) και περασα σε αει.

Τωρα που εχω ξανα την φοιτητικη ιδιοτητα σημαινει πως πρεπει να διακοψω το ταμειο ανεργιας?

παρ'ολο που εχω ολα τα διακιουμενα ενσημα για να παιρνω το ταμειο?

ευχαριστω

καλημερα!αυτο ακριβως ηθελα να ρωτησω κι εγω!

δουλευα σε μια επιχειρηση 2 χρονια και απολυθηκα τον Φεβρουαριο 2012.

Δικαιουμαι ταμειο ανεργιας εως και Μαρτιο του 2013 αλλα εδωσα πανελλαδικες(ξανα μετα απο 10 χρονια) και περασα σε αει.

Τωρα που εχω ξανα την φοιτητικη ιδιοτητα σημαινει πως πρεπει να διακοψω το ταμειο ανεργιας?

παρ'ολο που εχω ολα τα διακιουμενα* ενσημα για να παιρνω το ταμειο?

ευχαριστω

*δικαιουμενα

Δημοσ.

Νομίζω τα ζητάνε μία φορά μόνο, για να τα επιβεβαιώσουν/περάσουν στα στοιχεία σου.Σε δύο άτομα που ξέρω τα ζήτησαν στην αρχή της χρονιάς και μετά για 2 ανανεώσεις δε ζήτησαν τίποτα

Δημοσ.

Εμένα ταυτότητα+ΑΜΚΑ+φορολογική δήλωση+λογαριασμό τη πρώτη φορά. Τις επόμενες φορές εκκαθαριστικό + ταυτότητα. Το ΑΜΚΑ μία φορά ήταν, και αν γράψεις τον αριθμό στη κάρτα δεν χρειάζεται ξανά.

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Θα ήθελα την βοήθειά σας... Στις 25/7 μπήκα στο ταμείο ανεργίας και ένα μήνα αργότερα μου κατεβλήθη ο πρώτος μήνας... Στο χαρτί που μου έχουν δώσει αναγράφεται ως πρώτη υποχρεωτική εμφάνιση στην υπηρεσία το διάστημα από 25-9 έως 24-10. Πράγματι στις 25/9 εμφανίστηκα κανονικά.. Αυτό που θέλω να ρωτήσω τώρα, γιατί έχω μπερδευτεί είναι σχετικά με την ανανέωση της κάρτας... Ανανεώνεται κάθε μήνα ;

Δημοσ.

Θα ήθελα την βοήθειά σας... Στις 25/7 μπήκα στο ταμείο ανεργίας και ένα μήνα αργότερα μου κατεβλήθη ο πρώτος μήνας... Στο χαρτί που μου έχουν δώσει αναγράφεται ως πρώτη υποχρεωτική εμφάνιση στην υπηρεσία το διάστημα από 25-9 έως 24-10. Πράγματι στις 25/9 εμφανίστηκα κανονικά.. Αυτό που θέλω να ρωτήσω τώρα, γιατί έχω μπερδευτεί είναι σχετικά με την ανανέωση της κάρτας... Ανανεώνεται κάθε μήνα ;

Όσο είσαι στο ταμείο (δηλαδή πληρώνεσαι) δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι για την κάρτα.

Μετά παρουσιάζεσαι κάθε 3 μήνες στον ΟΑΕΔ για ανανέωση.

Δημοσ.

Όσο είσαι στο ταμείο (δηλαδή πληρώνεσαι) δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι για την κάρτα.

Μετά παρουσιάζεσαι κάθε 3 μήνες στον ΟΑΕΔ για ανανέωση.

Όσο πληρώνομαι, κάθε πότε πρέπει να εμφανίζομαι; Κάθε μήνα ή μία φορά το τρίμηνο;

Δημοσ.

Όσο πληρώνομαι, κάθε πότε πρέπει να εμφανίζομαι; Κάθε μήνα ή μία φορά το τρίμηνο;

Πηγαίνεις κάθε μήνα και ο υπάλληλος δίνει την εντολή πληρωμής για να μπουν τα λεφτά στο λογαριασμό σου

Αν δεν πας δεν θα πληρωθείς

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Έχω κλείσει χρόνο με την κάρτα ανεργίας και έχω 50 ένσημα, παίρνω τίποτα εκτός από @@??

ΕΠΙΔΟΜΑ ΣΕ ΝΕΟΥΣ/ΝΕΕΣ 20-29 ετών

Καταβάλλεται στους νέους και νέες ηλικίας από 20 – 29 ετών, εφ’ όσον είναι άνεργοι και παραμείνουν γραμμένοι στα μητρώα ανέργων για ένα χρόνο. Το επίδομα ανέρχεται σε 73,37€, τον μήνα και καταβάλλεται για πέντε μήνες.

Προϋποθέσεις: Η προθεσμία είναι τρίμηνη από την συμπλήρωση του 20ου έτους της ηλικίας ή την απόκτηση πτυχίου ή την απόλυση απ’ τον στρατό.

Δικαιολογητικά:

1. Αστυνομική ταυτότητα.

2. Βεβαίωση σχολής (απόκτηση πτυχίου ή διακοπή σπουδώ με γνωστοποίηση της ακριβούς ημερομηνίας)

3. Απολυτήριο στρατού (για όσους απολύθηκαν από τον Στρατό ή βεβαίωση στρατιωτικής αρχής ότι έχουν απαλλαγεί νόμιμα από τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις

4. ΑΜ Ι.Κ.Α. για τον έλεγχο της απασχόλησης, από 0 μέχρι 79 ημέρες πριν την αρχική εγγραφή.

5. Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/86.

Δημοσ.

Ευχαριστώ. Εγώ πήρα το πτυχίο τον Ιούλιο αλλά δεν τους το χω αναφέρει και τον Ιούνιο του 13 φεύγω στρατό. Ξέρεις τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση??

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...