Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ευχαριστώ. Εγώ πήρα το πτυχίο τον Ιούλιο αλλά δεν τους το χω αναφέρει και τον Ιούνιο του 13 φεύγω στρατό. Ξέρεις τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση??

Δεν ξέρω καθόλου, δεν δικαιούμουν ποτέ το επίδομα ( θέλει να έχεις κάνει μέχρι 80 ημερομίσθια, είναι για πολύ " φρέσκους" στην αγορά εργασίας) , πρέπει να ρωτήσεις ΟΑΕΔ.Έχω την εντύπωση ότι πρέπει να έχεις πάρει πρώτα πτυχίο και μετά να γραφτείς ΟΑΕΔ ( υποτίθεται ως φοιτητής δεν ψάχνεις άμεσα για εργασία...)

Το επίσημο link είναι αυτό http://www.oaed.gr/el/2012-02-07-18-31-19/2012-02-07-18-31-52/----20-29-

Δημοσ.

Παιδιά αν δεν έχουμε λογαριασμό στο όνομα μας πάμε έναν με την οδό που μένουμε και απλά κάνουμε υπεύθυνη δήλωση έτσι ?

Δημοσ.

Πας λογαριασμο στο ονομα του πατερας σου ή μανας σου, που φαινεται και απο ταυτοτητα οτι ειναι γονεις.
Δε χρειαζεται υπευθυνη δηλωση. Εγω ετσι γραφτηκα πριν 1 μηνα.

Δημοσ.

καλησπερα σε ολους!διαβασα αυτα που εχουν γραφτει αλλα θεωρω οτι ακομα δεν μπορω να βγαλω καποιο αποτελεσμα για το τι πρεπει να κανω!
Η κατασταση εχει ως εξης: Ειμαι φοιτητης στο ΤΕΙ και εκανα πρακτικη ασκηση το 6μηνο που μας περασε αλλα οχι μεσω ΟΑΕΔ αλλα μεσω του προγραμματος ΕΣΠΑ που οφειλω να ομολογησω ηταν πολυ καλο!Στο γραφειο που εκανα την πρακτικη θελουν να με κρατησουν αλλα με καποιο προγραμμα απο τον ΟΑΕΔ ωστε να μην επιβαρυνθει περισσοτερο το γραφειο!Ετσι μου ζητησαν να βγαλω καρτα ανεργιας!Το θεμα μου ειναι οτι δεν ξερω αν μπορω να βγαλω και αν συμφερει να βγαλω!
Ως φοιτητης χρωσταω ενα μαθημα (που το δινω αρχες φλεβαρη) και την πτυχιακη μου που ειναι ζητημα 2 μηνων θελω να πιστευω!
Επειδη διαβασα παρομοια κατασταση με πρακτικη και αναφερθηκε οτι θα φανει στον ΟΑΕΔ εγω που ειμαι μεσω ΕΣΠΑ ειναι ακριβως το ιδιο?συμφερει να βγαλω τωρα την καρτα ανεργιας και μετα απο 2-3 μηνες να τους δειξω το πτυχιο?και αν οχι τωρα συμφερει να παω με το που παρω στα χερια μου το πτυχιο??
Ομως δεν βλεπω να παραμενω στο γραφειο χωρις καρτα ανεργιας και ειμαι σε αδιεξοδο!
κανεις να μου προτεινει κατι που να ξερει ή ισχυουν αυτα που αναφερατε πιο πανω?
(στρατο δεν εχω παει ακομα καθως εχω αναβολη μεχρι το 2016!) απελπισια αυτο το ελληνικο κρατος! :P

• 10 μήνες μετά...
Δημοσ.

Γεια σας! Ειμαι φοιτητρια στο 3ο ετος και ξανοικιασα απο την πολη στην οποια σπουδαζα για οικονομικους λογους αλλα και γιατι δεν ειχα αλλα υποχρεωτικα εργαστηρια για παρακολουθηση, μονο θεωριες. Δουλευω σαν σερβιτορα 3 χρονια περιπου αλλα χωρις ενσημα και ασφαλεια. Σκεφτηκα να βγαλω καρτα ανεργιας για να μπορω να κανω αιτηση σε προκυρηξεις δευτεροβαθμιας εκπαιδευσης μηπως με παρουν καπου αλλα διαβασα παραπανω οτι δε μπορω αφου θεωρουμαι ακομα φοιτητρια. Μεχρι να κανω ομως πτυχιακη, πρακτικη και να παρω το πτυχιο μου θα περασει περιπου ενας χρονος και κατι πιστευω. Αν παω στον οαεδ για καρτα ανεργιας και δεν πω οτι ειμαι ''φοιτητρια" θα μπορω να βγαλω καρτα η υπαρχει τροπος να μαθουν αν ειμαι φοιτητρια η οχι; Ειναι αδικο να μην θεωρουμαι ανεργη ενω ουσιαστικα ειμαι! Στον κανονισμο για τους φοιτητες που θελουν να βγαλουν καρτα ανεργιας λεει οτι πρεπει να ειναι «διαθέσιμα για εργασία» και «σε αναζήτηση εργασίας». Δεν υπαρχει καποιος αλλος τροπος εκτος απο την ασφαλιση απο τον εργοδοτη σου για να αποδειξεις οτι εισαι διαθεσιμος για εργασια η οτι αναζητας εργασια; 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...