xioumitsou2005 Δημοσ. 9 Μαΐου 2012 Δημοσ. 9 Μαΐου 2012 Λοιπόν το θέμα έχει ως εξής. Έχω ένα laptop το Hp Compaq 615, και πριν λίγο καιρό μου παρουσίασε ένα πρόβλημα στο DvdPlayer.. (Το λογισμικό που χρησιμοποιώ είναι Windows 7 Home Premium). Διάβασα επίσης και κάποια forum όπως αυτά: 1)Link 2) Link αλλά και πάλι .. Το πρόβλημα είναι ότι του βάζω Cd ή Dvd δεν τα αναγνωρίζει /ανοίγει η αν κάποια στιγμή τα ανοίξει μετά από αρκετή ώρα τα δείχνει σαν κατεστραμμένους η κενούς δίσκους. Το laptop το έχω περίπου ενάμισι με 2 χρόνια και είναι εκτός εγγύησης. [Άσχετο αλλά το μόνο πρόβλημα που έχει είναι ότι έχει καεί η μπαταρία του, δεν ξέρω αν χρησιμεύει σε τίποτα αυτό] Έχω δοκιμάσει πολλούς τρόπους να το διορθώσω: *)Δοκίμασα το FixIt στον τομέα του dvd από την Microsoft και πάλι δεν είδα φως, μου έγραφε αυτό εδώ: *) Επίσης δεν μου κάνει boot από cd (πχ: το λογισμικό των WinXp) και ας είναι από την bios ρυθμισμένο στο first το optical dvd. Δηλαδή ούτε format δεν γίνεται πλέον! *) Διάβασα σχετικά forum και δοκίμασα να καθαρίσω και την κεφαλή του dvd αλλά πάλι τίποτα, Έχω βγάλει και το nero από το pc και έκανα και update στο firmware του dvd μου (TS-L633M) όπως έγραφε και ο ‘’Busykid508’’ στο σχετικό forum της Hp: Link Τελευταία έκανα και τις οδηγίες μητρώου από εδώ: • Κάντε κλικ στην επιλογή Βοηθήματα (Accessories) και στη συνέχεια στην επιλογή Εκτέλεση (Run). • Πληκτρολογήστε regedit και κατόπιν κάντε κλικ στο κουμπί OK. Εάν σας ζητηθεί ένας κωδικός πρόσβασης διαχειριστή ή επιβεβαίωση, πληκτρολογήστε τον κωδικό πρόσβασης ή κάντε κλικ στο κουμπί Αποδοχή (Allow). • Στο παράθυρο πλοήγησης, εντοπίστε και κάντε κλικ το ακόλουθο δευτερεύον κλειδί μητρώου: HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Class\{4D36E965-E325-11CE-BFC1-08002BE10318} • Στο παράθυρο στα δεξιά, κάντε κλικ στο στοιχείο UpperFilters. Σημείωση Ενδέχεται να δείτε μια καταχώρηση μητρώου UpperFilters.bak. Δεν χρειάζεται να καταργήσετε αυτήν την καταχώρηση. Κάντε κλικ μόνο στο στοιχείο UpperFilters. Αν δεν βλέπετε την καταχώρηση μητρώου UpperFilters, ίσως να πρέπει να καταργήσετε την καταχώρηση μητρώου LowerFilters. Για να το κάνετε αυτό, προχωρήστε στο βήμα 8. • Στο μενού Επεξεργασία (Edit), κάντε κλικ στην επιλογή Διαγραφή (Delete). • Όταν σας ζητηθεί να επιβεβαιώσετε τη διαγραφή, κάντε κλικ στο κουμπί Ναι (Yes). • Στο παράθυρο στα δεξιά, κάντε κλικ στο στοιχείο LowerFilters. Σημείωση: Αν δεν βλέπετε την καταχώρηση μητρώου LowerFilters, τότε δυστυχώς αυτό το περιεχόμενο δεν μπορεί να σας βοηθήσει πλέον. Το θέμα είναι ότι σε εμένα δεν μου εμφανίζονται ούτε UpperFilters , ούτε LowerFilters Μήπως έχει να κάνει με αυτό?? Ευχαριστώ προκαταβολικά!
antonl Δημοσ. 9 Μαΐου 2012 Δημοσ. 9 Μαΐου 2012 Αν δε σου κάνει boot από bootable δισκάκια ενώ το χεις ρυθμίσει απ το BIOS, τότε πρόκειται για hardware πρόβλημα. Το πιθανότερο να χάλασε το drive.
Dibasic Δημοσ. 10 Μαΐου 2012 Δημοσ. 10 Μαΐου 2012 Το ίδιο πρόβλημα είχα και εγώ με το Sony Vaio μου και την ίδια μάρκα DVD, δεν διάβαζε Blue Ray και Dual Layer DVDs και του έκαναν service γιατί ήταν στην εγγύηση. Μετά από λίγο καιρό το ξανά έπαθε και διάβαζε πάλι μόνο απλά DVDs Single layer. Έχω κάνει κι εγώ αυτά που έκανες κι εσύ και δεν πέτυχε τίποτα... στο τέλος πήρα ένα εξωτερικό USB DVD player και έκανα την δουλειά μου. Τώρα έχω αγοράσει νέο λάπτοπ και έχει πάλι την ίδια μάρκα DVD εύχομαι να μην βγάλει και αυτό πρόβλημα. Μπορείς να αγοράσεις ένα καινούριο Slim και να το αντικαταστήσεις συνήθως τα κρατάνε από κάτω 2-3 βίδες αν βρεις αυτές τις βίδες τις αφαιρείς, το τραβάς και βγαίνει και το αντικαθιστάς με το καινούριο. http://www.skroutz.gr/s/393715/Sony-AD-7740H.html
xioumitsou2005 Δημοσ. 10 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 10 Μαΐου 2012 Το ίδιο πρόβλημα είχα και εγώ με το Sony Vaio μου και την ίδια μάρκα DVD, δεν διάβαζε Blue Ray και Dual Layer DVDs και του έκαναν service γιατί ήταν στην εγγύηση. Μετά από λίγο καιρό το ξανά έπαθε και διάβαζε πάλι μόνο απλά DVDs Single layer. Έχω κάνει κι εγώ αυτά που έκανες κι εσύ και δεν πέτυχε τίποτα... στο τέλος πήρα ένα εξωτερικό USB DVD player και έκανα την δουλειά μου. Τώρα έχω αγοράσει νέο λάπτοπ και έχει πάλι την ίδια μάρκα DVD εύχομαι να μην βγάλει και αυτό πρόβλημα. Μπορείς να αγοράσεις ένα καινούριο Slim και να το αντικαταστήσεις συνήθως τα κρατάνε από κάτω 2-3 βίδες αν βρεις αυτές τις βίδες τις αφαιρείς, το τραβάς και βγαίνει και το αντικαθιστάς με το καινούριο. http://www.skroutz.gr/s/393715/Sony-AD-7740H.html Το θέμα είναι ότι δεν ξέρω αν ταιριάζει στο σχήμα, και αν έχει την ίδια ταχύτητα με αυτό που είχα. Και μετά αν το αγοράσω πως το συνδέω γιατί είμαι και λίγο άσχετος σε θέμα hardware!Αυτό που φοράει πάνω τώρα είναι αυτό εδώ: Link
Dibasic Δημοσ. 10 Μαΐου 2012 Δημοσ. 10 Μαΐου 2012 Δες τα βιντεάκια είναι κατατοπιστικότατα: http://www.ipc-computer.eu/it-pi-n-DVD_Writer_for_HP_Compaq_610_NX563EA_-pId-2839798.html
xioumitsou2005 Δημοσ. 10 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 10 Μαΐου 2012 Δες τα βιντεάκια είναι κατατοπιστικότατα: http://www.ipc-computer.eu/it-pi-n-DVD_Writer_for_HP_Compaq_610_NX563EA_-pId-2839798.html Ευχαριστώ για τις οδηγίες , αλλά μια ερώτηση το καλώδιο sata μετά πως θα συνδεθεί, και πως ξέρω σίγουρα ότι έχει χαλάσει το drive?
Dibasic Δημοσ. 10 Μαΐου 2012 Δημοσ. 10 Μαΐου 2012 Το drive έχει χαλάσει λογικά, αν θες να σιγουρευτείς τότε πήγαινε στο Device Manager βρες το drive σου κανε uninstall τον driver κανε restart θα επαναγκατασταθεί και τότε θα δεις αν δουλεύει ή όχι. Το dvd drive μην ανησυχείς δεν έχει καλώδια απλά το σπρώχνεις μέσα και κουμπώνει στην θύρα
xioumitsou2005 Δημοσ. 10 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 10 Μαΐου 2012 Το drive έχει χαλάσει λογικά, αν θες να σιγουρευτείς τότε πήγαινε στο Device Manager βρες το drive σου κανε uninstall τον driver κανε restart θα επαναγκατασταθεί και τότε θα δεις αν δουλεύει ή όχι. Το dvd drive μην ανησυχείς δεν έχει καλώδια απλά το σπρώχνεις μέσα και κουμπώνει στην θύρα Δίκιο έχεις φίλε του έκανα κατάργηση,μετά έκανε install και πάλι τρίχες.. Θα παω να του πάρω ένα drive η ένα εξωτερικό bluray θα δείξει.. Ευχαριστώ για την βοήθεια!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα