Praetorianos Δημοσ. 11 Μαΐου 2012 Δημοσ. 11 Μαΐου 2012 Θα ήθελα να κάνω δώρο μια καφετιέρα NESCAFÉ Dolce Gusto αλλά δηλώνω λίγο μη σχετικός με αυτές κι έτσι έχω χάσει την μπάλα με τα μοντέλα που υπάρχουν. Οι δύο που είδα και με τράβηξαν (εμφανισιακά) είναι αυτή κι αυτή. Μπορεί κάποιος να δώσει λίγο τα φώτα του. Τι πρέπει να κοιτάξω, αν υπάρχουν εναλλακτικές προτάσεις, αν παίρνουν άλλες κάψουλες πλην της μαμάς εταιρείας, ποιες οι διαφορές τους κτλ. Τα λεφτά ας πούμε δεν αποτελούν πρόβλημα, αλλά μην φτάσουμε να αγοράσουμε καμιά επαγγελματική των Starbucks.
panosno1com Δημοσ. 11 Μαΐου 2012 Δημοσ. 11 Μαΐου 2012 Την δευτερη την εχουμε εμεις σπιτι (την πηρα εγω απο τα μιντια μαρκτ τα Χ-μας).Καταληξαμε εκει σε σχεση με την ανταγωνιστικη -κυριως- τασιμο επειδη (για τα δικα μας γουστα) εκανε πιο πολλα ροφηματα που μας αρεσουν , εν τω μεταξυ καλως ή κακως εχουμε συνηθισει τη <<Γευση>> νεςκαφε. ΚΑψουλες εκτος απο μαμα δεν ξερω εαν παιρνει, παντως και απ το dolcegusto.gr και στα περισσοτερα σουπερμαρκετ, τα πακετα με 8 ή 16 καψουλες (αναλογα το ειδος ροφηματος εχει 8 ή 16 **) κοστιζουν 5 ευρω. Ο φρεντο καπουτσινο που πινω εδω και κανα μηνα που ζεστανε ο καιρος ειναι ικανοποιητικος σε γευση και αμα βρω τροπο να μην χαλαω το μετριο (αλλα για τα λεφτα της ικανοποιητικο) αφρογαλα (ή αφρογαλοειδες ) οταν ριχνω ζαχαρη,θα ειμαι κομπλε. Βεβαια για τα δικα μου γουστα που συμβιβαζομαι γνωριζοντας οτι δε μπορω να ζητησω απο αυτην που κανει 75 γιουρος να μου φτιαξει καφε οπως στη καφετερια! Ο καπουτσινο ο ζεστος που εφτιαχνα μεχρι πριν ενα μηνα μια χαρα ηταν,δοκιμασανε 5-6 ατομα πολλες φορες και δεν ειπανε κατι αρνητικο. Επισης φτιαχνω και ice tea ροδακινο αλλα μου τη σπαει που βγαζει κατι σαν αφρο στο πανω πανω σημειο ,οχι τπτ αηδιαστικο απλα δε το χω συνηθισει . Επισης ο εσπρεσο ειναι μια χαρα . Ολα αυτα για τα δικα μου γουστα! **για παραδειγμα στο φρεντο καπουτσινο εχει 8 καψουλες αφρογαλα και 8 καφε ,στη πραγματικοτητα 8 μεριδες καφε ενω στον εσπρεσο π.χ. εχει 16 καψουλες/μεριδες καφε ! Η πρωτη θυμαμαι με την προσφορα τοτε στα ΜΜ εκανε 140 κατι ευρω αν θυμαμαι καλα. ειχε 3 μοντελα αν θυμαμαι καλα και η πρωτη που δειχνεις ειναι η πιο μεγαλη ! [εννοω ας πουμε ειναι η...πλουσια εκδοση ,αν θυμαμαι καλα!] Η κοπελα εκει της εταιριας δλδ πλασιε αλλα και κανα δυο γνωστοι μου μού ειχαν πει οτι δεν εχει καμια τεραστια διαφορα τα 3 μοντελα μεταξυ τους απλα ας πουμε η πιο μεγαλη φτιαχνει παραπανω μεριδες καφε με ενα γεμισμα ,δλδ εχει πιο μεγαλο <<καβουκι>> για νερο! Συμπερασμα: σε γενικες γραμμες ειμαι ικανοποιημενος αν και δεν ειμαι καποιος <<παραξενος>> ή ιδιοτροπος σε γευση ή εμφανιση καφε!
Cossutius. Δημοσ. 12 Μαΐου 2012 Δημοσ. 12 Μαΐου 2012 O panosno1com εκανε πολύ καλή ανάλυση. Κοιτα. Σε ζεστά ροφήματα, το καλύτερο καφέ της αγοράς με διαφορά χιλιομέτρων από άλλες τον κάνουν οι μηχανές της Νespresso. (την προτιμάνε γενικά όσοι θέλουν να δώσουν έναν άλλο τονο πολυτέλειας στο γραφείο τους ή στο σπίτι τους) Η dolce Gusto (την οποία έχω, η δευτερη από αυτές που δείχνεις) έχει άλλη ποικιλία. Είναι μηχανή για όλα τα γούστα.Φτιάχνει ωραία κρύα ροφήματα αλλά και τα ζεστά της δεν ειναι άσχημα. Οκ δε συγκρίνεται με της Νεσπρεσο (Στην ιδια εταιρία ανοίκουν άλλωστε και οι 2 απλά ειναι διαφορετικές θυγατρικές), αλλά τα καπουτσίνο της ειναι πολύ τίμια. Στα κρύα, η αποτυχία ειναι μόνο στον καπουτσινο ice. O fredo καπουτσινο ειναι αρκετά καλός και όπως ειπε και ο φίλος προσέχεις λιγο τις δοσεις στις ταμπλέτες να εισαι οκ. Τα κρυα τσαγια που έχει είναι πολύ ωραία επίσης. Γενικά ειναι μια καλή λύση ειδικά όταν έχεις κόσμο στο σπίτι αλλά γιατι όχι και για τα καθημερινά σου καφεδάκια. Τη πρωτη που δείχνεις δε τη ξέρω αλλά στο μερίδιο αγοράς η δευτερη ειναι Νο1.
panosno1com Δημοσ. 12 Μαΐου 2012 Δημοσ. 12 Μαΐου 2012 Τις ειχα δει και τις τρεις απο κοντα στα Media Markt, απ οσο ειχα ψαξει εγω λιγακι μονος μου και απ οτι ειπε και η κοπελια (οχι του μιντια αλλα αυτη της εταιριας,ξερω οτι θελει να πουλησει και μπλα-μπλα αλλα το χα ψαξει κ γω λιγακι μονος μου) οι διαφορες μεταξυ των 3 συγκεκριμενων μοντελων ειναι οτι η πικολο ,η δευτερη που δειχνεις δλδ, κανει λιγοτερες μεριδες σε σχεση με την πρωτη που δειχνεις, την μεγαλη της αδερφη , με μια δοση νερο. Δλδ πρακτικα η πικολο εχει πιο μικρη χωρητικοτητα (νομιζω 750 ml παιρνει) σε σχεση με την μεγαλη. νομιζω ειναι η πικολο,μετα μια αλλη και τριτη αυτη που δειχνεις πρωτη. Απ οσο θυμαμαι εν ολιγοις η διαφορα -εκτος της τιμης- μεταξυ των 3 αυτων ειναι η παραγωγη τους σε καφε με μια δοση νερου, λογω χωρητικοτητας του...καβουκιου ή κιβωτιου νερου τους !
georgemvg Δημοσ. 12 Μαΐου 2012 Δημοσ. 12 Μαΐου 2012 Ρε παιδιά, ας παραβλέψουμε οτι ο καφές που φτιάχνουν αυτές οι καφετιέρες είναι για πέταμα. Ποιος στην ευχή φτιάχνει τσάι σε ταμπλέτες και μηχανή; Ήμαρτον!
panosno1com Δημοσ. 12 Μαΐου 2012 Δημοσ. 12 Μαΐου 2012 Καποιοι καφεδες την παλευουν παντως,εκτος αν εισαι ψειρας στη γευση ή περιμενεις να πιεις τον ιδιο καφε οπως στη καφετερια με 70 ευρω που κανει αυτη η πολυκαφετιερα. Παντως αν αυτο ειναι το μεγιστο ποσον που μπορει ν δωσει , σε γενικες γραμμες ειναι μια τιμια πολυκαφετιερα για τα χρηματα που εχει ! Εγω φτιαχνω παντως ice tea απο την καψουλα της νεσπρεσο
Praetorianos Δημοσ. 12 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 12 Μαΐου 2012 Thanks για τις συμβουλές. Ναι κι εγώ από την έρευνα δεν βρήκα καμιά άλλη τεράστια διαφορά που να δικαιολογεί την τιμή, απλά φαντάζομαι πληρώνεις το εφετζίδικο design εκτός από αυτά που είπατε. Ένα θέμα είναι με τις κάψουλες, μιας που για να είναι ολοκληρωμένο το δώρο θα πρέπει να πληρώσω και καμιά συνδρομή για κούτες (αρκετά ακριβές), αλλά ας είναι. Όσο για την ποιότητα του καφέ, ό,τι πληρώσεις παίρνεις αλλά σίγουρα θα είναι ανώτερη από το τάκα τούκα του φραπέ.
panosno1com Δημοσ. 12 Μαΐου 2012 Δημοσ. 12 Μαΐου 2012 https://www.dolce-gusto.gr/EL/shop/Pages/flavours.aspx μπες εδω και παρηγγειλε 4-5 διαφορετικα είδη και βαλε να τους παραδωθουν σπιτι ! Τωρα βεβαια λογικα θα χρειαστεις πιστωτικη αλλιως τι δωρο ειναι αν πρεπει να πληρωσουν αυτοι ή πηγαινε σε καποιο σουπερμαρκετ, συνηθως τα "μεγαλα" εχουν , και παρε εκει οτι νομιζεις οτι τους αρεσει και δωστο ασορτι με την καφετιερα
Cossutius. Δημοσ. 13 Μαΐου 2012 Δημοσ. 13 Μαΐου 2012 Ρε παιδιά, ας παραβλέψουμε οτι ο καφές που φτιάχνουν αυτές οι καφετιέρες είναι για πέταμα. Ποιος στην ευχή φτιάχνει τσάι σε ταμπλέτες και μηχανή; Ήμαρτον! Έχεις δοκιμάσει? Γιατι εγώ προσωπικά είμαι κατευχαριστημένος. Σε πολλές περιπτώσεις η κάψουλα των 30-40 λεπτών κάνει καλύτερο καφέ από καφετέριες που τον πληρώνεις 4 ευρω
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα