Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω ένα δίκτυο από 5 γραφεία. Τα γραφεία συνδέονται μεταξύ τους VPN με cisco συσκευές. Για να έχω μεταξύ των γραφείων VOIP σύνδεση τι χρειάζεται να αγοράσω για κάθε γραφείο?

Δημοσ.

Όχι απαραίτητα cisco ip συσκευές...

Εγώ θα έλεγα γενικότερα sip τηλεφωνικές συσκευές, τα οποία είτε θα κλειδώνουν κατευθείαν στον provider από τον οποίο θα έχεις voip τηλεφωνία, είτε θα κλειδώνουν σε κάποιο τοπικό τηλεφωνικό κέντρο (Κάποια τοπικά και κάποια απομακρυσμένα).

Υπάρχουν providers που σου παρέχουν virtual pbx, έτσι ώστε να μην είναι απαραίτητη η παρουσία τηλεφωνικού κέντρου για κάποιες λειτουργίες (πχ. εσωτερικά, ivr, ουρές, εκτροπές κλπ)...

Στην περίπτωση τηλεφωνικού κέντρου, θέλεις τεχνικό...

Στην άλλη περίπτωση, εξαρτάται από τις γνώσεις που έχεις πάνω σε θέματα δικτύου...

Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να εξασφαλιστεί ότι οι διασυνέσεις σου έχουν χαμηλό jitter και RTT, τόσο μεταξύ των σημείων, όσο και με τον πάροχο και ότι τα πακέτα που προορίζονται για την τηλεφωνία θα έχουν προτεραιότητα έναντι των υπολοίπων (QoS), μιας και πρόκειται για "real time" υπηρεσία.

Edit:

Τώρα που διάβασα λίγο καλύτερα την απαίτηση σου, θέλεις τηλεφωνία μόνο μεταξύ των σημείων και όχι και με κάποιο voip provider για την πραγματοποίηση εξερχόμενων κλήσεων (ενδεχομένως και εισερψόμενων).

Σε αυτή την περίπτωση, ισχύει πάλι γενικότερα sip τηλεφωνικές συσκευές, τα οποία είτε θα τα καλείς απευθείας (χωρίς χρήση τηλ. κέντρου), είτε θα έχεις voip τηλεφωνικό κέντρο και θα κλειδώνουν σε αυτό (κάποια τοπικά και κάποια απομακρυσμένα)

Αυτά περί QoS, RTT & jitter εξακολουθούν να ισχύουν όπως τα είπα.

Δημοσ.

τα cisco ειναι σιγουρα μια καλη επιλογη αλλα και τα λεφτα τους ειναι αρκετα.σε κατι πιο φτηνο ισως θα ηταν Linksys.αυτα καθαρα για θεμα κοστους αμα το οικονομικο ειναι θεμα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...