isay Δημοσ. 12 Μαΐου 2012 Δημοσ. 12 Μαΐου 2012 Απλώς προσπαθω να πείσω τον ts οτι η συγκεκριμενη κινηση που σκεφτεται δεν είναι (κατα τη γνωμη μου) καλή κινηση.
pournaras Δημοσ. 12 Μαΐου 2012 Δημοσ. 12 Μαΐου 2012 Δεν ξερω, σεβαστο, αλλα συνεχιζω να διαφωνω. Εχουμε 3-4 χρονια πια, που καθομαστε και το ψιριζουμε αν η δεη κλεισει, αν το χαλαζι μας τα σπαζει, αν η τιμη αλλαξει χωρις την υπογραφη μας κλπ κλπ, και παραλληλα ξεφυτρωνουν σα μανιταρια σε καθε οικοδομη, τα 100αρια αρχιζουν και παιρνουν σιγα σιγα αδειες, κι εμεις συνεχιζουμε να γρυλιζουμε σπερνοντας την καταστροφη. Παραλληλα, ανοιγουν και κλεινουν εκατονταδες επιχειρησεις ιδιου κοστολογιου καθε μερα, και ειδικα με την κριση, αλλα εκει απλα κοιταμε να δουμε αν ειναι καλο το ονομα του μαγαζιου, κι οχι αν ειναι μεγαλου η μικρου ρισκου. Καθομαστε και λεμε οτι τα πρωτα οχτω χρονια δε θα παρει φραγκο, ξεχνωντας οτι σε οποια δουλεια και να βαλεις 200 χιλιαρικα απο δναειο, παλι τα πρωτα χρονια δε θα παρεις φραγκο. Αναρωτιωμαστε αν θα μας κανει πουστια η ΔΕΗ, και δε βλεπουμε στις αλλες δουλειες τι γινεται που σκανε οι επιταγες η μια μετα την αλλη, που αγοραζεις εμπορευμα και δεν ξερεις αν θα το διωξεις η αν θα το πεταξεις, που το ρισκο ειναι πολλαπλασιο. Γενικα πιστευω οτι εχουμε το φοβο του καινουριου. Αλλα δυστυχως ακομη και 25 χρονια να περασουν, και οι πρωτοι να ερθουν με αποδειξεις και να μας δειξουν τα κερδη τους, παλι θα αμφισνβητουμε για τα ιδια πραγματα ακομη και 25 χρονια μετα.
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 12 Μαΐου 2012 Δημοσ. 12 Μαΐου 2012 Τα φωτοβολταικα δεν ειναι ακριβως "καινουριο". Αν αξιζαν να εισαι σιγουρος οτι θα εβλεπες πλεον πολλα χωραφια αριστερα κ δεξια σε καθε ταξιδι. Αντ'αυτων συνεχιζεις και βλεπεις καπνα, πατατες, καρπουζια, θερμοκηπια κλπ.. Κι εγω αποσο το εψαξα στο ιδιο συμπερασμα με τον isay κατεληξα, το ανεφερα εξαρχης κιολας και αναφερθηκαν και τα μειονεκτηματα μιας τετοιας επενδυσης. Και μιλαμε για ηλιολουστη χωρα ετσι?
pournaras Δημοσ. 12 Μαΐου 2012 Δημοσ. 12 Μαΐου 2012 Τα φωτοβολταικα δεν ειναι ακριβως "καινουριο". Αν αξιζαν να εισαι σιγουρος οτι θα εβλεπες πλεον πολλα χωραφια αριστερα κ δεξια σε καθε ταξιδι. Αντ'αυτων συνεχιζεις και βλεπεις καπνα, πατατες, καρπουζια, θερμοκηπια κλπ.. Κι εγω αποσο το εψαξα στο ιδιο συμπερασμα με τον isay κατεληξα, το ανεφερα εξαρχης κιολας και αναφερθηκαν και τα μειονεκτηματα μιας τετοιας επενδυσης. Και μιλαμε για ηλιολουστη χωρα ετσι? Δε γινεται να εχεις χωραφια δεξια και αριστερα γεματα, το προβλημα χωριζεται σε δυο κατηγοριες. Ενα ειναι τεχνικο, διοτι δεν αντεχει το δικτυο της ΔΕΗ σε καποιες περιοχες και η αναβαθμιση του γινεται πολυ αργα με ρυθμους χελωνας. Αποτελεσμα να βλεπεις σε μια πολη πχ 10 αιτησεις και να εχουν μπει 2, ενω στη διπλανη (με πιο καλο δικτυο), να εχουν μπει και οι 10. Δευτερο ειναι οτι θα δεις σε 2-3 χρονια το πολυ, παρκα που θα τριβεις τα ματια σου, οχι 100αρια η 200αρια αλλα εγκαταστασεις ανω των 5 mw. Για να γινει λοιπον το χατηρι καποιων μεγαλοεπενδυτων, κρατανε στα συρταρια χιλιαδες αιτησεις και τις τρεναρουν ωστε να παρουν πρωτα οι μεγαλοι. 2770 αιτησεις εχουν κανει μονο οι αγροτες (που εχουν αμεση προτεραιοτητα στη συνδεση), και δεν εχουν βαλει ουτε οι μισοι. Σκεψου ποσοι αλλοι που δεν ειναι αγροτες εχουν κανει αιτηση και ακομη περιμενουν. Να εισαι σιγουρος λοιπον πως αν η ΔΕΗ και οι δημοσιες υπηρεσιες δεν κωλυσιεργουσαν, θα τα εβλεπες τα χωραφια δεξια και αριστερα
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 12 Μαΐου 2012 Δημοσ. 12 Μαΐου 2012 Ε το ιδιο λεμε ρε πουρναρα. Οτι με τα παροντα δεδομενα, στη συγκεκριμενη χωρα με τη συγκεκριμενη ΔΕΗ, δεν πολυτραβα το θεμα φωτοβολταικα. Λιγο οτι δεν εγκρινονται οι αιτησεις, λιγο οτι πληρωνεις κερατιατικα σε μελετες κλπ κλπ για να σου πει στο τελος η ΔΕΗ "απο του παραχρονου βλεπουμε", λιγο ολα τα αλλα που αναφερθηκαν, κι ολα αυτα για να ξεκινησεις να βαζεις στο ταμειο, υπο ιδανικες συνθηκες, ενα χαρτζιλικι σε καμια 6ετια και βαλε. Γιατι για χαρτζιλικι μιλαμε, δεν σου αλλαζει το βιοτικο επιπεδο ολη αυτη η διαδικασια, ουτε και σου εξασφαλιζει το μελλον σου. Το οποιο χαρτζιλικι καθε χρονο θα πεφτει, παρεα με την αποδοτικοτητα του συστηματος συν τα εξοδα συντηρησης που θα αυξανονται.
status Δημοσ. 12 Μαΐου 2012 Δημοσ. 12 Μαΐου 2012 Δεν ξερω, σεβαστο, αλλα συνεχιζω να διαφωνω. Εχουμε 3-4 χρονια πια, που καθομαστε και το ψιριζουμε αν η δεη κλεισει, αν το χαλαζι μας τα σπαζει, αν η τιμη αλλαξει χωρις την υπογραφη μας κλπ κλπ, και παραλληλα ξεφυτρωνουν σα μανιταρια σε καθε οικοδομη, τα 100αρια αρχιζουν και παιρνουν σιγα σιγα αδειες, κι εμεις συνεχιζουμε να γρυλιζουμε σπερνοντας την καταστροφη. Παραλληλα, ανοιγουν και κλεινουν εκατονταδες επιχειρησεις ιδιου κοστολογιου καθε μερα, και ειδικα με την κριση, αλλα εκει απλα κοιταμε να δουμε αν ειναι καλο το ονομα του μαγαζιου, κι οχι αν ειναι μεγαλου η μικρου ρισκου. Καθομαστε και λεμε οτι τα πρωτα οχτω χρονια δε θα παρει φραγκο, ξεχνωντας οτι σε οποια δουλεια και να βαλεις 200 χιλιαρικα απο δναειο, παλι τα πρωτα χρονια δε θα παρεις φραγκο. Αναρωτιωμαστε αν θα μας κανει πουστια η ΔΕΗ, και δε βλεπουμε στις αλλες δουλειες τι γινεται που σκανε οι επιταγες η μια μετα την αλλη, που αγοραζεις εμπορευμα και δεν ξερεις αν θα το διωξεις η αν θα το πεταξεις, που το ρισκο ειναι πολλαπλασιο. Γενικα πιστευω οτι εχουμε το φοβο του καινουριου. Αλλα δυστυχως ακομη και 25 χρονια να περασουν, και οι πρωτοι να ερθουν με αποδειξεις και να μας δειξουν τα κερδη τους, παλι θα αμφισνβητουμε για τα ιδια πραγματα ακομη και 25 χρονια μετα. Πελοπόννησο πάντως που πήγαμε εκπαιδευτική με το ΤΕΙ, ήταν γεμάτο ΦΒ, στρέμματα ολόκληρα και σε στέγες.
sabpaxa Δημοσ. 12 Μαΐου 2012 Δημοσ. 12 Μαΐου 2012 Πελοπόννησο πάντως που πήγαμε εκπαιδευτική με το ΤΕΙ, ήταν γεμάτο ΦΒ, στρέμματα ολόκληρα και σε στέγες.;ρ φιξντ
koslibpro Δημοσ. 12 Μαΐου 2012 Δημοσ. 12 Μαΐου 2012 Εγω ως επενδυσεις για Ελλαδα βλεπω ελπιδοφορες αυτες της πληροφορικης.στην Ελλαδα ηδη εχουμε καποιες εταιριες που ειναι κορυφαιες στον κοσμο(περισσοτερα με πμ,γιατι θα την ακουσω οτι διαφημιζω)και επισης σκεφτομαι πως απο την στιγμη που ειμαστε πισω ως χωρα σε αυτον τον τομεα,πρεπει καποιος να καλυψει αυτο το κενο...και οποιος/οποιοι το καλυψουν,θεωρω πως εστω σε βαθος χρονου θα εχουν μεγαλα κερδη. Το προβλημα με τα φωτοβολταικα,ειναι οτι πια τα εχουν ολοι..ε και λογικα να το δεις,θα κορεσει ο κλαδος αργα η γρηγορα,αν δεν το εχει ηδη ατυπα κανει.
Waldo_Vrs Δημοσ. 12 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 12 Μαΐου 2012 Καταρχάς το θέμα δολιοφθοράς ή φυσικών φαινομένων δεν σε απασχολεί γιατί θα τα ασφαλίσεις σίγουρα... Και ένα δεύτερο θέμα που διάβασα στο net είναι πως όταν συνδέεσε με τη ΔΕΗ υπογράφεις συμβόλαιο με τις παρούσες φετινές τιμές για 20χρόνια... οπότε είτε πέσει είτε φυσικά ανέβει η τιμή εσύ συνεχίζεις να τους δίνεις με αυτήν που υπέγραψες... Το σκεπτικό μου εξ αρχής ήταν το εξής...πες ότι παίρνω 50.000ευρώ δάνειο...δεν θα κάνω τίποτα μεγάλο 2 στρέματα θα γεμίσω....αφού έχω το χωράφι η τράπεζα απο όσο θυμάμε τα διαφήμιζαν κιόλας θα μου βάλει υποθήκη το πάρκο ολόκληρο...κάνεις ένα διακανονισμό να ξεκινήσεις να πληρώνεις όταν σε συνδέσει η ΔΕΗ που δεν νομίζω να έχουν πρόβλημα για να μην έχεις χασούρα....και πολύ απλά με αυτά που σου δίνει η ΔΕΗ πληρώνεις το δάνειο + την ασφάλεια...τώρα συντήρηση δεν νομίζω ότι θέλει ιδιαίτερα...(κάτι δεξιά αριστερά τα κάνεις και εσύ ο ίδιος) και το ποσοστό που πέφτουν τα φωτοβολταικά σε απόδοση λένε το περισσότερο είναι 20% μετά απο 15 χρόνια....εε ναι αλλά αν το σκεφτούμε έτσι μετά απο 15 χρόνια δεν θα έχω να πληρώνω το δάνειο...οπότε πάλι οκ δεν θα με?... Αυτό με τις άδειες πραγματικά αν δεν έχεις όντως γνωστό να την σπρώξει σου τη βγάζουν στη καλύτερη περίπτωση μετά απο 4 χρόνια.... αλλά γενικά μιλάμε κουβέντα να γίνετε...μάρεσαν οι απόψεις βοήθησε πολύ το άρθρο ευχαριστώ παίδες Επίσης το κυριότερο για μένα είναι πως επειδή έχω εκτάσεις με 2 και 2 και 2 στρέματα δεξιά αριστερά σε ένα κάμπο...αν τα γεμίσω σιγά σιγά ένα ένα...απο 500ευρώ καθαρά στο μήνα το κάθε ένα αν μου βγάζει?...ευχαριστημένος θα είμαι...και 300 ακόμα...ότι είναι κέρδος είναι...
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 12 Μαΐου 2012 Δημοσ. 12 Μαΐου 2012 Επίσης το κυριότερο για μένα είναι πως επειδή έχω εκτάσεις με 2 και 2 και 2 στρέματα δεξιά αριστερά σε ένα κάμπο...αν τα γεμίσω σιγά σιγά ένα ένα...απο 500ευρώ καθαρά στο μήνα το κάθε ένα αν μου βγάζει?...ευχαριστημένος θα είμαι...και 300 ακόμα...ότι είναι κέρδος είναι... Mπορει να στα βγαζει σε καμια 7ετια απο οταν ξεκινησει να δουλευει. Αν εισαι στο ευρω ως τοτε, αν τα 500 ευρω εχουν την αξια που εχουνε σημερα, αν υπαρχει ΔΕΗ, αν αν αν..Γιαυτο η γνωμη μου ειναι οτι ως επενδυση μπαζει, διοτι αποφερει μικρα κερδη με μεγαλο κεφαλαιο και αυτα σε μεσοπροθεσμο-μακροπροθεσμο οριζοντα, ενω σε "κλειδωνει" για μια 7ετια με την τραπεζα. Μπορει να θες δανειο ας πουμε για ενα σπιτι, για οτιδηποτε και να εισαι ηδη δεσμιος και χρεωμενος για τα επομενα χρονια απτο δανει οτου ΦΒ. Γιαυτο που λετε με τα συμβολαια με ΔΕΗ, 20χρονης διαρκειας κλπ, μην ξεχνατε οτι η χωρα υπογραφει μνημονια το ενα πισω απτο αλλο, υποτιθεται θα προχωρησουν και ιδιωτικοποιησεις κλπ κλπ, κανεις δεν σου εγγυαται οτι δε θα ρθει αυριο μια τροποποιηση στη Βουλη που θα λεει λογω μνημονιου οτι "προκειμενου η ΔΕΗ να γινει βιωσιμη μειωνονται οι τιμες αγορας ρευματος".
pournaras Δημοσ. 12 Μαΐου 2012 Δημοσ. 12 Μαΐου 2012 Mπορει να στα βγαζει σε καμια 7ετια απο οταν ξεκινησει να δουλευει. Αν εισαι στο ευρω ως τοτε, αν τα 500 ευρω εχουν την αξια που εχουνε σημερα, αν υπαρχει ΔΕΗ, αν αν αν..Γιαυτο η γνωμη μου ειναι οτι ως επενδυση μπαζει, διοτι αποφερει μικρα κερδη με μεγαλο κεφαλαιο και αυτα σε μεσοπροθεσμο-μακροπροθεσμο οριζοντα, ενω σε "κλειδωνει" για μια 7ετια με την τραπεζα. Μπορει να θες δανειο ας πουμε για ενα σπιτι, για οτιδηποτε και να εισαι ηδη δεσμιος και χρεωμενος για τα επομενα χρονια απτο δανει οτου ΦΒ. Γιαυτο που λετε με τα συμβολαια με ΔΕΗ, 20χρονης διαρκειας κλπ, μην ξεχνατε οτι η χωρα υπογραφει μνημονια το ενα πισω απτο αλλο, υποτιθεται θα προχωρησουν και ιδιωτικοποιησεις κλπ κλπ, κανεις δεν σου εγγυαται οτι δε θα ρθει αυριο μια τροποποιηση στη Βουλη που θα λεει λογω μνημονιου οτι "προκειμενου η ΔΕΗ να γινει βιωσιμη μειωνονται οι τιμες αγορας ρευματος". Σε αυτο διαφωνω ρε φιλε απο την αρχη. Στο οτι οταν μιλαμε για φ/β, βλεπουμε ολα τα κακα μιας επενδυσης, πραγμα που δεν το κανουμε σε καμμια αλλη επενδυση ιδιου κοστους. Αν ανοιξεις αυριο μια καφετερια με τα ιδια λεφτα απο δανειο, παλι τα ιδια ρισκα δε θα εχεις; Ενα μαγαζι με ρουχα; Ενα φαγαδικο; Μια μοναδα αγελαδων; Χιλιαδες οι επενδυσεις με τα ιδια και χειροτερα ρισκα, αλλα κολλαμε στο φ/β. ΝΑι εχει ρισκο, οπως ολα, αλλα πιστευω πολυ μικροτερο απο ολα τα αλλα.
moure Δημοσ. 12 Μαΐου 2012 Δημοσ. 12 Μαΐου 2012 Γιαυτο που λετε με τα συμβολαια με ΔΕΗ, 20χρονης διαρκειας κλπ, μην ξεχνατε οτι η χωρα υπογραφει μνημονια το ενα πισω απτο αλλο, υποτιθεται θα προχωρησουν και ιδιωτικοποιησεις κλπ κλπ, κανεις δεν σου εγγυαται οτι δε θα ρθει αυριο μια τροποποιηση στη Βουλη που θα λεει λογω μνημονιου οτι "προκειμενου η ΔΕΗ να γινει βιωσιμη μειωνονται οι τιμες αγορας ρευματος". Συμφωνω με οσα λες και προβληματα υπαρχουν απο τωρα.... http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=141010&catID=5 Επισης θελω να συμπληρωσω οτι η δεη σου εγγυατε την ΤΙΜΗ στο ρευμα που ΘΑ σου αγοραζει για τα προσεχη χρονια. Υπαρχει παντοτε ομως το σεναριο αν υπαρξει νεα ιδιοκτησια στην δεη και δει οτι η τιμη που αγοραζει ειναι ασυμφορη για την εταιρια απλα να σου πει οτι δεν σου αγοραζει το ρευμα και να μην χρειαστει καν να περασει απ την βουλη το θεμα!!!
Weiss Δημοσ. 12 Μαΐου 2012 Δημοσ. 12 Μαΐου 2012 Στο κοστος θα πρεπει να υπολογισεις και ενα ποσο που θα πληρωσεις στη ΔΕΗ για να φερει δικτυο Μεσης Τασης στο παρκο το οποιο το πληρωνεις ολοκληρο εσυ.(Στυλοι,αγωγοι,μετασχηματιστης,εργατικα) Οσο πιο μακρια ειναι το χωραφι σου απο το δικτυο της ΔΕΗ (Μεση Ταση) τοσο πιο πολυ πληρωνεις.
Moderators Malthador Δημοσ. 12 Μαΐου 2012 Moderators Δημοσ. 12 Μαΐου 2012 Σε αυτο διαφωνω ρε φιλε απο την αρχη. Στο οτι οταν μιλαμε για φ/β, βλεπουμε ολα τα κακα μιας επενδυσης, πραγμα που δεν το κανουμε σε καμμια αλλη επενδυση ιδιου κοστους. Αν ανοιξεις αυριο μια καφετερια με τα ιδια λεφτα απο δανειο, παλι τα ιδια ρισκα δε θα εχεις; Ενα μαγαζι με ρουχα; Ενα φαγαδικο; Μια μοναδα αγελαδων; Χιλιαδες οι επενδυσεις με τα ιδια και χειροτερα ρισκα, αλλα κολλαμε στο φ/β. ΝΑι εχει ρισκο, οπως ολα, αλλα πιστευω πολυ μικροτερο απο ολα τα αλλα. Επειδή είχα διαβάσει το νόμο για τα φωτοβολταϊκά πριν κάμποσα χρόνια (όταν θεωρείτο ακόμα καλύτερη επένδυση απ' ότι τώρα) το σημείο στο οποίο είχα σκαλώσει ήταν η τιμή που μπορεί να αλλάξει από στιγμή σε στιγμή και δεν είχα προχωρήσει. Και όχι, δεν έχεις τα ίδια ρίσκα. Το να πουλάς αέρα με το να πουλάς κάτι για το οποίο πρέπει να εργάζεσαι και μάλιστα σκληρά, επουδενί δε συγκρίνονται. Άποψή μου.
HALF EVIL Δημοσ. 12 Μαΐου 2012 Δημοσ. 12 Μαΐου 2012 Πέστε με συνωμοσιολόγο , αλλά βλέπω ότι η επόμενη φούσκα θα είναι τα Φ/Β πάρκα. Οι αγρότες δεν θα έπρεπε να καλλιεργούν και να παράγουν προϊόντα , ή κάνω λάθος; Αντί λοιπόν να ενισχύσουμε την αγροτική παραγωγή , καταστρέφουμε απέραντες καλλιεργήσιμες εκτάσεις με Φ/Β κατ' επιταγή ποιανών; Μήπως κάποιοι μελλοντικοί επενδυτές (βλ.Γερμανοί),αφού φέρουν τους μισθούς σε επίπεδα Βουλγαρίας,θέλουν να βρουν και φτηνό ρεύμα για τις επενδύσεις τους; Στο κάτω κάτω η Ελλάδα ήταν γεωργική χώρα , αλλά τις τελευταίες δεκαετίες όλοι δούλεψαν για να αφεθεί η γή στην τύχη της, να γίνουν όλοι ξενοδόχοι και προσφάτως "παραγωγοί" ηλεκτρικής ενέργειας.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα