Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Επειδή είχα διαβάσει το νόμο για τα φωτοβολταϊκά πριν κάμποσα χρόνια (όταν θεωρείτο ακόμα καλύτερη επένδυση απ' ότι τώρα) το σημείο στο οποίο είχα σκαλώσει ήταν η τιμή που μπορεί να αλλάξει από στιγμή σε στιγμή και δεν είχα προχωρήσει.

Και όχι, δεν έχεις τα ίδια ρίσκα. Το να πουλάς αέρα με το να πουλάς κάτι για το οποίο πρέπει να εργάζεσαι και μάλιστα σκληρά, επουδενί δε συγκρίνονται. Άποψή μου.

Σε ποιο σημειο ακριβως το γραφει αυτο ο νομος; Μπορεις να με βοηθησεις;

Οσο για τον αερα... καπου μπερδευεσαι, αερα πουλας κι οταν κανεις μια καφετερια και καθεσαι ολη μερα και κανεις PR, ςερα πουλας οταν κανεις ενα ρουχαδικο και απλα φορας τα ρουχα για να τα κανεις επιδειξη στην πλατεια, αερα πουλας κι οταν κανεις ενα φουρνο και δεν ξερεις τι ωρα βγαινει το ψωμι.

• Απαντ. 42
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Moderators
Δημοσ.

Σε ποιο σημειο ακριβως το γραφει αυτο ο νομος; Μπορεις να με βοηθησεις;

Οσο για τον αερα... καπου μπερδευεσαι, αερα πουλας κι οταν κανεις μια καφετερια και καθεσαι ολη μερα και κανεις PR, ςερα πουλας οταν κανεις ενα ρουχαδικο και απλα φορας τα ρουχα για να τα κανεις επιδειξη στην πλατεια, αερα πουλας κι οταν κανεις ενα φουρνο και δεν ξερεις τι ωρα βγαινει το ψωμι.

Σχώρα με, πάνε χρόνια που το διάβασα, αλλά θυμάμαι ότι έγραφε χαρακτηριστικά κάτι σαν «η τιμή της κιλοβατώρας εξαρτάται από τον εκάστοτε Υπουργό Ενέργειας». Αν θες μπορώ να ψάξω να στο βρω, αλλά αργότερα.

Και προφανώς δεν εννοώ αυτές τις περιπτώσεις. Επειδή είναι η δουλειά μου, αν κάποιος ανοίξει φούρνο και βάζει προσωπική εργασία (δωδεκάωρα τη μέρα ας πούμε) κάνει πάρα πολύ καλά λεφτά. Ακόμα και τώρα, στην βοή της κρίσης. Δε συγκρίνεται αυτό με το να κάθεσαι και να έχεις κάτι που σου γεννάει λεφτά. Λογικό δεν είναι;

Δημοσ.

Η τιμή της κυλοβατόρας λέει πως ναι αλλάζει κάθε χρόνο αλλά εσύ υπογράφεις λέει συμβόλαιο 20ετιας με την τιμή που έχει αυτή τη χρονιά που θα υπογράψεις....αν μετά πέσει η ανέβει κιόλας εσύ θα συνεχίσεις να πουλάς με αυτήν που υπέγραψες...

Επίσης ο φίλος που λέει για την αγροτική παραγωγή...εγώ κληρονόμησα 2 στρέματα απο το παππού μου...είμαι 3D animator στο εππάγγελμα...και μιλάμε δεν έχω ΚΑΜΙΑ σχέση με την αγροτική παραγωγή...2 κυπαρισάκια είχα βάλει στο μπαλκόνι και ξεράθηκαν....να νοικιάσω τα χωράφια?...για 200ευρώ το ΧΡΟΝΟ?...άχρηστο...δεν μου αποφέρει τίποτα...οπότε γιατί να μην τα επενδύσω?...έτσι το σκέφτομαι εγώ...

Αυτό που με απασχολεί είναι...πες ότι μπλέκεσε....σε γενικές γραμμές κέρδος θα βγάζεις...δεν θα μπαίνεις μέσα σωστά?...οπότε και 100ευρώ το μήνα να πέρνω κέρδος θα μου είναι...

Δημοσ.

Σχώρα με, πάνε χρόνια που το διάβασα, αλλά θυμάμαι ότι έγραφε χαρακτηριστικά κάτι σαν «η τιμή της κιλοβατώρας εξαρτάται από τον εκάστοτε Υπουργό Ενέργειας». Αν θες μπορώ να ψάξω να στο βρω, αλλά αργότερα.Και προφανώς δεν εννοώ αυτές τις περιπτώσεις. Επειδή είναι η δουλειά μου, αν κάποιος ανοίξει φούρνο και βάζει προσωπική εργασία (δωδεκάωρα τη μέρα ας πούμε) κάνει πάρα πολύ καλά λεφτά. Ακόμα και τώρα, στην βοή της κρίσης. Δε συγκρίνεται αυτό με το να κάθεσαι και να έχεις κάτι που σου γεννάει λεφτά. Λογικό δεν είναι;

Η τιμη της κιλωβατωρας, προφανως και αλλαζει, αλλα δεν αλλαζει αναλογα τα κεφια καποιου, και ειδικοτερα δεν αλλαζει ποτε στα υφισταμενα συμβολαια. Αλλαζει στα συμβολαια που που γινουν απο κει και περα. Πινακες με τις τιμες υπαρχουν παντα, και δειχνουν ακριβως το ποσο θα υπογραψεις αναλογα την εποχη που θα πας.

http://www.sunblog.org/tag/%CF%84%CE%B9%CE%BC%CE%AE-%CE%BA%CE%B9%CE%BB%CE%BF%CE%B2%CE%B1%CF%84%CF%8E%CF%81%CE%B1%CF%82

Παιζει κι ενα σχεδιο αλλαγης της τιμης σε κυμαινομενη, αναλογα την τιμη της χονδρικης συν την πριμοδοτηση, αλλα ειναι στα χαρτια ακομη και αν γινει θα γινει πανευρωπαικα.

http://www.dikaiologitika.gr/%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B9%CE%BA%CE%B7-%CF%83%CE%B5%CE%BB%CE%B9%CE%B4%CE%B1/%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B1%CE%B6%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CE%BF%CE%B9-%CE%BF%CF%81%CE%BF%CE%B9-%CE%B1%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%B1%CF%83-%CF%81%CE%B5%CF%85%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%83-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B1-%CF%86%CF%89%CF%84%CE%BF%CE%B2%CE%BF%CE%BB%CF%84%CE%B1%CE%B9%CE%BA%CE%B1.html

Τωρα για το αλλο θεμα, δε θα χαλαστουμε κιολας :rolleyes: , στην ουσια τα ιδια λεμε, το φ/β εχει πολυ λιγοτερα ρισκα απο τις αλλες δουλειες, και δε βαζεις και κωλο κατω για δουλεια, αρα δεν το λες και κακη επενδυση, το να καθεσαι να παιρνεις οτι σου δινει, και παραλληλα να εχεις ολο το 24ωρο ελευθερο να κανεις και αλλη δουλεια...

Η τιμή της κυλοβατόρας λέει πως ναι αλλάζει κάθε χρόνο αλλά εσύ υπογράφεις λέει συμβόλαιο 20ετιας με την τιμή που έχει αυτή τη χρονιά που θα υπογράψεις....αν μετά πέσει η ανέβει κιόλας εσύ θα συνεχίσεις να πουλάς με αυτήν που υπέγραψες...Επίσης ο φίλος που λέει για την αγροτική παραγωγή...εγώ κληρονόμησα 2 στρέματα απο το παππού μου...είμαι 3D animator στο εππάγγελμα...και μιλάμε δεν έχω ΚΑΜΙΑ σχέση με την αγροτική παραγωγή...2 κυπαρισάκια είχα βάλει στο μπαλκόνι και ξεράθηκαν....να νοικιάσω τα χωράφια?...για 200ευρώ το ΧΡΟΝΟ?...άχρηστο...δεν μου αποφέρει τίποτα...οπότε γιατί να μην τα επενδύσω?...έτσι το σκέφτομαι εγώ...Αυτό που με απασχολεί είναι...πες ότι μπλέκεσε....σε γενικές γραμμές κέρδος θα βγάζεις...δεν θα μπαίνεις μέσα σωστά?...οπότε και 100ευρώ το μήνα να πέρνω κέρδος θα μου είναι...

http://www.4green.gr/data/fotovoltaika/news/preview_news/88869.asp

Απλα αλλαξε την τιμη απο 0,419 στη τρεχουσα (0,328 τωρα, 0,305 απο τον Αυγουστο κλπ, αναλογα το ποτε θα κανεις συμβολαιο).

Βεβαια, οπως γραφει και στο τελος το κειμενο, αλλαζει ταυτοχρονα και η τιμη αγορας του εξοπλισμου, πεφτουν οι τιμες, βγαινουν νεα προιοντα με καλυτερες αποδοσεις κλπ, οποτε ερχεσαι σχεδον στα ιδια, γιατι μειωνεται και το αρχικο δανειο, αλλα και ο χρονος αποπληρωμης του.

Δημοσ.

Διευκρινίσεις από την Υπουργό Περιβάλλοντος κ. Μπιρμπίλη σχετικά με το ενδεχόμενο μείωσης των εγγυημένων τιμών αγοράς του ρεύματος από ΑΠΕ, και ειδικότερα από τα φωτοβολταϊκά, ζητά με ερώτησή του ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Α. Ροντούλης.

Συγκεκριμένα, η ερώτηση του κ. Ροντούλη έχει ως εξής:

«Στα πλαίσια της πολυσυζητημένης «Πράσινης» ανάπτυξης που τόσο καιρό αποτελεί την σημαία της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, πολλοί αγρότες και όχι μόνο, αποφάσισαν να επενδύσουν στη νέα τεχνολογία των φωτοβολταϊκών και να τα εγκαταστήσουν στα χωράφια τους.

Οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές κατέφυγαν σε ιδιώτες μελετητές και εταιρείες, ώστε να συντάξουν τον φάκελο προκειμένου να αδειοδοτηθούν για την εγκατάσταση των φωτοβολταϊκών. Ταυτόχρονα προσέτρεξαν σε τραπεζικά ιδρύματαγια να εξασφαλίσουν την δανειοδότηση που απαιτούνταν ώστε να υλοποιήσουν την εν λόγω επένδυση. Η μοναδική εξασφάλιση, ως προς την βιωσιμότητα της επένδυσής τους, δόθηκε μέσω του Δ.Ε.Σ.Μ.Η.Ε. (Διαχειριστής Ελληνικού Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας) και των συμβάσεων που υπέγραψαν για την πώληση του ηλεκτρικού ρεύματος.

Είναι γεγονός ότι, η εγγυημένη τιμή ανά κιλοβατώρα με την οποία συμβάλλονταν οι επενδυτές και ο Δ.Ε.Σ.Μ.Η.Ε. αποτελούσε το μοναδικό κίνητρο για την υλοποίηση της επένδυσης. Όμως, μετά από πρόσφατα δημοσιεύματα, φημολογείται ότι θα γίνει επαναδιαπραγμάτευση των υφιστάμενων συμβολαίων των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (φωτοβολταϊκά), με σκοπό την μείωση των εγγυημένων τιμών ανά κιλοβατώρα.

Συνεπώς, ερωτάται η κ. Υπουργός:

1. Είναι πράγματι αληθές ότι η Κυβέρνηση συζητά την μείωση της εγγυημένης τιμής μέσω της επαναδιαπραγμάτευσης των υφιστάμενων συμβολαίων;

2. Προκειμένου να μην πληγεί η αξιοπιστία του κράτους, προτίθεται η Κυβέρνηση να διατηρήσει τις υπάρχουσες εγγυημένες τιμές για τα υφιστάμενα συμβόλαια;

3. Έχει ληφθεί υπόψη από το αρμόδιο Υπουργείο το γεγονός ότι η μείωση της εγγυημένης τιμής ανά κιλοβατώρα είναι πολύ πιθανόν να προκαλέσει μείωση του ενδιαφέροντος για τις εν λόγω επενδύσεις και επομένως η χώρα μας να μην πραγματώσει μέχρι το2020 τον επιδιωκόμενο στόχο, να παράγεται δηλαδή το 20% της ενέργειας από ΑΠΕ;»

και η απαντηση http://www.larisanews.gr/?p=4816 ?!

http://www.energia.gr/article.asp?art_id=47171

http://government.gov.gr/2012/01/16/25320/

http://www.econews.gr/2012/01/25/erwtisi-agrotika-fwtovoltaika/

Δημοσ.

Ένας ξάδερφός μου ξεκίνησε αρχές 2007 με την τότε γραφειοκρατία και το έκανε τέλη 2011,χωρίς να ταΐσει κανέναν και με full χαρτιά και περιβαλλοντικές μελέτες (100kW)...αυτός όμως επιδοτήθηκε κατά 50% απ'τον ΤΟΤΕ αναπτυξιακό νόμο,κλείδωσε την ΤΟΤΕ τιμή κιλοβατώρας (0,45€) και το έφτιαξε με ΣΗΜΕΡΙΝΟ κόστος το οποίο και βγήκε πολύ χαμηλότερο απ'το αν το έκανε ΤΟΤΕ...

Αυτός λοιπόν,μπορεί να ελπίζει βάσιμα σε απόσβεση των προσωπικών του κεφαλαίων σε 2+ χρόνια και σε κέρδη αργότερα,ακόμη κι αν ξεκινήσει η φορολόγηση των κερδών από ΑΠΕ,ακόμη κι αν η ΔΕΗ πάψει να αγοράζει όλη του την ενέργεια λόγω αδυναμίας ή ακόμα κι αν πάθει κάνα χουνέρι με το "συμβόλαιο" που υπέγραψε (με το διάβολο) κ.λπ.

ΕΣΥ που είσαι αυτή τη στιγμή στο "0" και με τις τόσες αιτήσεις να περιμένουν,τι ελπίδες πιστεύεις πως έχεις να βγάλεις έστω και 1€ απ'την όλη υπόθεση;

Με δυο λόγια,όσοι προλάβανε προλάβανε...από εδώ και πέρα με ανύπαρκτη επιδότηση,με την τιμή κιλοβατώρας να έχει πέσει σε ασύμφορα επίπεδα,το πιθανότερο είναι ΑΝ καταφέρεις να φτάσεις στην εκτέλεση του έργου,να μπεις και μέσα και να κλαις τα λεφτά και το χωράφι σου...

Επισης καπου στο ενδιαμεσο μεχρι να υπογραψεις συμβολαιο με ΔΕΗ μπορει οι τιμες πωλησης να αλλαξουν. Παλι το δανειο θα τρεχει και δεν θα μπορεις να πεις στην τραπεζα "ξερεις, οταν δανειοδοτηθηκα οι τιμες ηταν τοσο, αλλα στο μεταξυ πεσανε, ριξτε μου κι εσεις τους τοκους".

Αυτή την παπάρα με το "συμβόλαιο" μου φαίνεται θα τη διαβάζω μέχρι να γίνει το πατατράκ...

Τι να λέει το συμβόλαιο με τη ΔΕΣΜΗΕ ρε μάστορα;Δηλαδή αν η ΔΕΗ (που έχει γίνει το κορόιδο της υπόθεσης,μαζί μ'εμάς τους μαλάκες φορολογούμενους) δεν έχει λεφτά να πληρώσει,αν αλλάξει το "αφεντικό" της ή αν τέλοσπάντων δεν μπορεί να ανταποκριθεί τι θα γίνει;Θα πάει η ΔΕΣΜΗΕ στη ΔΕΗ να της πει να,αγόρασε κιλοβατώρες με το ζόρι;

Γενικα πιστευω οτι εχουμε το φοβο του καινουριου. Αλλα δυστυχως ακομη και 25 χρονια να περασουν, και οι πρωτοι να ερθουν με αποδειξεις και να μας δειξουν τα κερδη τους, παλι θα αμφισνβητουμε για τα ιδια πραγματα ακομη και 25 χρονια μετα.

Υπάρχουν οι "πρώτοι" που ξεκίνησαν αυτά τα πάρκα μόνοι τους κι έσκασαν χοντρό χρήμα και οι "πρώτοι" που εκμεταλλεύτηκαν τον "αφράτο" Αναπτυξιακό κι έκαναν το μισό τους πάρκο τζάμπα...αυτοί έχουν at least κάνει απόσβεση και πλέον βγάζουν κέρδος...

Οι υπόλοιποι;Do the math κι αν βγάλεις άκρη,εγώ θα βγω με το βρακί,ώρα αιχμής στην Αριστοτέλους...

Γιαυτο η γνωμη μου ειναι οτι ως επενδυση μπαζει, διοτι αποφερει μικρα κερδη με μεγαλο κεφαλαιο και αυτα σε μεσοπροθεσμο-μακροπροθεσμο οριζοντα, ενω σε "κλειδωνει" για μια 7ετια με την τραπεζα. Μπορει να θες δανειο ας πουμε για ενα σπιτι, για οτιδηποτε και να εισαι ηδη δεσμιος και χρεωμενος για τα επομενα χρονια απτο δανει οτου ΦΒ.

Για μερικούς η επένδυση δεν μπάζει,απλούστατα γιατί κάθεσαι,πας για καφέ κι αφήνεις τον ήλιο να σου λύσει όλα τα προβλήματα!Τι πιο ελκυστικό απ'αυτό;

Ξεχνάς ότι μιλάμε για Έλληνες...;)

Δημοσ.

Εχω πεί την άποψη μου περί Φ/Β πάρκων αρκετές φορές στο φόρουμ.

Θα θεωρούσα ασφαλές, να βάλεις Φ/Β στη στέγη/πλάκα σου τα οποία έχουν πολλά θετικά

-Γρήγορη διαδικασία για αδειοδότηση

-Ευκολότερη δανειοδότηση

-Μικρότερο κόστος, αν πείς να τα δώσεις απ'τη τσέπη σου

-Γρήγορη κατασκευή

-Αν πάει κατι στραβά με τη χώρα, κλαιν, έχασες 20.000ε όχι 300.000 που χει το πάρκο (χοντρικές τιμες).

-Αφορολόγητα (μέχρι τώρα), δε χρειάζονται συσταση εταιρίας με ότι κακά φέρνει αυτό μαζί.

ΑΛΛΑ επειδή ειμαστε ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ, νομίζουμε πως με ένα πάρκο και αλλουνού λεφτά (δε νομιζω ναμαστε πολλοί με 300.000 στη μπάντα ή με αναλογη περιουσία για να πάρουμε "ευκολα" τέτοιο δάνειο) να γίνουμε πλούσιοι...

Οπότε, ενα 10ράκι στο σπίτι, είναι ένα καλό έσοδο το μήνα, που μαζί με ένα μισθό αποτελούν ένα Χ εισόδημα.

Δημοσ.

Ένας ξάδερφός μου ξεκίνησε αρχές 2007 με την τότε γραφειοκρατία και το έκανε τέλη 2011,χωρίς να ταΐσει κανέναν και με full χαρτιά και περιβαλλοντικές μελέτες (100kW)...αυτός όμως επιδοτήθηκε κατά 50% απ'τον ΤΟΤΕ αναπτυξιακό νόμο,κλείδωσε την ΤΟΤΕ τιμή κιλοβατώρας (0,45€) και το έφτιαξε με ΣΗΜΕΡΙΝΟ κόστος το οποίο και βγήκε πολύ χαμηλότερο απ'το αν το έκανε ΤΟΤΕ...

Αυτός λοιπόν,μπορεί να ελπίζει βάσιμα σε απόσβεση των προσωπικών του κεφαλαίων σε 2+ χρόνια και σε κέρδη αργότερα,ακόμη κι αν ξεκινήσει η φορολόγηση των κερδών από ΑΠΕ,ακόμη κι αν η ΔΕΗ πάψει να αγοράζει όλη του την ενέργεια λόγω αδυναμίας ή ακόμα κι αν πάθει κάνα χουνέρι με το "συμβόλαιο" που υπέγραψε (με το διάβολο) κ.λπ.

ΕΣΥ που είσαι αυτή τη στιγμή στο "0" και με τις τόσες αιτήσεις να περιμένουν,τι ελπίδες πιστεύεις πως έχεις να βγάλεις έστω και 1€ απ'την όλη υπόθεση;

Με δυο λόγια,όσοι προλάβανε προλάβανε...από εδώ και πέρα με ανύπαρκτη επιδότηση,με την τιμή κιλοβατώρας να έχει πέσει σε ασύμφορα επίπεδα,το πιθανότερο είναι ΑΝ καταφέρεις να φτάσεις στην εκτέλεση του έργου,να μπεις και μέσα και να κλαις τα λεφτά και το χωράφι σου...

Αυτή την παπάρα με το "συμβόλαιο" μου φαίνεται θα τη διαβάζω μέχρι να γίνει το πατατράκ...

Τι να λέει το συμβόλαιο με τη ΔΕΣΜΗΕ ρε μάστορα;Δηλαδή αν η ΔΕΗ (που έχει γίνει το κορόιδο της υπόθεσης,μαζί μ'εμάς τους μαλάκες φορολογούμενους) δεν έχει λεφτά να πληρώσει,αν αλλάξει το "αφεντικό" της ή αν τέλοσπάντων δεν μπορεί να ανταποκριθεί τι θα γίνει;Θα πάει η ΔΕΣΜΗΕ στη ΔΕΗ να της πει να,αγόρασε κιλοβατώρες με το ζόρι;

Υπάρχουν οι "πρώτοι" που ξεκίνησαν αυτά τα πάρκα μόνοι τους κι έσκασαν χοντρό χρήμα και οι "πρώτοι" που εκμεταλλεύτηκαν τον "αφράτο" Αναπτυξιακό κι έκαναν το μισό τους πάρκο τζάμπα...αυτοί έχουν at least κάνει απόσβεση και πλέον βγάζουν κέρδος...

Οι υπόλοιποι;Do the math κι αν βγάλεις άκρη,εγώ θα βγω με το βρακί,ώρα αιχμής στην Αριστοτέλους...

Για μερικούς η επένδυση δεν μπάζει,απλούστατα γιατί κάθεσαι,πας για καφέ κι αφήνεις τον ήλιο να σου λύσει όλα τα προβλήματα!Τι πιο ελκυστικό απ'αυτό;

Ξεχνάς ότι μιλάμε για Έλληνες...;)

Ναι αλλα δε βαζεις μεσα την παραμετρο οτι το στησιμο πλεον του παρκου (ακομη και με κολωνες, τρεξιμο κλπ), αν ψαξεις καλα, δεν ξεπερναει τις 200 χιλιαδες, τη στιγμη που πριν 3 χρονια (με την υψηλη τιμη της κιλοβατωρας), ηθελες πανω απο 400 χιλιαδες για ενα 100αρι. Αρα μια η αλλη εισαι σε κερδος, διοτι ναι μεν εχεις μικροτερο κερδος λογω χαμηλης τιμης της κιλοβατωρας, αλλα παραλληλα εχεις και τη μιση δοση δανειου που θα ειχες πριν 3-4 χρονια.

Δημοσ.

Ναι αλλα δε βαζεις μεσα την παραμετρο οτι το στησιμο πλεον του παρκου (ακομη και με κολωνες, τρεξιμο κλπ), αν ψαξεις καλα, δεν ξεπερναει τις 200 χιλιαδες, τη στιγμη που πριν 3 χρονια (με την υψηλη τιμη της κιλοβατωρας), ηθελες πανω απο 400 χιλιαδες για ενα 100αρι. Αρα μια η αλλη εισαι σε κερδος, διοτι ναι μεν εχεις μικροτερο κερδος λογω χαμηλης τιμης της κιλοβατωρας, αλλα παραλληλα εχεις και τη μιση δοση δανειου που θα ειχες πριν 3-4 χρονια.

Γι'αυτό έγραψα για "2+ χρόνια" προσδοκόμενης απόσβεσης του δανείου κι όχι 4-5...

Επίσης,η διαφορά απ'τα 0,45€ στα 0,30€ περίπου που έχει πάει τώρα δεν είναι "χαμηλότερο κέρδος" αλλά "πήρε το σπίτι μας φωτιά"! :rolleyes:

Για να μη πιάσω και το ότι το παλικάρι έχει να πληρωθεί απ'τον Ιανουάριο και οι δόσεις τρέχουν...

Κατάλαβες ποια λοιπόν η διαφορά του ΤΟΤΕ με το ΣΗΜΕΡΑ;Άμα θες καμιά καλύτερη επένδυση στείλε μου σε p.m. να σου πω καμιά δεκαριά,όχι όμως να αναπαράγουμε αυτή τη φούσκα over and over ρε φίλε...

Δημοσ.

Τι να σου πω... τα δικα μου νουμερα δειχνουν καλυτερα.

Αν εσυ βλεπεις, οτι ενας ανθρωπος που εχει ενα αγροκτημα 3-4 στρεμματα, ειναι πιο συμφερον να βαλει πορτοκαλια (η οτιδηποτε αλλο), η να κανει μια πιο σιγουρη επενδυση, χωρις φραγκο που να καταφερει να του δωσει τραπεζα δανειο... χωρις ιχνος ειρωνιας, ειμαι ανοικτος σε προτασεις, δε χρειαζονται πμ. ας μαθουν και οι αλλοι, να μην πιαστουν μαλακες.

Δημοσ.

Τι να σου πω... τα δικα μου νουμερα δειχνουν καλυτερα.

Αν εσυ βλεπεις, οτι ενας ανθρωπος που εχει ενα αγροκτημα 3-4 στρεμματα, ειναι πιο συμφερον να βαλει πορτοκαλια (η οτιδηποτε αλλο), η να κανει μια πιο σιγουρη επενδυση, χωρις φραγκο που να καταφερει να του δωσει τραπεζα δανειο... χωρις ιχνος ειρωνιας, ειμαι ανοικτος σε προτασεις, δε χρειαζονται πμ. ας μαθουν και οι αλλοι, να μην πιαστουν μαλακες.

Τα δικά μου νούμερα δείχνουν ότι και τα 0,30€ είναι πολύ πιο πάνω (περίπου 40%) ως τιμή αγοράς απ'την τιμή που πουλάει την κιλοβατώρα η ΔΕΗ!Εκεί αρχίζει και τελειώνει κάθε είδους συζήτηση περί "προσοδοφόρας επένδυσης"...

Πιο πάνω προσπάθησα να σου εξηγήσω πως οι "παλιοί" έκαναν μια καλή ΑΡΠΑΧΤΗ και βγήκαν αν όχι κερδισμένοι,τουλάχιστον απαλλαγμένοι από οποιοδήποτε χρέος!Πλέον ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΑΡΠΑΧΤΗ δεν αξίζει να κάνεις ένα πάρκο,το γιατί λίγο πολύ νομίζω το αναλύσαμε...

Έτσι λοιπόν,ένας άνθρωπος μ'αυτό το αγρόκτημα ας κάτσει στ' αυγά του κι ας πάει να βρει μια δουλειά να κάνει,αντί να μπλέκει σε σκηνικά που μυρίζουν "Σοφοκλέους" του '99 και να περιμένει να ζήσει απ'τα δάνεια και τα συμβόλαια της ΔΕΣΜΗΕ,υποθηκεύοντας ό,τι έχει και δεν έχει για ένα χαρτζιλίκι το χρόνο!

ΟΤΑΝ και ΑΝ στο μέλλον ανέβει η απόδοση των φωτοβολταΐκων σε ικανοποιητικά επίπεδα,ΟΤΑΝ πέσουν οι τιμές τους αρκετά ώστε να συμφέρει η αγορά τους,ΟΤΑΝ ξεκαθαρίσει η κατάσταση με τα ιδιοκτησιακά/οικονομικά της ΔΕΗ και την εν γένει αγορά ενέργειας από ΑΠΕ (στην Ελλάδα και το Εξωτερικό) και το κυριότερο ΟΤΑΝ φτάσει η τιμή του παραγωγού να είναι χαμηλότερη απ'την τιμή της ΔΕΗ και να μπορεί να βγάζει ο παραγωγός κέρδος τότε μόνο θα μπορούμε να μιλάμε για μια αξιόλογη επενδυτική πρόταση και εγώ προσωπικά θα είμαι ο πρώτος που θα σπεύσει να το κάνει...

Δημοσ.

Οτι λεει ο Mirlogria.

Να προσθεσω προς γνωσιν και αποφυγην των χειροτερων, οτι μεσα στην ολη φουσκα που διαβλεπω κι εγω με το θεμα των φωτοβολταικων, κυκλοφορουν και παρα πολλοι καλοθελητες-"επιχειρησεις" που πατουν πανω στην αφελεια του ευκολου κερδους που εχει πισω στο νου του αυτος που σκεφτεται για φωτοβολταικα.

Ετσι λοιπον, υπαρχει περιπτωση να ακουσετε για την "ταδε εταιρεια απτην Αμερικη/Γερμανια κλπ που χρησιμοποιει εξελιγμενα συστηματα στο χωραφι σας κλπ και αυξανει την αποδοτικοτητα κατα Χ% σε σχεση με τα κοινα φωτοβολταικα που θα βαζατε". ΑΠο κει που θα παρηγαγε 80kw το χωραφι τωρα θα παραγει 200 και αλλα τετοια ομορφα.

Εχουν ωραια προσπεκτους, εχουν υπαλληλους που ξερουν να πιπιλανε καραμελες καλα και ερχονται και σου λενε:

-Το δικο μας ταδε συστημα, στο δικο σας ταδε χωραφι υπολογιζουμε οτι θα αποδιδει περιπου 114% παραπανω kw απο ενα τυπικο καλο φωτοβολταικο.

-Οκ και ποσο κοστιζει?

-Γυρω στις 500.000 ευρω.

-Εχμ

-Οτι πληρωνετε παιρνετε κυριε.

-Μα δε διαφωνω απλα δεν διαθετω τετοιο ποσο. 200.000 ειχα σκοπο να διαθεσω κι αυτες υπο μορφη δανειου ΑΝ μου το χορηγουσαν κιολας! 500.000 δανειο δεν γινεται να μου χορηγηθει!

-Δεν υπαρχει κανενα προβλημα. Η εταιρεια μας σας προσφερει την επιλογη να να χρηματοδοτησει μονη της το εργο με την προυποθεση οτι για τα πρωτα 7 χρονια θα μας ανηκει το συστημα ωστε να ξεπληρωσουμε το εργο και να βγαλουμε και το απαραιτητο κερδος και μετα ολο το καταπληκτικο αυτο συστημα περιερχεται στην κατοχη σας και θα σας αποφερει κερδη κοντα στι2 2000Ε το μηνα. Δεν ειναι καταπλητικο?

-Ναι ειναι. Πως μπορουμε να προχωρησουμε?

-Πρεπει να κανουμε μια μελετη στο χωραφι σας να δουμε τι θα στησουμε, πως θα το στησουμε κλπ. Θα κοστσει γυρω στις 5000ευρω.

-Οκ εδω η επιταγη των 5000, προχωραμε αμεσα! (σου λεει ο καρμοιρης ο τυπακος που κατα νου εχει το ευκολο κερδος, οτι ηταν να υποθηκευει περιουσιες και να δανειστει 200.000ευρω και τωρα με ενα 5χιλιαρο cash ξεμπερδεψε, αρα το σκαει ανετα χωρις σκεψη!)

...

(παρεμβαλεται χρονος για την "μελετη")

...

-Οριστε η μελετη για το χωραφι σας, εκει θα μπει αυτο, παραδιπλα θα μπει το αλλο, εχετε επιλογη αναμεσα σε 3 συστηματα διαφορετικης αποδοσης, εσας σας συμφερει το ταδε, αλλα οτι επιθυμειτε εσεις επιλεξτε.

-ΕΠιλεγω το δεινα.

-Πολυ ωραια! Τωρα που ολοκληρωθηκε η μελετη και παρθηκε η αποφαση, χρειαζομαστε αλλες 15.000 ευρω για τα γραφειοκρατικα, τις αδειες, τις χαρτογραφησεις μεσω δορυφορου του χωραφιου σας για να βελτιωσουμε κατα-τι την αποδοση (και λοιπες παπατζες αναλογως ποσο βλακα και ευκολοπιστο σας εχει κοψει :rolleyes: ). Με αυτο το ποσο υπολογιζουμε οτι σε 2-3 μηνες θα ξεκινα η εγκατασταση των μηχανηματων στο χωραφι σας και το πολυ σε 6μηνες θα δουλευει. (σου ξαναλεει ο Ελληναρας, οτι απο κει που θα ηταν χρεωμενος τωρα ας δωσει αλλες 15.000 και πλεον εχει χωραφι να δουλευει. Ουτε του παπα!)

-Οριστε η επιταγη των 15.000 κυριε Παπατζοπουλε.

Και μετα μην τον ειδατε τον Παναη.

• 4 εβδομάδες αργότερα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...