Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Θα ήθελα να μου πείτε γιατί σβήνει ενας Η/Υ μετά από κάποια ώρα (15-25 λεπτά) ΟΤΑΝ:

-έχω δοκιμάσει διαφορετικά τροφοδοτικά.

-έχω δοκιμάσει διαφορετικές μνήμες.

-έχω δοκιμάσει διαφορετικές κάρτες γραφικών.

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Γιατι δε παταει καλα η ψυχτρα και ανεβαζει θερμοκρασια ο επεξεργαστης.

Ή εχει πιασει πολυ σκονη η ψυχτρα και δε ψυχει καλα τον επεξεργαστη.

Αλλιως κοιτας προς μητρικη μερια.

• Moderators
Δημοσ.

Οποτε αλλαγη ψυκτρας?Η cpu ειναι ο Amd 64x2 5600+

Ή εχει πιασει πολυ σκονη η ψυχτρα και δε ψυχει καλα τον επεξεργαστη.

Την ελεγξες? Μπορεις να αλλαξεις και θερμοαγωγιμη εαν χρειαζεται

Δημοσ.

Καθαρισα την ψυκτρα αλλαξα παστα.Στην αρχη ολα καλα μετα απο λιγο ειδα οτι ειχε απο 65-70 βαθμους σε καθε πυρηνα.Εβαλα το HwMonitor,ετρεξα ενα game και μετα απο λιγο ειδα στο Max 105-110!!!!

Δημοσ.

φιλε μου μην τον αφηνεις οταν η θερμοκρασια ειναι τοσο υψηλη 100 βαθμους κελσιου κλειστον αμεσωσ και προσπαθησε να τον κρυωσεις γιατι αυτη ειναι η θερμοκρασια που αρχιζουν και λιωνουν τα καλωδια αι μετα θα εχεις αλλα προβλήματα!αυτο μπορει να εγινε επειδη μπορει να μην εβαλες καλα την ψηχτρα οταν την εβγαλες!μπορεις να κανεις μια αναζητηση στο youtube με ερωτημα how to install a cpu cooler!

Δημοσ.

Έβαλες σωστή ποσότητα πάστας; Η ψύκτρα κούμπωσε καλά;

Ναι ολα καλα με τα δυο που αναφερεις.

Σε ενα υπολογιστη που εκλεινε που πιστευω οτι ηταν απο θερμοκρασιες,του αλλαξα τροφοδοτικο,εβαλα ενα fan 80αρι μπροστα(δεν επαιρνε 120αρι) και ενα fan 80αρι πισω(και παλι δεν επαιρνε 120αρι).

Εβγαλα το πλαστικο που ειχε μπροστα απο το μπροστινο fan,γνωριζοντας οτι θα εχει περισσοτερη σκονη αλλα πιστευω οτι θα εχω καλυτερο airflow.

Μαζεψα τα καλωδια με πιαστρακια,καθαρισα τις ψυκτρες του Cpu και της καρτας γραφικων και ειδα σε idle οτι ειχα γυρω στους 40-42 βαθμους και σε παιχνιδι γυρω στους 55-60 στο CPU και στο GPU γυρω στους 40-45.

Αυτα με stock ψυκτρα cpu και με 2x τετοια.

Η παστα ειναι αυτη.

H μητρικη του συστηματος ειναι αυτη.

Μετα απο 1 ωρα χρησης ολα καλα,δεν ειχα καποιο restart.Επισης,απο το front panel συνδεσα μονο το power,το speaker(για να ακουω τα beep) και τα usb(δεν εχει για audio).

Εχω και ενα .txt απο το HWmonitor που το πηρα πριν φυγω απο το παραπανω pc.

Link

Ερωτησεις:

1)Πειραζει που δεν συνδεσα τα λαμπακια power kai hdd οπως και το restart button?

2)Να εφαρμοσω την ιδια τακτικη και στα αλλα pc που εχουν προβλημα?

3)Γενικα τι αλλο εχετε να προτεινεται?

Ευχαριστω προκαταβολικα για τις συμβουλες/παρατηρησεις σας.Μου ειναι πολυ πολυτιμες και σημαντικες.

Δημοσ.

φιλε μου μην τον αφηνεις οταν η θερμοκρασια ειναι τοσο υψηλη 100 βαθμους κελσιου κλειστον αμεσωσ και προσπαθησε να τον κρυωσεις γιατι αυτη ειναι η θερμοκρασια που αρχιζουν και λιωνουν τα καλωδια αι μετα θα εχεις αλλα προβλήματα!αυτο μπορει να εγινε επειδη μπορει να μην εβαλες καλα την ψηχτρα οταν την εβγαλες!μπορεις να κανεις μια αναζητηση στο youtube με ερωτημα how to install a cpu cooler!

Από πότε έχει ο επεξεργαστής καλώδια???

Δημοσ.

1)Πειραζει που δεν συνδεσα τα λαμπακια power kai hdd οπως και το restart button?

2)Να εφαρμοσω την ιδια τακτικη και στα αλλα pc που εχουν προβλημα?

3)Γενικα τι αλλο εχετε να προτεινεται?

1)Δεν επηρεάζουν την λειτουργία του υπολογιστή αλλά το restart button όλο και κάπου θα το χρειαστείς κάποια στιγμή.

2)Σε άλλα PC που έχουν πρόβλημα θερμοκρασίας; Σωστά τοποθετημένη ψύκτρα, καθαρισμός από σκόνες, τακτοποιημένα καλώδια και δυο Fan ενα μπρος και ένα πίσω, αυτά που έκανες δηλαδή..θα σου εξασφαλίσουν σωστό airflow και φυσιολογικές θερμοκρασίες.

3)Ο μπροστινός fan να βάζει αέρα και ο πίσω να βγάζει. (αλλά μάλλον αυτό το ξέρεις :P)

Δημοσ.

1)Δεν επηρεάζουν την λειτουργία του υπολογιστή αλλά το restart button όλο και κάπου θα το χρειαστείς κάποια στιγμή.

2)Σε άλλα PC που έχουν πρόβλημα θερμοκρασίας; Σωστά τοποθετημένη ψύκτρα, καθαρισμός από σκόνες, τακτοποιημένα καλώδια και δυο Fan ενα μπρος και ένα πίσω, αυτά που έκανες δηλαδή..θα σου εξασφαλίσουν σωστό airflow και φυσιολογικές θερμοκρασίες.

3)Ο μπροστινός fan να βάζει αέρα και ο πίσω να βγάζει. (αλλά μάλλον αυτό το ξέρεις :P)

+1

Έξτρα: αν θέλεις undervolt τον επεξεργαστή κατά 0,1v-0,2v ΜΟΝΟ εάν έχεις σοβαρό πρόβλημα με θερμοκρασία ή εάν θέλεις να πειραματιστείς.

Φυσικά κάνεις stability τεστ με orthos για να σιγουρευτείς.

Υ.Γ: Και όταν μετά από τουλάχιστον 2-3 χρόνια παλιώσει το τροφοδοτικό και δε δίνει σωστή τάση θα πρέπει να επαναφέρεις το cpu volt (την έχω πάθει έτσι :) )

Δημοσ.

Ουσιαστικα τα 2 fans τα τοποθετεις στην ιδια φορα..Οπως τοποθετεις το πισω βαζεις και το μπροστα.Αν βαλεις fans στο πλαι πως τα βαζεις?Να βαζουν η να βγαζουν?

Δημοσ.

Ουσιαστικα τα 2 fans τα τοποθετεις στην ιδια φορα..Οπως τοποθετεις το πισω βαζεις και το μπροστα.Αν βαλεις fans στο πλαι πως τα βαζεις?Να βαζουν η να βγαζουν?

Μπροστά, κάτω, πλάι βάζουν.

Πίσω πάνω βγάζουν.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...