Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα παιδες.Σημερα αγορασα τον Corsair Force GT 120.Επειδη δεν γνωριζω πολλα σχετικα με τους ssd θα ηθελα να κανω καποιες ερωτησεις.

1)Αρχικα χρειαζεται να κανω καποια αναβαθμιση λογισμικου του ssd πριν προχωρησω με την εγκατασταση των Windows?

2)Η συνδεση γινεται κανονικα στην mobo στην θυρα sata 3?

3)Τελος απαιτειται καποια ρυθμιση απο το bios για να δει το συστημα μου τον δισκο?

Δημοσ.

Το μονο σχετικο με αυτα που ρωτησα ειναι να εχω τους ata/achi drivers

Στο 1 η απάντηση είναι > Ναι οπωσδήποτε !

Στο 2 > Nαι Sata iii η SATA 6 Gbit/s

Στο 3 > Όπως είπες να είσαι στην επιλογή Ahci.

Δημοσ.

Λοιπον πρωτα απ'ολα πως περναω τους ata/achi drivers?κατι λεει για F6 during installation.

Δευτερον.Κατεβασα το προγραμματακι της Corsair για το update.Τον βλεπει κανονικα τον δισκο.Αλλα πρεπει να ειναι το achi->enabled απο το bios η δεν εχει σχεση?

Δημοσ.

Όπως είσαι κάνεις το update αν δε έχεις την 1.3.3 που αν δεν κάνω λάθος στους Corsair είναι η τελευταία version.

Μετά μπαίνεις Bios γυρνάς τον controler σε achi και κάνεις σ'αυτον την εγκατάσταση σου.

Δημοσ.

Όπως είσαι κάνεις το update αν δε έχεις την 1.3.3 που αν δεν κάνω λάθος στους Corsair είναι η τελευταία version.

Μετά μπαίνεις Bios γυρνάς τον controler σε achi και κάνεις σ'αυτον την εγκατάσταση σου.

Οκ το δοκιμαζω και επανερχομαι

Δημοσ.

Οκ νομιζω ολα πηγαν καλα.Εχω μονο μια απορια

20120513015323.jpg

Αλλαξα την δευτερη επιλογη σε ahci,ομως ειδα πως υπαρχει και στην προτελευταια σειρα, επιλογη για ahci.Μηπως επρεπε να πειραξω και αυτο;Ο δισκος ειναι συνδεδεμενος με sata 3 καλωδιο σε sata 3 υποδοχη της mobo

Ενα πρωτο τεστ.Τι λετε?

41484149.png

Δημοσ.

11440516.png

Οριστε.Παντως το συστημα απογειωθηκε κυριολεκτικα.Μου φαινεται οτι ανοιγουν ολα πριν καν τα σκεφτω :P

Δημοσ.

Οκ νομιζω ολα πηγαν καλα.Εχω μονο μια απορια

Αλλαξα την δευτερη επιλογη σε ahci,ομως ειδα πως υπαρχει και στην προτελευταια σειρα, επιλογη για ahci.Μηπως επρεπε να πειραξω και αυτο;Ο δισκος ειναι συνδεδεμενος με sata 3 καλωδιο σε sata 3 υποδοχη της mobo

Η Μητρική σου έχει δυο controler έναν Intel κ ένα Marvell 99%. Αν διαβάσεις το manual προσεκτικά θα δεις πιες υποδοχές Sata αντιστοιχούν στον κάθε ένα από αυτούς. Εσύ έχεις γυρίσει σε ahci της Intel μόνο τώρα,κ μάλλον είσαι τυχερός και συνδεσες σε Sata iii intel. και η ερώτηση μου τώρα είναι > έχεις άλλους δίσκους πάνω στο Pc ? Αν δεν έχεις άλλον δίσκο με λειτουργικό γύρνα και τον δεύτερο σε ahci.

Δημοσ.

Καλημερα.Εχεις δικιο.Η συνδεση εγινε σε intel controller και αυτον αλλαξα απο το bios.

Για το δευτερο σκελος ναι εχω τον προηγουμενο 320αρη που ειχα το λειτουργικο και εναν ακομα 800αρη για αποθηκη.Οποτε τι κανω?

Να βαλω τον ssd στον marvel και να τον γυρισω και αυτον σε ahci?

Προσπαθω να βρω πληροφοριες για το αν ο Marvel 88SE9172 ειναι καλυτερος απο αυτον της intel.Διαβαζω διαφορα και υπερ και κατα και για τους 2.Ειδα καπου επισης οτι ο marvel δεν υποστηριζει το TRIM...Τι ισχυει?

Δημοσ.

Κάνεις ότι θέλεις. βάλε τους μηχανικούς στον Marvel και μην τον αλλάξεις απλά να το έχεις στο μυαλό σου ότι είναι σε Ide o ένας σε ahci ο άλλος. Αυτά έχουν αξία και ψάξιμο παραπάνω αν πας σε raid οπότε μπορείς να έχεις raid στον ένα και ahci στον άλλον . Ο Intel ξέρω εγώ ότι είναι καλύτερος,trim υποστηρίζει και ο marvell.

Τον GT 60αρη τον έχω Intel - Τον 120αρη στον Marvell

post-227308-0-11243400-1336916043_thumb.jpg post-227308-0-91051000-1336916059_thumb.jpg

Δημοσ.

Κάνεις ότι θέλεις. βάλε τους μηχανικούς στον Marvel και μην τον αλλάξεις απλά να το έχεις στο μυαλό σου ότι είναι σε Ide o ένας σε ahci ο άλλος. Αυτά έχουν αξία και ψάξιμο παραπάνω αν πας σε raid οπότε μπορείς να έχεις raid στον ένα και ahci στον άλλον . Ο Intel ξέρω εγώ ότι είναι καλύτερος,trim υποστηρίζει και ο marvell.

Τον GT 60αρη τον έχω Intel - Τον 120αρη στον Marvell

post-227308-0-11243400-1336916043_thumb.jpg post-227308-0-91051000-1336916059_thumb.jpg

Και τους 2 μηχανικους στον marvell η μονο αυτον με το λειτουργικο?O ssd στον marvell ειναι ταχυτερος?Γιατι απ'οσο μπορω να καταλαβω απο τις ταχυτητες που εβγαλε το atto benchmark,στον intel controller, ειναι αρκετα υψηλες

υ.γ. το raid δεν γνωριζω τι κανει και σε τι χρησιμευει

• Super Moderators
Δημοσ.

δεν υπάρχουν πλέον SSDs που να μην υποστηρίζουν Trim, δεν είναι θέμα controller αλλά ssd και λειτουργικού αν δεν κάνω λάθος...

μακρυά τους SSD από non native controllers στη μητρική :P

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...