Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θα ήθελα να ζω σε με εποχή που να μου επέτρεπε να έχω ένα σκοπό στη ζωή μου. Να υπερασπιστώ κάποια πατρίδα, μια ιδέα... να χρειάζεται να παλέψω περισσότερο για την επιβίωσή μου, να ζω σε μια εποχή με περιθώρια αλλαγής. Στο σήμερα δεν υπάρχει τίποτα που να με εκφράζει, δεν πιστεύω σε τίποτα. Ο κυρίαρχος στόχος του σύγχρονου ανθρώπου είναι η ικανοποίηση των καταναλωτικών του αναγκών και μάλλον και ο δικός μου. Επίσης θεωρώ μάταιο να προσπαθεί κάποιος να αλλάξει τον κόσμο.

Εσείς έχετε βρει κάποιο νόημα στη ζωή σας;

Νιώθετε πραγματικά ευτυχισμένοι;

Εάν ο άνθρωπος αρχίζει να ενδιαφέρεται για το νόημα της ζωής και την αξία της, αυτό σημαίνει ότι είναι άρρωστος.

Φρόυντ

Δημοσ.

Και εγώ πάσχω από την ίδια αρρώστια...νιώθω μάταιο να ξεκινήσω κάτι μονος μου και να σου πω την αλήθεια παρότι θα ήθελα να το κάνω αιστάνομαι κάτι να με τραβάει πίσω.. την λογική? δειλιάζω? δεν ξέρω...

πραγματικά για να αλλάξεις κάτι σε αυτό τον τόπο θα πρέπει να απαρνηθείς όλη σου την (προ)στημένη ζωή και να ζήσεις με έναν τρόπο που στους άλλους θα φαίνεται ανορθόδοξος... (αλλα και σε εσένα τον ίδιο μιας και εσύ σαν τους άλλους μεγάλωσες)

με πορδές δεν βάφονται αβγά πρέπει να κανεις καίρια χτυπήματα σε αυτούς που σιτίζουν τον φαύλο κύκλο που μας αλλοτριώνει...

θα ήθελα πολύ να είμαι περήφανος για την χωρα μου και είμαι εν μέρει... αλλα το σημερινό κράτος απλά δεν με εκφράζει νιώθω ότι κάποιοι βουτυρομπεμπεδες κουλοί και με στρεβλή ηθική απλά κάνουν δημόσιες σχέσεις για να περνάνε καλά και δεν υπάρχει κανένας που να ενδιαφέρεται ουσιαστικά για το έθνος μας για την συνεχεια του...

τι θα αφήσουμε στα παιδιά μας.. μια χωρα "μαγαζάκι"? μια εταιρία?

τα πετάμε όλα από το παράθυρο για πιο λόγο? το iphone και τα levis?

ποιο το όραμα μας? ποιος το πλάνο για να πετύχουμε τους στόχους μας? και εντέλει ποιοι είναι αυτοί οι στόχοι??

μεγαλώνουμε όπως μεγαλώνανε οι προπάτορες μας? φυσικά και όχι.. γιατί? μας κοστίζει ακριβά? λες? μπαααα.... μηπως δεν είναι αποδοτικός ο τρόπος εκπαίδευσης που είχαν? μάλλον είναι γιατί οι ξένοι έχουν πολύ μεγαλύτερη σχέση με τον τρόπο εκπαίδευσης των προγόνων μας... τόσο και πρακτικά όσο και ουσιαστικά... εμείς περιοριζόμαστε σε έναν χρησιμοθηρικό χαρακτήρα δηλαδή να βρούμε υποκείμενο ρημα αντικείμενο σε ένα απόκομμα κειμένου προκειμενου να πιάσουμε βαθμούς για να μπούμε στην σειρά σε μια σχολη προκειμένω να μπούμε στην σειρά για μια δουλίτσα που δεν θα παράγει έργο... προκειμενου να μπούμε στην σειρά για μια σύνταξη...

έλεος... έχουμε τόσους επιστήμονες (και καλά, εμενα μου μοιάζουν με ανθρώπους που έχουν απαραίτητα τυπικά προσόντα για να διεκδικήσουν μια άχρηστη θέση στο δημόσιο.. και έναν άσχετο τίτλο για να ικανοποιούν τον ναρκισσισμό τους) και ούτε ένα σπουδαίο επίτευγμα.. (καλά ίσως 1,2,3 που δεν τα ξέρω απλά ελπίζω να υπάρχουν...)

και δεν φταίνε τα λεφτά πολλές επιστήμες δεν χρειάζονται σε όλες τις πτυχές τους λεφτά.. και έτσι και αλλιώς αν θέλανε να συνεργαστούνε διάφοροι ειδικοί με έναν κοινό στόχο δεν χρειάζονται και πολλά λεφτά.. γιατί τις υλικές ανάγκες θα τις κάλυπταν με τις γνώσεις τους... (ένα μηχάνημα που κάνει Χ ευρώ θα μπορούσε ένας μηχανολόγος με έναν προγραμματιστή και έναν μηχανικό ας πούμε να το κατασκευάσουν με υποπολλαπλάσιο κόστος ας πούμε) κτλ κτλ

Απλά δεν υπάρχει όραμα και θέληση να γίνουμε καλύτεροι από τους προηγούμενους θέληση για συνεχεια...

δεν είμαι αρχαιολάτρης... ισα ισα ζω για την στιγμή που δεν θα μιλάμε για τα κατορθώματα των αρχαίων αλλα για τα κατορθώματα τα δικά μας!!! όχι ακρόπολη αλλα πχ διαστημικός σταθμός κρήτης (Επειδή είναι πιο κοντά στον ισημερινό :P) όπου θα εισάγουμε στην γη μεταλλεύματα από κοντινούς μετεωρίτες και σώματα (μπορει να γινει χωρις πλακα)....

Νέα δημοκρατία (δεν μιλάω για το κόμμα) όπου θα είναι πραγματική δημοκρατία και δεν θα υπάρχουν οι λέξεις "εξουσία" "4ετια" "αριστερά,δεξιά, και πλαγια" δεν είμαστε γάλλοι... ούτε πρέπει να μπαίνουμε σε καλούπια που μπαίνουν άλλοι δεν έχουμε γαλαζοαίματους ούτε έχουμε προλεταριους και ότι άλλες πλάνες μας γεμίζουν από έξω.. έχουμε μονο ελεύθερους έλληνες (βασικά το ελεύθερους δεν το έχουμε πια)

ας δείξει κάποιος τον δρόμο για μια τέτοια χωρα και θα είμαι από τους πρώτους που θα παρατήσει το pc και θα βοηθήσει... αλλα πριν από μερικά χρονια μας ένοιαζε ο αγωγός των ξένων να περάσει από τα σύνορα μας.. μετά το πως να πληρώσουμε κερατιατικα πάλι μερικών πλουσιων (των δανειστών μας) ξένων και γενικά τι θα γίνει αν έχουμε euro η δραχμή η λίρα...

από την στιγμή που δεν είμαστε έθνος δεν έχουμε όραμα δεν έχουμε και ουσία.. ότι και να κάνουμε θα είναι πρόσκαιρο και άσκοπο... απορώ πως δεν προσαρτηθήκαμε ήδη σε διαφορα αλλα κράτη να τελειώνουμε πια δεν αντέχω άλλο αυτή την ξεφτίλα!!!!

γιατί ίσως τότε από τον τόσο πάτο ίσως να ξεθάρρευα και να σταματούσα να είμαι στην σχολη μου και στο pc μου και να έκανα κάτι ουσιαστικό... και αν αποτύχαινα πάλι καλώς θα πέθαινα ευτυχισμένος γιατί θα προσπαθούσα να τηρήσω την υπόσχεση που κάθε άνθρωπος πρέπει να κάνει για την χωρα του και δει εμείς που είμαστε έλληνες δηλαδή το "άμμες δε γ' εσόμεθα πολλώ κάρρονες"

αλλα που?? μπέεε μονο κάνουμε και όταν μας δώσουν λίγο σιτάρι για να παχύνουμε καλύτερα στην σφαγή τότε ούτε και θα παραπονιόμαστε... η συνταξούλα μας... το αυτοκινητάκι μας (που μας το κατασκεύασαν άλλοι) και το κινητούλι μας (που μας το κατασκεύασαν και αυτό άλλοι)

δείτε σε τι χλιδή ζούνε οι αμερικανοι (Ακόμη και οι μικρομεσαίοι) και τι ψεύτικα επαγγέλματα κάνουν που τους προσφέρουν έσοδα.. όλα αυτά από τα extra χρήματα που παίρνουν από εμάς τα κορόιδα και τους δίνουν την ευχέρεια να τα ανακυκλώνουν όπως τους βαρέσει -όπως πχ πληρώνοντας άνθρωπο να τους ψυχολογεί το κατοικίδιο ή πληρώνουν ανθρωπο για να τους ταιριαζει την ντουλαπά!! και λεμε τωρα για μικρομεσαίους!- ....

Δημοσ.
Απλά δεν υπάρχει όραμα και θέληση να γίνουμε καλύτεροι από τους προηγούμενους θέληση για συνεχεια...

Αυτό

Επισκέπτης
Δημοσ.

Δε πάτε να βρείτε καμμιά (εθελοντική/μη) εργασία να περνάτε τον χρόνο σας που ξεκινήσατε αμπελοσοφίες πρωινιάτικα?

• Moderators
Δημοσ.

Εγώ το νιώθω πολύ συχνά αυτό.

Θα ήθελα να ήμουν Ιππότης στο Μεσαίωνα, να είχα ένα φέουδο με ένα κάστρο στην ακρόπολή του και να πολέμαγα δράκους μέσα σε ηφαίστεια, ενώ θα με περίμενε η δεσποσύνη μου να γυρίσω πίσω ζωντανός.

Oh, well, καλά λέει κι ο άλλος, μία και σήμερα και θα πολέμησω δαίμονες, τουλάχιστον.

Δημοσ.

παρτάκιδες με φαντασιώσεις φτιαγμένες από την TV και το internet....

Κρίμα όμως που ο κόσμος δεν γυρνάει γύρο από τον εαυτό σας(οπως θα νομιζετε) και δυστυχώς ανήκετε σε ένα φέουδο που το έχετε χεσμένο και μονο ιππότες δεν είστε σε αυτό... είστε οι χωρικοί που σκύβουν το κεφάλι 10 χιλιόμετρα προτού φτάσει ο κατακτητής.. για να προστατέψετε το μισό σαπισμένο ψωμάκι σας και την παράγκα από πλίνθους που αποκαλείται για σπίτι...

και αντί να κάνετε το κομμάτι γης που σας έδωσε ο πατέρας σας ακόμη πιο πλούσιο και πιο ξακουστό απόσο το βρήκατε το έχετε ξεφτιλίσει και το κακομεταχειρίζεστε και αφήνετε όλη την σοδειά σας να σταλεί στον φεουδάρχη που εμφανίστηκε από το πουθενά και τον δεχτήκατε λες και του χρωστούσατε...

όχι πως εγώ διαφέρω πολύ.. αλλα τουλάχιστον εγώ αναγνωρίζω τα λάθη μου και ντρέπομαι εσείς φαίνεται να είστε στην ροζ φούσκα σας... και λυπάμαι πολύ όταν θα έρθει η ώρα που θα σκάσει (και θα έρθει) και τότε τι θα κάνετε? ούτε τιμή θα έχετε να υπερασπιστείτε ούτε τίποτα... απλά θα ξε βολευτείτε εντελώς και κατατρομαγμένοι και σαστισμένοι θα πλανηθείτε μαζί με τον όχλο στην ευτέλεια ...

Δημοσ.
και λυπάμαι πολύ όταν θα έρθει η ώρα που θα σκάσει (και θα έρθει) και τότε τι θα κάνετε? ούτε τιμή θα έχετε να υπερασπιστείτε ούτε τίποτα... απλά θα ξε βολευτείτε εντελώς και κατατρομαγμένοι και σαστισμένοι θα πλανηθείτε μαζί με τον όχλο στην ευτέλεια ...

Είπαμε θα παίζουμε Diablo. Ποιο είναι το πρόβλημά σου δηλαδή; Επειδή εσύ είσαι στην κοσμάρα σου πρέπει να είμαστε όλοι μας; Τι θέλεις να πάρουμε τα όπλα και να κατέβουμε στο Σύνταγμα επειδή εσύ ξύπνησες στραβά;

Δημοσ.

Χαλαρώστε παιδιά. Ο σκοπός της ζωής ειναι η διαιώνιση του ανθρώπινου είδους. Τα άλλα είναι για να περνάει η ώρα και να περνάμε καλά μέχρι να γίνουμε πάλι χώμα.

Για αυτό βρείτε μια κοπέλα, αγόρι να κάνετε παιδάκια και παράλληλα λιώστε στο diablo.

Δημοσ.

Ας αρχίσουμε από το γεγονός ότι όλοι έχουμε γεννηθεί την σωστή εποχή, αν και δεν συμφωνώ αφού το κριτήριο για το πότε γεννήθηκα είναι το πότε ο πατέρας μου δεν χρησιμοποίησε προφυλαχτικό και καθαρά συμπτωτιτά βγήκα εγώ. Διακρίνω μία μελαγχολία-νιχιλισμό σε σένα όπως και γω άλλωστε :) αλλά το να θες να υπερασπιστείς πατρίδες, ιδέες είναι άρρωστο. Θες να χυθεί αίμα ανθρώπινο; Αρρώστια καθαρά. Ούτε εγώ νομίζω ότι με εκφράζουν τα σημερινά δεδομένα αλλά προσπάθησε να ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙΣ ότι μπορείς. Αν μένεις μόνο σπίτι σου, ή γενικά στην πόλη σου λογικό είναι να έχεις βαρεθεί. Ταξίδεψε, ρίσκαρε. Και αν δεν έχεις λεφτά, μπαίνεις παράνομα σε τραίνα και ταξιδεύεις σε όλη την ευρώπη. Καφρίλες στο φουλ να γουστάρεις αλλιώς υπάρχει και η άλλη λύση...

Αυτοκτονία-δεν το συνιστώ όμως

Νόημα στη ζωή δεν υπάρχει. Όλα είναι φόβος για το θάνατο. Το νόημα είναι ΕΠΙΠΛΑΣΤΟ από τον άνθρωπο για να ξεχαστεί από την ιδέα του θανάτου-οριστικού τέλος ύπαρξης. Έτσι αναπτύχθηκε το ανθρώπινο είδος. Γιατί να μην είναι κάποιος ευτυχισμένος; Όλα στο χέρι μας είναι.

Δημοσ.

Είπαμε θα παίζουμε Diablo. Ποιο είναι το πρόβλημά σου δηλαδή; Επειδή εσύ είσαι στην κοσμάρα σου πρέπει να είμαστε όλοι μας; Τι θέλεις να πάρουμε τα όπλα και να κατέβουμε στο Σύνταγμα επειδή εσύ ξύπνησες στραβά;

Εγώ είμαι στην "κοσμαρα" μου ε? όχι εσύ που ζεις στο greek republic (Γιατί αυτό είναι η επίσημη ονομασία μας ούτε Hellas ούτε Ελλαδα ούτε τίποτα.. )

Εγώ είμαι στην "κοσμαρα" μου επειδή βλέπω κάθε μέρα τον τόπο αυτό να βουτάει όλο και περισσότερο στο βούρκο?

είμαι στην "κοσμαρα" μου γιατί πάνε να μας φάνε από παντού (κομιτατζήδες, ΦΥΡΟΜ, ανατολική θράκη - μουσουλμάνοι, κύπρο) και εμείς χορεύουμε ζεϊμπέκικα λες και δεν τρέχει τίποτα?

Είμαι στην "κοσμαρα" μου γιατί παρα το γεγονός ότι έχουμε κόσμο na πεινάει και στερείται επειδή 10-20 άτομα βάλανε μελάνι σε χαρτί που λέει ότι χρωστάμε τα μαλλιά τις κεφαλής μας σε τοκοχρεολύσια σε αλλα 10-50 άτομα που ελέγχουν το μεγαλύτερο μέρος της αγοράς?

Είμαι στην "κοσμαρα" μου γιατί εσύ δεν έχεις ιδέα για τα διδάγματα των προγόνων την στιγμή που τα αμερικανάκια τα γαλλάκια και τα γερμανάκια κάνουν αναλύσεις επί αναλύσεων πάνω σε αυτά και μάλιστα μας την λένε ότι η δικια μας προφορά των αρχαίων ελληνικών δεν είναι σωστή?

Είμαι στην "κοσμαρα" μου γιατί δεν ξεχνάω τους σφαγιασθέντες στην κύπρο (προτού λίγα χρονια) και την κατάκτηση της από τους τούρκους εισβολείς?

Είμαι στην "κοσμαρα" μου επειδή δεν ξεχνώ την γενοκτονία των ποντιων και τον μικρασιατών?

Είμαι στην "κοσμαρα" μου γιατί γιατί γιατί... 10 σελίδες μπορώ να σου γράφω και δεν θα τελειώσω...

ή είσαι εσύ στην "κοσμαρα" σου που κάθεσαι και παίζεις παιχνιδάκια (που καλά αυτό) αλλα από πάνω κοροϊδεύεις τους άλλους που τουλάχιστον αιστάνονται λίγο ντροπή την οποια πρέπει να έχεις και εσύ.. αν είχες τσίπα...

Άσε με εμενα στην "κοσμαρα" μου την φανταστική

και κάτσε εσύ στην δικη σου και παίξε diablo που αποτελεί την πραγματικότητα....

Δημοσ.

Χαλαρώστε παιδιά. Ο σκοπός της ζωής ειναι η διαιώνιση του ανθρώπινου είδους. Τα άλλα είναι για να περνάει η ώρα και να περνάμε καλά μέχρι να γίνουμε πάλι χώμα.

Για αυτό βρείτε μια κοπέλα, αγόρι να κάνετε παιδάκια και παράλληλα λιώστε στο diablo.

:confused: :confused: :confused: Δηλαδη γι αυτο ζεις εσυ? Απλα για να γ@μησεις και να κανεις παιδια??? Ωραιος σκοπος ρε...

Δημοσ.

:confused: :confused: :confused: Δηλαδη γι αυτο ζεις εσυ? Απλα για να γ@μησεις και να κανεις παιδια??? Ωραιος σκοπος ρε...

Αν τα παιδιά απαιτούν μόνο να γαμήσεις καλά τα λες. Ελα μου ντε που δεν είναι έτσι όμως και απαιτούν πολύ περισσότερα πράγματα απο εσένα και άρα απαιτούν εκ των πραγμάτων δυνατό αγώνα μέσα στην κοινωνία.

Ναι θεωρώ ο πρωτογενής σκοπός στην ζωή είναι αυτός. Τώρα αν κάποιος θέωρει σημαντικότερα άλλα πραγματα τον παραδέχομαι. Όταν φτάσει όμως 50 και δεν έχει τεκνοποιήσει θα καταλάβει ότι ότι έκανε ήταν ανούσιο σε σχέση με το να έχει κάνει παιδιά. Είναι έμφυτη αυτη η ανάγκη. όχι του γαμησιού αλλά της τεκνοποίησης. Ότι και αν έχει κάποιος στο μυαλό του ως ιδεολογία οι βιολογικές και ψυχολογικές προσταγές δεν χρειάζονται ανάλυση

Δημοσ.

βιολογικά έχει δίκιο γιαυτό άλλωστε υπάρχουν είδη γιατί το καθένα μάχεται για την επιβίωση με διαφορετικό μηχανισμό λειτουργίας

Δημοσ.

Εγώ είμαι στην "κοσμαρα" μου ε? όχι εσύ που ζεις στο greek republic (Γιατί αυτό είναι η επίσημη ονομασία μας ούτε Hellas ούτε Ελλαδα ούτε τίποτα.. )

Εγώ είμαι στην "κοσμαρα" μου επειδή βλέπω κάθε μέρα τον τόπο αυτό να βουτάει όλο και περισσότερο στο βούρκο?

είμαι στην "κοσμαρα" μου γιατί πάνε να μας φάνε από παντού (κομιτατζήδες, ΦΥΡΟΜ, ανατολική θράκη - μουσουλμάνοι, κύπρο) και εμείς χορεύουμε ζεϊμπέκικα λες και δεν τρέχει τίποτα?

Είμαι στην "κοσμαρα" μου γιατί παρα το γεγονός ότι έχουμε κόσμο na πεινάει και στερείται επειδή 10-20 άτομα βάλανε μελάνι σε χαρτί που λέει ότι χρωστάμε τα μαλλιά τις κεφαλής μας σε τοκοχρεολύσια σε αλλα 10-50 άτομα που ελέγχουν το μεγαλύτερο μέρος της αγοράς?

Είμαι στην "κοσμαρα" μου γιατί εσύ δεν έχεις ιδέα για τα διδάγματα των προγόνων την στιγμή που τα αμερικανάκια τα γαλλάκια και τα γερμανάκια κάνουν αναλύσεις επί αναλύσεων πάνω σε αυτά και μάλιστα μας την λένε ότι η δικια μας προφορά τον αρχαίων ελληνικόν δεν είναι σωστή?

Είμαι στην "κοσμαρα" μου γιατί δεν ξεχνάω τους σφαγιασθέντες στην κύπρο (προτού λίγα χρονια) και την κατάκτηση της από τους τούρκους εισβολείς?

Είμαι στην "κοσμαρα" μου επειδή δεν ξεχνώ την γενοκτονία των ποντιων και τον μικρασιατών?

Είμαι στην "κοσμαρα" μου γιατί γιατί γιατί... 10 σελίδες μπορώ να σου γράφω και δεν θα τελειώσω...

ή είσαι εσύ στην "κοσμαρα" σου που κάθεσαι και παίζεις παιχνιδάκια (που καλά αυτό) αλλα από πάνω κοροϊδεύεις τους άλλους που τουλάχιστον αιστάνονται λίγο ντροπή την οποια πρέπει να έχεις και εσύ.. αν είχες τσίπα...

Άσε με εμενα στην "κοσμαρα" μου την φανταστική

και κάτσε εσύ στην δικη σου και παίξε diablo που αποτελεί την πραγματικότητα....

Διακρίνω ΠΟΛΛΗ αγαμία. Ο καθένας θα κάνει ότι γουστάρει. Όλα είναι θέμα κατάταξης. Εσύ κατατάσσεις σαν πρωταρχικό στόχο την εθνοκάθαρση και την καταστροφή των τούρκων, ο άλλος να ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ για την οικογένεια του και ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ DIABLO για να χαλαρώνει. Προφανώς και είναι ξεκάθαρο ότι δεν έχεις δουλέψει στην ζωή σου και έχεις τόσο χρόνο για σκέψη. Ευτυχώς που υπάρχουν κι άτομα που βάζουν πιο πάνω το diablo αλλιώς κάθε μέρα θα σφαζόμασταν. Αν θέλεις ομοϊδεάτες σου πάνε σε καμιά εθνικιστική οργάνωση αλλά όπως είπε και ο ΜΕΓΑΛΟΣ Νίτσε όποιος δεν εκτιμά τις αντίθετες απόψεις και εκτιμά μόνο ομοϊδεατικές τότε το άτομο είναι γτπ. (Το έκανα κάργα ελεύθερη μετάφραση αλλά αυτό θέλει να πει).

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...