Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εγώ είμαι στην "κοσμαρα" μου ε? όχι εσύ που ζεις στο greek republic (Γιατί αυτό είναι η επίσημη ονομασία μας ούτε Hellas ούτε Ελλαδα ούτε τίποτα.. )

Εγώ είμαι στην "κοσμαρα" μου επειδή βλέπω κάθε μέρα τον τόπο αυτό να βουτάει όλο και περισσότερο στο βούρκο?

είμαι στην "κοσμαρα" μου γιατί πάνε να μας φάνε από παντού (κομιτατζήδες, ΦΥΡΟΜ, ανατολική θράκη - μουσουλμάνοι, κύπρο) και εμείς χορεύουμε ζεϊμπέκικα λες και δεν τρέχει τίποτα?

Είμαι στην "κοσμαρα" μου γιατί παρα το γεγονός ότι έχουμε κόσμο na πεινάει και στερείται επειδή 10-20 άτομα βάλανε μελάνι σε χαρτί που λέει ότι χρωστάμε τα μαλλιά τις κεφαλής μας σε τοκοχρεολύσια σε αλλα 10-50 άτομα που ελέγχουν το μεγαλύτερο μέρος της αγοράς?

Είμαι στην "κοσμαρα" μου γιατί εσύ δεν έχεις ιδέα για τα διδάγματα των προγόνων την στιγμή που τα αμερικανάκια τα γαλλάκια και τα γερμανάκια κάνουν αναλύσεις επί αναλύσεων πάνω σε αυτά και μάλιστα μας την λένε ότι η δικια μας προφορά των αρχαίων ελληνικών δεν είναι σωστή?

Είμαι στην "κοσμαρα" μου γιατί δεν ξεχνάω τους σφαγιασθέντες στην κύπρο (προτού λίγα χρονια) και την κατάκτηση της από τους τούρκους εισβολείς?

Είμαι στην "κοσμαρα" μου επειδή δεν ξεχνώ την γενοκτονία των ποντιων και τον μικρασιατών?

Είμαι στην "κοσμαρα" μου γιατί γιατί γιατί... 10 σελίδες μπορώ να σου γράφω και δεν θα τελειώσω...

ή είσαι εσύ στην "κοσμαρα" σου που κάθεσαι και παίζεις παιχνιδάκια (που καλά αυτό) αλλα από πάνω κοροϊδεύεις τους άλλους που τουλάχιστον αιστάνονται λίγο ντροπή την οποια πρέπει να έχεις και εσύ.. αν είχες τσίπα...

Άσε με εμενα στην "κοσμαρα" μου την φανταστική

και κάτσε εσύ στην δικη σου και παίξε diablo που αποτελεί την πραγματικότητα....

Μπάρμπα, επειδή φαίνεται ότι όντος είσαι στην κοσμάρα σου, πάρε μια ανάλυση που είχα κάνει σε άλλο thread για την κατάσταση στον κόσμο όπως και στην Ελλάδα και καλό διάβασμα.

Οπότε ή βγάζουμε Ευρωομόλογο και κρατάει την θέση της η Αμερική σαν υπερδύναμη και ζούμε πιο ανθρωπινά απ'ότι τώρα

ή

κρατάμε αυτή την στάση με αποτέλεσμα να ξεκινήσουν να γίνονται όλες οι συναλλαγές πετρελαίου σε Ευρώ (που προτείνουν οι Ιρανοί-Κινέζοι) και η Αμερική χάνει την δύναμή της. Συνεχίζουμε να ζούμε έτσι, μέχρι που σαν όλες τις αυτοκρατορίες του κόσμου στο τέλος τους, η Αμερική με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο προκαλεί (ή κάνει άλλους να προκαλέσουν, ή ρίχνει το βάρος σε άλλους) έναν Γ'ΠΠ που με το τέλος του κανείς δεν ξέρει ποιος θα μείνει όρθιος και ποιοι άξονες θα δημιουργηθούν.

Γι'αυτό λοιπόν αυτός ο άνθρωπος, ο Τζορτζ Μπους ο νεώτερος θα μείνει στην Ιστορία σαν τον χειρότερο ηγέτη που πέρασε ποτέ. Αν ο στόκος εκείνος είχε αποφασίσει να σώσει την Lheeman Brothes αντί να την αφήσει να πέσει τίποτα απ'όλα αυτά δεν θα είχε ξεκινήσει.

Από την άλλη έχεις 2 ανερχόμενες υπερδυνάμεις που προσπαθούν όπως μπορέσουν να βρουν χώρες που θα μπορέσουν να συγκαταλέξουν στον άξονα επιρροής τους, με αποτέλεσμα να βρίσκουν πρόσφορο έδαφος σε χώρες με ολοκληρωτικά καθεστώτα όπως η Βόρεια Κορέα (άξονας επιρροής Κίνας), Ιράν (αμφιταλαντεύεται μεταξύ Κίνας και Ρωσίας αλλά με σημάδια ότι κερδίζει η Κίνα), Συρία (άξονας επιρροής Ρωσίας), και από την άλλη έχεις την Αμερική όπου με την πρόσφατη Αραβική Άνοιξη στην ουσία ξεσκαρτάρει τις χώρες που δεν ήταν/είναι στον άξονα επιρροής της.

Κλασσικό παράδειγμα η Λιβύη, Τυνησία, Αίγυπτος που ήταν κάτω από τον Ρωσο-Κινεζικό άξονα.

Κλασσικό παράδειγμα το σχέδιο δολοφονίας του Καραμανλή από Μοσάντ/CIA που απέτρεψαν οι Ρωσικές μυστικές υπηρεσίες μόνο και μόνο γιατί έκανε το λάθος ο τότε πρωθυπουργός να συνάψει συμφωνία με την Ρωσία για ανεξαρτητοποίηση (στην ουσία) της Ελλάδας και κατ'επέκταση και άλλων χωρών από το Φυσικό Αέριο/Πετρέλαιο που προέρχεται από τις χώρες που βρίσκονται στον Αμερικανικό άξονα (Σαουδική Αραβία κυρίως) με αντικατάστασή του από πετρέλαιο/φυσικό αέριο προερχόμενο από την Κασπία Θάλασσα.

Επίσης παράδειγμα είναι η συνεχής αποσταθεροποίηση των Βαλκανίων με τον πόλεμο τις Βοσνίας, Κόσοβο, τις αξιώσεις των Σκοπίων, και τον συνεχή τραμπουκισμό της Τουρκίας που με τις ευχές της Αμερικής συνεχίζει χωρίς πρόβλημα, την διάσπαση της Γουγκοσλαβίας. Αυτό σαν αποτέλεσμα έχει την δημιουργία κρατών-προτεκτοράτων που είναι πολύ πιο βολικά από το να έχεις χώρες στην επιρροή σου, λόγω του ότι το μόνο που χρειάζεται είναι να τους δίνεις όπλα και να κρατάς πλούσιους & χαρούμενους τους ηγέτες τους.

Βέβαια όταν τα πράγματα δεν πάνε όπως θες και αυτοί οι ηγέτες σηκώνουν κεφάλι όπως ο Καντάφι και ο Χουσεΐν είδαμε τα αποτελέσματα. Blitzkrieg american style. Ισοπεδώνουμε την χώρα με πρόφαση ότι την απελευθερώνουμε από τον ηγέτη που βάλαμε εμείς στην εξουσία και τον συντηρήσαμε εκεί και μετά με την νέα καινούργια ηγεσία που είναι όσο ξεπουλημένη ήταν η προηγούμενη πριν σηκώσει κεφάλι, συνάπτουμε συμβόλαια με εταιρίες όπως Exxon Mobil & Haliburton για να τις ξαναχτίσουμε.

Στην Αμερικανική ήπειρο, την Νότια Αμερικανική Ήπειρο, έχουμε από την άλλη χώρες πλούσιες σε πετρέλαιο αλλά με ηγέτες που δεν ακολουθούν το πρόσταγμα μας ότι και να κάνουμε. Τι κάνουμε τότε λοιπόν; Οικονομικό πόλεμο. Όπως στο Εκουαδόρ που έφεραν στην χώρα την καταστροφή μέσω του ΔΝΤ, μέχρι που ο τότε υπουργός οικονομικών και τώρα πρόεδρος Rafael Correa είπε φτάνει πια και αποκήρυξε το ΔΝΤ με την στήριξη της Βενεζουέλας & της Κίνας. Το ίδιο συνέβει και με την Αργεντινή όπως πλέον όλοι ξέρουμε.

Όταν δεν συμβαίνει αυτό και οι χώρες καταφέρνουν να ξεφύγουν και πάλι από την επιρροή της Αμερικής, σειρά έχουν τα Καρτέλ των Ναρκωτικών που όπως έχουν παραδεχτεί πολλοί πρώην CIA χρηματοδοτούνται/εξοπλίζονται από τις Αμερικανικές Μυστικές υπηρεσίες με απώτερο σκοπό την συνεχή αποσταθεροποίηση και έναν εσωτερικό μίνι εμφύλιο πόλεμο που φέρνουν σαν αποτέλεσμα την δυσκολία ανάκαμψης της εκάστοτε χώρας όπως Κολομβία/Βενεζουέλα/Μεξικό κ.ο.κ.

Και φτάνουμε στο "τι γίνεται τώρα; τι μπορούμε να κάνουμε;"

Κατά την άποψή μου; Ότι και να κάνουμε τα αποτελέσματα δεν θα είναι όμορφα ούτε ρόδινα.

Ή θα ακολουθήσουμε να στηρίζουμε την Αμερικανική υπερδύναμη με αποτέλεσμα να παρατείνουμε την ψεύτικη βιωσιμότητά της ή θα εναντιωθούμε με αποτέλεσμα έναν Γ'ΠΠ σύντομα, σε 5-10 χρόνια, ποιος ξέρει.

Γιατί λέω σαν αποτέλεσμα ότι κάποια στιγμή είτε σύντομα (στην επόμενη 20ετία) είτε πιο αργά (στο τέλος του αιώνα) θα είναι ένας γενικευμένος πόλεμος μεταξύ υπερδυνάμεων για την κατάκτηση εξουσίας;

Όσα παραδείγματα έχουμε από αυτοκρατορίες στην ιστορία του ανθρώπου αυτό μας έχουν δείξει ότι είναι αναπόφευκτο μιας και είναι ο επιθανάτιος ρόγχος του "τέρατος" που πεθαίνει.

Μακεδονική Αυτοκρατορία, Μογγολική Αυτοκρατορία, Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, Κινέζικη Αυτοκρατορία, Αποικιακές Αυτοκρατορίες, όλες τελείωσαν με πόλεμο. Και αν τελείωσαν με πόλεμο οι αυτοκρατορίες τότε που το πιο γρήγορο μέσο μεταφοράς ήταν τα άλογα και τα πλοία αλλά παρ'όλα αυτά όλος γνωστός κόσμος τότε είτε πήρε μέρος είτε μπλέχτηκε μέσα στον χαμό φανταστείτε τώρα.

Και πάντα μία όταν μια αυτοκρατορία πέθαινε, μια άλλη πολεμούσε για να της πάρει τον θρόνο, την στιγμή της παρακμής της που ήταν πιο αποδυναμωμένη από ποτέ.

Η ώρα της Αμερικάνικης αυτοκρατορίας έχει φτάσει στον επίλογό της, και είναι δύο οι μνηστήρες μπορεί και 3 αν βάλουμε στο παιχνίδι την Γερμανία που θα παλέψουν για την θέση της.

Είτε τώρα είτε πιο μετά αυτό θα γίνει, απλά παλεύει για να κρατηθεί στον θρόνο της η Αμερική και φαίνεται πολύ ξεκάθαρα με την Αραβική Άνοιξη και την επισιτιστική βοήθεια στην -αν είναι ποτέ δυνατόν ποιος θα το πίστευε- Βόρεια Κορέα.

Αυτό που φαίνεται πως δοκιμάζει όμως η Αμερική (μέσω ΔΝΤ) είναι ένας Γ'ΠΠ αλλά οικονομικός όπως έχει ακουστεί από πολλούς. Το θέμα είναι να δούμε αν θα πετύχει ή θα καταλήξουμε πάλι στην λύση των όπλων.

Το μόνο ευτυχές είναι ότι αν γίνει κάτι τέτοιο η τεχνολογία μας θα επεκταθεί σε σημείο που κανείς δεν ξέρει, όπως γίνεται με όλους τους πολέμους, αν και δεν το εύχομαι ούτε στο ελάχιστο να συμβεί κάτι τέτοιο.

Το σίγουρο είναι πως όλοι μας, δύστυχος θα είμαστε απλοί θεατές εκτός αν συμβεί κάτι το διαφορετικό και αλλάξουν οι ισορροπίες. Και πάλι όμως βλέποντας πίσω στην ανθρώπινη ιστορία κάτι τέτοιο δεν έγινε ποτέ. Μακάρι να γίνει. Μακάρι να γίνει το οτιδήποτε και ο κόσμος δεν μπει σε τέτοιες διαδικασίες.

Προς το παρών είμαστε θεατές σε ένα θέατρο σκιών που περιμένουμε να δούμε ποιος θα είναι ο επίλογος της δικιάς μας εποχής.

Υ.Γ. Συγνώμη για το μεγάλο ποστ, δεν είχα σκοπό να γράψω τόσα πολλά αλλά καθώς έγραφα τελικά μου βγήκαν τόσα. Γενικά αρκετά χρόνια ασχολούμαι με τα Γεωπολιτικά ζητήματα λόγω της ενασχόλησης του πατέρα μου που έχει κάνει διατριβή και κόλλησα το μικρόβιο. Συμφωνείτε δεν συμφωνείτε δεν θα μπω σε διαμάχη μιας και το όλο γεωπολιτικό ζήτημα είναι καθαρά θέμα του πως αποκωδικοποιεί κανείς τα γεγονότα. Αν κάποιος έχει διαφορετική γνώμη τότε είναι η δική του όψη των πραγμάτων και αποκωδικοποίησης των γεγονότων και σεβαστή για ανάγνωση.

Σήμερα όμως όπως και τις επόμενες μέρες εγώ περιμένω το Diablo γκε γκε;

Υ.Γ. Τσου ρε Λάκη που θα με πεις και αγνώμων επειδή ξύπνησες με ορέξεις. Να προσέχεις τι βλακείες λες στο internet γιατί πάντα θα υπάρχουν άλλοι περισσότερο μορφωμένοι από σένα και περισσότερο συνειδητοποιημένοι που δεν το παίζουν ότι ασχολούνται απλά επειδή είναι της μόδας. Γι'αυτό next time βούτα την γλώσσα σου στον μυαλό σου πριν γράψεις κάτι.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Είμαι στην "κοσμαρα" μου γιατί εσύ δεν έχεις ιδέα για τα διδάγματα των προγόνων την στιγμή που τα αμερικανάκια τα γαλλάκια και τα γερμανάκια κάνουν αναλύσεις επί αναλύσεων πάνω σε αυτά και μάλιστα μας την λένε ότι η δικια μας προφορά των αρχαίων ελληνικών δεν είναι σωστή?

Έχεις πιάσει κουβέντιάσει irl με ξένους ή από τα flames στα online games υιοθέτησες αυτήν την άποψη?

Ενημερωτικά πάντως η προφορά είναι αποτέλεσμα διάφορων παραγόντων. Ο όρος "σωστή" απλά δεν υφίσταται.

ΥΓ. Αφού συνδιάσαμε diablo με προβατοσκεπτικές σοφίες, ΓκΔ

Δημοσ.

Μην αναρωτιέστε μετά, γιατί δεν επιτρέπονται κάποια είδη συζητήσεων στο φόρουμ.

Τέλος πάντων. Εγώ είμαι με αυτό που είπε ο Aztec, προσθέντοντας και μια στοιχειώδη ενασχόληση με τα κοινά.

Δημοσ.

Διακρίνω ΠΟΛΛΗ αγαμία. Ο καθένας θα κάνει ότι γουστάρει. Όλα είναι θέμα κατάταξης. Εσύ κατατάσσεις σαν πρωταρχικό στόχο την εθνοκάθαρση και την καταστροφή των τούρκων, ο άλλος να ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ για την οικογένεια του και ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ DIABLO για να χαλαρώνει. Προφανώς και είναι ξεκάθαρο ότι δεν έχεις δουλέψει στην ζωή σου και έχεις τόσο χρόνο για σκέψη. Ευτυχώς που υπάρχουν κι άτομα που βάζουν πιο πάνω το diablo αλλιώς κάθε μέρα θα σφαζόμασταν. Αν θέλεις ομοϊδεάτες σου πάνε σε καμιά εθνικιστική οργάνωση αλλά όπως είπε και ο ΜΕΓΑΛΟΣ Νίτσε όποιος δεν εκτιμά τις αντίθετες απόψεις και εκτιμά μόνο ομοϊδεατικές τότε το άτομο είναι γτπ. (Το έκανα κάργα ελεύθερη μετάφραση αλλά αυτό θέλει να πει).

Το δυστυχές γεγονός είναι ότι ξέρεις τι είπε ο νίτσε (ένας αποτυχημένος παπαγάλος κλασικών ελλήνων φιλοσόφων -ψαξτο δεν το λέω εγώ αυτό μονο- που αυτοκτόνησε) και δεν έχεις ιδέα για τα πιστεύω τα δικά μας..

και αυτό είναι ένα κύριο πρόβλημα ξέρουμε (λόγω διαφημίσεων κτλ) μια χαρά σαθρά ιδεώδη και προβληματικές έννοιες τις νεότερης εποχής αλλα αγνοούμε παντελώς τα δικά μας ιδεώδη (Από τα οποια πηγάζουν τα ξένα αλλα τα παρεξήγησαν οι ξένοι μεταλλάσσοντας τα)

ξερεις ποσο ήρεμος και συνειδητοποιημένος θα αισθανόσουν αν ήξερες τα δικά μας πιστεύω και την κολτούρα? το αντίστοιχο "Ζεν" των ελλήνων κτλ κτλ? αντί να ψάχνεσαι σε καμπαλες βούδες νίτσε και σατρ και εγώ δεν ξέρω ποιον άλλο κακο παπαγάλο...

Από εκεί και πέρα αυτή την στιγμή που μιλάμε δεν θεωρώ την εξαφάνιση των τούρκων πρωτεύον μέλημα μας... ίσως μετά από 300-500 χρονια όταν πια έχουν γίνει πολλά αλλα πράματα σε αυτή την χωρα τότε ναι κοιτάμε και για επεκτατικές πολιτικές για να επανέλθουν οι τάφοι των προγόνων μας σε δικη μας γη... τώρα θέματα όπως η κοινωνική συνοχή η κρατική ανασυγκρότηση η πολιτιστική εξέλιξη (με βάση τις αυθεντικές πηγες μας ) και η παιδεία είναι τα μερικά από τα πρωτεύοντα θέματα...

Και τέλος (απάντηση που πάει και σε έναν άλλο φίλο ο οποιος μίλησε ότι μονος στόχος είναι η οικογένεια κτλ κτλ)

Μονοι σας αναιρείται τον εαυτό σου...

αν δεν πιστεύετε στα αξιώματα που πιστεύω εγώ τότε πως στηρίζεται την αξια της οικογενειας??

Ποιος ο λόγος να συνευρεθείς με ένα άτομο για να παράξεις απογόνους (Τους οποιους θα τους βοηθάς και θα τους προστατεύεις -γιατι?-) ?

Πρέπει να αφήσεις το DNA σου? γιατί αισθάνεσαι πως πρέπει να συνεχίσει η γραμμή σου δηλαδή?

αισθάνεσαι πως πρέπει ένας νέος άνθρωπος (το παιδί σου) να συνεχίσει τα πιστεύω σου και τις παραδόσεις σου? να γίνει μια νέα μικρογραφία δικη σου αλλα παράλληλα θέλεις να έχει καλύτερη μοίρα από εσένα και να εξελιχθει και μονος του (δηλαδή να σε ξεπεράσει) και γιαυτο κανεις το παν για μην του στερήσεις τίποτα?

ε λοιπον γιατί όλα αυτά? αν δεν πιστεύεις τα από πάνω τοτε θες να κανεις παιδιά έτσι για την εμπειρία να πεις πως έκανες και μετά ας πάνε να ...... ?

γιατί αλλιώς έρχεσαι ακριβώς στα λόγια μου η πολιτιστική συνοχή είναι σημαντική.. ότι πρέπει να υπάρχει συνεχεια και πρέπει να υπάρχει ανάπτυξη μεταξύ των ομάδων με κοινά φυλετικά στοιχεια (η οικογένεια σου με την οικογένεια του αδερφού σου με την οικογένεια του ξαδέρφου με την οικογένεια του γείτονα που πήρε την ξαδέρφη της γυναικας σου κτλ κτλ)

την πρόοδο των ιδεών και τον παραδόσεων που αναπτυχθήκανε μέσα σε αυτές τις ομάδες και εν τέλη την άμυνα έναντι πάσης φύσεως εχθρικών στοιχείων της οικογενειας μας..

γιατί η χωρα μας είναι η ευρύτερη οικογένεια μας μας ενώνουν παραδόσεις πιστεύω κολτούρα μυαλά γλώσσα καταγωγή κτλ κτλ

οποτε πως γίνεται να σέβεσαι την οικογένεια ΣΟΥ και να χέστηκες για όλα τα αλλα -που και αυτά οικογένεια σου είναι και μάλιστα αν υπάρχουν θα βοηθήσουν την "προσωπική" σου οικογένεια να εξελιχτεί με ασφάλεια και όπως ονειρευόσουν εσύ-? η είσαι στρεβλός και ηλίθιος η απλά δεν ξέρεις τι κανεις...

Δημοσ.

Θα σου απαντήσω κατευθείαν

Εχω σκοπό στην ζωή μου την επιβίωση. Οσο ζω θα υπερασπίζομαι τις ιδέες μου και δεν θα της πουλήσω για κανένα λόγο, είναι κάτι που δεν το διαπραγματεύομαι. Με εκφράζει η ελευθερία του ανθρώπου. Ικανοποιώ τις καταναλωτικές μου ανάγκες γιατι δεν βλέπω τον λόγο να τις καταπιέζω, παρόλα αυτά όμως ,κινούνται σε λογικά πλαίσια.

Είναι μάταιο να προσπαθείς να αλλάξεις τον κόσμο , αλλάζει μόνος του και οδηγείτε αργά και σταθερά προς το τέλος του.

το νόημα της ζωής μου δεν το ξέρω , αλλα και δεν με απασχολεί , οσο ειμαι ευτυχισμένος δεν έχω λόγο να το ψάχνω.

έχω να φάω και το σπίτι μου δεν το χρωστάω σε κάποια τράπεζα. Εχω φίλους , οικογένεια και υγεία πάνω απ όλα.

Ειμαι ευτυχισμένος

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...