Προς το περιεχόμενο

295 μέλη έχουν ψηφίσει

1. 1. Θεωρείτε πως η χώρα μας πρέπει να παραμείνει στο ευρώ ή να επανέλθει στη δραχμή;

• Να παραμείνει στο ευρώ.
    • Να επιστρέψει στη δραχμή.
    • Το ίδιο πράγμα δεν είναι;

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν θα γίνουμε Βόρειος Κορέα. Η εν λόγω χώρα έχει πυρηνικά και την φοβούνται όλοι.

Την ταϊζουν, την στηρίζουν. Καμμία σχέση απολύτως με εμάς.

Ας πούμε καλύτερα για την Αλβανία επι Χότζα. Είναι πιο ταιριαστό παράδειγμα.

Και γιατί δεν πρόκειται να μας αφήσουν; Έχουμε ωραία μάτια;

• Απαντ. 696
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Επίσης δεν υπάρχει ούτε μια πιθανότητα στο δισεκατομμύριο να μας αφήσουν να γίνουμε Βόρειος Κορέα.

Για νοτια; ΠΑιζει κανενα σεναριο η ουτε κι εκει εχουμε πιθανοτητα; :mrgreen:

Επισκέπτης
Δημοσ.

Η Τσεχια και η Ουγγαρια ειναι μελη της ΕΕ και εχουν κρατησει το νομισμα τους,δεν εχουν ευρω.

Θα ειναι και η Ελλαδα μελος της ΕΕ με το νομισμα της.

Ποσο δηλαδη χειροτερα θα γινουν τα πραγματα για την Ελλαδα με την δραχμη?

Δημοσ.

Η Τσεχια και η Ουγγαρια ειναι μελη της ΕΕ και εχουν κρατησει το νομισμα τους,δεν εχουν ευρω.

Θα ειναι και η Ελλαδα μελος της ΕΕ με το νομισμα της.

Ποσο δηλαδη χειροτερα θα γινουν τα πραγματα για την Ελλαδα με την δραχμη?

Οι χωρες που λες, δε χρωσταγαν και ειπαν δε σας πληρωνουμε...

Αν και εμεις αποφασισουμε να παμε στη δραχμη, αλλα να συνεχισουμε να πληρωνουμε τα δανεια μας (και κατα συνεπεια να ακολουθησουμε το μνημονιο), κανεις δε θα μας πειραξει, απλα δεν εχουμε κανενα οφελος απο αυτο.

Δημοσ.

Μη μπερδεύουν κάποιοι το γεγονός ότι κάποιες χώρες είναι μέλη της Ε.Ε. αλλά όχι της Ευρωζώνης, με τις χώρες που είναι μέλη και στις 2 ομάδες. Άλλο να μην έχεις εξαρχής € αλλά να είσαι χώρα της Ε.Ε. και άλλο να έχεις € και να επιστρέψεις στο εγχώριο νόμισμα σου (πόσο μάλλον στα όρια της οικονομικής κατάρρευσης και με ένα νόμισμα που δεν είναι "Μάρκο", αλλά "Δραχμή")!

Δημοσ.

Οι χωρες που λες, δε χρωσταγαν και ειπαν δε σας πληρωνουμε...

Αν και εμεις αποφασισουμε να παμε στη δραχμη, αλλα να συνεχισουμε να πληρωνουμε τα δανεια μας (και κατα συνεπεια να ακολουθησουμε το μνημονιο), κανεις δε θα μας πειραξει, απλα δεν εχουμε κανενα οφελος απο αυτο.

Αν γυρίσουμε σε εθνικό νόμισμα, τα δάνεια που έχουμε πάρει θα εξακολουθήσουν να είναι σε ευρώ. Με την υποτίμηση που θα ακολουθήσει, που θα βρούμε τα χρήματα για να τους αποπληρώσουμε; Στον αιώνα τον άπαντα δεν πρόκειται να γίνει εξόφληση.

Όχι ότι τώρα θα γίνει, αλλά λέμε.

Δημοσ.

κάποιος να πει στους times ότι τα δικά μας τα τζιμάνια είναι τελείως ανίκανα για κάτι τέτοιο

Δημοσ.

Ε ναι, το πιθανότερο είναι ότι σε τέτοια περίπτωση θα μπούμε σε κύκλο αλλά 1980, δηλαδή υποτίμηση->παροχές->υποτίμηση->παροχές. Οπότε ας το αφήσουμε καλύτερα...

Δημοσ.

ωραία τα αστεία με τον Πικραμένο, ταιριάζει τέλεια στην περίπτωση...

εντωμεταξύ διαβάζω ήταν σύμβουλος του μητσοτάκη...

πάει τελειώσαμε

Δημοσ.

Αν γυρίσουμε σε εθνικό νόμισμα, τα δάνεια που έχουμε πάρει θα εξακολουθήσουν να είναι σε ευρώ. Με την υποτίμηση που θα ακολουθήσει, που θα βρούμε τα χρήματα για να τους αποπληρώσουμε; Στον αιώνα τον άπαντα δεν πρόκειται να γίνει εξόφληση.

Όχι ότι τώρα θα γίνει, αλλά λέμε.

Πως θα ειναι σε ευρώ ;

???

Τι δεν κατάλαβες ; ,μια ερώτηση έκανα πάνω στα δάνεια .......

Δημοσ.

Πως θα ειναι σε ευρώ ;

Τι δεν κατάλαβες ; ,μια ερώτηση έκανα πάνω στα δάνεια .......

Τι πως θα ειναι σε ευρω; Εξω χρωστας, σε ευρω χρωστας, αν εσυ τωρα εχεις αλλαξει νομισμα αδιαφορο τους ειναι.

ΝΑ το πω πιο απλα. Εστω οτι εγω ειμαι στη γερμανια και μου χρωστας 10 ευρω. Εσυ αλλαζεις νομισμα. Εμενα θα συνεχισεις να μου χρωστας 10 ευρω. Παρε ενα τσουβαλι απο τα δικα σου χρηματα, παρε πατατες, παρε αυγα, εμενα στο τελος θελω να μου στειλεις κατι που να αντιστοιχει σε 10 ευρω.

Δημοσ.

Θεωρώ το δίλημμα ευρο ή δραχμή παράλογο.Φυσικά και θέλω να παραμείνει η χώρα μου στο ευρο,φυσικά και πρέπει να γίνουν μεταρρυθμίσεις,να αλλάξουν πολλά κακώς κείμενα αλλά δεν γίνεται να προχωρήσει με ύφεση μεγαλύτερη απ'ότι μετά από πόλεμο.Αν οι εταίροι μας επιμείνουν με αυτό το πρόγραμμα και δεν βάλουν νερό στο κρασί τους τότε το δίλημμα είναι:Θέλετε αργό θάνατο ή ακαριαίο; Εκεί ψηφίζω το δεύτερο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...