Προς το περιεχόμενο

295 μέλη έχουν ψηφίσει

1. 1. Θεωρείτε πως η χώρα μας πρέπει να παραμείνει στο ευρώ ή να επανέλθει στη δραχμή;

• Να παραμείνει στο ευρώ.
    • Να επιστρέψει στη δραχμή.
    • Το ίδιο πράγμα δεν είναι;

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

εννοώ να μου βρεις που ακριβώς λέει ότι το σύνολο των χρημάτων που δανειζόμαστε πηγαίνουν στην κάλυψη του χρέους και μόνο εκεί..

δηλαδή εσύ υποστηρίζεις ότι το ελληνικό κράτος μπορεί να λειτουργήσει κανονικά χωρίς να δανείζεται..

αφού λες πως ότι παίρνει το δίνει πίσω.. έτσι δεν είναι;;

όχι δεν τα ερμηνεύεις όπως λέει ο κόσμος, τα ερμηνεύεις όπως σε συμφέρει για να παρουσιάσεις τη θέση σου.

ορίστε η πορεία του πραγματικά κατώτερου μισθού στην ελλάδα από την eurostat για να δεις ότι διαφέρει στην πράξη από τον θεσπισμένο κατώτατο μισθό

Εδειξα ισολογισμο τριμηνου σε προηγουμενη σελιδα. Αυτο που μου δειχνεις ελαχιστο μισθο 800κατι ευρω ή κατι διαβαζω λαθος? Τι θα επρεπε ακριβως να μου λεει?Επειτα αν υποθεσουμε οτι εχεις δικιο και μειωνουν τους μισθους για να μειωθει η ανεργια θες να πεις οτι η ανεργια (αλλο βεβαια αν πανε αντιθετα αυτα τα πραματα, δηλαδη οσο μεγαλυτερη η ανεργια τοσο μικραινουν οι μισθοι αλλα τεσπα) θα μειωθει μονο για το 15% του πληθυσμου? Το υπολοιπο 85% θα εχει την ιδια ανεργια?

• Απαντ. 696
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Τι εννοεις να σου βρω? Οτι υπογραψανε κατι τετοιο?

Link

Δημιουργησανε με αλλα λογια εναν ειδικο λογαριασμο, "υπό τον έλεγχο της τρόικας, ο οποίος θα διαθέτει πάντα ρευστότητα ίση με την πληρωμή των τοκοχρεολυσίων του επόμενου τριμήνου. Εάν η ρευστότητα στον λογαριασμό αυτόν πέφτει κάτω από αυτό το σημείο, τα χρήματα θα συμπληρώνονται από τα τακτικά έσοδα που προορίζονται για τη λειτουργία του ελληνικού κράτους. Μέσω αυτού του ειδικού λογαριασμού θα καταβάλλεται και η δόση του νέου δανείου που θα πηγαίνει αποκλειστικά σε τοκοχρεολύσια."

Τα ερμηνευω οπως ειναι ο κοσμος. Οταν μειωνεται ο κατωτατος μισθος αργα ή γρήγορα μειωνονται και επομενοι. Εδω λεμε οτι αν μειωθει ο μισθος στον δημοσιο θα συμπαρασυρει και τον ιδιωτικο και σου κανει εντυπωση αυτο?

τι σχέση έχει αυτό με αυτό που λες;

εδώ λέει ότι δημιουργείται ένας λογαριασμός για την κάλυψη του χρέους, δεν λέει πουθενά πως ότι δανειζόμαστε πάει εκεί.. και ότι αν σε περίπτωση που δεν φτάνουν θα καλυφθούν από τα τακτικά έσοδα..

αυτό δεν είπα και πριν; ότι αν δεν πάρεις το δάνειο δεν έχεις να πληρώσεις τα χρωστούμενα και επιλέγεις ή να μη πληρώσεις μισθούς και συντάξεις ή να μη πληρώσεις τα χρωστούμενα και να πτωχεύσεις..

πες μου όμως, που αναφέρει ότι τα δανεικά που παίρνεις δεν φτάνουν για την κάλυψη των τρίμηνων οφειλών σου αλλά και ταυτόχρονα για την κάλυψη κάποιων λειτουργικών εξόδων του κράτους;;

κατανόησε την έννοια του πρωτογενούς πλεονάσματος το οποίο δεν έχουμε αυτή τη στιγμή και το οποίο καλύπτουμε με μέρος των δανεικών...

για να μη παρεξηγηθώ, δεν είμαι υπέρ του μνημονίου στη μορφή που έχει, αλλά είμαι άκρως αντίθετος με την επιστροφή στη δραχμή..

Δημοσ.

τι σχέση έχει αυτό με αυτό που λες;

εδώ λέει ότι δημιουργείται ένας λογαριασμός για την κάλυψη του χρέους, δεν λέει πουθενά πως ότι δανειζόμαστε πάει εκεί.. και ότι αν σε περίπτωση που δεν φτάνουν θα καλυφθούν από τα τακτικά έσοδα..

αυτό δεν είπα και πριν; ότι αν δεν πάρεις το δάνειο δεν έχεις να πληρώσεις τα χρωστούμενα και επιλέγεις ή να μη πληρώσεις μισθούς και συντάξεις ή να μη πληρώσεις τα χρωστούμενα και να πτωχεύσεις..

Αν ειπες αυτο μπορει να καταλαβα λαθος. Αυτο που ηθελα να πω ειναι οτι το κρατος και επισημα οταν με τον παραμικρο λογο η τροικα μας κοψει τα δανεια επειδη δεν βρηκε επαρκη τα μετρα λιτοτητας που πηραμε, υποχρεουμαστε δια νομου να κανουμε παυση πληρωμων σε μισθους και συνταξεις για να βουλωσουμε τις δανειακες τρυπες.

πες μου όμως, που αναφέρει ότι τα δανεικά που παίρνεις δεν φτάνουν για την κάλυψη των τρίμηνων οφειλών σου αλλά και ταυτόχρονα για την κάλυψη κάποιων λειτουργικών εξόδων του κράτους;;

Γιατι θα επρεπε να λεει κατι τετοιο?Ξαναλεω, σε περιπτωση που ΔΕΝ μας δωσουν μια δοση τοτε μπλα μπλα μπλα....πρωτη υποψηφια ημερομηνια αυτου που σου λεω θα δουμε μαλλον τον ιουνιο...

Δημοσ.

Εδειξα ισολογισμο τριμηνου σε προηγουμενη σελιδα. Αυτο που μου δειχνεις ελαχιστο μισθο 800κατι ευρω ή κατι διαβαζω λαθος? Τι θα επρεπε ακριβως να μου λεει?Επειτα αν υποθεσουμε οτι εχεις δικιο και μειωνουν τους μισθους για να μειωθει η ανεργια θες να πεις οτι η ανεργια (αλλο βεβαια αν πανε αντιθετα αυτα τα πραματα, δηλαδη οσο μεγαλυτερη η ανεργια τοσο μικραινουν οι μισθοι αλλα τεσπα) θα μειωθει μονο για το 15% του πληθυσμου? Το υπολοιπο 85% θα εχει την ιδια ανεργια?

αυτό που λέω είναι ότι μιλάνε για μείωση μόνο του κατώτατου μισθού, επειδή είπες για βουλγαροποίηση της χώρας, και όχι για συνολική μείωση των μισθών σε επίπεδα των γειτονικών χωρών..

όπως και με ποια λογική αναφέρει αυτό το μέτρο το μνημόνιο

το πως θα λειτουργήσει στην πράξη στην πράξη δεν το ξέρω

απλά έδειξα κάποια στοιχεία για τον κατώτερο μισθό στην πράξη και θεωρώ ότι καλύτερα να παίρνει κάποιος 500 € από το να μην παίρνει τίποτα. στην εταιρεία που δουλεύω προσλήφθηκαν 3 άτομα με τον κατώτερο μισθό. ο 1 έφυγε γιατί ήταν λίγα. βέβαια είχε και iphone 4.

το θέμα είναι πως θα γίνει να μειωθεί η ανεργία και ο κατώτερος μισθός να μη γίνει η νόρμα

με την επιστροφή στη δραχμή το μόνο σίγουρο είναι ακόμα μεγαλύτερη ανεργία και ακόμα μικρότεροι μισθοί.

β) ουτε ενα ευρω απο αυτα που θα περνουμε απο δω και περα να μην πηγαινει για καλυψη κρατικων αναγκών.

αφού δέχτηκες ότι δεν ισχύει το από πάνω, συμφωνούμε σχετικά με τα δάνεια και το λογαριασμό..

δυστυχώς, χρειάζεσαι τα δανεικά για να μη καταφύγεις στο δίλημα να πληρώσεις μισθούς και συντάξεις ή τους δανειστές σου ώστε να μην χρεωκοπήσεις επίσημα

Δημοσ.

αυτό που λέω είναι ότι μιλάνε για μείωση μόνο του κατώτατου μισθού, επειδή είπες για βουλγαροποίηση της χώρας, και όχι για συνολική μείωση των μισθών σε επίπεδα των γειτονικών χωρών..

όπως και με ποια λογική αναφέρει αυτό το μέτρο το μνημόνιο

Να ναι καλα η ημιαπασχοληση μου αυτα τα θεματα τα εχω ψαξει οσο μου το επιτρεπουν οι γνωσεις μου και η διαθεση να τα μαθω, αν και ασχετος με το αντικειμενο ως μηχανικος. Οσες συζητησεις εχω δει απο την τηλεοραση μεχρι το φορουμ πρωτη φορα βλεπω καποιον να ισχυριζεται οτι ο κατωτερος μισθος δεν καθοριζει τους ανωτερους. Να υποθεσω οτι οταν ο αδερφος μου που δουλευει στην εθνικη τραπεζα, μου ειπε οτι του μειωσανε το μισθο 150 ευρω επειδη επεσε ο κατωτατος, μου ελεγε ψεμματα.Να υποθεσω επισης οτι ξερεις πολλες χωρες, που αν και ο κατωτερος μισθος ειναι 300 ευρω (για παραδειγμα) για το 15% του πληθυσμου που αναφερεσαι, οι υπολοιποι τρωνε με χρυσα κουταλια.

το πως θα λειτουργήσει στην πράξη στην πράξη δεν το ξέρω

απλά έδειξα κάποια στοιχεία για τον κατώτερο μισθό στην πράξη και θεωρώ ότι καλύτερα να παίρνει κάποιος 500 € από το να μην παίρνει τίποτα. στην εταιρεία που δουλεύω προσλήφθηκαν 3 άτομα με τον κατώτερο μισθό. ο 1 έφυγε γιατί ήταν λίγα. βέβαια είχε και iphone 4.

Ετσι σε θελουν. Απελπισμενο. Θα μειωσουν και αλλο τους μισθους για να λες, απο το να μη δουλευω ας βγαζω 200 ευρω να εχω να φαω. Αν σαρεσει εσενα αυτη η λογικη. Θυμησε μου σε ποια χωρα εφαρμοστηκαν μειωσεις μισθων και δεν ενταθηκε η κριση?

το θέμα είναι πως θα γίνει να μειωθεί η ανεργία και ο κατώτερος μισθός να μη γίνει η νόρμα

με την επιστροφή στη δραχμή το μόνο σίγουρο είναι ακόμα μεγαλύτερη ανεργία και ακόμα μικρότεροι μισθοί.

αφού δέχτηκες ότι δεν ισχύει το από πάνω, συμφωνούμε σχετικά με τα δάνεια και το λογαριασμό..

δυστυχώς, χρειάζεσαι τα δανεικά για να μη καταφύγεις στο δίλημα να πληρώσεις μισθούς και συντάξεις ή τους δανειστές σου ώστε να μην χρεωκοπήσεις επίσημα

Η ανεργια και οι μικροτεροι μισθοι θα ειναι καθημερινο φαινομενο και εντος ευρω. Τα δανεικα εννοειται οτι τα χρειαζεσαι για τοκοχρεωλυσια. Για αυτο και μιλαμε για ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ πλεονασμα. Για αυτο και επιβαλλεται η μονομερης διαγραφη του χρεους.Ποιο απο πανω δεχτηκα οτι δεν ισχυει και που? Νομιζω οτι υπαρχει ενα ελλειμα επικοινωνιας εδω περα.
Δημοσ.

ελληνικές εταιρίες, μητρικές η θυγατρικές, εισάγουν απο την ευρώπη πρώτες ύλες ή εμπορευματα σε ευρώ. πιο συνάλλαγμα ρε μεγάλε?? τα καρφούρ θέλουν να φέρουν πχ γάλα γερμανίας απο μια ιδιωτική εταιρία στη γερμανία. Η συναλλαγή γίνεται σε ευρώ. η καρέντα θέλει να φέρει ανταλλακτικά αυτοκινήτων στην ελλάδα, η συναλλαγή γίνεται σε ευρώ. Ποιο συνάλλγμα και ιστορίες.

Τρώγοντας την υποτίμηση, όλα αυτά τα ξεχνάς.

Οι επιχειρήσεις της ΕΕ μεταξύ τους έχουν δοσοληψίες σε ευρώ. Γιατί να κάνουν τη ζωή τους δυσκολη εφόσον έχουν κοινό νόμισμα? Να γίνει συναλλαγή σε δολάρια??

ΜΗΝ ΠΑΡΑΠΛΗΦΟΡΕΙΤΕ τον κόσμο με ημιμάθειες.

Ωραία πες ότι είναι έτσι.Πριν μπούμε στο ευρώ πως τα αγοράζαμε όλα αυτά ;

Και μην μου πεις ότι τότε δεν είχαμε υποτιμήσεις μια χαρά είχαμε αλλά αγοράζαμε τα πάντα και δεν είχαμε προβλήματα.

Τωρα αυτο το σκεφτηκες καθολου πριν το γραψεις; Τι ειναι το συναλλαγμα; αερας ειναι; δεν ειναι μια μορφη του χρηματος που εχεις σαν χωρα;

Απο που προκυπτει οτι η τραπεζα κραταει ειδικα συναλλαγμα για τετοιες δουλειες; Και τινος ειναι; του κρατους; το κρατος θα αγορασει προμηθειες καθημερινες για τον πολιτη και θα μας τις μοιρασει; μηπως θα βγαλει και δελτιο;

Να σε δω οταν θα εχεις δικο σου νομισμα, και θα πεταξεις εξω τις πολυεθνικες του πετρελαιου, των ηλεκτρονικων, των μηχανηματων κλπ, με τι θα οργωνεις και με τι θα σπερνεις, διοτι τοσα βοδια δεν εχουμε (εχουμε βεβαια, αλλα δεν κανουν για αυτη τη δουλεια).

Στης διεθνείς αγορές δεν χρησιμοποιείς το εθνικό σου νόμισμα αλλά από όσο ξέρω 3 τρόπους

1)Με συνάλλαγμα

2)Με κρατικές συμφωνίες

3)Με αλληλόχρεους λογαριασμούς

Με αυτόν τον τρόπο μπορείς να αγοράσεις τα μηχανήματα σου για να σπέρνεις .

Όσον αναφορά τις πολυεθνικές πετρελαίου δεν μπορώ να καταλάβω ποιος ο λόγος να έχουμε τον κάθε νταβατζή μεσάζοντα που ανεβάζει την τιμή του και να μην μπορώ να κάνω μια συμφωνία με άλλες χώρες (όπου μέσα στο ευρώ δεν επιτρέπετε παρά μόνο από τους μεσάζοντες )

Δημοσ.

Ωραία πες ότι είναι έτσι.Πριν μπούμε στο ευρώ πως τα αγοράζαμε όλα αυτά ;

Και μην μου πεις ότι τότε δεν είχαμε υποτιμήσεις μια χαρά είχαμε αλλά αγοράζαμε τα πάντα και δεν είχαμε προβλήματα.

Στης διεθνείς αγορές δεν χρησιμοποιείς το εθνικό σου νόμισμα αλλά από όσο ξέρω 3 τρόπους

1)Με συνάλλαγμα

2)Με κρατικές συμφωνίες

Με αυτόν τον τρόπο μπορείς να αγοράσεις τα μηχανήματα σου για να σπέρνεις .

Όσον αναφορά τις πολυεθνικές πετρελαίου δεν μπορώ να καταλάβω ποιος ο λόγος να έχουμε τον κάθε νταβατζή μεσάζοντα που ανεβάζει την τιμή του και να μην μπορώ να κάνω μια συμφωνία με άλλες χώρες (όπου μέσα στο ευρώ δεν επιτρέπετε παρά μόνο από τους μεσάζοντες )

Πριν το ευρω, ειχες κουτελο στην αγορα, και επαιρνες και πιστωση, επαιρνες και δανεια με μικρα επιτοκια κλπ. Δεν ειχες κακο ονομα, δεν ειχες μονομερη αποφαση να μην πληρωσεις, ειχες απλα ενα αλλο νομισμα, οπως ειχαν και οι αλλοι απο ενα αλλο νομισμα. Τωρα, εδω δε θες απλα να αλλαξεις νομισμα, θες να παψεις να πληρωνεις τα υπαρχοντα δανεια, και απορροια αυτου θα ειναι να αναγκαστεις να αλλαξεις νομισμα. Αρα αλλαζοντας νομισμα, δεν αλλαζεις απλα το χαρτι, αλλαζεις και τον τροπο που σε βλεπει πλεον ο υπολοιπος κοσμος, και αυτο ειναι αναξιοπιστος, κακος πελατης, κακοπληρωτης κλπ.

Στις διεθνεις αγορες το μονο κρατος που συναλλασεται ειναι το κουμμονιστικο, στα αλλακρατη συναλλασονται ιδιωτικες εταιριες και αγοραζουν μηχανηματα και ανταλλακτικα και οχι τα κρατη. Αρα οταν θελουν να αγορασουν κατι θα το αγορασουν ειτε στο ευρω που ειναι δικο μας νομισμα, ειτε στο νομισμα του πωλητη.

Τωρα αυτο για το συναλλαγμα... παλι δεν το πιανω... τι ακριβως εννοεις ας πουμε σημερα με τη λεξη συναλλαγμα;

Δημοσ.

1)Με συνάλλαγμα

2)Με κρατικές συμφωνίες

Ξέρω πως θα το μετανιώσω:

Δηλαδή πως θα αγοράσεις τα μηχανήματά σου για να αρχίσεις να σπέρνεις;

Που θα το βρεις το συνάλλαγμα και τι νόμισμα είναι οι "κρατικές συμφωνίες";

Δημοσ.
Δημοψήφισμα για το ευρώ μαζί με τις εκλογές προτείνει η Μέρκελ

«Σκέψεις για τη διενέργεια δημοψηφίσματος παράλληλα με τις εκλογές, με το ερώτημα κατά πόσον επιθυμούν οι Έλληνες πολίτες την παραμονή στην ευρωζώνη» μετέφερε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας η Γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ, κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας που είχαν.

Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, όπου πάντως σημειώνεται πως «είναι πρόδηλο ότι το θέμα εκφεύγει των αρμοδιοτήτων της υπηρεσιακής κυβέρνησης».

Στην ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου αναφέρεται ακόμη πως κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε ο πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, επικοινώνησε με τους πολιτικούς αρχηγούς και τους ενημέρωσε για το περιεχόμενο της συνομιλίας που είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με την Καγκελάριο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας Αγκελα Μέρκελ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η κ. Μέρκελ επανέλαβε τη στήριξη της Ε.Ε. στις προσπάθειες της Ελλάδας για υπέρβαση της κρίσης και ανέφερε ότι η Ε.Ε. έχει την πρόθεση να εξετάσει την ενίσχυση των πολιτικών για ανάπτυξη και καταπολέμηση της ανεργίας στον ευρωπαϊκό χώρο.

http://www.naftemporiki.gr/elections/story?id=2180618

Γελάω λίγο, μετά με πιάνει βήχας και μου κόβεται κάπως το γέλιο.

Δημοσ.

Μια χαρά προπαγάνδα είναι, μην τσιμπάτε.

Από ποιον, γιατί οι Γερμανοί διαψεύδουν και οι δικοί μας εδώ διαψεύδουν την διάψευση των Γερμανών, λολ.

Δημοσ.

Από ποιον, γιατί οι Γερμανοί διαψεύδουν και οι δικοί μας εδώ διαψεύδουν την διάψευση των Γερμανών, λολ.

Δεν θες να το γυρίσουμε στο πολιτικό, είναι και κόντρα στους κανόνες της σελίδας...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...