Προς το περιεχόμενο

295 μέλη έχουν ψηφίσει

1. 1. Θεωρείτε πως η χώρα μας πρέπει να παραμείνει στο ευρώ ή να επανέλθει στη δραχμή;

• Να παραμείνει στο ευρώ.
    • Να επιστρέψει στη δραχμή.
    • Το ίδιο πράγμα δεν είναι;

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 696
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Τωρα ολοι θυμηθηκαν την αναπτυξη. Οταν τρωγαμε τα πακετα στα @@ μας.

Το θεμα ειναι να σταματησει αυτη η κατηφορα που εχουμε μπει χωρις τελειωμο.

Γιατι το μονο σιγουρο ειναι οτι οπως παμε θα χρεωκοπησουμε σε λιγα χρονακια 10000000 % .....

Απλα με τα δανεια ζουμε σε ενα πλασματικο κοσμο τωρα. Θα το καταλαβουμε αργοτερα οταν θα ειναι αργα.

Δημοσ.

Γιατι το μονο σιγουρο ειναι οτι οπως παμε θα χρεωκοπησουμε σε λιγα χρονακια 10000000 % .....

Απλα με τα δανεια ζουμε σε ενα πλασματικο κοσμο τωρα. Θα το καταλαβουμε αργοτερα οταν θα ειναι αργα.

Το θεμα ειναι οτι εμεις ειμαστε υπευθυνοι για να σταματησουμε αυτη τη κατηφορα.

Δημοσ.

Τώρα?? Μου φαίνεται ότι το "τώρα" είναι λιγάκι αστείο...

Τα δάνεια μας φτάσανε ένα βήμα πριν τη κατάρρευση & στη συγκεκριμένη περίπτωση δε μιλάω για τα δάνεια της τρόικας, αλλά για τα δάνεια πριν σκάσει η βόμβα του 2009!

Τι είχαμε πριν το 2009? Ανάπτυξη? Από ποια βιομηχανία και από ποια κρατικά έσοδα?

Κι αν ήμασταν μια χαρά και μας πιέζουν τώρα οι κακοί ξένοι, γιατί φτάσαμε ένα βήμα πριν το γκρεμό και τους χτυπήσαμε εμείς τη πόρτα να μας βοηθήσουν για να μη καταρρεύσουμε?

Και ΛΕΜΕ ότι η Ε.Ε. σταματάει να πιέζει την Ελλάδα & μας δίνει παράταση αποπληρωμής των εκατομμυρίων που χρωστάμε + των εκατομμυρίων που μας δανείζει... Από'κει και πέρα? Τι είναι η ανάπτυξη, ένα σύννεφο που θα το φυσήξει ο άνεμος πάνω απ'την ακρόπολη & θα γεμίσουν δια μαγείας τα ταμεία μας ή μήπως πρέπει οι Ευρωπαίοι πολιτικοί να ενδιαφερθούν πρώτα αυτοί για την ανάπτυξη της χώρας μας & ύστερα εμείς?

Με τη μισή Ελλάδα που προσυνταξιοδοτήσαμε στα 50 τι θα γίνει? Θα συνεχίζουν να τρώνε και να πίνουνε εις υγείαν του κορόιδου, δηλαδή εις βάρος όλων όσων σήμερα δουλεύουμε για ψίχουλα (κι εμείς τυχεροί θα'μαστε αν εργαζόμαστε ως τα 65 κι όχι 70), για να ζούνε αυτοί? Ποια Ευρωπαϊκή χώρα συνταξιοδότησε τον μισό της λαό στα 50?

Και πως ακριβώς θα αναπτυχθούμε, όταν δε μας εμπιστεύεται πλέον κανείς? Εμείς δεν είχαμε ούτε ιερό και όσιο στο κλέψιμο, τρώγαμε με τη σέσουλα 30 χρόνια, συνεχίζουμε μέχρι και σήμερα να τρώμε ενώ "τελειώνουμε"... & πιστεύει κάποιος ότι θα εμπιστευτούν ξανά επενδύσεις στη χώρα μας έτσι απλά, επειδή είμαστε "εμείς"? Και ποιοι είμαστε "εμείς?

Μάλλον αυτοί που πρέπει ν'αλλάξουν πρώτοι! Κι όποιος πιστεύει ότι υπάρχει έστω ΕΝΑΣ εύκολος δρόμος είτε εντός, είτε εκτός Ευρωζώνης για να βγούμε απ'τα χρέη που χτίσαμε επί δεκαετίες, πλανάται οικτρά...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έλληνα, τελικά τι θέλεις;

Το τίμημα της ανεξαρτησίας

http://www.lifo.gr/t...ersdigest/30660

~ ~ ~ ~ ~

-Τα λεφτά μου. Τη σύνταξή μου, το μισθό μου. Αυτά που μου μείωσαν κι ακόμα παραπάνω.

-Και που θα τα βρει το κράτος να στα δώσει;

-Δεν ξέρω…από τις μίζες που έπαιρναν τα λαμόγια.

-Ναι, αλλά οι μισθοί σου και οι συντάξεις σου είναι το μεγαλύτερο κομμάτι στον προϋπολογισμό. Κι όλες τις εισπράξεις να σου δώσουν πάλι δε φτάνουν. Από που θα στα δώσουν;

-Τί λες ρε αστοιχείωτε, εγκάθετε, παπαγάλε ξεπουλημένε; Γύρω στα 25δις είναι οι μισθοσυντάξεις μας. Ο προϋπολογισμός 55. Για ψάξε λίγο πόσα δίνουμε μέσο όρο κάθε χρόνο για δάνεια και τους τόκους των. Αλλά ας κάνουμε το κορόιδο, κι ας απαντήσω με στυλ που θες για να πάει η κουβέντα εκεί που θες :

Να μαζέψουν φόρους.

-Κι άλλους;

-Ναι από εκείνους που τα έχουν.

-Μα εκείνοι που τα έχουν έφυγαν. Εσύ δεν αποφάσισες ότι θες την Ευρώπη που επιτρέπεται να πηγαίνει όπου θέλει ο καθένας τα λεφτά του;

-Εγώ; Εγώ πήγαινα να ψηφίσω είτε με τον φόβο που μου πέρασαν ότι θα έχω ποινικές επιπτώσεις αν δεν το κάνω, εγώ πήγαινα να ψηφίσω με τον φόβο της ακυβερνησίας που μου πέρασαν αν δεν το κάνω, εγώ πήγαινα να ψηφίσω κι αυτοί έκαναν ό,τι ήθελαν, εγώ πήγαινα να ψηφίσω και σκυλοπαρακάλαγα τον κάθε γλίτσουρα να του κολλήσω αφίσσες στα εκλογικά κέντρα, να του πηγαίνω καφέδες, να του ξεχορταριάζω την εξοχικάρα, για να τον πείσω ότι θα τον ψηφίσω όταν θα έρθει η ώρα μπας και βάλει τα παιδιά μου σε κανένα πόστο, γιατί με την "αξιοκρατία" που κρατάνε από δημιουργίας αυτού του μπουρδέλου, είμαι ΑΝΑΓΚΑΣΜΈΝΟΣ να πολέμήσω έτσι τον δίπλα μου που επίσης προσπαθεί να δει μια άσπρη μέρα που δεν επρόκειτο να δει με ανεργία μια ζωή.Υπήρξα μαλάκας και προδότης της ίδιας μου της φάρας που κοίταζα την επιβίωση των δικών μου και ξέχασα ότι η συλλογική αλληλεγγύη είναι ανταποδοτική σε 'μένα, ξέχασα τί πα' να 'πει μάχομαι για τα δικαιώματα ΟΛΩΝ μας και είπα κι εγώ στην ζούγκλα που φτάξανε να κοιτάξω να βρω ένα μικρότερο από 'μένα ψάρι για να φάω, νομίζοντας πως η λύση ήταν να μιμηθώ τα μεγαλύτερα. Εγώ που λες άφηνα την τύχη μου στους γραββατωμένους και καλοξυρισμένους από τα μεγάλα τζάκια της χώρας που έβγαιναν και με πείθανε βαρύγδουπα ότι λεφτά υπάρχουν, ότι αυτοί είναι η λύση, ότι αυτοί θα δουλέψουνε για 'μένα, ότι σεμνά και ταπεινά θα προχωρήσουν στην επανίδρυση του κράτους που οι προηγούμενοι κατάλυσαν. Εγώ πήγαινα να ψηφίσω με τον φόβο μην χάσω το τρένο της Ευρώπης που θα με οδηγούσε στην ευημερία, πήγαινα να ψηφίσω για να μην έρθουνε τα τανκς αν δεν το κάνω, πήγαινα να ψηφίσω για να μην μείνουμε πίσω από τον παγκοσμιοποιημένο κι εξελιγμένο κόσμο όπως μου λέγανε, για να μη γυρίσουμε πίσω στην εποχή των σπηλαίων, για να μη γίνουμε Αλβανία, για να μην μας την πέσουν οι Τούρκοι πήγαινα. Πότε με ρώτησαν με δημοψήφισμα για το τί πργματικά ήθελα να κάνω; Πότε με ενημέρωσαν τί πραγματικά εστί "Ευρώπη", νομισματική ένωση, τί εστί φιλελεύθερη οικονομία, τί εστί χρηματιστηριακός τζόγος, πώς δουλεύουν τα οικονομικά μοντέλα, τί εστί χρεωκρατικό σύστημα παγκόσμιας τραπεζικής διακυβέρνησης, για να κάτσω να τα βάλω κάτω να τα ζυγίσω ώστε να είμαι υπέυθυνος με τις επιλογές μου απέναντι σε 'μένα τον ίδιο, τη χώρα και στην ουσία τους συμπολίτες μου, αυτούς που μαζί με 'μένα μια ζωή τον έχουνε στην πείνα, στις μειώσεις, στο κλέψιμο των ενσήμων και των υπερωριών, στην κατάλυση κάθε εργατικού δικαιώματος; Για ολ' αυτά και τόσα άλλα που θα μας πάρει η νύχτα να τ' απαριθμούμε πήγαινα. Και επειδή μου το 'λεγαν οι Μπάμπηδες, οι Νίκοι, οι Γιάννηδες, οι Όλγες, η Σία & ΣΙΑ και η CIA κι οι Τατιάνες κι όλες οι πουτάνες που είχανε τρυπώσει μέσα στο κάστρο μου, είχαν κάνει κατάληψη στην γαμημένη την τηλεόραση που την είχα πάρει να βλέπω λίγο μπάλα να ξεχαστώ από το γαμήσι της κάθε μέρας επειδή το κανονικό το όπιο ούτε το γουστάρω κι είναι κι ακριβό, είχανε γλυστρίσει μέσα στην εφημερίδα μου κι εκεί που προσπαθούσα να ξαναγίνω πολιτικό ον διαβάζοντας κάτι στην ησυχία του καναπέ μου Κυριακή μεσημέρι, απ' το πρωί μέχρι το βράδι μου πιπιλάγανε τα μυαλά τί να κάνω και ποιό είναι το σωστό και με λούζανε αμάξια κι αποσμητικά, μου χώσανε ένα κινητό στο χέρι κι ένα στον κώλο να μιλάω Ντόλμπι. Είσαι αλήτης με πατέντα λέμε που προσπαθείς να μου φορτώσεις τις αποφάσεις που ποτέ δεν πήρα αλλά πήραν οι άλλοι για 'μένα, μαζί με τις μίζες για τα δάνεια, τις μίζες για τα εξοπλιστικά, τις μίζες για τα μεγάλα έργα - αλλά και πάλι αφού θες να την πας την κουβέντα συγκεκριμένα, θα κάνω και πάλι τον μαλάκα και θα σου πω :

Τότε να φορολογήσουν τις τράπεζες.

-Μα οι τράπεζες έχουν ζημιές. Θα φορολογήσεις τις ζημιές;

-Ναι αλλά πιο πριν είχαν κέρδη.

-θέλεις να φορολογήσουν τα κέρδη που είχαν πριν 2 χρόνια;

-Ναι

-Μα αν συμβεί αυτό, οι τράπεζες θα γράψουν μεγαλύτερες ζημιές

-Και τι με νοιάζει εμένα;

-Εσύ δε μου είπες ότι θες να μείνεις στο ευρώ;

-Ναι

-Οπότε πως θα μείνεις στο ευρώ αν δεν έχεις τράπεζες;

-Να τις πάρει το κράτος

-Και μετά; Θα φορολογεί το κράτος τον εαυτό του; Ή θα φορτωθεί τις ζημιές αυξάνοντας το έλλειμμα;

-Ε βέβαια, με πήρες για χαϊβάνι, γι' αυτό και λες αυτά τα χαριτωμένα. Να σου πω λοιπόν, ότι θα τις πάρει το κράτος, θα κρατήσει τα όποια αποθεματικά τους, θα διαγράψει τα όποια χρέη τους δεν είναι εξυπηρετήσιμα και γενικώς θα ξαναρχίσει από την αρχή, με πρώτη και καλύτερη την Τράπεζα Ελλάδος Α.Ε. Αλλά είπαμε, εσύ θες συγκεκριμένες απαντήσεις, οπότε θα σου πω :

Να μου δώσουν τα λεφτά οι Ευρωπαίοι

-Μα εσύ δεν είπες ότι δε θες Μνημόνιο;

-Ναι, δε θέλω με τίποτα

-Δηλαδή θες να μείνεις στο ευρώ αλλά χωρίς Μνημόνιο

-Ακριβώς!

-Δηλαδή θες να μείνεις στο ευρώ και στην Ευρωζώνη αλλά με τους δικούς σου όρους

-Ναι, να μείνω όπως θέλω εγώ.

-Οπότε μου λες ότι εσύ θα αποφασίζεις πόσα λεφτά θες, ας πούμε αποφασίζεις ότι θα δώσεις αυξήσεις 20% στις συντάξεις και οι Ευρωπαίοι θα καταβάλλουν τα ποσά, σωστά;

-Όχι ρε βρωμόσκυλο, θα αποφασίζει ο Σόιμπλες πόσοι χαμηλοσυνταξιούχοι θα πεθάνουν, επειδή αυτός κι εσύ γουστάρετε να τινάξετε τα πετρέλαια στον Θεό, το ρεύμα στον Χριστό, και τα βασικά είδη διατροφής στν μάνα του. Όμως ας το παίξω και πάλι ημιμαθής, μπερδεμένος, αγχωμένος και γενικώς θύμα :

Ναι…δηλαδή όχι. Να σου πω! Δεν είναι δυνατόν να ζήσω με 150 ευρώ. Θα πεθάνω.

-Και τι λύση προτείνεις;

-Αμάν με το ευρώ. Εθνικό νόμισμα. Δραχμή.

-Δραχμή λοιπόν. Οπότε με μια υποτίμηση θα γίνεις φθηνός σωστά;

-Απολύτως. Θα γίνω ανταγωνιστικός.

-Σε τι;

-Τι εννοείς σε τι;

-Εννοώ ότι αν έχεις ένα προϊόν που θα το πουλήσεις φθηνά σε δραχμές γιατί δεν το πουλάς φθηνά σε ευρώ;

-Γιατί δε με αφήνουν

-Ποιοι;

-Οι ξένοι.

-Μα υποτίθεται ότι τώρα έχεις ανοικτά σύνορα στην Ευρώπη. Γι’ αυτό μπήκες: για να πουλάς ότι θες σε όλη την Ευρώπη.

-Γι' αυτό ΝΟΜΙΖΑ ότι μπήκα. Αλλά μου βάλανε περιορισμούς στην παραγωγή συγκεκριμένων προϊόντων, αναγκάζοντάς με έτσι να εγκαταλείψω την καλλιέργεια γης και την κτηνοτροφία, με δέλεαρ τις "επιδοτήσεις" (που πλήρωνα εμμέσως μέσω της αύξησης του κρατικού χρέους), χαμηλότερες τιμές εισαγωμένων, με αποτέλεσμα να μπουκάρουν μέσα Καρφούρια και Λίντλια, να μου γονατίσουν την εσωτερική αγορά, να ρημάξουν όλους τους μικρομεσαίους, και να βγάζουν ΕΞΩ τα Ευρώ που τσίμπαγαν από 'μένα συνεισφέροντας ακόμα και στην μείωση της νομισματικής ρευστότητας που μαζί με όλα τ' άλλα μ' έχει κι αυτή γονατίσει. Με μετατρέψανε με τον τρόπο τους σε ένα αντιπαραγωγικό κι εξαρτημένο καταναλωτικό δανειοτζάνκι, καθώς οι ξεπουλημένες ηγεσίες μου που ψήφιζα με τους τρόπους που είπαμε πως ψήφιζα, δεν ενδιαφερόντουσαν για κανέναν εθνικόστρατηγικό οικονομικό σχεδιασμό, αλλά για το πως θα στήσουνε οφσόρ, πως θα παίζουνε με ντερίβατιβς, με ομόλογα ρήτρας Ελληνικού Δημοσίου, με CDS - με χίλιες-δυο πούτσες (και να με δουλεύουνε στο τέλος κι από πάνω, λέγοντας πως οι Πόρσε στα γκαράζια τους είναι αφημένες από φίλους που τις ξέχασαν, πως οι καταθέσεις και οι σπιταρώνες τους είναι των γυναικών τους κι όχι δικές τους και πάει λέγοντας) και κάθε 4 χρονάκια πώς θα τους ξαναψηφίσω κι από πάνω (...όταν πέρσι καιγόταν το μουνί μου εμένα κι έσκιζαν τα ποταμόνερα τα κανώ ενώ εμένα με τσαλαπατάγανε στο Σύνταγμα, κάτι έπρεπε να έχω πιάσει, αλλά όταν έχεις μάθει να κάνεις τον μαλάκα μια ζωή, καταντάς να μην μπορείς να κάνεις κάτι άλλο από αυτό). Αλλά ας πούμε, για να ευαρεστηθείς, ότι :

Δεν εννοούσα αυτό. Εννοούσα ότι αν έχω δραχμή θα έρχονται εδώ οι ξένοι για διακοπές γιατί θα είμαι φθηνός.

-Μα έτσι θα σου αφήνουν λιγότερα ευρώ. Αφού θα είσαι φθηνότερος

-Ναι αλλά θα έρχονται περισσότεροι

-Και γιατί δεν έρχονται τώρα;

-Γιατί είμαι ακριβός

-Και γιατί δε ρίχνεις τις τιμές;

-Μα δεν μπορώ. Δεν με αφήνει η φορολογία.

-Μα η φορολογία σου με τη δραχμή θα αυξηθεί, αφού θα αυξηθεί ο πληθωρισμός, το κράτος θα ζητά ολοένα και περισσότερα.

-Μη σε ξαναλούζω με επίθετα - άρχισα να βαριέμαι. Θα σε ρώταγα γιατί να αυξηθεί η φορολογία σε 'ΜΕΝΑ που είμαι ο μικρομεσαίος (διότι για να ΜΗ ξεχνιόμαστε, ΑΝ η Ελλάδα ΗΤΑΝ "η τελευταία σοβιετική χώρα της Ευρώπης", δεν θα υπήρχαν ιδιωτικές επιχειρήσεις, δεν θα υπήρχαν Βαρδινογιαννηδολατσοκοκκαλολαμπράκηδες και άλλοι τόσοι που τα βάζουν στο πορτοφόλι τους, αλλά θα ήταν ΚΡΑΤΙΚΑ τα έσοδα των διυλιστηριοναυπηγοναυτιλιακοεκδοτικών και άλλων τόσων επιχειρήσεων), αλλά σε όλους αυτούς που δεν αποδίδουν παρά τ' αρχίδια τους από φόρους και είναι-δεν είναι μια χούφτα χιλιάδες "άνθρωποι" με αποτέλεσμα τα βεβαιωμένα έσοδα από το προσδόκιμο εισπράξεων να είναι ένα τραγικά μικρό κλάσμα του προϋπολογισμένου ποσού - αλλά εδώ μου λες "με την Δραχμή θα αυξηθεί ο πληθωρισμός" (τί είναι ρε μαλάκα ο πληθωρισμός και θα αυξηθεί από μόνος του; Μαντζουράνα; Αν πάρει αντιπληθωριστικά μέτρα το κράτος και σταματήσει να "παίζει" την ισοτιμία του νομίσματος στα ξένα χρηματιστήρια κι αντιθέτως έχει ένα προστατευμένο εθνικό νόμισμα και ελεγχόμενα οικονομικά σύνορα για να μην μπορεί ο κάθε φίτσουλας να τζογάρει μέσα από αυτά, από πού σκατά "θα αυξηθεί ο πληθωρισμός"; Θέμα επιλογής οικονομικής πολιτικής είναι "ο πληθωρισμός" σου), οπότε εσύ θες να καταχωρηθεί απάντησή μου τύπου :

Ναι. Θα είμαι όμως ανεξάρτητος.

-Από ποιους;

-Από τους ξένους. Με ελέγχουν με το ευρώ.

-Και με τη δραχμή θα είσαι ανεξάρτητος; Πως; Αφού η ισοτιμία της δραχμής πάλι από “ξένους” όπως λες θα ελέγχεται!

-Δηλαδή;

-Δεν υπάρχει νόμισμα που να μην έχει μια ισοτιμία. Αν θες μπανάνες κάνεις τις δραχμές σου ευρώ ή δολάρια και αγοράζεις μπανάνες! Ή πετρέλαιο, ή φάρμακα. Σου θυμίζω ότι ο Σόρος με τα συναλλάγματα παίζει και ξετινάζει τις χώρες!

-Και τί μ' εμποδίζει ρε καραγκιόζη ν' αγοράζω πετρελαιοφαρμακομπανάνες με συνάλλαγμα; Αν η οικονομία μου είναι αυτοδιάθετη και παραγωγική, ποιό είναι το πρόβλημά μου; Και γιατί μπερδεύεις τις εμπορικές συναλλαγές με τις χρηματηστηριακές λαμογιές; Και ποιός με ξετίναξε στον βαθμό που το εννοείς όταν ήμουν εκτός Ευρώ και με γαμούσε η άνοδος του Δολλαρίου, του Μάρκου και του Φράγκου; Ή μήπως επειδή είμαι στο Ευρώ ΔΕΝ αυξάνονται οπι τιμές των προϊόντων; Ή μήπως ήδη αναστενάζω με ολ' αυτά; Αλλά ξέρω γιατί τα κάνεις ολ' αυτά, για να σου απαντήσω :

Δηλαδή μου λες ότι άμα πάω στη δραχμή θα θυμηθώ τις μέρες που ο κάθε τυχάρπαστος κατέστρεφε ολόκληρες χώρες παίζοντας με την ισοτιμία;

-Ναι.

-...εμ τί θα μου 'λεγες. Δεν έβλεπα εγώ πού το πήγαινες; Βασίζεσαι στο πόσο ζώον είμαι, για να με τρομοκρατήσεις κι εσύ για άλλη μια φορά, λες και δεν βλέπω τί χαΐρι έχουν δει κι άλλες χώρες που "μπήκανε στο Ευρώ για να σωθούν", λες και δεν βλέπω τί χαΐρι έχουν άλλες που είναι έξω από αυτό. Δεν σου κάνουν όμως αυτά, ε; Εσύ θες να σου πω ότι πείστηκα από τον σωρομπαμπούλα και να σου πω :

Καλά μένω στο ευρώ. Αλλά χωρίς Μνημόνιο.

-Πως θα το καταφέρεις αυτό;

-Θα το επαναδιαπραγματευτώ.

-Πως; Αφού δεν έχεις ακόμα ορίσει διαπραγματευτές.

-Θα κάνω εκλογές

-Και με ποιο πρόγραμμα; Τι θα προτείνεις; Έχεις εθνικό σχέδιο διαπραγμάτευσης; Έχεις δηλαδή ένα εθνικό “αντι-μνημόνιο’;

-Όχι. Όχι βρε μαλακοπίτουρε, τί "αντιμνημόνιο" να έχω, που τα τομάρια που έχουν κατσικωθεί πάνω, είναι ΟΛΟΙ τους σχεδόν "υπέρ"; Κι όταν τους παίρνει το κατακεραυνώνουν, και μόλις έρχεται η ώρα και πίσω τους παίρνουν τους κατακεραυνούς, και υπογράφουν και τα πάντα, και παίζουνε και την παράσταση των διασπάσεων για να ξαναενωθούν και ξανά προς τη δόξα τους να τραβήξουν; Το μόνο που έχω είναι το γαμημένο δικαίωμα να κάνω εκλογές, ΜΠΑΣ και ξυπνήσει ο κόσμος και παραμερίσει τους φόβους του και ψηφίσει τους όσους λίγους χτυπιούνται και αφρίζουν να βγούμε απ' το Ευρώ γιατί δε θα μείνει κωλοτρυπίδα όρθια σ' αυτόν τον τόπο σε λίγα χρόνια.

-Οπότε;

-Αει παράτα μας. Δεν ξέρεις τι λες. Δηλαδή ξέρεις πολύ καλά τί λες : δεν είμαι ώριμος για να έχω αμφιβολίες, δεν είμαι συνειδητοποιημένος για να στηρίξω ριζοσπαστικές κινήσεις, δεν ξέρω γενικώς τί μου γίνεται - οπότε καλά έκανα την επαναστασούλα μου, καλά μαύρισα αυτούς που μαύρισα τον Μάη και ξεχαρμάνιασα,,,αλλά τώρα που ξεκάβλωσα, καλά θα κάνω να βάλω το κεφάλι μέσα, ν' αφήσω τις "μνημονιακά υπέρμαχες δυνάμεις" να με οδηγήσουν "στην σταθερότητα και την ανάπτυξη", να μείνω στο Ευρώ και στην Ευρώπη που ξέρει καλύτερα πριν από 'μένα για 'μένα και γενικώς να μη σου χαλάσω το προσωπικό σου παρτάκι. Διότι δεν μπορεί να είσαι απλά βλαξ και να γράφεις αυτά που γράφεις, ναι; Κι αν γύρω μου η χώρα αποδεκατίζεται, έχει βγει στο σφυρί, πουλάνε την ενέργεια, πουλάνε τα νερά, με βάζουν να ζήσω με πενταροδεκάρες, με θέλουν να δουλεύω μέχρι τα 70 για να πάρω στο τέλος τον Καράμπελα και ό,τι προαιρείται, εσένα καρφί δεν σου καίγεται, ε; Διότι ΕΣΥ, "δουλειά ΠΑΝΤΑ θα έχεις"...Γι' αυτό παράτα μας. Ή μάλλον, χέσε μας.

...όταν μιλάει κι ο ίδιος ο Έλληνας. Για το τίμημα της εξάρτησης.

Επεξ/σία από washcloud
Δημοσ.

Κον Μπετιτ χτες:

http://youtu.be/2tERBZgBuVI

@washcloud +1.000.000 απο μένα άλλωστε το λέει και στο βίντεο κάπου στο 0:40

"Δεν γίνεται να συνεργαστούμε σε ένα τέτοιο πρόγραμμα. Είναι γεμάτο ψέματα! Και εγώ καταλαβαίνω τους Έλληνες! Τους λένε: 1.300 βασικός και κατάργηση των μειώσεων στους μισθούς; Κατοχυρώνεται αμέσως! Κι ο Θεός κατεβαίνει στη Γη και η ειρήνη βασιλεύει ανάμεσα στους ανθρώπους"

Δημοσ.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=hGEUWWGyLWg

Και τα ξανά βάζω για ενημέρωση !!

πάντως, χαρακτηριστικό είναι ότι επιστροφή στη δραχμή επιζητούν τα δύο άκρα..

οι πολύ φτωχοί και οι πολύ πλούσιοι..

οι φτωχοί, γιατί δεν έχουν τίποτα να χάσουν

οι πλούσιοι, γιατί έχουν πολλά να κερδίσουν όταν φέρουν πίσω τα ευρώ τους.. μερικοί μπορεί να έχουν σκεφτεί και τη διάλυση του ευρώ και να τα έχουν κάνει δολάρια.. ή χρυσό..

Επιστροφή σε εθνικό νόμισμα επιζητούν αυτοί που το έχουν ψάξει και δεν μένουν στο εάν βγούμε από το ευρώ δεν θα έχουμε ρεύμα κτλ και τρομοκρατούνται.

Για τους πλούσιους που είπες, πως γίνει να φέρουν τα λεφτά τους πίσω μπορείς να μου πεις ;

Ξεκολλα με τις τραπεζες!!! Αυτα περι τα υπερκερδη ειναι ΜΑΛΑΚΙΕΣ!!!

Οι τράπεζες της Ελλάδας είναι 2 φορές ποιο πλούσιες από ΟΛΟ τον πλούτο της Ελλάδας. Συνεχίζεις να λες ότι ""Αυτά περί τα υπερκέρδη ειναι ΜΑΛΑΚΙΕΣ!!!"" ;

Επειδή με έχουν ρωτήσει και αλλά παιδιά κάποια πράγματα θα σας απαντήσω δεν σας ξέχασα απλά δεν έχω χρόνο :P

+10000 στον washcloud !

Δημοσ.

Επιστροφή σε εθνικό νόμισμα επιζητούν αυτοί που το έχουν ψάξει και δεν μένουν στο εάν βγούμε από το ευρώ δεν θα έχουμε ρεύμα κτλ και τρομοκρατούνται.

Για τους πλούσιους που είπες, πως γίνει να φέρουν τα λεφτά τους πίσω μπορείς να μου πεις ;

Αυτοι που το εχουν ψαξει, μπορουν να πουν και σε εμας τι καλο βρηκαν με μια επιστροφη τη δραχμη; Οικονομικα παντα, οχι παλι τις κραυγες περι εθνικης κυιαρχιας κλπ.

Οσο για τους πλουσιους, αν δεν καταλαβαινεις τι σημαινει να εχει καποιος πχ ενα εκατομμυριο ευρω σε τραπεζα εξωτερικου, και να γινει αλλαγη και υποτιμηση σε δραχμη...

Οι τράπεζες της Ελλάδας είναι 2 φορές ποιο πλούσιες από ΟΛΟ τον πλούτο της Ελλάδας. Συνεχίζεις να λες ότι ""Αυτά περί τα υπερκέρδη ειναι ΜΑΛΑΚΙΕΣ!!!"" ;

Ας πουμε δηλαδη με ποιον τροπο μετρας τον πλουτο μιας τραπεζας, και ποσο τον βγαζεις;

Δημοσ.

Οι ελληνικές τράπεζες αγόρασαν ένα σωρό ομόλογα του ελληνικού δημοσίου και έβγαλαν λεφτά με ουρά, μέχρι τώρα!

Επίσης έχουν ένα σωρό ακίνητα τα οποία θα τα μοσχοπουλήσουν (σε άραβες; ρώσους; ).

Κοινώς: φούσκα που είναι έτοιμη να σκάσει αν δεν προχωρήσει η επανακεφαλοποίηση, που έχει ήδη αργήσει με δική μας υπαιτιότητα, ως συνήθως.

Δημοσ.

Ποιος το λεει αυτο; Ενημερωτικα θα σου πω οτι η coca cola 3ε αξιζει περισσοτερο απο ολες τις τραπεζες μαζι. Τωρα πως γινεται το ~3δις να ειναι διπλασιου του 212δις μονο εσυ το ξερεις

Δημοσ.

Ποιος το λεει αυτο; Ενημερωτικα θα σου πω οτι η coca cola 3ε αξιζει περισσοτερο απο ολες τις τραπεζες μαζι. Τωρα πως γινεται το ~3δις να ειναι διπλασιου του 212δις μονο εσυ το ξερεις

Αυτα ειπε το zeitgeist, αυτα λεει.

Δημοσ.

Οι ελληνικές τράπεζες αγόρασαν ένα σωρό ομόλογα του ελληνικού δημοσίου και έβγαλαν λεφτά με ουρά, μέχρι τώρα!

Και τα ασφαλιστικά ταμεία είχαν ομόλογα αλλά δεν είδα πουθενά καμιά ουρά, μάλλον γιατί κόπηκε στο κούρεμα :devil:

Δημοσ.

Οι απο κατω απο το status της παντως ψηφιζουν.

Διαμαντα οπως αυτο:

Analina Lambrou ΝΑ ΣΕ ΚΑΨΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΕΥΧΟΜΕ ΑΝ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΣΕ ΘΕΟ ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΔΙΑΒΟΛΟ!!!!!!!!

Mitselis Mike παρτε φορα ολες οι αγαμητες και ελατε στην Ελλαδα

Petros Yir A little more respectc for ALL the Greek people to whom you owe SO MUCH, wouldn't be bad Miss Director....

Apologising is a good step towards this...

Pls think twice next time before you make any kind of statements for the GREATEST nation in world's history....

Padelis GReek οι ελληνες θα σας σκοτωσουν ολους, τους εντολοδοχουν της νεας ταξης,ολες οι μαριονετες που εκτελουν το σχεδιο αφανισμου της ελλαδος θα πεθανεται συντομα!!you will die soon

Dimitris Polites when greeks were inventing democracy, arithmatic, science, astrology, and economy..... the rest of the world was on trees eating bannanas!! when the world discovered meat we already had cholesterol!! we are way ahead of you. when we leave the EU, we will once again be the leaders! the ones that show the way to real democracy! not the junda the europeans have and consider democracy! and because when the greeks unite as one.... there is no one on earth who can stand up to them!! BEWARE!

Και εχει αναφερθει εδω μεσα γιατι δεν εχει γινει τιποτα εδω και χρονια στο θεμα της μηχανογραφησης.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...