Προς το περιεχόμενο

295 μέλη έχουν ψηφίσει

1. 1. Θεωρείτε πως η χώρα μας πρέπει να παραμείνει στο ευρώ ή να επανέλθει στη δραχμή;

• Να παραμείνει στο ευρώ.
    • Να επιστρέψει στη δραχμή.
    • Το ίδιο πράγμα δεν είναι;

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Nice το βρηκες. Αντε αυριο πρωι πρωι στου ΟΑΕΔ και πες τους οτι ειναι Αεργοι. Και παλι nice.

Σου βαζω και ενα + γιατι εισαι σωστος.

πηγα την πεμπτη

μονο εγω ειμουνα στην συγκεκριμενη σειρα...

if u know what i mean...

• Απαντ. 696
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

πηγα την πεμπτη

μονο εγω ειμουνα στην συγκεκριμενη σειρα...

if u know what i mean...

Και εσυ αεργος; grin.png

Δημοσ.

Μα δε λέει πουθενά πως θα κατεβάσεις τιμές αλλά πως θα υποτιμηθεί το νόμισμα σου!

Σφυροδρέπανα κτλ σύντροφε;

Απελθέτω απ' εμού την Αλέκα και τον Αλέκο, καρντάσι. Κατά τ' άλλα, "όταν υποτιμήσεις το νόμισμά σου", αυτό σημαίνει πως για τον ξένο είσαι φθηνότερος. Ισοδυναμεί με το "κατεβάζεις τις τιμές σου". Αλλά στο 'πα, ασ' το, διότι δε θα συνεννοηθούμε.

να φυγουμε απο το ευρώ και να παμε που στη δραχμή? Να συναχίσουμε να είμαστε στο μνημόνιο, οπότε παλι να μας δινουν δανειο σε ευρώ το οπόιο θα το ξοδεύουμε για εισαγωγές και μισθούς/συνταξεις οπότε πως θα αποπληρώσουμε το ηδη υπαρχον χρέος σε ευρώ? Δεν εχουμε τοσο πολλες εξαγωγές, για να έχουμε και εσοδα.

Αχ βρε παληκάρι, τα έσοδα του κράτους μόνο απ' τις εξαγωγές έρχονται, ε; Καϋμένη γενιά.

(...αλλά θα μου πεις, εδώ πιστεύεις επίσης πως οι μισθοί/συντάξεις, ήτοι τα 21δις τους -συμπεριλαμβανομένων των ΤΡΕΛΛΩΝ μισθών διάφορων κρατικών λειτουργών, που αν πετσοκοπούν, κατεβαίνουμε σε πολύ χαμηλότερο ποσό- τα πληρώνει το κράτος παίρνοντας δάνεια, όταν έχει προϋπολογισμό γύρω στα 55 -...εκ των υπολοίπως οποίων επίσης μπορούν να κοπούν διάφορες πολυτέλειες/αρπαχτές κτλ...

Ξυπνήστε, Σας κάνουνε Λουκάνικα. Μην ξυπνήσετε για 'μένα, για 'σας και τα παιδιά σας (αν θέλετε να έχετε τέτοια) ξυπνήστε.

Δημοσ.

Απελθέτω απ' εμού την Αλέκα και τον Αλέκο, καρντάσι. Κατά τ' άλλα, "όταν υποτιμήσεις το νόμισμά σου", αυτό σημαίνει πως για τον ξένο είσαι φθηνότερος. Ισοδυναμεί με το "κατεβάζεις τις τιμές σου". Αλλά στο 'πα, ασ' το, διότι δε θα συνεννοηθούμε.

Για τον ξένο ναι είσαι φτηνότερος αλλά τι κερδίζεις;Αυτό λέει ο άνθρωπος, πως σε μία υποτίμηση 30% θα πρέπει να αυξηθούν οι τουρίστες κατά 30% τουλάχιστον για να έχεις κέρδος απο αυτό

Αντίθετα υποτίμηση του νομίσματος σημαίνει άμεση μείωση της αγοραστικής δύναμης για τον λαό σου, η μείωση του ποσοστού κέρδους των επιχειρήσεων δεν μειώνει την αγοραστική δύναμη του λαού ίσα ίσα την ανεβάζει

Αναγκαστικές κρατικοποιήσεις κτλ που έλεγες τα προτείνουν συνήθως Σοβιετοδικτατορίες, είσαι απτο άλλο άκρο;

Πάντως μεταξύ μας, το πως θα πας σε δραχμή, θα κρατικοποιείς τα πάντα (ειδικά χωρίς να δώσεις λεφτά) και ταυτόχρονα θα πείσεις όποιον έχει λεφτά έξω να τα φέρει στη χώρα (ενώ θα έχεις απαγορέψει την εξαγωγή συναλλάγματος) με σκοπό να τα φορολογήσεις "άγρια" είναι για να τα λες σε καμιά κατάληψη γυμνασίου μπας και βρεις καινούργιους αφισοκολλητές

Δημοσ.
και ταυτόχρονα θα πείσεις όποιον έχει λεφτά έξω να τα φέρει στη χώρα (ενώ θα έχεις απαγορέψει την εξαγωγή συναλλάγματος) με σκοπό να τα φορολογήσεις "άγρια" είναι για να τα λες σε καμιά κατάληψη γυμνασίου μπας και βρεις καινούργιους αφισοκολλητές

Μια φορά και έναν καιρό υπήρξε μια Κτηματική τράπεζα που μας παρακαλούσε τότε να φέρουμε το ζεστό συνάλλαγμα μας έναντι μη φορολόγησης των τόκων,μόνο με αυτήν την σκέψη ανατριχιάζω. :-D

Δημοσ.

Βάλε κι ένα άρθρο για το πόσα χάνουμε από εισαγωγές καλυντικών, διαιτητικών, πεοανορθωτικών και λοιπων, και βάζω εγώ τα ποπκάρν.

Ε ρε....

Δημοσ.

Βάλε κι ένα άρθρο για το πόσα χάνουμε από εισαγωγές καλυντικών, διαιτητικών, πεοανορθωτικών και λοιπων, και βάζω εγώ τα ποπκάρν.

Ε ρε....

Αν συγκρινεις τα ειδη πρωτης αναγκης χωρις τα οποια δε μπορεις να ζησεις, με τα καλυντικα...

Δημοσ.

Αν συγκρινεις τα ειδη πρωτης αναγκης χωρις τα οποια δε μπορεις να ζησεις, με τα καλυντικα...

μπορει να σκεφτεται τις γκομενες...

Δημοσ.

Και εγώ Ευρώ υποστηρίζω ,πώς να το κάνουμε…

…αλλιώς είναι να σου παίρνουνε όλο τον πλούτο της χωρά σου για κάτι ψίχουλα ,να παίρνουν το ανθρώπινο δυναμικό που τόσα χρόνια έλιωσε στο διάβασμα με 2 και 3 πτυχία και φεύγει στο εξωτερικό,να δουλεύεις για ένα κομμάτι ψωμί , να πεθαίνεις επειδή δεν έχεις φάρμακα , να μην έχεις σχολεία, να μην έχεις νοσοκομεία ,να ζεις στους δρόμους,να λιμοκτονούν παιδία,να αυτοκτονούν πολίτες,να σου παίρνουν μέχρι και την τελευταία αποταμίευση που μάζεψες ……

…αλλά τουλάχιστον έχω Ευρώ πραγματικά τους λέω ένα τεράστιο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που έχω Ευρώ αν το χάσω θα καταστραφώ .

Σας ευχαριστώ εις το επανιδείν..

Δημοσ.

Και εγώ Ευρώ υποστηρίζω ,πώς να το κάνουμε…

…αλλιώς είναι να σου παίρνουνε όλο τον πλούτο της χωρά σου για κάτι ψίχουλα ,να παίρνουν το ανθρώπινο δυναμικό που τόσα χρόνια έλιωσε στο διάβασμα με 2 και 3 πτυχία και φεύγει στο εξωτερικό,να δουλεύεις για ένα κομμάτι ψωμί , να πεθαίνεις επειδή δεν έχεις φάρμακα , να μην έχεις σχολεία, να μην έχεις νοσοκομεία ,να ζεις στους δρόμους,να λιμοκτονούν παιδία,να αυτοκτονούν πολίτες,να σου παίρνουν μέχρι και την τελευταία αποταμίευση που μάζεψες ……

…αλλά τουλάχιστον έχω Ευρώ πραγματικά τους λέω ένα τεράστιο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που έχω Ευρώ αν το χάσω θα καταστραφώ .

Σας ευχαριστώ εις το επανιδείν..

και με την δραχμη τι θα σου παρουν?

την SILA?

Δημοσ.

...όχι, θα κάτσω να συγκρίνω τα άρθρα περί βόειου κρέατος, με την έρευνα της ΠΑΣΕΓΕΣ που μιλάει για γενική διατροφική επάρκεια στο ποσοστό που κοροϊδεύεις, με βάση τα εντός της χώρας παραγόμενα. Και γενικά, θα κάτσω ν' ακούσω όσους συνετέλεσαν στο σημερινό ρημάδι (από άπειρες μεριές), όταν υπάρχουν από ενδείξεις έως αποδείξεις άλλων φωνών και μελετών σχετικά α) με την κατάστασή μας και β) βιώσιμες (ΠΟΛΥ βιωσιμότερες από την κόλαση στην οποία κατεβαίνουμε σκαλί-σκαλί εδώ και χρόνια -δεκαετίες)...

[μπλα]

Αναγκαστικές κρατικοποιήσεις κτλ που έλεγες τα προτείνουν συνήθως Σοβιετοδικτατορίες, είσαι απτο άλλο άκρο;

[μπλα]

...ε μα βλέπεις που σου λέω ότι δε θα συνεννοηθούμε; Όσο δε θα μπορούσα να συνεννοηθώ με τον Ευαγγελιστή.

Δημοσ.
Αφού λοιπον θα περάσει ο πρώτος χρόνος (οπου οντως θα μιλάμε οχι βεβαια για το χαος που λενε τα ΜΜΕ αλλα για σαφείς προβλήματα του στυλ θα μπορείς να πας μονο με λεωφορείο στη δουλεια σου γιατι η βενζίνη θα εχει διπλάσια τιμη, το σουπερμαρκετ τη μια δεν θα έχει ριζι και την αλλη δεν θα έχει ντοματεσ κλπ) η οικονομια θα εκτοξευτεί και θα ανακάμψει ταχύτατα. Ο λογος είναι οτι σήμερα τα 2/3 των ανέργων ειναι ανεργοι καθαρά και μονο λόγω του οτι υπάρχει έλλειψη χρήματος στην αγορά. Δηλαδή υπάρχουν πχ δασκαλοι αγγλικών που ζητούν πατάτες και παραγωγοί πατατών που θελουν μαθπματα αγγλικών για τα παιδιά τους. Αν μπορούσαν και οι δύο τους να δανειστούν απο 100 ευρώ τοτε θα πλήρωναν ο ένας τον άλλο και με τις αμοιβές τους θα ξοφλούσαν το δάνειο, θα είχαν δηλαδη ικανοποιήσει τις ανάγκες για μόρφωση και στέγαση. Αυτή τη στιγμή η ελλάδα δεν μπορεί να τυπωσει χρήμα ωστε να μπορέσουν οι τράπεζες να δανεισουν χρήματα σε οσους εχουν πραγματική δυνατότητα να παράγουν αγαθά και υπηρεσίες αλλα αντιμετωπίζουν πρόβλημα ρευστότητας. Για να επανεκινήσει κανεις το τραπεζικό σύστημα χρειάζεται απο 6 - 18 μήνες. Αλλα μολις ξαναρχίσει να ρέει το χρήμα στην οικονομία, θα δεις οτι όλοι όσοι κάθονται σήμερα και ψαχνουν απελπισμένα δουλειά χωρίς επιτυχία (γιατι απλουστατα δεν υπάρχουν χρηματα στη χώρα για να πληρωθούν) θα αρχίσουν άμεσα να αποκτούν εισόδημα, παράλληλα η μετατροπή των δανείων σε δραχμές σημαίνει οτι αν χρωστάς 100 ευρώ σημερα και η δραχμη υποτιμηθεί κατα 50%, το δάνειο σου μειώνεται στο μισο χωρις να μπαινει μέσα η τράπεζα. Για να μην τα πολυλογώ, ναι μεν ο πρώτος καιρός με δραχμη θα είναι δύσκολος αλλα στη συνέχεια, αν ο [ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ] δείξει τη στοιχειώδη σοβαρότητα περι οικονομιας και εξασφαλίση την ασφάλεια των υποψήφιοων τουριστών, το ΑΕΠ θα αυξάνεται με ρυθμό γύρω στο 5-7% για τα επόμενα 3 χρόνια (μεχρι δηλαδή να φτάσει στα επίπεδα που ήταν πριν την κρίση) και η ανεργία θα πέφτει κατα περίπου 3-4 μονάδες το χρονο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...