Προς το περιεχόμενο

295 μέλη έχουν ψηφίσει

1. 1. Θεωρείτε πως η χώρα μας πρέπει να παραμείνει στο ευρώ ή να επανέλθει στη δραχμή;

• Να παραμείνει στο ευρώ.
    • Να επιστρέψει στη δραχμή.
    • Το ίδιο πράγμα δεν είναι;

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 696
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Αχ βρε παληκάρι, τα έσοδα του κράτους μόνο απ' τις εξαγωγές έρχονται, ε; Καϋμένη γενιά.

(...αλλά θα μου πεις, εδώ πιστεύεις επίσης πως οι μισθοί/συντάξεις, ήτοι τα 21δις τους -συμπεριλαμβανομένων των ΤΡΕΛΛΩΝ μισθών διάφορων κρατικών λειτουργών, που αν πετσοκοπούν, κατεβαίνουμε σε πολύ χαμηλότερο ποσό- τα πληρώνει το κράτος παίρνοντας δάνεια, όταν έχει προϋπολογισμό γύρω στα 55 -...εκ των υπολοίπως οποίων επίσης μπορούν να κοπούν διάφορες πολυτέλειες/αρπαχτές κτλ...

Ξυπνήστε, Σας κάνουνε Λουκάνικα. Μην ξυπνήσετε για 'μένα, για 'σας και τα παιδιά σας (αν θέλετε να έχετε τέτοια) ξυπνήστε.

Εννοώ πως θα μπαινει χρήμα στην οικονομία? Τα εσοδα του κράτους προέρχονται και απο φόρους (εμμεσους και αμεσους), αλλα δυστιχώς δεν φτάνουν για να ισσοροπήσει ο προυπολογισμός οι φόροι. Τη φοροδιαφυγή και τη διαφθορά πολλοι είπαν οτι θα τη χτυπησουν αλλα φαίνεται δεν ειναι και τοσο ευκολο. Υποτίμηση σημαίνει οτι τα εισαγόμενα θα υπερτιμηθούν, και τότε οι δραχμές απλώς θα χασουν την αξία τους, μέχρι να υπάρξει πραγματική ανάπτυξη.

Δημοσ.
Ο λογος είναι οτι σήμερα τα 2/3 των ανέργων ειναι ανεργοι καθαρά και μονο λόγω του οτι υπάρχει έλλειψη χρήματος στην αγορά

...τί να λέμε για την πλειονότητα των μεταναστών που θα την κοπανήσουν για αλλού, μιας και ένας από τους κύριους λόγους που βρίσκονται εδώ είναι η δύναμη της συναλλαγματικής ισοτιμίας του Ευρώ σε σχέση με το δικό τους εθνικό νόμισμα (και η "εγκληματιότητα" θα μειωθεί, και οι θέσεις εργασίας θα περισσέψουν, και, ΚΥΡΙΩΣ, δεν θα ειμορραγεί η νομισματική ρευστότητα μια και το στέλνουν "σπίτι" το σημαντικότερο μέρος από τα λίγα Ευρώ που βγάζουν εδώ. Αναλόγως τα διεθνή τραστ που μας έχουν ρημάξει υπό την μορφή "των απαραίτητων εισαγωγικών εταιριών" δεν θα στέλνουν το μαλλί Γαλλία, Γερμανία, Αμερική κτλ... Ναι βρε παιδί μου, πολύ κακό να έχεις την κυριότητα των χρηματοοικονομικών σου εργαλείων.....Ζημιά λέμε...

αλαν(ι)2, ΚΥΡΙΩΣ από φόρους στο εσωτερικό της χώρας προέρχονται τα κρατικά έσοδα. Εκτός κι αν πουλάμε Μερτσεντέ στους βλαμμένους, και κάπου έχω ξεχαστεί. Πού να εθνικοποιήσουμε και την κωλοτρυπίδα δηλαδή του Βαρδή και να ξανακάνουμε τα ξεπουλημένα παραγωγικά κι εξαγώγιμα...Και χέσε με εμένα. στο κάτω-κάτω και τί σου λέω. Ψαχ' το καλύτερα, από μόνος σου, (αλλά ΨΑΧ' ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ) αν εδνιαφέρεσαι για το μέλλλον σου ΕΔΩ, όπως και των παιδιών σου και των παιδιών των υπολοίπων.

Δημοσ.
παράλληλα η μετατροπή των δανείων σε δραχμές σημαίνει οτι αν χρωστάς 100 ευρώ σημερα και η δραχμη υποτιμηθεί κατα 50%, το δάνειο σου μειώνεται στο μισο χωρις να μπαινει μέσα η τράπεζα

Αν χρωστάς 100Ε και πας σε δραχμές με αναλογία 1-1 (για παράδειγμα) θα χρωστάς 100δρχ

Με την υποτίμηση της δραχμής κατά 50% πάλι 100δρχ θα χρωστάς απλός θα έχεις χάσει σε αγοραστική δύναμη 50% σε ότι εισάγεις (δηλαδή σχεδόν τα πάντα)

Αυτό που λες θα ίσχυε αν χρωστούσες σε δραχμές και πληρωνόσουν σε ευρώ ή είχες λεφτά έξω (άσχετο αλλά ο Κουρής παρακαλάει για δραχμή στα πρωτοσελιδά του)

Ο κόσμος όμως θα πληρώνεται σε δραχμές οπότε είναι άκυρο το παράδειγμα

Αυτή τη στιγμή η ελλάδα δεν μπορεί να τυπωσει χρήμα ωστε να μπορέσουν οι τράπεζες να δανεισουν χρήματα σε οσους εχουν πραγματική δυνατότητα να παράγουν αγαθά και υπηρεσίες αλλα αντιμετωπίζουν πρόβλημα ρευστότητας.

Το ότι έχεις μια μηχανή και τυπώνει χρήμα δεν σημαίνει Τ Ι Π Ο Τ Α, ενδεικτικά στη Ζιμπάμπουε κυκλοφορούν δις στην αγορά:

zimdollars.jpg

Η συνέχεια του φωτορεπορτάζ

@washcloud άστο όντως δεν υπάρχει συνεννόηση.Πάντως με το να βάζεις "μπλα μπλα" σε όσα δεν έχεις απαντήσεις δεν το σώζεις, μάλλον χειρότερο το κάνεις

Δημοσ.

Τα χαρτονομίσματα δεν τυπώνονται έτσι στα κρυφά

Αυτό το ξέρω επίσης βάλέ έντονα & υπογράμιση

Τα χαρτονομίσματα δεν τυπώνονται έτσι στα κρυφά

Απλά το είπα γιατί άλλο να λέει κάποιος την γνώμη του και άλλο οι εξυπνάδες που ακούγονται από κανάλια και μερικοί απλοί άνθρωποι που το παίζουν έξυπνοι λες και ήταν μπροστά να μιλάνε λες και θα αλλάξουμε από την επόμενη εργάσιμη ημέρα νόμισμα. Η αλλαγή νομίσματος απαιτεί μία διαδικασία που (τουλάχιστον το τυπικό της) δεν έχει ξεκινήσει ακόμα.

Δημοσ.

"παράλληλα η μετατροπή των δανείων σε δραχμές σημαίνει οτι αν χρωστάς 100 ευρώ σημερα και η δραχμη υποτιμηθεί κατα 50%, το δάνειο σου μειώνεται στο μισο χωρις να μπαινει μέσα η τράπεζα"

Tο αναποδο συμβαίνει: χρωστας παραπάνω απο το νομισμά σου πχ δραχμες που υποτιμούνται αρα με μεγαλύτερο αριθμό δρχ θα αγοράζεις το ξενο νομισμα , αν ηταν έτσι θα μπορούσαν ολοι να υποτιμισουν το νομισμα τους κ να μειωσουν το χρεος τους.

@washcloud Ας είναι παραπανω οι φόροι . Τα εξοδα το 2009 ηταν 155 δις και εσοδα ηταν 144 δισεκατομύρια ευρώ.

Δημοσ.

...όχι, θα κάτσω να συγκρίνω τα άρθρα περί βόειου κρέατος, με την έρευνα της ΠΑΣΕΓΕΣ που μιλάει για γενική διατροφική επάρκεια στο ποσοστό που κοροϊδεύεις, με βάση τα εντός της χώρας παραγόμενα. Και γενικά, θα κάτσω ν' ακούσω όσους συνετέλεσαν στο σημερινό ρημάδι (από άπειρες μεριές), όταν υπάρχουν από ενδείξεις έως αποδείξεις άλλων φωνών και μελετών σχετικά α) με την κατάστασή μας και β) βιώσιμες (ΠΟΛΥ βιωσιμότερες από την κόλαση στην οποία κατεβαίνουμε σκαλί-σκαλί εδώ και χρόνια -δεκαετίες)...

Μόνο το 2010 περίπου 1,16 δισ. ευρώ θα γλίτωνε η Ελλάδα, κατά την ΠΑΣΕΓΕΣ, αν μπορούσε να παράξει κρέας και 770 εκατομμύρια ευρώ αν κάλυπτε τις ανάγκες της σε γαλακτοκομικά προϊόντα.

Δημοσ.
@washcloud άστο όντως δεν υπάρχει συνεννόηση.Πάντως με το να βάζεις "μπλα μπλα" σε όσα δεν έχεις απαντήσεις δεν το σώζεις, μάλλον χειρότερο το κάνεις

Ε μα γι' αυτό είπα κι εγώ πρώτος μα το αφήσουμε καλό μου παιδί. Διότι τί άλλο να βάλω εκτός από "μπλα", όταν τα σχόλιά σου είναι α) ΜΕ ΤΙ ΛΕΦΤΑ ΘΑ ΚΑΝΩ ΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ (ρε, το μουνί σου, μου, ΜΑΣ, καίγεται, κι εσύ ακόμη μιλάς με όρους της "αγοράς"; ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ, το καταλαβαίνεις καλύτερα; Αλλά μάλλον σου φαίνεται πολύ βορειοκορεάτικο ε) β) "αυτά είναι για αφισοκόλληση στα σχολεία"; Πόσο μάλλον αυτά που λες εσύ είναι για δικογραφία σε δικαστήρια...Λαϊκότατα ε. Όχι στον Αχρείο Πάγο. Όσο για το αν πέφτω στην εκτίμησή σου "με τέτοιες απόψεις", χαχα.

@washcloud Ας είναι παραπανω οι φόροι . Τα εξοδα το 2009 ηταν 155 δις και εσοδα ηταν 144 δισεκατομύρια ευρώ.

Μα ούτε και μ' εσένα συνεννοούμαστε : δεν το ξεκίνησα, με το που μου είπες "μισθοσυντάξεις πληρώνονται με δάνεια"; Πώς διάλο το έφτασες τώρα στο έλλειμα; Και τί σχέση έχει; (...το οποίο σηκώνει άλλη κουβέντα και άλλες απαντήσεις. Αλλά δεν.)

Μόνο το 2010 περίπου 1,16 δισ. ευρώ θα γλίτωνε η Ελλάδα, κατά την ΠΑΣΕΓΕΣ, αν μπορούσε να παράξει κρέας και 770 εκατομμύρια ευρώ αν κάλυπτε τις ανάγκες της σε γαλακτοκομικά προϊόντα.

Πουρνάρα μου, συνομίληκέ μου, μην παίζεις άλλο με παραθέσεις. Αν σ' ενδιαφέρει (που πολύ αμφιβάλλω), ασχολήσου με την μελέτη της ΠΑΣΕΓΕΣ η οποία συνολικά βγάζει αυτάρκη την Ελλαδούλα στο ποσοστό που λέγαμε. Όχι με επί μέρους αναφορές σε αυτήν για να "στηρίξεις" την "θέση" σου. Κουραστικό είναι, αλλά παρ' ολ' αυτά, επίσης : ΕΚΤΟΣ των προφανών περαιτέρω οικονομιών που θα γινόντουσαν (αυτό λέει αυτό που μου κότσαρες και μου ξανατόνισες λες και δεν το είχα δει από πριν), από την εντατικοποίηση της παραγωγής, που προϋποθέτει έξοδο από την ΕΕ και τα δικά τους βρωμογάλατα που μας φορτώνουν μέσα από τις πολυεθνικές τους που μας έχουν ρημάξει, υπάρχει και το ζήτημα της στροφής των εξαγωγών μας προς την ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ αγορά, για να έχουμε ικανή επάρκεια. Μ' άλλα λόγια, διορθωτικές κινήσεις σε ένα κάρο επίπεδα -που απλά θέμα ΒΟΥΛΗΣΗΣ είναι- και είμαστε μια χαρά επαρκείς. Και με τον καιρό καλυπτόμαστε και πλήρως κι άμα λάχει το ξαναγυρνάμε στις εξαγωγές όταν θα 'χουμε και πλεονάσματα. Διότι στο σημερινό μπουρδέλο, έχουμε φτάσει να πουλάμε λάδι στους Γερμανούς για να το ξαναεισάγουμε. Διότι, βλέπεις, δεν είναι μόνο "τα λεφτά -και τα χρέη- των ξένων που μπορούν να μας κάνουν ανθρώπους". Δόξα τω θεώ ούτε στέππα είμαστε εδώ, ούτε έρημος. Εκτός κι αν αφήσουμε να μας κάνουν με το να οικειοποιηθούν τα όσα μας έχουνε αφήσει αντί να τα ξαναπάρουμε όλα πίσω όσα έχουμε μέσα. Εκτός από τα Ελγίνεια που είναι έξω. Αυτά ας τα βάλουν στον κώλο τους - μια και θα γουστάρουν κι όλας ως τέτοιοι που είναι.

Δημοσ.

αλαν(ι)2, ΚΥΡΙΩΣ από φόρους στο εσωτερικό της χώρας προέρχονται τα κρατικά έσοδα.

οκ, λεω οντως ειναι κυριως οι φοροι. Το πρόβλημα είναι οτι δεν επαρκουν να καλυψουν τις κρατικές δαπάνες και γιαυτο χρειαζόμαστε ευρω απο εξω.

Δημοσ.

...κι εγώ σου ξαναλέω, ότι αρχικά έγραψες "δεν φτάνουν για μισθοσυντάξεις". Το οποίο καμμία σχέση. Αν τώρα, όπως είπα μόλι πριν, το πας στο "ναι αλλά έχουμε ελλείματα στις κρατικές ΔΑΠΑΝΕΣ", υπάρχουν ένα κάρο πράγματα που μπορούν να γίνουν ώστε να περιοριστούν οι δαπάνες και να είμαστε μια χαρά ισοσκελισμένοι. Χωρίς να μπει χέρι στα μιστά. Του κοσμάκη δηλαδή. Διότι των λαμογιών, πετσόκομμα. Με τα κονσερβοκούτια, που θα έλεγε κι ο ποργκ.

Δημοσ.

Το μεγαλύτερο μέρος των κρατικών εξόδων είναι για μισθούς δημοσίων υπαλλήλων και υποστήριξη ασφαλιστικών ταμείων που πληρώνουν συνταξεις.

επισης : ελλειμα(η πλεονασμα αν είναι θετικό)στα δημόσια οικονομικά = κρατικά εσοδα - κρατικά εξοδα

Δημοσ.

Πουρνάρα μου, συνομίληκέ μου, μην παίζεις άλλο με παραθέσεις. Αν σ' ενδιαφέρει (που πολύ αμφιβάλλω), ασχολήσου με την μελέτη της ΠΑΣΕΓΕΣ η οποία συνολικά βγάζει αυτάρκη την Ελλαδούλα στο ποσοστό που λέγαμε. Όχι με επί μέρους αναφορές σε αυτήν για να "στηρίξεις" την "θέση" σου. Κουραστικό είναι, αλλά παρ' ολ' αυτά, επίσης : ΕΚΤΟΣ των προφανών περαιτέρω οικονομιών που θα γινόντουσαν (αυτό λέει αυτό που μου κότσαρες και μου ξανατόνισες λες και δεν το είχα δει από πριν), από την εντατικοποίηση της παραγωγής, που προϋποθέτει έξοδο από την ΕΕ και τα δικά τους βρωμογάλατα που μας φορτώνουν μέσα από τις πολυεθνικές τους που μας έχουν ρημάξει, υπάρχει και το ζήτημα της στροφής των εξαγωγών μας προς την ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ αγορά, για να έχουμε ικανή επάρκεια. Μ' άλλα λόγια, διορθωτικές κινήσεις σε ένα κάρο επίπεδα -που απλά θέμα ΒΟΥΛΗΣΗΣ είναι- και είμαστε μια χαρά επαρκείς. Και με τον καιρό καλυπτόμαστε και πλήρως κι άμα λάχει το ξαναγυρνάμε στις εξαγωγές όταν θα 'χουμε και πλεονάσματα. Διότι στο σημερινό μπουρδέλο, έχουμε φτάσει να πουλάμε λάδι στους Γερμανούς για να το ξαναεισάγουμε. Διότι, βλέπεις, δεν είναι μόνο "τα λεφτά -και τα χρέη- των ξένων που μπορούν να μας κάνουν ανθρώπους". Δόξα τω θεώ ούτε στέππα είμαστε εδώ, ούτε έρημος. Εκτός κι αν αφήσουμε να μας κάνουν με το να οικειοποιηθούν τα όσα μας έχουνε αφήσει αντί να τα ξαναπάρουμε όλα πίσω όσα έχουμε μέσα. Εκτός από τα Ελγίνεια που είναι έξω. Αυτά ας τα βάλουν στον κώλο τους - μια και θα γουστάρουν κι όλας ως τέτοιοι που είναι.

Τα λινκς δεν τα εβαλα για να δειξω οτι δεν μπορει να υπαρξει καποια στιγμη επαρκεια, αλλα για το τι δεν υπαρχει αυτη τη στιγμη επαρκεια. Το τι θα μπορουσε να γινει αν υπαρξει βουληση, ολοι το καταλαβαινουμε και ολοι το αποδεχομαστε.

Η διαφορα ειναι οτι μια εξοδος απο την ευρωζωνη ειναι θεμα ωρων, ενω μια μετατροπη της χωρας ξανα σε γεωργοκτηνοτροφικη ωστε να υπαρξει επαρκεια αλλα και ενδεχομενη εξαγωγη προιοντων, ειναι θεμα ετων.

Εκει ηταν κι εκει συνεχιζει να ειναι η αμφιβολια μου και η αντιθεση μου.

Δημοσ.

Το μεγαλύτερο μέρος των κρατικών εξόδων είναι για μισθούς δημοσίων υπαλλήλων και υποστήριξη ασφαλιστικών ταμείων που πληρώνουν συνταξεις.

...μόνο γι' αυτό, τελευταία φορά αυτό : Μισθοί ΔΥ & συντάξεις (="υποστήριξη ασφαλιστικών ταμείων") = 21δις. Το δις δεν είναι δεσποινίδες, είναι Ευρώ. Όπως Ευρώ είναι ο προϋπολογισμός του 2012 : 55. προβλέπεται να είναι ελλειμματικός κατά καμμιά 10αριά. Αριθμητική σίγουρα ξέρεις - βγάλε συμπεράσματα. Άλλα από τα μέχρι τώρα όμως. Κι άμα θες δηλαδή. Δε σε πιέζει κανείς.

Πουρνάρα, το κάθε τί ως έχει μέχρι τούδε, μας οδηγεί στον διάολο. Άμα θες να κάτσεις να δεις τί χρώμα έχει ο διάολος επειδή έχεις αμφιβολίες, κάτσε.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...