Προς το περιεχόμενο

295 μέλη έχουν ψηφίσει

1. 1. Θεωρείτε πως η χώρα μας πρέπει να παραμείνει στο ευρώ ή να επανέλθει στη δραχμή;

• Να παραμείνει στο ευρώ.
    • Να επιστρέψει στη δραχμή.
    • Το ίδιο πράγμα δεν είναι;

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τι ειναι λεει;

Α ρε snoob ποσο δικαιο εχεις σε εκεινο το ποστ που λες για τους ψαγμενους.

Αυτό που διάβασες… διότι εγώ δεν μπορώ να το δικαιολογήσω διαφορετικά !

Αλλά έστω ότι εγώ δεν είμαι "ψαγμένος" και μου κατεβαίνουν έτσι από το κεφάλι μου και λέω βλακείες .

Μπορείς να μου πεις πως είναι δυνατόν οι άνθρωποι που ουσιαστικά παράγουν όλο τον πραγματικό πλούτο του κόσμου να χρωστούν σε αυτούς που απλά δανείζουν τα χρήματα που αναπαριστούν τον πλούτο αυτό ;

• Απαντ. 696
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Μιλάμε για κρατικοποίηση, εθνικοποίηση, κοινωνικοποίηση (τα ξανάκουσα μετά απο τόσα χρόνια και αυτό! ) των τραπεζών. Πως ακριβώς θα γίνει αυτό; Και με τις καταθέσεις μας, ακριβώς, τι θα γίνει; Θα γίνει αυτόματα η μετατροπή των ευρω μας σε σκουπίδια (γρόσια) και θα πρέπει να είμαστε και ευχαριστημένοι-ευτυχισμένοι;;; Προλαβαίνω να τραβήξω τα (λίγα) χρήματα που έχω, αντι να μου τα φάνε οι διάφοροι τυχάρπαστοι, πανάσχετοι εθνοσωτήρες;

Ναι οκ.

aytias.jpg

Ακροαριστερα. Μην ονομαζουμε αυτο το πραγμα αριστερα.

Υπάρχει γενικότερα μία σύγχιση όρων, ειδικά πολιτικών.

Κάποιοι π.χ θεωρούν αριστερά κάποιους που κυβερνούσαν ως πρόσφατα.

Εξαρτάται λοιπόν από το πόσο λάθος είναι η σκοπιά που το βλέπεις, δε θα είμαι εγώ αυτός που θα σου το χαλάσει πάντως, ότι νομίζεις.

:-)

Δημοσ.

Σε παρακαλώ, Μ. Πέμπτη πήγε η γυναίκα μου στον ΟΑΕΕ και της είπαν, "όχι σήμερα, είναι αργία". Αυτά τα "εμείς δουλεύουμε παραπάνω από εσάς" (και σκίζουμε το facebook εν ώρα "εργασίας") δε μου λένε κάτι.

Λαϊκισμός είναι να τάζεις πίσω μισθούς και επιδόματα σε μια χώρα που δανείζεται για να πληρώνει το ηλεκτρικό ρεύμα που εισάγει. Άφησε τα πετρέλαια (πάμε με ποδήλατο ή ποδαράτο), άφησε τα φάρμακα, τα λιπάσματα, τους υπολογιστές. Το ρεύμα που καίμε για να βλέπουμε το βράδυ.

Η ισοπέδωση δεν είναι σοβαρή αντιμετώπιση.

Επειδή 200.000 δημόσιοι υπάληλλοι τα ξύνουν, δε σημαίνει ότι είναι τεμπέληδες τα 4,5 εκατομ. του εργατικού δυναμικού της ελλάδας.

Η παραγωγικότητα δε μετριέται έτσι.

Οι μεγάλες χασούρες είναι στα γρηγορόσημα, στα τελωνεία, στην ΜΗ προώθηση τεχνολογιών και καινοτομιών, στις εργατοημέρες που απαιτούνται για τις συναλλαγές με το δημόσιο και τη γραφειοκρατία που σου επιβάλλουν κλπ. κλπ.

Και πάλι όμως, όπως ξαναέγραψα πιο πριν, δεν μπορούμε να ανταγωνιστούμε το 1 ευρώ μεροκάματο των Κινέζων και το 0,4 των Μπαγκλαντεσιανών.

Αν αυτό είναι το στοίχημα , το έχουμε χάσει από τώρα..

Φτιάχτηκαν χιλιάδες σύγχρονα εργοστάσια με τις επιδοτήσεις της ΕΕ όλα αυτά τα χρόνια, τα οποία μένουν κλειστά , γιατί σε μια αγορά ελεύθερης διακινήσης αγαθών και κεφαλαίων το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό.

Και εμείς θα είμαστε πάντα το μικρό..

Εκτός αν θέλουμε να γίνουμε Ολλανδία, η οποία είναι ο σκουπιδότοπος χημικών-τοξικών-ραδιενεργών αποβλήτων της Ευρώπης,

και από εκεί βγάζει μεγάλο μέρος του ΑΕΠ της..

Εμενα θα μου απαντησει κανεις το τι πρεπει να κανει η Ευρωπη στην Ελλαδα κατα την γνωμη του;

Διάβασε τις απόψεις μου σε προηγούμενο ποστ του θέματος..

Πρώτον, είναι ανακριβές ότι το σύνολο των ποσών που δανειζόμαστε πάει σε αποπληρωμή δανείων.

Δεύτερον, ακόμη κι αν ήταν αλήθεια, μονομερής διαγραφή χρέους, που δεν επιχείρησε καμία από τις χώρες που φέρνουμε ως παράδειγμα αντίστασης στους κακούς δανειστές, ισοδυναμεί με αποκλεισμό: κανείς δεν πουλάει σε χρεοκοπημένους μπαταχτσήδες, εκτός κι αν έχεις να πληρώσεις τοις μετρητοίς...

Ότι γίνεται και τώρα δηλαδή. Απλά με δραχμή θα μπουν πάλι περιορισμοί στο συνάλλαγμα γιατί δεν θα υπάρχει.

Και αναγκαστικά θα πάμε σε εγχώρια παραγωγή γιατί δεν θα μπορούμε να εισάγουμε.

Ο Βαρουφάκης δεν ήταν οικονομικός σύμβουλος κάποιου (ας μην λέμε ονόματα) κορυφαίου πολιτικού προσώπου όταν ήταν στην αντιπολίτευση; Δεν θα μπορούσαμε να πούμε ότι και ο ίδιος έχει ένα (μικρό ή μεγάλο) μερίδιο ευθύνης για την σημερινή κατάσταση;

Τώρα ξαφνικά όλοι αυτοί οι καθηγητές έχουν τις ιδέες για το πως θα βγούμε απ' την κρίση;

Τόσα χρόνια που σχεδόν όλοι τρώγαν το καταπετασμα, που ήταν;

Ο Βαρουφάκης παράτησε την έδρα του και έφυγε για τις ΗΠΑ. Θα δουλέψει λένε οι φήμες σε επενδυτικά funds του Soros.

Δεν έχει επιβεβαιωθεί το τελευταίο από τον ίδιο, αλλά το σίγουρο είναι ότι έφυγε στις ΗΠΑ..

Και ναι, κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει το μέλλον. Δε πα να είναι οικονομολόγος, super duper επιστήμονας με νομπελ, κτλ κτλ Όλοι ασκήσεις επί χάρου κάνουμε. Όσο πιο πολύ διαβάζεις τόσο πιο πολύ καταλαβαίνεις ότι ο καθένας λέει τη γνώμη του και μόνο.

Οτιδήποτε λέει ο καθένας θα πρέπει να το βάζουμε δίπλα δίπλα με το βιογραφικό του. Για να δούμε που δουλεύει και τι συμφέροντα εξυπηρετεί..

Πχ. οι Αγγλικές εφημερίδες , μας "συμπονούν" τρελά αυτή την εποχή. Γνωστός σαμποτέρ του Ευρώ η Μ. Βρεττανία.

Οι Αμερικάνοι αναλυτές το ίδιο..

Όπως και να ΄χει, η αλήθεια είναι πάντα κάπου στη μέση. Εύκολος δρόμος δεν υπάρχει, αλλά και οι 2 επιλογές έχουν υπέρ και κατά..

Προσωπικά, προτιμώ εθνικό νόμισμα και ελεγχόμενη διαχείριση κεφαλαίων και διακίνηση αγαθών (δασμούς κλπ.) , παρά την ευρωζώνη σε αυτή τη μορφή (χωρίς αναδιανομή πλεονασμάτων) στην οποία θα είμαστε το φθηνό τουριστικό θέρετρο της Ευρώπης με βιοτικό επίπεδο Βουλγαρίας..

Αυτό που υποστηρίζω είναι ότι, τυχόν μονομερής καταγγελία συμβάσεων και άρνηση αναγνώρισης χρέους θα μας καταστήσει αυτομάτως παρίες της διεθνούς σκηνής.

Ενώ τώρα είμαστε μέσα στα πράγματα :-D

Αν εννοείς ότι είμαστε συνεχώς στα πρωτοσέλιδα , έχεις δίκιο..

Αλλά αυτό δεν έχει γα.... το επιχειρηματικό κλίμα και έχει παγώσει την (όποια) οικονομική δραστηριότητα ;

Είμαι της άποψης ότι σκόπιμα συντηρείται όλη αυτή η ιστορία, και ότι για αυτό δεν φταίνε μόνο οι κερδοσκόποι , αλλά ότι βολεύει και τη Γερμανία. Θυμίζω ότι δανείζεται με αρνητικό επιτόκιο !!!, και το ευρώ - δολάριο είναι στο 1,25..

Γενικά, αυτό που με ανησυχεί είναι η προχειρότητα των "αντιπροτάσεων".

Βλέπω δηλαδή πως άνθρωποι οι οποίοι θα έπρεπε να έχουν πλήρως επεξεργασμένη εικόνα για το πώς, ακριβώς, θα κινηθούμε στους επόμενους μήνες, δεδομένων των καθολικά αποδεκτών προβλημάτων ρευστότητας που έχει η χώρα, αναλώνονται σε ευχολόγια ή ουτοπικές προτάσεις -τις οποίες, οσάκις η κατακραυγή απειλή να χαλάσει το όμορφο κλίμα, αποδίδουν σε "προσωπικές εκτιμήσεις" του εκάστοτε ομιλητή και καθαρίζουν.

Αυτό με εκνευρίζει κι εμένα. Όταν είσαι manager, υποτίθεται ότι έχεις πλάνο για όλες τις πιθανές περιπτώσεις..

Είτε λοιπόν κανείς δεν έχει ασχοληθεί σοβαρά με ένα plan B-C-D , :cry:

είτε αυτοί που έχουν τις τύχες μας στα χέρια τους το έχουν έτοιμο και το έχουν κρατήσει επτασφράγιστο μυστικό , και αν χρειαστεί να εφαρμοστεί θα είναι έτοιμοι :P :angry:

Βέβαια αν λάβουμε υπόψη ότι πολλοί από αυτούς που ψήφισαν τα μνημόνια δεν τα διάβασαν καν,

κλείνω προς την άποψη ότι δεν έχουν ούτε plan A τα δίποδα μοσχάρια.....

Κακώς βρίζω και τα συμπαθή ζωντανά..

Δημοσ.

Σκέφτομαι πολύ σοβαρά ότι η δημοκρατία είναι πολύ επικίνδυνο πράγμα.

Φανταστείτε ποια άτομα ψηφίζουν.Λόγου χάρη άτομα τα οποια δεν έχουν δουλέψει ποτε στη ζωή τους είτε είναι κάποιας ηλικία για να μην γράψω τίποτα άλλο. :devil:

Δημοσ.

Φανταστείτε ποια άτομα ψηφίζουν.Λόγου χάρη άτομα τα οποια δεν έχουν δουλέψει ποτε στη ζωή τους είτε είναι κάποιας ηλικία για να μην γράψω τίποτα άλλο. :devil:

Αυτό εάν κατάλαβα καλά πηγαίνει σε 'μενα.

Έχουμε δημοκρατία ; γιατί δεν νομίζω….

Και εγώ σκέπτομαι το ίδιο για κάποιους που είναι μεγαλύτερης ηλικίας,που ακόμη μυαλό δεν έχουν βάλει με όλα αυτά που έχουν περάσει αλλά συνεχίζουν το ίδιο βιολί.

Εάν μπορείς γράψε και αλλά :)

Δημοσ.

Δεν είναι επικίνδυνο, η δημοκρατία είναι το καλύτερο πολίτευμα που υπάρχει αυτή την στιγμή στον κόσμο, μπορεί να υπάρχει θεωρητικά πάντα κάτι καλύτερο αλλά να μην έχει εφαρμοστεί πουθενά στην πράξη. Όταν δεν υπάρχουν οι κατάλληλοι μηχανισμοί ελέγχου για διάφορα πράγματα στο δημοκρατικό πολίτευμα τότε υπάρχει ελατωματική δημοκρατία όπως συμβαίνει και εδώ. Για να μπεί όριο ηλικίας προς τα επάνω όπως υπάρχει και προς τα κάτω χρειάζεται συνταγματική αναθεώρηση, χλωμό το βλέπω να γίνει.

Δημοσ.

Αυτό εάν κατάλαβα καλά πηγαίνει σε 'μενα.

Έχουμε δημοκρατία ; γιατί δεν νομίζω….

Και εγώ σκέπτομαι το ίδιο για κάποιους που είναι μεγαλύτερης ηλικίας,που ακόμη μυαλό δεν έχουν βάλει με όλα αυτά που έχουν περάσει αλλά συνεχίζουν το ίδιο βιολί.

Εάν μπορείς γράψε και αλλά :)

Η σπόντα πρωτίστως είναι για ....εμενα.

Δημοσ.

Δεν είναι επικίνδυνο, η δημοκρατία είναι το καλύτερο πολίτευμα που υπάρχει αυτή την στιγμή στον κόσμο, μπορεί να υπάρχει θεωρητικά πάντα κάτι καλύτερο αλλά να μην έχει εφαρμοστεί πουθενά στην πράξη. Όταν δεν υπάρχουν οι κατάλληλοι μηχανισμοί ελέγχου για διάφορα πράγματα στο δημοκρατικό πολίτευμα τότε υπάρχει ελατωματική δημοκρατία όπως συμβαίνει και εδώ. Για να μπεί όριο ηλικίας προς τα επάνω όπως υπάρχει και προς τα κάτω χρειάζεται συνταγματική αναθεώρηση, χλωμό το βλέπω να γίνει.

Θα βγούμε εκτος θέματος και πίστεψε με παρα πολλοί θα διαφωνήσουν με το παρακάτω σχόλιο.Δυστυχώς καλο θα είναι να ψηφίζουν λίγοι που έχουν ένα αξιόλογο επίπεδο μόρφωσης,δουλεύουν και είναι παραγωγικοί και γενικώς έχουν ψηθεί στην ζωή.Όχι πολυθρόνες σαν εμeνα στη παρούσα φάση.

Δημοσ.

Θα βγούμε εκτος θέματος και πίστεψε με παρα πολλοί θα διαφωνήσουν με το παρακάτω σχόλιο.Δυστυχώς καλο θα είναι να ψηφίζουν λίγοι που έχουν ένα αξιόλογο επίπεδο μόρφωσης,δουλεύουν και είναι παραγωγικοί και γενικώς έχουν ψηθεί στην ζωή.Όχι πολυθρόνες σαν εμeνα στη παρούσα φάση.

Οκ το σταματαω και εγω εδω .

Απλώς να σου πω ότι για να έχεις πολιτική μόρφωση δεν χρειάζεται να έχεις όλα αυτά που είπες .

Δημοσ.

Οκ διαφωνώ κάθετα, αλλά δεν θα πώ κάτι άλλο μην βγούμε offtopic.

Δημοσ.

Μερικά από τα θετικά της δραχμής.{Και μπόλικες υποτιμήσεις της.}

a}Ta αυτοκίνητα θα είναι άχρηστα.Θα κυκλοφορούμε με ποδήλατο και τα πόδια.

b}Τέρμα το internet,κινητή τηλεφωνία.

c}Περιορίζουμε τα κρέατα και ta γλυκών.

d}Μάλλον θα φύγουν οι μετανάστες για αλλου.

e}Συχνές και πολύωρες διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος.

Και παρα πολλά αλλα.Δεν τα γράφω για να μην ενθουσιαστείτε πολύ.

Δημοσ.

Μερικά από τα θετικά της δραχμής.{Και μπόλικες υποτιμήσεις της.}

a}Ta αυτοκίνητα θα είναι άχρηστα.Θα κυκλοφορούμε με ποδήλατο και τα πόδια.

b}Τέρμα το internet,κινητή τηλεφωνία.

c}Περιορίζουμε τα κρέατα και ta γλυκών.

d}Μάλλον θα φύγουν οι μετανάστες για αλλου.

e}Συχνές και πολύωρες διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος.

Και παρα πολλά αλλα.Δεν τα γράφω για να μην ενθουσιαστείτε πολύ.

ζ}Οι κότες δεν θα κάνουν αβγά

η}Οι αγελάδες δεν θα κατεβάζουν γάλα

θ}Θα κατέβουν εξωγήινοι

ι}Δεν θα βγει ο ήλιος

κ}Θα πέσουν όλα τα σπίτια

Κτλ ....

Δημοσ.

ζ}Οι κότες δεν θα κάνουν αβγά

η}Οι αγελάδες δεν θα κατεβάζουν γάλα

θ}Θα κατέβουν εξωγήινοι

ι}Δεν θα βγει ο ήλιος

κ}Θα πέσουν όλα τα σπίτια

Κτλ ....

αυτο το ανεφερε και ο καζακης σε μια εκπομπη :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...