Προς το περιεχόμενο

295 μέλη έχουν ψηφίσει

1. 1. Θεωρείτε πως η χώρα μας πρέπει να παραμείνει στο ευρώ ή να επανέλθει στη δραχμή;

• Να παραμείνει στο ευρώ.
    • Να επιστρέψει στη δραχμή.
    • Το ίδιο πράγμα δεν είναι;

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ζ}Οι κότες δεν θα κάνουν αβγά

η}Οι αγελάδες δεν θα κατεβάζουν γάλα

θ}Θα κατέβουν εξωγήινοι

ι}Δεν θα βγει ο ήλιος

κ}Θα πέσουν όλα τα σπίτια

Κτλ ....

Αν εξαιρεσεις το κρεας που μπορει να ειναι ντοπια παραγωγη, τι απο τα αλλα σε μπερδεψε;

• Απαντ. 696
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Δεν είναι επικίνδυνο, η δημοκρατία είναι το καλύτερο πολίτευμα που υπάρχει αυτή την στιγμή στον κόσμο, μπορεί να υπάρχει θεωρητικά πάντα κάτι καλύτερο αλλά να μην έχει εφαρμοστεί πουθενά στην πράξη. Όταν δεν υπάρχουν οι κατάλληλοι μηχανισμοί ελέγχου για διάφορα πράγματα στο δημοκρατικό πολίτευμα τότε υπάρχει ελατωματική δημοκρατία όπως συμβαίνει και εδώ. Για να μπεί όριο ηλικίας προς τα επάνω όπως υπάρχει και προς τα κάτω χρειάζεται συνταγματική αναθεώρηση, χλωμό το βλέπω να γίνει.

η δημοκρατια ειναι το καλυτερο πολιτευμα οταν υπαρχουν οι σωστες βασεις για να λειτουργησει.

Ομως στην ελλαδα εχουν καταστρεψει σκοπιμα το θεσμο της Εκπαιδευσης και Παιδειας.

Ο Μπαμπινιωτης μολις εγινε προσωρινος Υπουργος Παιδειας,το πρωτο πραμα που εκανε ηταν να καταργησει το μαθημα Στοιχεια Δημοκρατικου Πολιτευματος,αντι να το επεκτεινει και να το κανει βασικο μαθημα απο την πρωτη Λυκειου.

Και να μην μιλησουμε για το μαθημα της Ιστοριας που "τυχαια" σταματαει στη Μεταπολιτευση κανοντας απλως μια περιληπτικη αναφορα 2-3 σελιδων στα πιο προσφατα ιστορικα γεγονοτα του τοπου.

Αντι ολη η Μεταπολιτευτικη Ιστορια να ειναι η ολη Ιστορια της 3ης Λυκειου σαν μαθημα.

Διοτι οταν η κοινωνια αποτελειται απο ενα ματσο αμορφωτα προβατα χωρις κριτικη σκεψη και κοινη λογικημ,χωρις καν την απαραιτητη πολιτικη και κοινωνικη συνειδηση,που πιστευουν οτι το κρατος

ειναι καποιο αορατο μαγαζι που βγαζει λεφτα απο το τιποτα,που η σχεση τους με αυτο ειναι καθαρα πελατειακη και πως η υποχρεωση τους ως υπευθυνοι πολιτες μιας χωρας περιοριζεται μονο στο να ριχνουν ενα κομματι χαρτι στις καλπες καθε τεσσερα χρονια,ε ειλικρινα με τετοια κοινωνια που ζει στο βαθυ σκοταδι πως να λειτουργησει σωστα η δημοκρατια.

και απο μια τετοια τυφλη κοινωνια εχεις φτασει μεσω μιας διαστρεβλωμενης δημοκρατιας,να εχεις τωρα ενα ματσο λαμογια στη Βουλη,που ενω η χωρα εχει τελειωσε,εχει τερματισει,εχει φτασει στον πατο και επιβιωνει χαρις στα δανεια των ξενων δυναμεων μεχρι τωρα,ακομη και σε αυτη την υστατη ωρα,αυτα τα λαμογια κοιτανε μονο πως να ικανοποιοησουν τα δικα τους τιποτενια κομπλεξ για εξουσια και δυναμη.

αυτη τη Δημοκρατια θελει ο Ελληνας; η αυτη ειναι που τον συμφερει;

Δημοσ.

Μερικά από τα θετικά της δραχμής.{Και μπόλικες υποτιμήσεις της.}

a}Ta αυτοκίνητα θα είναι άχρηστα.Θα κυκλοφορούμε με ποδήλατο και τα πόδια.

b}Τέρμα το internet,κινητή τηλεφωνία.

c}Περιορίζουμε τα κρέατα και ta γλυκών.

d}Μάλλον θα φύγουν οι μετανάστες για αλλου.

e}Συχνές και πολύωρες διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος.

Και παρα πολλά αλλα.Δεν τα γράφω για να μην ενθουσιαστείτε πολύ.

ζ}Οι κότες δεν θα κάνουν αβγά

η}Οι αγελάδες δεν θα κατεβάζουν γάλα

θ}Θα κατέβουν εξωγήινοι

ι}Δεν θα βγει ο ήλιος

κ}Θα πέσουν όλα τα σπίτια

Κτλ ....

Να κανουμε ενα mix και να τα πουμε πιο απλα πραγματα ομως να καταλαβαινει και ο κοσμος και να γνωριζει ποια ειναι η πραγματικη αληθεια με τα γεγονοτα ετσι οπως πραγματικα θα συμβουν......

Το πρωτο πραγμα και ποιο σημαντικο που θα γινει ειναι οτι θα κατεβουν εξωγηινοι κρυβοντας τον ηλιο(αυτο σημαινει δεν θα βγει ο ηλιος)με τα τεραστια διαστημοπλοια τους με αποτελεσμα να φοβηθουν οι μεταναστες και μαλλον θα φυγουν για αλλου.

Πριν ακομα προσγειωθουν καταστρεφουν τα παντα :devil: απο τηλεπικοινωνιες και δικτυα με ειδικα μηχανηματα ωστε να μην μπορουμε να επικοινωνησουμε μεταξυ μας με κανεναν τροπο.Μεχρι να προσγειωθουν θα εχουμε πολυ συχνες και πολυωρες διακοπες ηλεκτρικου ρευματος.

Προσγειωνοντας τα διαστημοπλοια τους κυριως σε κατοικημενες περιοχες δεν θ'αφησουν τιποτα ορθιο καταστρεφοντας ολα τα σπιτια(ετσι θα πεσουν) και τα αυτοκινητα(κι ετσι θα ειμαστε μονο με ποδηλατο ή με τα ποδια).

Τελος οι κοτες και οι αγελαδες με το που θ'αντικρισουν αυτα τα τρομακτικα πλασματα θα χεστουν απο το φοβο τους :fear: με αποτελεσμα οι μεν κοτες να μην μπορουν να κατεβασουν ουτε ενα αβγο και οι αγελαδες απο το σοκ(οι περισσοτερες θα παθουν καρδιακη ανακοπη) :shock: να μην βγαζουν ουτε σταγονα γαλα.Οποτε χωρις αβγα και γαλα θα περιορισουμε σιγουρα τα γλυκα και με τοσες λιγες αγελαδες και κοτες σιγουρα και το κρεας.

Μετα....βοηθεια μας....

Δημοσ.
Και να μην μιλησουμε για το μαθημα της Ιστοριας που "τυχαια" σταματαει στη Μεταπολιτευση κανοντας απλως μια περιληπτικη αναφορα 2-3 σελιδων στα πιο προσφατα ιστορικα γεγονοτα του τοπου.

Αντι ολη η Μεταπολιτευτικη Ιστορια να ειναι η ολη Ιστορια της 3ης Λυκειου σαν μαθημα.

Μια παρατήρηση μόνο. Για να γραφτεί η ιστορία σωστά πρέπει να έχουν περάσει 40 χρόνια από το γεγονός.

Δε το λέω εγω. Οι ιστορικοί το αναφέρουν.

Οπότε λογικά από τις επόμενες χρονιές θα αρχίσουν να βγαίνουν πράγματα στη φόρα για τη συγκεκριμένη περίοδο.

Δημοσ.

Θέλεις συγκεκριμένη πηγή που να το γράφει?

Επειδή βαριέμαι απίστευτα να κοιτάξω βιβλία σου προτείνω το "Εισαγωγή στη τακτική της επιστημονικής ιστορικής εργασίας" του Καραγιανόπουλου. Εκεί αναφέρει τα έτη που πρέπει να παρέλθουν για να υπάρχει αντικειμενικότητα στη καταγραφή ενός ιστορικού γεγονότος και να μην επηρεάζεται ο ιστορικός από πολιτικοκοινωνικές συγκυρίες.

Απ ότι θυμάμαι ειναι 35-40 έτη. Ίσως και λιγότερο. Κάποιοι λένε 30.

Αν θες ρίξε και μια ματιά στο google.

Δημοσ.

εγω για 20 χρονια,εχω διαβασει οτι ειναι.

παντως στο βιβλιο ιστοριας στην 3η Λυκειου οταν ημουν εγω ειχανε και την Χουντα και την Μεταπολιτευση μεχρι τις αρχες του 90.ουτε 30 χρονια δεν ειχανε κλεισει απο τοτε.

αλλα αυτο το συγκεκριμενο νεωτερο κομματι ιστοριας,το ξεπεταξαμε μεσα σε μια-δυο βδομαδες.

Δημοσ.

εγω για 20 χρονια,εχω διαβασει οτι ειναι.

παντως στο βιβλιο ιστοριας στην 3η Λυκειου οταν ημουν εγω ειχανε και την Χουντα και την Μεταπολιτευση μεχρι τις αρχες του 90.ουτε 30 χρονια δεν ειχανε κλεισει απο τοτε.

αλλα αυτο το συγκεκριμενο νεωτερο κομματι ιστοριας,το ξεπεταξαμε μεσα σε μια-δυο βδομαδες.

Οταν η πρηγούμενη χούντα , αντικαθίσταται από την τωρινή και μάλιστα η τωρινή είναι αυτή που σε πληρώνει, πως να γράψεις την αλήθεια;

Δημοσ.

αντικαθίσταται από την τωρινή και μάλιστα η τωρινή είναι αυτή που σε πληρώνει, πως να γράψεις την αλήθεια;

Αυτο ηταν εξυπναδα?

Δημοσ.

ελα μη μου πειτε οτι υπαρχει κοσμος που καταλαβε πως τα τελευταια 40-50 χρονια η χωρα δεν εχει μακροπροθεσμο πλανο-σχεδιο ...

χυμα ειμαστε κανενας απολυτως σχεδιασμος ολοι απλα χρονο αγοραζαν με δανεια και τελικα να που εσκασε η φουσκα,και αντι να σοβαρευτουν λιγο να βγαλουν μια οποιαδηποτε κυβερνηση ,ας χασουμε αλλον ενα μηνα,ας δουμε τι ωραια θα κρυψει η δραχμη προσωρινα τα προβληματα μας και οταν σκασει και η επομενη φουσκα του πληθωρισμου της δραχμης.. γιατι θα σκασει μιας και σαν χωρα ουτε παραγουμε ουτε το απιστευτο συναλλαγμα εχουμε κρατημενο για να στηριχθει η δραχμη ουτε τον χρυσο για εναλλακτικη λυση.. τοτε θα βρουμε την επομενη φωτοβολιδα-εκλογες ωστε να κρυψουμε το προβλημα παλι για 1 μηνα..

γελαω απιστευτα με οσους πιστευουν οτι η αλλαγη σε δραχμη ειναι ευκολη,βατη και θα λυσει κατι... ρωτηστε τι ωραια περασαν ολες οι χωρες που διενυσαν εποχες υπερπληθωρισμου.. που οι μισθοι τον ενα μηνα ηταν ~100δολαρια τον επομενο 150 τον επομενο 40 κλπ... στα σουπερμαρκετ οτι ηταν εισαγωμενο δεν υπηρχε(ναι ακομα και κωλοχαρτα.)

για ουσιαστικη αλλαγη ουτε λογος.. για μεταρρυθμισεις ουτε λογος ετσι?

Δημοσ.

Αυτό που διάβασες… διότι εγώ δεν μπορώ να το δικαιολογήσω διαφορετικά !

Αλλά έστω ότι εγώ δεν είμαι "ψαγμένος" και μου κατεβαίνουν έτσι από το κεφάλι μου και λέω βλακείες .

Μπορείς να μου πεις πως είναι δυνατόν οι άνθρωποι που ουσιαστικά παράγουν όλο τον πραγματικό πλούτο του κόσμου να χρωστούν σε αυτούς που απλά δανείζουν τα χρήματα που αναπαριστούν τον πλούτο αυτό ;

???

Δημοσ.

μην βιαζόσαστε, ότι είναι να γίνει θα γίνει ... και δεν θα ανοίξει μύτη....

αν πριν δύο τρία χρόνια έλεγες ότι θα γίνουν όλα αυτά που γίνανε θα σε λέγανε τρελό ...

Δημοσ.

Οταν η πρηγούμενη χούντα , αντικαθίσταται από την τωρινή και μάλιστα η τωρινή είναι αυτή που σε πληρώνει, πως να γράψεις την αλήθεια;

Αυτο ηταν εξυπναδα?

Καθόλου.Αλλωστε τα έχουμε ζήσει αυτά όλα.Και μάλιστα για να επιβιώσεις στην ολιγαρχία που εγκαταστάθηκε το 81 έπρεπε να είσαι οπωσδήποτε τεμπέλης.

Δημοσ.

Ζούμε το τέλος του Ευρό-Επιστροφή στην γραμμή είναι ακριβώς το ίδιο thread. Άς διαγράψει το 1 κάποιος admin

Το ευρό δεν θα τελειώσει έτσι εύκολα λες και είναι ένα αγγούρι. Έχει στηθεί ένα ολόκληρο οικονομικό σύστημα όλων τον κρατών δεν γίνεται να τελειώσει έτσι απλά.

Με 2 λόγια...δεν θα μας αφήσουν να φύγουμε έτσι εύκολα, αλλα δεν θέλουνε να τους κοροϊδεύουμε κιόλας.

Δημοσ.

Ζούμε το τέλος του Ευρό-Επιστροφή στην γραμμή είναι ακριβώς το ίδιο thread. Άς διαγράψει το 1 κάποιος admin

Το ευρό δεν θα τελειώσει έτσι εύκολα λες και είναι ένα αγγούρι. Έχει στηθεί ένα ολόκληρο οικονομικό σύστημα όλων τον κρατών δεν γίνεται να τελειώσει έτσι απλά.

Με 2 λόγια...δεν θα μας αφήσουν να φύγουμε έτσι εύκολα, αλλα δεν θέλουνε να τους κοροϊδεύουμε κιόλας.

Επίσης δεν υπάρχει ούτε μια πιθανότητα στο δισεκατομμύριο να μας αφήσουν να γίνουμε Βόρειος Κορέα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...