Προς το περιεχόμενο

ΑΕΙ Πληροφορικής


Nikos_poe

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια σας!

Έχω ψάξει αρκετά για τα ΑΕΙ Πληροφορικής και έχω βρει αρκετά αλλά έχω καταλήξει σε 4 τα οποία είναι :

-ΑΕΙ Πληροφορικής Ιωαννίνων

-ΑΠθ Πληροφορική

-Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Υπολογιστών Πελοποννήσου

-Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών Πανεπιστήμιο Κρήτης

 

θα με βοηθούσε πολύ η γνώμη σας για το πιο είναι πιο δύσκολο και αν τυχών έχει φοιτήσει κάποιος εκεί η ακόμα φοιτά να μου πει αν είναι ¨ καλά¨ εκεί ( καθηγητές, εγκαταστάσεις κ.τ.λ) :-D

 

Ευχαριστώ :-)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να πας στα site τους, και να δεις το πρόγραμμα σπουδών της κάθε σχολής και να δεις ποιο απο αυτά θα σε ενδιέφερε περισσότερο. Πέρισυ επειδή έψαχνα και εγω το ίδιο, μετά απο πολυυυυυ ψάξιμο στο διαδύκτιο κατέληξα να βάλω πρώτα τη σχολή στην κρήτη και μετά στα ιωάννινα(αν και είμαι απο πάτρα :P). Είχα διαβάσει πολυ θετικά πράγματα για την σχολή στην κρήτη, + το γεγονός ότι συνεργάζεται με το ΙΤΕ είναι ένα πολύ μεγάλο πλεονέκτημα. Επίσης με ενδιέφερε να ασχοληθώ και με hardware και η σχολή στην κρήτη είχε σαφώς περισσότερα μαθήματα για hardware από ότι στα ιωάννινα η οποία θα έλεγα είναι κάπως πιο θεωρητική πάνω στο κομμάτι της πληροφορικής. Τελικά βέβαια πέρασα στους μηχανικούς η/υ στην πάτρα που είχα βάλει πρώτη επιλογή. Αν σε ενδιαφέρει να ασχοληθείς και με hardware θα στην πρότεινα. ;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Και εγώ έχω ακούσει καλά λόγια για αυτό στην Κρήτη αλλά λίγο με χαλάει που είναι μακριά(Μένω στην Δράμα). Το έχω κάνει ήδη αυτό που λες αλλά επειδή με ενδιαφέρουν πιο πολύ γραφικά υπολογιστών οπου και τα 4 έχουν 1 τέτοιο μάθημα σε ένα εξάμηνο, δεν μπορώ να καταλήξω σε κάποιο συγκεκριμένο!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderators

αν θες να ασχοληθεις με γραφικα δεν σε νοιαζει τοσο η πληροφορικη(προγραμματισμος κτλ)

οποτε μπορεις να δει και το "ηχου κ εικονας" στην κερκυρα. Κ επισης με multimedia ασχολουνται στο Τει κρητης απο οτι θυμαμαι

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

αν θες να ασχοληθεις με γραφικα δεν σε νοιαζει τοσο η πληροφορικη(προγραμματισμος κτλ)

οποτε μπορεις να δει και το "ηχου κ εικονας" στην κερκυρα. Κ επισης με multimedia ασχολουνται στο Τει κρητης απο οτι θυμαμαι

Σαφώς και χρειάζεται προγραμματισμος για τα γραφικα υπολογιστων γιατι δημιουργουνται μεσο αλγοριθμων και προγραμματων! Πρωτη μου επιλογη ειναι το ΑΠθ γιατι εχει στο 6ο εξάμηνο κατεύθυνση Ψηφιακά μεσα οπου ειναι ακριβως αυτο που θελω..Απλα σε περιπτωση που δεν πιασω τα μορια θελω να ξερω και κανενα αλλο καλο ΑΕΙ :-D

 

 

Το Πληροφορικής στην Κέρκυρα έχετε ακούσει τι λέει;

Οχι φιλε μου δεν το εχω ακουστα και ουτε εχω ψαξει καθολου για αυτο :P

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Νίκο δώσε βάση σε όσα λέει ο Spect~ αν θες τη γνώμη μου...

 

Σίγουρα τα γραφικά, όπως και κάθε τι που γίνεται με την βοήθεια Η/Υ, βασίζεται σε αλγόριθμους. Μια σχολή όμως δεν μπορεί να σε μάθει τα πάντα, θα εξειδικευτείς σε κάτι συγκεκριμένο...

 

Αν θες να εξειδικευτείς πάνω στα γραφικά λοιπόν, ίσως δεν θες μια "καθαρόαιμη" σχολή Πληροφορικής. Μην πας ας πούμε επειδή ψήνεσαι π.χ. να φτιάχνεις games ή animation και μπλέξεις με ένα κάρο γλώσσες προγραμματισμού. Γιατί σε μια τέτοια σχολή, κατά κύριο λόγο θα ασχοληθείς με προγραμματισμό, networking, σχεδίαση ψηφιακών κυκλωμάτων κλπ.

 

Καταλαβαίνω πως σε ψήνει το ΑΠΘ και λόγω εγγύτητας με την πόλη σου, ωστόσο το "Ήχου και Εικόνας" στην Κέρκυρα, το οποίο ήδη σου προτάθηκε, αποτελεί ίσως καλύτερη επιλογή για σένα. Ρίξε μια ματιά στο πρόγραμμα σπουδών του...

 

Δεν ξέρω αν θες οπωσδήποτε ΑΕΙ αλλά καλούτσικη σχολή και σχετική με τα ενδιαφέροντά σου (προσανατολισμένη βέβαια περισσότερα στα πολυμέσα), απ' όσο ακούω, είναι και το ΤΕΙ "Πληροφορικής και ΜΜΕ" στον Πύργο.

 

Τέλος μην ξεχνάς πως αν πραγματικά σε ενδιαφέρει το θέμα μπορείς, αφού ολοκληρώσεις τις σπουδές σου, να κάνεις κάποιο περισσότερο εξειδικευμένο μεταπτυχιακό στον τομέα που σε ενδιαφέρει. Μην αγχώνεσαι λοιπόν!

 

Φιλική συμβουλή: Μην περιμένεις πως απλά φοιτώντας σε κάποια σχετική σχολή θα βγεις έτοιμος για την αγορά εργασίας. Είναι πολύ σημαντικό να ψάχνεσαι μόνος σου, πχ κάτσε και λιώσε tutorials για 3d studio max κλπ. Τα ελληνικά Πανεπιστήμια θα σου δώσουν βασικές γνώσεις (ίσως αν πέσεις σε κανά ωραίο καθηγητή να μάθεις παραπάνω πραγματάκια αλλά αυτό συνήθως είναι η εξαίρεση στον κανόνα), οτιδήποτε παραπάνω θα επιτευχθεί μόνο μέσω αφοσίωσης και προσωπικής εργασίας!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Υπάρχει κάποιος λόγος που θέλεις συγκεκριμένα ΑΕΙ; Σου το λέω διότι το δικό μου τμήμα έχει πρόγραμμα που εστιάζει αρκετά στα πολυμέσα- αυτό που θέλεις εσύ δηλαδή.

 

Το αντίστοιχο στο ΑΕΙ Κρήτης ανάθεμα κι αν έχει έστω και κάποια σχέση.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Να πω κι εγω την απορια μου,μην ανοιγω αλλο τοπικ:η πληροφορικης και τηλ/νων στο ΕΚΠΑ τι λεει σαν τμημα?

Με δικτυα οποιουδηποτε ειδους θελω να ασχοληθω εγω..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το καλύτερο κατά τη γνώμη μου είναι να πας σε όποια από αυτές τις σχολές έχει συνολικά πιο ανεβασμένο/δύσκολο πρόγραμμα σπουδών.

 

Κατ' αρχάς, ακόμα κι αν σ' αρέσει τώρα κάτι δεν μπορείς να είσαι σίγουρος με τι συγκεκριμένα θα ασχολείσαι σε 5,10,15 χρόνια άρα όσο πιο δυνατό υπόβαθρο αποκτήσεις στο πρώτο πτυχίο τόσο το καλύτερο.

 

Και όσον αφορά τα γραφικά συγκεκριμένα, ούτως ή άλλως χρειάζεται να έχεις καλές γνώσεις Αλγορίθμων, Μαθηματικών, Προγραμματισμού, Αρχιτεκτονικής Υπολογιστών, Δομών Δεδομένων κτλ. οπότε σε όσο πιο καλή κατάσταση είναι το τμήμα τόσο πιο πολυ θα σε βοηθήσει.

 

Από κει και πέρα για τον τομέα που σε ενδιαφέρει (όπως και για κάθε άλλη περιοχή π.χ. δίκτυα, τεχνητή νοημοσύνη κτλ.), αν θες να ασχοληθείς με αυτό και μετά τη σχολή, δηλαδή επαγγελματικά, μην περιμένεις από τα ένα/δύο μάθηματα που έχει κάθε σχολή να σε φέρει στο κατάλληλο σημείο, αλλά ξεκίνα σιγά-σιγά να κοιτάς/διαβάζεις και μόνος σου μόλις περάσουν μερικά εξάμηνα και έχεις αποκτήσει κάποιο γενικό υπόβαθρο.

Κάτι πάντως που θα μπορούσες να κοιτάξεις αν είσαι σίγουρος ότι θα ασχοληθείς με γραφικά είναι ποιός καθηγητής από αυτούς που κάνουν τα αντίστοιχα έχει μεγαλύτερη ερευνητική δραστηριότητα πάνω στο αντικείμενο, με την προοπτική βέβαια ότι θα κάνεις την πτυχιακή σου εκεί.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

N3k21 και Spect~ ευχαριστω πολυ για την συμβουλη σας :-D Την τσεκαρα την σχολη αν και δεν μου γεμιζε το ματι οταν μου την προτείνατε αλλα εχει αρκετα και καλα μαθηματα γραφικων! Απλα το μονο που φοβαμαι ειναι οτι με ενα τετοια πτυχιο θα εχω μονο εξειδίκευση στα γραφικα ενω στο ΑΠθ θα εχω μια ευρύτερη γνωση στους υπολογιστες ασχετα με την κατεύθυνση που θα επιλέξω στο 6ο εξαμινο. Αμα ειναι θα ρωτήσω και τον καθηγητη που κανω προγραμματισμο για την σχολη και θα δω :-)

 

@Haldol Οχι οχι απλα με το πτυχιο αει θα νιωθω καλυτερα :-D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Απλα το μονο που φοβαμαι ειναι οτι με ενα τετοια πτυχιο θα εχω μονο εξειδίκευση στα γραφικα ενω στο ΑΠθ θα εχω μια ευρύτερη γνωση στους υπολογιστες ασχετα με την κατεύθυνση που θα επιλέξω στο 6ο εξαμινο.

 

Μιας και την αρχίσαμε την κουβέντα, για πες μας, πως φαντάζεσαι τον εαυτό σου στο μέλλον; Είσαι ρε παιδί μου περισσότερο καλλιτεχνική φύση ή επιστήμων; Θες να δουλέψεις στην παραγωγή video games ή σε ψήνει να φτιάχνεις ξέρω γω λειτουργικά συστήματα; Τραβηγμένα παραδείγματα και τα δύο αλλά με πιάνεις. Απ' αυτό για μένα θα έπρεπε να κριθεί η επιλογή σου!

 

Επίσης, με τα Μαθηματικά και την Φυσική πως τα πας; Τσέκαρα τώρα το πρόγραμμα σπουδών του ΑΠΘ και γενικά φαίνεται ζόρικο...τα Μαθηματικά των πρώτων εξαμήνων τα αφήνω στην άκρη γιατί φαντάζομαι πως κάποιος με γνώσεις Λυκείου θα μπορέσει να ανταπεξέλθει αν δεν έχει κενά. Αφήνω στην άκρη και τον προγραμματισμό γιατί υποθέτω πως τα πρώτα μαθήματα είναι εισαγωγικά και με διάβασμα θα τα καταφέρεις.

 

Ωστόσο, μαθήματα όπως η ψηφιακή επεξεργασία σήματος, η Ηλεκτρονική, η Στατιστική κλπ, πρέπει να προσεχτούν. Δεν είναι λίγοι οι φοιτητές που την πατάνε και καθυστερούν να αποφοιτήσουν λόγω σκαλώματος σε ένα - δυο μαθήματα...Δεν λέω πως ανήκεις σ' αυτή την κατηγορία αλλά καλό είναι να λαμβάνεις όλους τους παράγοντες υπόψιν σου πριν μπεις στο χορό!

 

Αντίστοιχα και στην Κέρκυρα έχουν μαθήματα τα οποία ενδέχεται να ζορίσουν κάποιον που δεν έχει προηγούμενη επαφή (π.χ. Μουσική Θεωρία). Απλά το πρόγραμμα της εν λόγω σχολής φαίνεται περισσότερο ευέλικτο...

 

Κάτι επίσης σημαντικό (το ανέφερε ο C.T. σε προηγούμενο post) είναι η πτυχιακή εργασία. Οι περισσότερες σχολές φιλοξενούν στο site τους της πτυχιακές που έχουν εκπονηθεί από φοιτητές τους. Καλό θα ήταν να δεις μερικές απ' αυτές για τις σχολές που σε ενδιαφέρουν. Να δεις την ποιότητα τους, τα αντικείμενα που πραγματεύονται κλπ. Ακόμα και τον τρόπο γραφής να κοιτάξεις μπορείς να βγάλεις συμπεράσματα για το επίπεδο μιας σχολής.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το θεμα ειναι οτι μου αρεσει πολυ να φτιαχνω παιχνιδια animation κτλ αλλα δεν θα με χαλουσε να ασχολουμε με τον υπολογιστη δλδ hardware ή να φτιαχνω προγραμματακια! :-D

 

Οπως ειπε και ο C.T δεν μπορω να ξερω σε 5-10 χρονακια τι δουλειά θα κανω αρα κατα τι γνωμη μου ενα πτυχιο που καλυπτει περισσοτερες γνωσεισ σαφως και θα ειναι ¨ καλύτερο ¨ Οσο για τις πτυχιακες εργασιες εψαξα αλλα δεν βρικα καμια απο τις σχολες που με ενδιαφερουν. Καμια βοηθεια για το που μπορω να βρω τετοιες εργασιες? :-)

 

Ευχαριστω για τις πληροφοριες που μου δώσατε! Με βοηθησαν πολυ :-D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

@Haldol Οχι οχι απλα με το πτυχιο αει θα νιωθω καλυτερα :-D

 

Οκ, είναι κι αυτό μία άποψη. Αλλά φαντάζομαι ξέρεις και μόνος σου πόσο μεγάλο λάθος είναι να πας σε ΑΕΙ που δεν είναι σχετικό με αυτό που θέλεις απλά "για να είσαι σε ΑΕΙ", ενώ το αντίστοιχο ΑΤΕΙ έχει ακριβώς αυτό που ψάχνεις.

 

Στην τελική εάν δε νιώθεις καλά που θα έχεις πτυχίο ΑΤΕΙ αντί για ΑΕΙ, συνεχίζεις σε ένα MSc μετά κι έχεις κάτι ανώτερο και των δύο.

 

;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...