Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

@arxangelos, είσαι και συνάδελφος. Ξέρεις οτι το επάγγελμά μας δεν μας περιορίζει μόνο στην Ελλάδα. Και ακόμα περισσότερο μπορείς να δουλεύεις από το σπίτι σου για άτομα εξωτερικού. Το θέμα είναι να ψαχτείς.

Με το που τελειώσω το μεταπτυχιακό μου σε λίγους μήνες και την θητεία μου και θα μπω στο πρόγραμμα αναζήτησης μόνιμης εργασίας πλέον, οι επιλογές αν δεν βρω κάτι είναι:

- Freelancing.

- Τρελή ενασχόληση με mobile development (καλά αυτό γίνεται από τώρα όσο μπορώ).

- Αναζήτηση εργασίας σε εταιρίες εξωτερικού που σου δίνουν περιθώριο δουλειάς απο το σπίτι (ναι υπάρχουν).

- Έσχατη λύση (παίζουν πολλοί παράγοντες, γι' αυτό) η μετανάστευση και αναζήτηση εργασίας έξω.

Πάντα η αρχή είναι δύσκολη. Κανείς δεν ξυπνάει μια μέρα και θα έρθει να σου δώσει λεφτά και δουλειά. Θέλει κόπο και προσπάθεια ότι και να κάνεις και ποτέ να μην κατεθέτεις τα όπλα. Αν αξίζεις δεν πας χαμένος.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Οπότε για σένα η λύση είναι, δουλειά στο δημόσιο για εξασφαλισμένο μέλλον, βρέξει χιονίσει;!

Εσύ το λες αυτό, δεν ανέφερα κάτι τέτοιο.

Επίσης, υποννοείς ότι δεν υπάρχουν δημόσιοι που εργάζονται κανονικά.

Αλήθεια τα τελευταία περίπου 10 χρόνια (ίσως και παραπανω) ποιοί ασχολούνται με χωράφια και οικοδομή κυρίως σαν εργάτες;! Το έχεις ψάξει; Η δουλειά δεν είναι ντροπή. Ντροπή είναι να κάθεσαι και να τρως τα λεφτά των γονιών σου "κλαίγοντας" οτι δεν υπάρχουν δουλειές ενώ οι ξένοι δουλεύουν μια χαρά γιατί απλά δεν έχουν πρόβλημα να το να είναι υπάλληλοι/εργάτες.

Άντε πάλι με τη γνωστή καραμέλα.

Κατά πρώτον, υπάλληλοι υπάρχουν σε όλους τους τομείς.

Κατα δεύτερον, όσο το πιπιλίζουμε αυτό το γλυκό άλλο τόσο δεν θα φύγει.

Αναρωτιέμαι αν έχεις δουλέψει εσύ εκει για πάνω από δίμηνο.

Αν επιθυμούσα να μείνω στην Ελλάδα, προσωπικά θα επέλεγα να δουλεύω το ωράριό μου με λιγότερο πίεση παρά να αφιερώνω έξτρα απλήρωτες υπερωρίες, είτε για άλλον είτε για μένα, για μια ζωή μεταφέροντας ταυτόχρονα όλα μου τα ψυχολογικά (που ο μέσος άνθρωπος θα έχει μαζέψει τόνους) στους ανθρώπους που αγαπώ.

Επειδή όμως είμαι λίγο ιδιότροπος, επέλεξα την κουρτίνα τρία προ καιρού.

Ναι τα πράγματα θα είναι χειρότερα. Δεν ξέρω τι ηλικία έχεις και δεν ξέρω καν τι κάνεις. Ξέρω μόνο οτι εγώ όπως και πολλοί άλλοι αυτά τα χειρότερα θα τα φάμε στην μάπα. Αυτό δεν σημαίνει όμως οτι θα πάμε στο δημόσιο για ένα "καλύτερο μέλλον".

28+, αρκετά χρόνια στο uk

Στα χειρότερα συμπεριέλαβε και τη κλασική κριτική της κοινωνίας που σνομπάρει εκείνους που επιλέγουν δουλειές γραφείου.

Είτε περάσεις ΤΕΙ μπουγατσοκοπτικης ειτε βγεις πολιτικός μηχανικός λοιπόν το ίδιο κ το αυτό, άνεργος θα καταλήξεις όπως κ εγω, τελειώνω τώρα το ΑΕΙ πληροφορικής κ η προοπτική να βρω δουλειά πάνω σε αυτό που σπούδασα ειναι μηδαμινή!!

ναι όντως αναληθές....θα διορθώνω υπολογιστές όλη μέρα για ενα 15 ρικο και αν

Κάπως έτσι.

Βέβαια τις πίπες που μας λέγανε/λένε στο λύκειο ότι τότε και μόνο τότε θα παίρναμε τη μεγάλη απόφαση για το μέλλον μας, κατέληξε να περιέχει πολλές αναλήθειες.

Η ιστορία δείχνει ότι η πλειοψηφία των σπουδών, ουδεμία σχέση έχει με την επαγγελματική αποκατάσταση. Ακόμα κι εδώ, μπορεί άλλο να σπουδάσουν και αλλού να δουλεύουν, όχι απαραίτητα κακό απλά δεν έχει νόημα να προσκολλάει κάποιος με το αντικείμενο σπουδών, πλην συγκεκριμένων επαγγελμάτων.

Ξέρεις οτι το επάγγελμά μας δεν μας περιορίζει μόνο στην Ελλάδα. Και ακόμα περισσότερο μπορείς να δουλεύεις από το σπίτι σου για άτομα εξωτερικού. Το θέμα είναι να ψαχτείς.

Στην Ελλάδα οι επιλογές είναι λίγο πολύ οριοθετημένες.

Το εξωτερικό είναι ένα άλλο θέμα που σηκώνει προσωπική μελέτη.

Πάντα η αρχή είναι δύσκολη. Κανείς δεν ξυπνάει μια μέρα και θα έρθει να σου δώσει λεφτά και δουλειά. Θέλει κόπο και προσπάθεια ότι και να κάνεις και ποτέ να μην κατεθέτεις τα όπλα. Αν αξίζεις δεν πας χαμένος.

Γιατί δεν πας σε οικοδομή ή σε αγροκτήματα να δουλέψεις?

Α, ξέχασα. Δεν είναι αυτό που σπουδάζεις.

Δημοσ.

Εσύ το λες αυτό, δεν ανέφερα κάτι τέτοιο.

Επίσης, υποννοείς ότι δεν υπάρχουν δημόσιοι που εργάζονται κανονικά.

Μάλλον δεν διαβάζεις καλά τι γράφω.... Παραθέτω λοιπόν και θα το βάλω και με κόκκινα κεφαλαία για να ξεχωρίζει.

Αυτή η απάντηση για μένα δείχνει την ελληνική κατάντια (ΚΑΠΟΙΩΝ)....

Αναρωτιέμαι αν έχεις δουλέψει εσύ εκει για πάνω από δίμηνο.

Δεν με ξέρεις και δεν ξέρεις τι έχω κάνει στην ζωή μου. Έχω μεγαλώσει επαρχία και έχω δουλέψει αρκετά και οικοδομή και σε χωράφια.

Γιατί δεν πας σε οικοδομή ή σε αγροκτήματα να δουλέψεις?

Α, ξέχασα. Δεν είναι αυτό που σπουδάζεις.

Ποιος σου είπε οτι αν δεν καταφέρω να κάνω κάτι άλλο δεν θα πάω και εκεί; Η περίπτωση του να ασχοληθείς μόνο με προσωπικά project (mobile development πχ) δεν πρόκειται να αποφέρει άμεσα έσοδα. Οπότε εκείνη την περίοδο θα πρέπει κάπως να βγαίνουν κάποια λεφτά. Αυτό το κάπως δεν έχω πρόβλημα αν θα είναι οικοδομή, χωράφια ή οτιδήποτε άλλο. Όπως είπα και πριν η δουλειά δεν είναι ντροπή και δεν έχω την νοοτροπία του αν δεν βρω δουλειά στον κλάδο μου θα κάθομαι να τα ξύνω.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Αναφέρεσαι για "ελληνική κατάντια κάποιων" όταν διαστρέβλωσες το μοναδικό μήνυμα για το δημόσιο που αναφερόταν για άγχος, όχι για εργατικότητα.

Δεν με ξέρεις και δεν ξέρεις τι έχω κάνει στην ζωή μου. Έχω μεγαλώσει επαρχία και έχω δουλέψει αρκετά και οικοδομή και σε χωράφια.

Περισσότερο απορία ήταν επειδή δεν σε ξέρω αλλά από αυτά που γράφεις αντιλαμβάνομαι ότι συνηθίζεις να καταδικάζεις κάθετι διαφορετικό, ιδίως συμπεριφορές που δεν ταυτίζονται με τις αντιλήψεις των γονιών σου. Η προκατάληψη, ένα αιώνιο σπορ, είναι συχνό φαινόμενο στις επαρχίες.

Δημοσ.

Το άγχος και η εργατικότητα πολλές φορές συμβαδίζουν. Έχοντας αυτό σαν σημείο αναφοράς αναφερόμουν και στην εργατικότητα πέρα από το άγχος. Εδώ σου δίνω ένα δίκιο, δεν το διατύπωσα εγώ αρκετά καλά το θέμα.

Τον καταδικασμό και την προκατάληψη αλήθεια που τα είδες;! Και πέραν αυτού που κολλάνε οι γονείς μου; Καταλαβαίνεις υποθέτω οτι έχεις γυρίσει το όλο θέμα σε προσωπική επίθεση εναντίον μου, έτσι;

Δημοσ.

πίστεψε με οι "πρωτευουσιανοι" έχουν περισσότερες προκαταλήψεις !!! δεν ξέρω αν με το μυαλό σου εννοείς επαρχία το χωριό που βρίσκεται στα κατσαβραχα με καμία επικοινωνίας με τον "έξω κόσμο"..

Επισκέπτης
Δημοσ.

Τον καταδικασμό και την προκατάληψη αλήθεια που τα είδες;! Και πέραν αυτού που κολλάνε οι γονείς μου; Καταλαβαίνεις υποθέτω οτι έχεις γυρίσει το όλο θέμα σε προσωπική επίθεση εναντίον μου, έτσι;

Είναι επειδή αρρώστησα, γράφω και βλακείες. Μην δίνεις σημασία :P

πίστεψε με οι "πρωτευουσιανοι" έχουν περισσότερες προκαταλήψεις !!! δεν ξέρω αν με το μυαλό σου εννοείς επαρχία το χωριό που βρίσκεται στα κατσαβραχα με καμία επικοινωνίας με τον "έξω κόσμο"..

Πολλοί έχουν, ο καθένας παίρνει το μερίδιο που του αναλογεί :P

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...