cb_papi Δημοσ. 15 Μαΐου 2012 Δημοσ. 15 Μαΐου 2012 Καλημέρα! Ρε παιδιά για βοηθήστε με με ένα πρόβλημα που έχω: Μένω σε συγκρότημα μονοκατοικιών και το σπίτι μου εφάπτεται με άλλα 2. Φυσικά ο κατασκευαστής θεώρησε την ηχομόνωση πολυτέλεια και πιθανότατα το μόνο που μας χωρίζει απ'τα δίπλα σπίτια είναι τούβλα. Οι γείτονες που μένουν από την μία μεριά είναι όμως εξίσου άθλιοι (όχι μόνο για τον θόρυβο αλλά και για άλλους λόγους που δεν είναι της παρούσης). Κάθε μα κάθε βράδυ, χτυπάνε ο,τι υπάρχει στο σπίτι τους μέχρι τις 2-3 το πρωί, τσακώνονται ή καλύτερα γκρινιάζει η γυναίκα το ιδιοκτήτη (κάθε βράδυ όμως) και γενικά προκαλούν τεράστια φασαρία. Τόσο ζώα που είναι πρέπει να θεωρηθούν προστατευόμενο είδος. Να φανταστείτε είναι ζευγάρι και από την άλλη μεριά του σπιτιού μας κατοικεί μία οικογένεια με 2 παιδιά που πραγματικά μετά τις 11 ούτε που ακούγονται. Αυτό που ήθελα να ρωτήσω είναι τι μπορώ να κάνω με αυτή την κατάσταση. Τώρα δίνω πανελλήνιες και δεν έχω κάνει κάποια κίνηση. Μετά τις πανελλήνιες όμως θα έχω όσο χρόνο θέλω να ασχοληθώ με τα ζώα. Αν και πιθανότατα θα συμβουλευτώ δικηγόρο, τι άλλο μπορώ να κάνω εκτός απ'το να φωνάζω την αστυνομία, η οποία λογικά δεν μπορεί να τους κάνει και τίποτα εκτός από επίπληξη; Αν το κυνηγήσω νομικά με μηνύσεις κλπ. θα βγάλει κάπου; Είμαι διατεθειμένος να πληρώσω δικηγόρους κτλ., ειδικά αν πληρώσουν αυτοί τα δικαστικά έξοδα στο τέλος αλλά δεν γνωρίζω και καλά τι γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις. Φυσικά δεν με ενδιαφέρει να βγάλω χρήματα από την υπόθεση, αλλά θα το απολάμβανα να πλήρωναν τα κέρατά τους σε πρόστιμα, έστω και προς το κράτος. Α! και κάτι άλλο, το μισό τους σπίτι παίζει να είναι αυθαίρετοι ημιυπαίθριοι. Αν κάνω καμία καταγγελία στην πολεοδομία θα γίνει κανένας έλεγχος ή μπααα?
aledjo Δημοσ. 15 Μαΐου 2012 Δημοσ. 15 Μαΐου 2012 εγω απλα θα εβαζα μουσικη δυνατα την ωρα που αυτοι κοιμουνται και οταν θα μου κανανε παραπονα θα τους ελεγα "ειδατε τι σπαστικο ειναι να μη σ'αφηνουν να κοιμηθεις?" δεν υπαρχει καλυτερος τροπος να το καταλαβουν
cb_papi Δημοσ. 15 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 15 Μαΐου 2012 εγω απλα θα εβαζα μουσικη δυνατα την ωρα που αυτοι κοιμουνται και οταν θα μου κανανε παραπονα θα τους ελεγα "ειδατε τι σπαστικο ειναι να μη σ'αφηνουν να κοιμηθεις?" δεν υπαρχει καλυτερος τροπος να το καταλαβουν Σχετικά με αυτό, κατ'αρχάς να πω ότι στα τέλη του 2011 και ενώ γνώριζαν τις ώρες κοινής ησυχίας, έβαζαν το home cinema στο τέρμα 11 με 1 το πρωί βλέποντας ταινίες. Το έκαναν 1,2,3,5 φορές, μιλήσαμε μαζί τους και δεν το ξαναέβαλαν. Οπότε το πιθανότερο είναι οτι αν το κάνω εγώ, απλά θα το κάνουν και αυτοί. Άσε που εμείς θα ενοχλούσαμε και την άλλη οικογένεια που δεν φταίει σε τίποτα, ενώ το σπίτι αυτών εφάπτεται μόνο στο δικό μου.
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 15 Μαΐου 2012 Δημοσ. 15 Μαΐου 2012 εγω απλα θα εβαζα μουσικη δυνατα την ωρα που αυτοι κοιμουνται και οταν θα μου κανανε παραπονα θα τους ελεγα "ειδατε τι σπαστικο ειναι να μη σ'αφηνουν να κοιμηθεις?" δεν υπαρχει καλυτερος τροπος να το καταλαβουν Ναι ενταξει απλο και απλοικο ακουγεται ως λυση, αλλα οι αλλοι τι φταινε? Δεν ειναι λυση. Δυστυχως παρομοιο προβλημα εχω κι εγω, λυση δεν υπαρχει σε αυτες τις περιπτωσεις ενω ειναι σχεδον ανουσιο να πας να τους μιλησεις. Δεν θα καταλαβουν τιποτα απτη στιγμη που δεν καταλαβαινουν το στοιχειωδες οτι 2-3 τη νυχτα δεν πρεπει να κανουν φασαρια (η μαλλον καταλαβαινουν αλλα δεν τους ενδιαφερει που ενοχλουν). Η μονη λυση ειναι αστυνομια-αστυνομια-αστυνομια με κινδυνο να πατε τις γειτονικες σας σχεσεις στα ακρα, με οτι μπορει να συνεπαγεται αυτο. Βεβαια και σε αυτη τη περιπτωση απο την ωρα που θα καλεσεις την αστυνομια μεχρι την ωρα που θα ερθει μπορει ολα να εχουνε ηρεμησει και στο τελος να βγεις και εκτεθιμενος. Αλλη λυση ειναι να το πας σε στυλ τσαμπουκα (και ο αγιος φοβερα θελει) αλλα εκει τα πραγματα ενδεχεται να εξελιχθουν ακομα χειροτερα, παρα καλυτερα. Γενικα με εκνευριζει απιστευτα να βρισκονται σε χωρο που ξερουν οτι ζουν αλλα 4-5-15 ατομα και να τον χρησιμοποιουν σαν να ειναι ολομοναχοι στη μεση του πουθενα.
cb_papi Δημοσ. 15 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 15 Μαΐου 2012 Σκέφτομαι να στραφώ πρώτα σε νόμιμες μεθόδους. Αν όμως η πολιτεία δεν με προστατεύει, φυσικά και θα παίξω βρώμικο παιχνίδι. Και όταν λέω βρώμικο, εννοώ πολύ βρώμικο. Ευτυχώς θα έχω άπειρο χρόνο να ασχοληθώ με την πάρτη τους τουλάχιστον τα επόμενα 4 χρόνια.
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 15 Μαΐου 2012 Δημοσ. 15 Μαΐου 2012 Σκέφτομαι να στραφώ πρώτα σε νόμιμες μεθόδους. Αν όμως η πολιτεία δεν με προστατεύει, φυσικά και θα παίξω βρώμικο παιχνίδι. Και όταν λέω βρώμικο, εννοώ πολύ βρώμικο. Ευτυχώς θα έχω άπειρο χρόνο να ασχοληθώ με την πάρτη τους τουλάχιστον τα επόμενα 4 χρόνια. Ωραιος τροπος για να βρεις το αμαξι σου ενα πρωι χαραγμενο απτη μια ακρη ως την αλλη, με σκισμενα λαστιχα. Και οχι μονο Γενικα το να μπαινεις σε διαδικασια να αναμετρησεις την τρελα σου με τρελους, μαλλον δεν βγαζει σε καλο.
aledjo Δημοσ. 15 Μαΐου 2012 Δημοσ. 15 Μαΐου 2012 Άσε που εμείς θα ενοχλούσαμε και την άλλη οικογένεια που δεν φταίει σε τίποτα, ενώ το σπίτι αυτών εφάπτεται μόνο στο δικό μου. μπορεις να το κανονισεις να εισαστε συνενοημενοι ή οταν θα ξερεις οτι λειπουν. παντος εγω σκεφτομαι τους αλλους, αφου εχω κανει τρελη ηχομονωση, εχοντας γυρω μου 4 πολυκατοικιες και 2 μονοκατοικιες, και οποιδηποτε ωρα εχω full τον ενισχυτη για μουσικη ή ταινιες και κανενας δε καταλαβαινει τιποτα. επισης τιποτα δε μπορει να με ενοχλησει ακομα κι'αν κανουν εργασιες με σφυρια. ειμαι ευτυχισμενος
cb_papi Δημοσ. 15 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 15 Μαΐου 2012 Ωραιος τροπος για να βρεις το αμαξι σου ενα πρωι χαραγμενο απτη μια ακρη ως την αλλη, με σκισμενα λαστιχα. Και οχι μονο Γενικα το να μπαινεις σε διαδικασια να αναμετρησεις την τρελα σου με τρελους, μαλλον δεν βγαζει σε καλο. Χαχα αυτό είναι αλήθεια, αν και τους έχω κόψει για πολύ χέστες γενικά.
cb_papi Δημοσ. 15 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 15 Μαΐου 2012 μπορεις να το κανονισεις να εισαστε συνενοημενοι ή οταν θα ξερεις οτι λειπουν. παντος εγω σκεφτομαι τους αλλους, αφου εχω κανει τρελη ηχομονωση, εχοντας γυρω μου 4 πολυκατοικιες και 2 μονοκατοικιες, και οποιδηποτε ωρα εχω full τον ενισχυτη για μουσικη ή ταινιες και κανενας δε καταλαβαινει τιποτα. επισης τιποτα δε μπορει να με ενοχλησει ακομα κι'αν κανουν εργασιες με σφυρια. ειμαι ευτυχισμενος Το να βάλουμε ηχομόνωση το έχω σκεφτεί και 'γω αλλά γιατί να ξοδευτούμε και πιθανότατα να μικρύνουμε τους χώρους του σπιτιού για να βάλουμε ηχομόνωση επειδή ΑΥΤΟΙ ενοχλούν. Ασε που δεν γνωρίζω πόσο εφικτό είναι σε σπίτι που έχει ήδη κτιστεί.
*nenya* Δημοσ. 15 Μαΐου 2012 Δημοσ. 15 Μαΐου 2012 παντος εγω σκεφτομαι τους αλλους, αφου εχω κανει τρελη ηχομονωση, εχοντας γυρω μου 4 πολυκατοικιες και 2 μονοκατοικιες, και οποιδηποτε ωρα εχω full τον ενισχυτη για μουσικη ή ταινιες και κανενας δε καταλαβαινει τιποτα. Μιας που έχεις κάνει ηχομόνωση για πες κόστος ανα τετραγωνικό μέτρο. Κι εδώ ενοχλητικοί γείτονες απ'τη μια μεριά Αυτά τα πράγματα έχω κάνει μόνο μέχρι στιγμής: α) χώνω black metal σε full ένταση όταν ανεβαίνει στην ταράτσα της να απλώσει ρουχαλάκια η διπλανή φοράδα, β) έχω ρίξει δολοφονικά βλέμματα στα 2 σκατόπαιδα που έχει (είναι μικρά και ευτυχώς ψάρωσαν), γ) έχω καρφώσει ξημερώματα 5-6 καρφιά στον τοίχο που εφάπτεται με το δικό τους σπίτι μπας και καταλάβουν ότι είναι εξίσου ενοχλητικό με το να ακούω την μπάλα του μπάσκετ να χτυπάει στον τοίχο παρόμοιες ώρες. Γενικά δεν φαίνεται να το πιάνουν όμως το νόημα. Και επειδή αστυνομία βαριέμαι να κουβαλήσω, ρωτάω για την ηχομόνωση..
iniohos Δημοσ. 15 Μαΐου 2012 Δημοσ. 15 Μαΐου 2012 Αφου καταλαβανε το θεμα με την τηλεοραση, τοτε νομιζω το επομενο λογικο βημα ειναι να τους εξηγησεις με ευγενικο τροπο πως ακουγονται και οι φωνες/καυγαδες τους και πως δεν σε ενδιαφερει να μαθεις τα προσωπικα τους στις 1-2-3 τα ξημερωματα. Αν δεις πως συνεχιζετε παντως η κατασταση τοτε εναντιων τους δεν μπορεις να κανεις και πολλα. Εναντιον του κατασκευαστη μπορεις να κανεις ομως
Basilhs23___ Δημοσ. 15 Μαΐου 2012 Δημοσ. 15 Μαΐου 2012 Αρχικά δοκίμασε να τους μιλήσεις, με ευγενικό τρόπο όχι να πας στο σπίτι τους και να αρχίσεις τσαμπουκά. Αν πάλι δεν σε καταλάβουν πήγαινε με τσαμπουκά και κάντους παράπονα. Αν γίνει και 3η φορά βάλε ηχομόνωση να ξεμπερδεύεις. Δεν ξέρω τι κόστος έχει βέβαια. Η θεία μου μένει σε μια πολυκατοικία του 70 και το υπνοδωμάτιό της συνορεύει με το υπνοδωμάτιο του διπλανού διαμερίσματος. Ο τοίχος προφανώς μόνο τούβλα έχει και όποτε μιλάει ο άλλος έστω λίγο δυνατά και είναι κοντά στον τοίχο ακούγεται η φωνή του άνετα στο άλλο δωμάτιο. Έβαλε μόνωση έξω από τον τοίχο και την κάλυψε με μια γυψοαανίδα και ηρέμισε.
kostas_dr Δημοσ. 15 Μαΐου 2012 Δημοσ. 15 Μαΐου 2012 Καλό είναι να αποφεύγονται οι τσαμπουκάδες, όσο δίκιο και να έχεις, γιατί δεν ξέρεις πως θα αντιδράσει ένα έτσι και αλλιώς αντικοινωνικό-προβληματικό άτομο. Μπορεί τα πράγματα να γίνουν χειρότερα, έτσι απο αντίδραση.
Toufas Δημοσ. 15 Μαΐου 2012 Δημοσ. 15 Μαΐου 2012 Παρε τηλεφωνο την αστυνομια να περασουν για συστασεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα