cb_papi Δημοσ. 15 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 15 Μαΐου 2012 Αρχικά δοκίμασε να τους μιλήσεις, με ευγενικό τρόπο όχι να πας στο σπίτι τους και να αρχίσεις τσαμπουκά. Αν πάλι δεν σε καταλάβουν πήγαινε με τσαμπουκά και κάντους παράπονα. Αν γίνει και 3η φορά βάλε ηχομόνωση να ξεμπερδεύεις. Δεν ξέρω τι κόστος έχει βέβαια. Η θεία μου μένει σε μια πολυκατοικία του 70 και το υπνοδωμάτιό της συνορεύει με το υπνοδωμάτιο του διπλανού διαμερίσματος. Ο τοίχος προφανώς μόνο τούβλα έχει και όποτε μιλάει ο άλλος έστω λίγο δυνατά και είναι κοντά στον τοίχο ακούγεται η φωνή του άνετα στο άλλο δωμάτιο. Έβαλε μόνωση έξω από τον τοίχο και την κάλυψε με μια γυψοαανίδα και ηρέμισε. Εννοείται πως έχουμε μιλήσει μαζί τους 2-3 φορές στο παρελθόν. Απλά σταματάνε για 1-2 μέρες και μετά πάλι απ'την αρχή. Είναι και εντελώς αντικοινωνικοί. Να φανταστείς αν είναι έξω απ'το σπίτι και δουν άλλον γείτονα να βγαίνει, τρέχουν να μπουν μέσα, λες και θα τους βιάσουν. Για γέλια η κατάστασή τους. Μήπως υπάρχει κανένας νομικός εδώ να μας πει και πόσο μπορώ να το τραβήξω, έστω και στα δικαστήρια, μπας και βγάλω καμιά άκρη; Αφου καταλαβανε το θεμα με την τηλεοραση, τοτε νομιζω το επομενο λογικο βημα ειναι να τους εξηγησεις με ευγενικο τροπο πως ακουγονται και οι φωνες/καυγαδες τους και πως δεν σε ενδιαφερει να μαθεις τα προσωπικα τους στις 1-2-3 τα ξημερωματα. Αν δεις πως συνεχιζετε παντως η κατασταση τοτε εναντιων τους δεν μπορεις να κανεις και πολλα. Εναντιον του κατασκευαστη μπορεις να κανεις ομως Δυστυχώς αμφιβάλλω για το αν μπορώ να κινηθώ εναντίον του κατασκευαστή. Μήπως γνωρίζεις κάτι περισσότερο;
KilliK Δημοσ. 15 Μαΐου 2012 Δημοσ. 15 Μαΐου 2012 τιποτα δεν μπορεις να τους κανεις. ψαξε με το ελληνικο google και θα δεις πολλα τοπικς πανω στο συγκεκριμενο θεμα και απο αλλα φορουμς. το γενικο συμπερασμα που εχω βγαλει απο οσα εχω διαβασει σε αυτα τα τοπικς,ειναι οτι τουλαχιστον εδω στην ελλαδα δεν μπορεις να τους κανεις απολυτως τιποτα. η μονη λυση ειναι ειτε να μετακομισεις,ειτε να βαλεις ηχομονωση εφοσον ειναι εφικτο κατι τετοιο. Παρε τηλεφωνο την αστυνομια να περασουν για συστασεις. σωθηκε.
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 15 Μαΐου 2012 Δημοσ. 15 Μαΐου 2012 Ολοι λετε για ηχομονωση, ο αλετζος ειπε οτι το εχει κανει ηδη. Θα μας πει καποιος ενα χοντρικο κοστος ανα τετραγωνικο για μια αποτελεσματικη μονωση για τον απο πανω που σερνει επιπλα μερα-νυχτα, τον διπλα που προσπαθει να καψει το 12ιντσο subwoofer του και τους απο κατω που μαλωνουν ολη μερα? Ερωτηση 2. Εγω πχ εχω προβλημα με τους απο κατω μου, μιλουν/φωναζουν/τσακωνονται νυχτερινες ωρες εως και ξημερωμα μερικες φορες. Το δαπεδο ειναι πλακακια. Σε αυτην την περιπτωση να υποθεσω οτι δεν εχω σωτηρια, περαν του να ξυλωνω πατωματα και να περναω μονωσεις? Και εδω δεν υπαρχει σωτηρια συνενοησης, μιλαμε για τυπους "πολιτισμενους".
cb_papi Δημοσ. 15 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 15 Μαΐου 2012 Δεν θα έπρεπε να υπάρχει τουλάχιστον νομοθεσία για την ύπαρξη υποτυπώδους ηχομόνωσης σε καινούργια σπίτια; Μετά το 2000 χτίστηκε το δικό μου. Πως στο καλό ο αγοραστής να γνωρίζει ότι δεν υπάρχει ηχομόνωση; Να αρχίσει να σκάβει τους τοίχους; Αν και ο δικός μας κατασκευαστής είχε κάνει και σοβαρότερες παρανομίες, προς όφελός μας βέβαια αλλά παρανομίες..
KilliK Δημοσ. 15 Μαΐου 2012 Δημοσ. 15 Μαΐου 2012 Εξαρταται και τι εννουμε σοβαρη ηχομονωση. Καποιος που να γνωριζει σχετικα να μας πει;
skiabox Δημοσ. 15 Μαΐου 2012 Δημοσ. 15 Μαΐου 2012 Να ρωτήσω κάτι; Αυτή η πατέντα με τα κολημένα σπίτια είναι ελληνική;
cb_papi Δημοσ. 15 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 15 Μαΐου 2012 Να ρωτήσω κάτι; Αυτή η πατέντα με τα κολημένα σπίτια είναι ελληνική; Βασικά 1 εκατοστό κενό να υπήρχε ανάμεσα δεν θα είχαμε κανένα πρόβλημα λογικά, αλλά μπορεί να υπάρχει και θέμα στατικότητας, ασε που το κόστος για τον κατασκευαστή θα αυξανόταν.
skiabox Δημοσ. 15 Μαΐου 2012 Δημοσ. 15 Μαΐου 2012 Μάλλον πρέπει να μας απαντήσει κάποιος μηχανικός/αρχιτέκτονας αλλά επειδή δεν έχει καμία λογική η συγκεκριμμένη τακτική (τουλάχιστον για πολιτισμένα κράτη) μάλλον κατά 90% θα δώσω τις πιθανότητες να είναι ελληνική πατέντα.
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 15 Μαΐου 2012 Δημοσ. 15 Μαΐου 2012 Μάλλον πρέπει να μας απαντήσει κάποιος μηχανικός/αρχιτέκτονας αλλά επειδή δεν έχει καμία λογική η συγκεκριμμένη τακτική (τουλάχιστον για πολιτισμένα κράτη) μάλλον κατά 90% θα δώσω τις πιθανότητες να είναι ελληνική πατέντα. Αν η Γερμανια μπορει να θεωρηθει ενα καλο παραδειγμα πολιτισμενου κρατους, τοτε σου απαντω οτι κι εκει θα βρεις 1000δες σπιτια κολλημενα.
skiabox Δημοσ. 15 Μαΐου 2012 Δημοσ. 15 Μαΐου 2012 Αν η Γερμανια μπορει να θεωρηθει ενα καλο παραδειγμα πολιτισμενου κρατους, τοτε σου απαντω οτι κι εκει θα βρεις 1000δες σπιτια κολλημενα. Δεν ξέρουμε ποσοστά για να κρίνουμε ή ακόμα ποια νομοθεσία ισχύει σήμερα.
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 15 Μαΐου 2012 Δημοσ. 15 Μαΐου 2012 Δεν ξέρουμε ποσοστά για να κρίνουμε ή ακόμα ποια νομοθεσία ισχύει σήμερα. Τι ποσοστα εννοεις? Η νομοθεσια, τουλαχιστον η ελληνικη δεν απαογορευει τα κολλητα σπιτια εκτος αν προβλεπεται το αντιθετο για τον τροπο δομησης μιας περιοχης. Υπαρχουν περιοχες οπου οριζεται οτι ειναι υποχρεωτικο να υπαρχει περιμετρικα ελευθερος χωρος για καθε οικοδομη και υπαρχουν περιοχες που δεν υφισταται τετοιος περιορισμος. Αν θεωρεις οτι ειναι ελληνικο φαινομενο, αντε και σε καμια Ζιμπαμπουε, απλως σου λεω οτι ειναι φαινομενο και σε καλοφτιαγμενες πολεις, πολιτισμενων κρατων. Σου εφερα το παραδειγμα της Γερμανιας, μπορω να σου φερω πολλα ακομα απο αλλα Ευρωπαικα κρατη και πολεις που δεν δομηθηκαν τοσο αναρχα και ατακτα οσο καποιες ελληνικες.
kfyros Δημοσ. 15 Μαΐου 2012 Δημοσ. 15 Μαΐου 2012 Στον νεώτερο οικοδομικό κανονισμό απαγορεύεται να κολλάνε τα κτίρια μεταξύ τους για να μπορούν να ταλαντώνονται ελεύθερα (αντισεισμικός κανονισμός).. Παλιότερα πίστευαν το αντίθετο και το επέτρεπαν, αλλά νεώτερες έρευνες δείχνουν ότι τα κολλητά κτίρια δημιουργούν σεισμικό κύμα και οι ζημιές σε ορισμένα είδη σεισμών είναι πολύ μεγαλύτερες.. Η υποχρέωση για διπλό τούβλο με μόνωση στους εξωτερικούς τοίχους ισχύει από τη δεκαετία του 80 και αφορά σχεδόν όλη την Ελλάδα.Για τον κατασκευαστή μπορεί να δεις τα σχέδια... Όσον αφορά το πρόβλημα με τους γείτονες, καλό είναι να λύσετε τις διαφορές σας πολιτισμένα συζητώντας το.. Αν δεν μπορούν να ανταποκριθούν το λύνεις νομότυπα (καλείς αστυνομία κλπ.).. Το να κάνουν φασαρία σε ώρες κοινής ησυχίας είναι αυτόφωρη παράβαση.. Η αστυνομία κάνεις συστάσεις μερικές φορές , αλλά αν επιμείνεις τους πάει μέσα.. Δεν ξέρω αν χρειάζεται να κάνεις και μήνυση. Αλλά σίγουρα μήνυση και αγωγή (για αποζημίωση) δεν θα τη γράψουν στα αρχ..... τους. Το θέμα είναι να μην φτάσετε εκεί.. Την αμοιβή του δικηγόρου δεν στην πληρώνει κανένα δικαστήριο, θα τη βάλεις από την τσέπη σου. Απλά αν κάνεις αγωγή για αποζημίωση μπορεί να ελπίζεις ότι από τα λεφτά που θα πάρεις θα πληρώσεις τα έξοδα δικηγόρου (αν σου επιδικάσει το δικαστήριο).. Τα δικαστικά έξοδα είναι κανένα κατοστάρικο. Συνήθως αυτά επιδικάζονται στον "χαμένο". Η αμοιβή του δικηγόρου όχι.
skiabox Δημοσ. 15 Μαΐου 2012 Δημοσ. 15 Μαΐου 2012 Πάντως νομίζω ότι οι αμοιβές των δικηγόρων έχουν απελευθερωθεί. Το κόστος της μύνησης νομίζω από 10 πήγε στα 100 ευρώ, προφανώς για να δημιουργεί αντικίνητρο.
kfyros Δημοσ. 15 Μαΐου 2012 Δημοσ. 15 Μαΐου 2012 Δεν θα έπρεπε να υπάρχει τουλάχιστον νομοθεσία για την ύπαρξη υποτυπώδους ηχομόνωσης σε καινούργια σπίτια; Μετά το 2000 χτίστηκε το δικό μου. Πως στο καλό ο αγοραστής να γνωρίζει ότι δεν υπάρχει ηχομόνωση; Να αρχίσει να σκάβει τους τοίχους; Αν και ο δικός μας κατασκευαστής είχε κάνει και σοβαρότερες παρανομίες, προς όφελός μας βέβαια αλλά παρανομίες.. τώρα το είδα.. αποκλείεται να μην έχει διπλό τούβλο και μόνωση... η μόνωση δεν σε καλύπτει όμως αν τα μούλικα δίπλα παίζουν μπάσκετ στον τοίχο.. Δεν είναι μόνωση για νάιτ κλαμπ, μόνωση για σπίτι είναι Αν πάντως ανακαλύψεις ότι δεν έχει μόνωση, τον πηδάς τον κατασκευαστή (αν υπάρχει ακόμα η κοινοπραξία).. Ή τουλάχιστον τον επιβλέποντα μηχανικό.. Αλλά μόνο για να του πάρεις την άδεια.. Και βέβαια θα πρέπει να συνυπολογίσεις και τις παραβάσεις υπέρ σας, ότι μπορεί να μπλέξετε κι εσείς..
cb_papi Δημοσ. 15 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 15 Μαΐου 2012 τώρα το είδα.. αποκλείεται να μην έχει διπλό τούβλο και μόνωση... η μόνωση δεν σε καλύπτει όμως αν τα μούλικα δίπλα παίζουν μπάσκετ στον τοίχο.. Δεν είναι μόνωση για νάιτ κλαμπ, μόνωση για σπίτι είναι Αν πάντως ανακαλύψεις ότι δεν έχει μόνωση, τον πηδάς τον κατασκευαστή (αν υπάρχει ακόμα η κοινοπραξία).. Ή τουλάχιστον τον επιβλέποντα μηχανικό.. Αλλά μόνο για να του πάρεις την άδεια.. Και βέβαια θα πρέπει να συνυπολογίσεις και τις παραβάσεις υπέρ σας, ότι μπορεί να μπλέξετε κι εσείς.. Θα ρωτήσω σχετικά με σχέδια κλπ. για να δω τι πραγματικά γίνεται. Εμείς έχουμε φροντίσει να νομιμοποιήσουμε όποια παράβαση είχε γίνει οπότε και δεν κινδυνεύουμε. Όπως προείπα, είναι τόσο ζώα που δεν πρόκειται να καταλάβουν από καμία συζήτηση. Θα το κυνηγήσω νομικά γιατί η ψυχική υγεία κοστίζει πολύ περισσότερο και σκοπεύω να την διασφαλίσω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα