Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
Δημοσ.

Eκτος απτα ευφυολογηματα σου για τα οποια εχεις δωσει μεχρι στιγμης το παρον στο θρεντ, περιμενω και τα επιχειρηματα σου πανω στο θεμα (δειξε μου ας πουμε σε τι διαφωνεις συγκεκριμενα) για να απαντησω με επιχειρηματα.

Δεν θα κατσω να ασχοληθω με τις παιδικες απαντησεις τυπου φεηλ και "εισαι γιατρος η εχεις πειρα?", οπως θα επρεπε να εχεις καταλαβει απτο προηγουμενο ποστ σου.

Τα επιχειρήματά μου στέκονται ορθά και συνοπτικά σε δύο λέξεις.

Συνθήκες υγείας.

Καλές οι δημοκρατικές απόψεις αλλά συμβουλευτικές προτροπές σε τέτοια θέματα μπορεί να καθιστούν επικίνδυνες. Απέρριψες ότι είσαι γιατρός άρα δεν μπορείς να δίνεις γνωμάτευση.

Σε λίγο θα μας πεις ότι δεν υπάρχει πρόβλημα αφού το κάνουν σε τριτοκοσμικές χώρες.

• Απαντ. 37
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Moderators
Δημοσ.

Καλά η εργασία σε κατάστημα υποδημάτων είναι εξ ορισμού δύσκολη και κουραστική. Ακόμα και για κάποια που δεν είναι έγκυος ή για άνδρες. Οπότε λαμβάνουμε και αυτό υπόψη.

Περιλαμβάνει σκύψιμο για βοήθεια τοποθέτησης υποδήματος σε πελάτισσες, πακετάρισμα υποδημάτων για επιστροφή και μετακίνηση κουτων, ξεπακεταρισμα και πολλες φορες πολυωρη ορθοστασια. Συνηθως σε καθημερινη βαση τα παραπάνω.

Δεν ειναι γραφειο φαση καθομαι σε καρεκλα και κουραζομαι πνευματικά (που σε καμια περίπτωση δε θεωρω ευκολη υποθεση, απλα διευκρινιζω). Εκ πείρας.

Δημοσ.

Σκύψε/ανέβα σκάλες αν γίνεται μια φορά τη μέρα δεν χάθηκε και ο κόσμος.

Αν γενικά είναι δουλειά που απαιτεί σωματική κόπωση πέραν του "οδηγώ/παίρνω συγκοινωνία/βαράω και ΛΙΓΗ ορθοστασία" είναι ακόμα ψιλο-οριακά, λέω τώρα εγώ.

Γενικά το 2ο τρίμηνο είναι σχετικά ασφαλές σε σχέση με τα άλλα 2, ειδικά αν η κύηση είναι textbook και όλα καλά. Σπαζμένα νερά και τέτοια δεν παίζουν ακόμα, εκτός αν πάει να σηκώσει αυτοκίνητο ή φάει ξύλο.

Δημοσ.

Κάπου εδώ μπαίνει η κατερίνα και μας λέει οτι πρέπει να απαγορευτεί η εργασία για κάθε γυναίκα γιατί μπορεί να μείνει έγκυος και να μην το πάρει χαμπάρι και θα είναι επικίνδυνο.

• Moderators
Δημοσ.

Luci διαβασε προηγούμενο ποστ. Το ανεβα κατεβα γινεται κατα μεσο ορο πανω από 20 φορες την ημερα αν η αποθηκη ειναι πατάρι ή υπόγειο (για μεσο όρο 10 πελατών την ημέρα). Το δε σκύψιμο το ίδιο (αναλογα το ποσό κακομαθημένοι είναι οι πελάτες βέβαια).

Το βαρος μιας κουτας που περιέχει 20 ζευγαρια παπούτσια παιζει στο 15 κιλο πανω κατω. Η ορθοστασία παίζει να βαρέσει 4ωρο συνεχόμενο αναλογα την "πολιτική" του καταστήματος.

Δημοσ.

Πραγματικά, ΟΤΙ ΝΑ'ΝΑΙ!!! :eek: :eek: :eek:

Τι να πρωτοσχολιάσεις και τι να πρωτοεξηγήσεις.... και πάλι τσάμπα χρόνο θα χάσει όποιος προσπαθήσει.

Τον τσαμπα χρονο τον εχασες ηδη καθως απαντησες, αρα περνας κι εσυ στα υποψιν των ευφυολογηματων.

Η απαντηση του Lucifer καλυψε σε γενικες γραμμες αυτο που ημουν ετοιμος να γραψω.

Κατα τ'αλλα μπορειτε να διατηρητε την πληρη συγχυση σας για το τι συμβαινει, τι εγραψα εγω και πως το καταλαβατε εσεις.

Τα επιχειρήματά μου στέκονται ορθά και συνοπτικά σε δύο λέξεις.

Συνθήκες υγείας.

Καλές οι δημοκρατικές απόψεις αλλά συμβουλευτικές προτροπές σε τέτοια θέματα μπορεί να καθιστούν επικίνδυνες. Απέρριψες ότι είσαι γιατρός άρα δεν μπορείς να δίνεις γνωμάτευση.

Σε λίγο θα μας πεις ότι δεν υπάρχει πρόβλημα αφού το κάνουν σε τριτοκοσμικές χώρες.

Ο ενας λεει οτι ειπα για νερα, ο αλλος οτι θα πω για τριτοκοσμικες χωρες, εκει συνοψιζονται τα επιχειρηματα.

Αυτο που εγραψα και στο οποιο επιμενω, ειναι οτι ο 5ος μηνας, δεν ειναι απαγορευτικος μηνας για εργασια ακομα και για σκυψιμο η ανεβοκατεβασμα σκαλας αρκει να μην εγκυμονει σημαντικη σωματικη κουραση (πχ ο stormrain μιλησε για 20φορες τη μερα ανεβοκατεβασμα, εκει προφανως υπαρχει σοβαρη κοπωση) η να μην υπαρχουν θεματακια με την εγκυμονουσα, γιαυτο ειπα οτι σε αυτη τη περιπτωση ξεκαθαριζει ενας γιατρος την κατασταση.

Κι επειδη βλεπω αρκετους ημιμαθεις εδω μεσα να εκφραζονται περιεργα, ναι εχω εμπειρια οχι εγω ο ιδιος σχετικα με το ζητημα. Ο γιατρος λοιπον συμβουλεψε οτι 5ο-6ο μηνα μπορει να υπαρξει χαλαρη εργασια χωρις σοβαρη κοπωση. Αν αισθανεται κοπωση σταματα. Pm me να σας στειλω ενα τηλεφωνο του να τον παρετε και να τον πειτε επικινδυνο/φεηλ/αναξιο συζητησης κλπ εσυ με τον sorath

Luci διαβασε προηγούμενο ποστ. Το ανεβα κατεβα γινεται κατα μεσο ορο πανω από 20 φορες την ημερα αν η αποθηκη ειναι πατάρι ή υπόγειο (για μεσο όρο 10 πελατών την ημέρα). Το δε σκύψιμο το ίδιο (αναλογα το ποσό κακομαθημένοι είναι οι πελάτες βέβαια).

Το βαρος μιας κουτας που περιέχει 20 ζευγαρια παπούτσια παιζει στο 15 κιλο πανω κατω. Η ορθοστασία παίζει να βαρέσει 4ωρο συνεχόμενο αναλογα την "πολιτική" του καταστήματος.

Σε αυτο δε χωρα δοκιμη/πειραματισμος, πχ για τις κουτες των 15 κιλων η τα 20 ανεβοκατεβασματα της σκαλας. Προφανως και διαπραγματευεσαι με τον προισταμενο για τα καθηκοντα, διαφορετικα πας και παιρνεις γνωμη και γνωματευση γιατρου.

Δημοσ.

Εγώ δε θα ρίσκαρα υπό αυτές τις συνθήκες λοιπόν, θα ζητούσα αλλαγή θέσης μπλαμπλα νόμοι μπλα.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Ο ενας λεει οτι ειπα για νερα, ο αλλος οτι θα πω για τριτοκοσμικες χωρες, εκει συνοψιζονται τα επιχειρηματα.

Αυτο που εγραψα και στο οποιο επιμενω, ειναι οτι ο 5ος μηνας, δεν ειναι απαγορευτικος μηνας για εργασια ακομα και για σκυψιμο η ανεβοκατεβασμα σκαλας αρκει να μην εγκυμονει σημαντικη σωματικη κουραση (πχ ο stormrain μιλησε για 20φορες τη μερα ανεβοκατεβασμα, εκει προφανως υπαρχει σοβαρη κοπωση) η να μην υπαρχουν θεματακια με την εγκυμονουσα, γιαυτο ειπα οτι σε αυτη τη περιπτωση ξεκαθαριζει ενας γιατρος την κατασταση.

Κι επειδη βλεπω αρκετους ημιμαθεις εδω μεσα να εκφραζονται περιεργα, ναι εχω εμπειρια οχι εγω ο ιδιος σχετικα με το ζητημα. Ο γιατρος λοιπον συμβουλεψε οτι 5ο-6ο μηνα μπορει να υπαρξει χαλαρη εργασια χωρις σοβαρη κοπωση. Αν αισθανεται κοπωση σταματα. Pm me να σας στειλω ενα τηλεφωνο του να τον παρετε και να τον πειτε επικινδυνο/φεηλ/αναξιο συζητησης κλπ εσυ με τον sorath

Θα στο κάνω πιο λιανά γιατί γιούχου τελείως (κι άλλα ευφυολογηματα να τα μοιραστείς με τους δικούς σου).

Με ποια ιδιότητα εσύ προσωπικά ισχυρίζεσαι ότι μέχρι τον 5το μήνα είναι "αποδεκτό" για έναν άνθρωπο τον οποίο δεν γνωρίζεις?

Το επιχείρημά σου είναι επειδή στο είπε ο γιατρός σε δικό σου πρόσωπο μέχρι στιγμής.

Κάτι σαν τα φάρμακα. Ε, αφού το πήρε ο γείτονας που φαινομενικά έχει πυρετό και πονοκέφαλο, ας το πάρω κι εγώ που βλέπω τα ίδια συμπτώματα. Την πιθανότητα η μία περίπτωση να προέρχεται από σοβαρή ασθένεια, την αποκλείουμε.

Και συνεχίζω να επιμένω ότι κακώς δίνεις συμβουλές επί του θέματος, για αυτό και σε έκραξαν πιο πάνω.

Επίσης, να σου εξηγήσω γιατί ανέφερα τριτοκοσμικές χώρες. Και στην Ασία πχ υπάρχουν γυναίκες που δουλεύουν στον 4το, 5το, 6το, 7μο, κτλ μήνα και "ζουν". Να μην υπάρχουν δηλαδή πιο ποιοτικές συνθήκες εργασίας επειδή "η τιποτένια ήθελε και παιδί"?

Κανονικά, τον γιατρό της πρέπει να ρωτήσει παρά να πιστεύει ότι "δεν θα πάθει και τίποτα". Από αυτή τη σκέψη μέχρι κάποιο μικροατύχημα στη δουλειά, δεν είναι και μακρύς ο δρόμος.

Δημοσ.

Τη μια απαιτουν να μην αντιμετωπιζονται ως ατομα με ειδικες αναγκες επειδη κυοφορουν, την αλλη θελουν να τις βλεπουμε ως ατομα με ειδικες αναγκες απο τον 1ο μηνα...

Και μόνο με αυτό που γράφεις, για μένα είσαι τραγικά απαράδεκτος. Αποκλείεται να έχεις ζήσει τους 9μήνες εγκυμοσύνης είτε ως σύντροφος είτε ως γυναίκα (δεν ξέρω τι είσαι), και να εκφράζεσαι έτσι. Μιλάμε, για τεράστια ασέβεια σε ότι πιο μαγικό, αθώο και συναρπαστικό συμβαίνει πάνω σε αυτό τον πλανήτη.

Μια χαρα μπορει να δουλεψει χωρις να κουραζεται εως και τον 5ο-6ο μηνα, εκτος αν ο γιατρος κρινει το αντιθετο στη συγκεκριμενη περιπτωση. Που δεν νομιζω οτι το παπουτσαδικο ειναι και τοσο επικινδυνη περιπτωση για μια εγκυο στον 5ο μηνα. Το "σκυψε-ανεβα σκαλες" απο ποτε ειναι προβλημα για τις εγκυους 5ου μήνα?

Οι "παρενέργειες" της εγκυμοσύνης ποικίλουν ανάλογα την γυναίκα. Ακόμα και σε μια δουλειά γραφείου, η εγκυμονούσα μπορεί να αισθάνεται ιδιαιτέρως άβολα λόγω ιλίγγων, τάση για εμετό κα. Πόσο άλλωστε στη συγκεκριμένη περίπτωση που μιλάμε για παπουτσάδικο, όπου περιλαμβάνει όλα αυτά που πρέπει να αποφεύγονται. Ορθοστασία, βάρη, σκύψιμο. Και ναι, αυτά απαγορεύονται από τον 1ο μήνα.

Εκτος αν σκυβει και ανεβοκατεβαινει καταδρομικα τις σκαλες ή τσουλωντας, οποτε θα πρεπει πλεον να το κανει λιγο πιο χαλαρα.

Μετά απορείς γιατί δεν σε παίρνουμε στα σοβαρά.... :eek:

Όσο για επιχειρήματα, δεν βρίσκονται πουθενά στα γραπτά σου εκτός και το ότι νομίζεις εσύ, το θεωρείς και επιχείρημα.

• Like 1
Δημοσ.

Και μόνο με αυτό που γράφεις, για μένα είσαι τραγικά απαράδεκτος. Αποκλείεται να έχεις ζήσει τους 9μήνες εγκυμοσύνης είτε ως σύντροφος είτε ως γυναίκα (δεν ξέρω τι είσαι), και να εκφράζεσαι έτσι. Μιλάμε, για τεράστια ασέβεια σε ότι πιο μαγικό, αθώο και συναρπαστικό συμβαίνει πάνω σε αυτό τον πλανήτη.

Ασεβεια λεει, σε λιγο θα με πατε και μεσα για εξυβριση ρε. Σοβαρεψου.

Κατα τ'αλλα ξερω κι εγω για αυτο το ιερο συναρπαστικο και μπλαμπλα, ειναι πραγματι ετσι, θα μπορουσαμε να το βαλουμε και εισαγωγη σε ενα ομορφο περιοδικο για τη γυναικα και να λεμε ωρες για αυτο, αλλα εδω φανταζομαι οτι συζητουμε για πιο πρακτικα πραγματα, τυπου εργασια/εγκυμοσυνη κλπ, ωστε να μη χρειαζεται να ξεκιναμε με τις πολυφορεμενες φρασεις σε οτι αρθρο διαβαζουμε σχετικο με την εγγυμοσυνη.

Οι "παρενέργειες" της εγκυμοσύνης ποικίλουν ανάλογα την γυναίκα. Ακόμα και σε μια δουλειά γραφείου, η εγκυμονούσα μπορεί να αισθάνεται ιδιαιτέρως άβολα λόγω ιλίγγων, τάση για εμετό κα. Πόσο άλλωστε στη συγκεκριμένη περίπτωση που μιλάμε για παπουτσάδικο, όπου περιλαμβάνει όλα αυτά που πρέπει να αποφεύγονται. Ορθοστασία, βάρη, σκύψιμο. Και ναι, αυτά απαγορεύονται από τον 1ο μήνα.

Ωραια τα λες, τωρα δειξε μου που ειπα εγω οτι δεν χρειαζεται η συμβουλη ιατρου.

Για πολλοστη φορα: Το παπουτσαδικο οπως το περιεγραψε ο ts και στο οποιο απαντησα δηλαδη σκαλα και σκυψιμο δεν ειναι ΤΡΑΓΙΚΟ για φυσιολογικη εγκυμοσυνη 5 μηνων, εφοσον δεν προκυπτει σωματικη κουραση. Επαναλαμβανω αντι να χαρακτηριζεις εμενα, να σου στειλω το τηλεφωνο ενος γιατρου να του τα πεις ετσι μαγκικα και σταρατα και γενικως να του κανεις ενα αντιστοιχο rush γιατι ψιλοβαριεμαι να ασχολουμαι με e-hooligans που πιναουν ενα πληκτρολογιο κι αρχιζουν?

Μετά απορείς γιατί δεν σε παίρνουμε στα σοβαρά.... :eek:

Το περιεργο θα ηταν να παρω εγω στα σοβαρα ατομο που απτην πληρη συγχυση του δεν αντιλαμβανεται καν που υπαρχει δοση χιουμορ.

Κι εχω μετα την απαιτηση να μην παραφραζεις τα υπολοιπα που εγραψες. Πλανωμαι πλανην οικτρα :rolleyes:

Εγω χανω τσαμπα χρονο απαντωντας σου, οχι εσυ.

Όσο για επιχειρήματα, δεν βρίσκονται πουθενά στα γραπτά σου εκτός και το ότι νομίζεις εσύ, το θεωρείς και επιχείρημα.

Ξανα-μανα, και πειρα εχω ως συγγενης εγγυου και συμβουλες γιατρου εχω ακουσει ΚΑΙ οσα λεω δε τα λεω να περνα η ωρα η για καποιον μισογυνισμο που εντοπισες εσυ και 1-2 αλλοι "σοβαροι" και "αντρακλες" που εσπευσαν να αλλαξουν τα φωτα σε αυτο που ειπα.

Τα λεμε.

Επισκέπτης
Δημοσ.
Ξανα-μανα, και πειρα εχω ως συγγενης εγγυου και συμβουλες γιατρου εχω ακουσει ΚΑΙ οσα λεω δε τα λεω να περνα η ωρα η για καποιον μισογυνισμο που εντοπισες εσυ και 1-2 αλλοι "σοβαροι" και "αντρακλες" που εσπευσαν να αλλαξουν τα φωτα σε αυτο που ειπα.

Με τη κοινωνική δικτύωση και το google έγιναν όλοι γιατροί.

Τα λέμε.

Δημοσ.

Δεν είναι μόνο η σωματική κούραση που προκαλεί προβλήματα. Αυτό σου εξηγώ, αλλά επιμένεις στην ίδια ατάκα. Ημιμαθής όσο δεν πάει. Και σταμάτα με την εξυπνάδα με το τηλέφωνο του γιατρού. Επι μήνες, μπαινοέβγαινα σε ιατρείο γυναικολόγου.

Με το χιούμορ σου δεν είδα να γέλασε κανείς. Αντίθετα επιβεβαιώνεις με τα γραφόμενά σου, πόσο

Και όχι, δεν χρειάζεται να τα ξαναπούμε.

Δημοσ.

Όχι χαρακτηρισμοί όμως, κρίμα είναι, διαφωνία στο ίντερνετ και σιγά ποιος χέστηκε και imagine all the people.

Δημοσ.

Ναι. Τραγικα πραγματα.

Βασικα θα επρεπε να υπαρχει κανονας σε ολα τα φορουμ να απαγορευονται οι ιατρικες συμβουλες!

Ειναι επικινδυνο!

Μπορει να αποβει επικινδυνο για καποιον, αρα ειναι επικινδυνο γενικως.

googledoctors.png

googledoctors2.png

Δημοσ.

Τα λέμε.

Συμφωνω απολυτα, ταιριαζει απολυτα και στην περιπτωση σου αυτο, για οσα εγραψες παραπανω ως γνωματευσεις. Πιο απλα οσο αυθαιρετα θεωρεις αυτα που γραφω εγω, αλλο τοσο αυθαιρετα γραφεις κι εσυ τα δικα σου, βασιζομενος στα google κλπ κλπ.

Με το χιούμορ σου δεν είδα να γέλασε κανείς. Αντίθετα επιβεβαιώνεις με τα γραφόμενά σου, πόσο

Και όχι, δεν χρειάζεται να τα ξαναπούμε.

Βλεπεις στα φορουμ πολλες φορες replies με γελιο?

Κατα τ'αλλα καιρο ειχα να φαω τετοια χυλοπιτα :mrgreen:

Anyway δε θα παιξω αλλο το παιχνιδι το οποιο μπηκατε και ξεκινησατε. Αυτο των ανουσιων επιθεσεων. Ακομα κι αν διαφωνειτε με κατι που γραφει ο αλλος ειστε σε φορουμ με οτι συνεπαγεται αυτο, στην τελικη δε θα παθετε τιποτα να ξεκινησετε ποσταροντας τη γνωμη σας, αντι διαφορων προσωπικων χαρακτηρισμων.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...