Pantelwolf Δημοσ. 16 Μαΐου 2012 Δημοσ. 16 Μαΐου 2012 Το project management με την έννοια που ανέφερε ο OP ,δηλαδή να βάλεις προτεραιότητες για να μπορέσεις να κάνεις παραλληλίες σε συγκεκριμένο χρόνο, για μένα είναι τόσο πατάτα σαν έννοια όσο το Quality of Service στα δίκτυα. Προτιμώ στη δουλειά μου να γίνονται μια μια οι δουλειές και να τελειώνουν πριν προχωρήσω. Αν δε βγαίνει ο χρόνος πρέπει να αφήσεις μερικά, να πάρεις βοήθεια ή να δουλέψεις στους αυτοματισμούς. ΓΙα όλα τα άλλα εκτός αν είσαι η γκουγκλ, με ένα απλό εξελόφυλλο μπορείς να υπολογίσεις. My 2 cents.
viper2005 Δημοσ. 16 Μαΐου 2012 Δημοσ. 16 Μαΐου 2012 Συμφωνώ. Συγκεκριμένα έχω 5 projects software development προσωπικα, 1 για πελάτη, 2 μουσικής κτλ. Θέλω ένα σοβαρό τρόπο να τα διαχειριστώ. Τα έχω αναλύσει σε tasks και projects αλλά δεν ξέρω πως να θέσω προτεραιότητες. Επίσης με βάση το χρόνο που μπορώ να διαθέσω (και δεν είναι με ακρίβεια λεπτού..) θέλω να δω πότε θα τελειώσω τι. Θέλω μια γενική εικόνα του τι να κάνω και πόσο χρόνο θα μου πάρει και πως να κάνω την καλύτερη κατανομή χρόνου/task ώστε να προχωράω. Αγχώνομαι, ναι η δεν καταλαβα ή δεν το ειπες και ρωτω τα projects τα κανεις εσυ με αλλους για αλλους ή εσυ για αλλους...?
ZAKKWYLDE Δημοσ. 16 Μαΐου 2012 Δημοσ. 16 Μαΐου 2012 Όσο για το critical path, αν δεν έχεις αλληλένδετες και παράλληλες εργασίες που η μία είναι προαπαιτούμενο της άλλης δεν έχει ιδιαίτερο νόημα. Το όλο νόημα είναι ότι αν καθυστερήσεις μια εργασία πάνω στο critical path αλλάζει κατευθείαν ο χρόνος ολοκλήρωσης. Ενώ εργασίες που δεν είναι στο critical path γνωρίζεις ότι μπορείς να τις καθυστερήσεις για Χ χρόνο έωσοτου να μπουν οι ίδιες στο critical path.
hyperkid Δημοσ. 16 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 16 Μαΐου 2012 σας υπερευχαριστώ... ήδη με βοηθήσατε πάρα πολύ με τις απαντησεις σας. η δεν καταλαβα ή δεν το ειπες και ρωτω τα projects τα κανεις με αλλους για αλλους ή εσυ για αλλους...? Το 60% εγώ για εμένα - το 20% εγώ για τους άλλους - το άλλο 20% εγώ με άλλους για εμάς Όπως κ να χει το NPV είναι περίπου η απάντηση που έψαχνα (ή αλλιώς... makes sense ). Δηλαδή ο σκοπός της προτεραιότητας είναι : πόσα θα βγάλω, σε πόσο καιρό, με πόσες ώρες δουλειάς. Μόνο για τα projects που έχουν σα σκοπό το χρήμα. Συνεπώς μια μεθοδολογία είναι: υπολογίζω πόση ώρα θα μου πάρει το κάθε task => υπολογίζω το σύνολο των ωρών των tasks μέσα σε ένα project => έτσι το κάθε project έχει μια μεταβλητή, τις ώρες ολοκλήρωσης. Από κει και πέρα, το κέρδος δια των ωρών θα δείξει τι συμφέρει - σε περίπτωση που δεν υπάρχει deadline, οπότε θα άλλαζαν όλα. Μία μεταβλητή οι ώρες ολοκλήρωσης, μια άλλη οι μέρες μέχρι την due date και τρίτη το κέρδος. Αρχίζει και αποκτάει νόημα.
viper2005 Δημοσ. 16 Μαΐου 2012 Δημοσ. 16 Μαΐου 2012 σας υπερευχαριστώ... ήδη με βοηθήσατε πάρα πολύ με τις απαντησεις σας. Το 60% εγώ για εμένα - το 20% εγώ για τους άλλους - το άλλο 20% εγώ με άλλους για εμάς Όπως κ να χει το NPV είναι περίπου η απάντηση που έψαχνα (ή αλλιώς... makes sense ). Δηλαδή ο σκοπός της προτεραιότητας είναι : πόσα θα βγάλω, σε πόσο καιρό, με πόσες ώρες δουλειάς. Μόνο για τα projects που έχουν σα σκοπό το χρήμα. οχι δεν σε βοηθησαμε γιατι τα καταλαβες λαθος οταν δουλευεις με αλλους για αλλους ανοιγεις server μιας και το visual reminder εκνευριζει λιγοτερο απο τα τηλεφωνακια το τι κανεις για εσενα ειναι στην σφαιρα των αναλυτικων και τα βρισκω λιγο alien! *κατεμε παντα* και παμε στα οικονομικα και θεωρια: το NPV ειναι ποσα εξοδα, ποσα εξοδα και σε τι χρονο [επειδη 10 ευρω τωρα δεν θα εχουν την ιδια αξια τον επομενο χρονο] inflation και ιστοριουλες τετοιες Συνεπώς μια μεθοδολογία είναι: υπολογίζω πόση ώρα θα μου πάρει το κάθε task + margin=> υπολογίζω το σύνολο των ωρών των tasks+ margin μέσα σε ένα project => έτσι το κάθε project έχει μια μεταβλητή, τις ώρες ολοκλήρωσης. Από κει και πέρα, το κέρδος δια των ωρών θα δείξει τι συμφέρει - σε περίπτωση που δεν υπάρχει deadline, οπότε θα άλλαζαν όλα. Μία μεταβλητή οι ώρες ολοκλήρωσης, μια άλλη οι μέρες μέχρι την due date και τρίτη το κέρδος και μια τεταρτη margin για ανωτερα βια. Αρχίζει και αποκτάει νόημα. fixed
hyperkid Δημοσ. 16 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 16 Μαΐου 2012 οχι δεν σε βοηθησαμε γιατι τα καταλαβες λαθος οταν δουλευεις με αλλους για αλλους ανοιγεις server μιας και το visual reminder εκνευριζει λιγοτερο απο τα τηλεφωνακια το τι κανεις για εσενα ειναι στην σφαιρα των αναλυτικων και τα βρισκω λιγο alien! *κατεμε παντα* και παμε στα οικονομικα και θεωρια: το NPV ειναι ποσα εξοδα, ποσα εξοδα και σε τι χρονο [επειδη 10 ευρω τωρα δεν θα εχουν την ιδια αξια τον επομενο χρονο] inflation και ιστοριουλες τετοιες fixed margin = ανοχή ;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα