Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημερα σε λους και κυριως σε ολες. Σκεφτομαι να αγορασω μια μηχανη γα εσπρεσσο, επειδη ομως ακουγεται οτι οι σχετικα καλες ειναι ακριβες λεω να παω σε μια μεταχειρισμενη. Να δωσω δηλαδη μεχρι 150 ευρω και κδανικα πολυ πιο κατω κ να παρω κατι που θα κανε ας πουμε 300 να απολαμβανω κ εγω το καφεδακι μου

Επειδη ομως δε ξερω απο μαρκες και ποιοτητες κλπ σας παραθετω τη σελιδα της χρυσης ευκαιριας με τις μεταχειρισμενες καφετιερες να μου κανετε εσεις καποια προταση...

Φυσικα δεκτη και απο αλλες σελιδες αγγελιωνε.. Εγω εμαι αθηνα.. Α και μαλλον νομιζω δε με ενδιαφερουν οι μηχανες με καψουλες

Ευχαριστω εκ των προτερων

Η σελιδα της χρυσης ευκαιριας ειναι αυτη http://www.xe.gr/spiti-kipos/kafetieres,25618.html

Δημοσ.

Στα λεφτά που δίνεις, δηλαδή <500€ είχα δει πριν καιρό κάποιες αυτόματες μηχανές, οι οποίες παίρνουν καφέ σε "κουκιά", τον αλέθουν μόνες τους και σου κάνουν ένα άριστο espressάκι. Όλα αυτόματα. Ακούγονται πολύ καλά σχόλια γι αυτές, αλλά δε ξέρω τι παίζει με ανταλλακτικά, αξιοπιστία, κλπ.

Μη πάρεις μεταχειρισμένη (ίου!). Εννοείται δε παίρνεις με κάψουλα, είναι πανάκριβες και δε κάνουν και σωστό καφέ.

Δημοσ.

Γιατι τοσο ιου με τη μεταχειρισμενη?? αν ειναι να βρω κατι καλο στη μοση τομη ασπουμε δεν εχω προβλημα... Μηπως οι επρεσιερες στις καφετεριες δεν εχουν φτιαξει χιλιαδες καφεδες??

Δημοσ.

Στις καφετέριες υπάρχει σχολαστικός καθαρισμός και συντήρηση, υπάρχει υγειονομικός έλεγχος, κλπ. Εάν όμως πάρεις μηχάνημα από ιδιώτη δε ξέρεις σε τι μπίχλα άνθρωπο θα πέσεις. Μπορεί να είναι και πεντακάθαρη βέβαια, απλά το ρίσκο είναι μεγαλύτερο.

Δημοσ.

Στις καφετέριες υπάρχει σχολαστικός καθαρισμός και συντήρηση, υπάρχει υγειονομικός έλεγχος, κλπ.

:-D :-D :-D Καλό!

Από ποιον γίνεται ο έλεγχος ; Η καθαριότητα εξαρτάται από τον εκάστοτε μπουφετζή και το αφεντικό του.

Αν σιχαίνεσαι πάντως, την επόμενη φορά που θα πας σε beach bar και θα παραγγείλεις το freddo σου, σκέψου ότι η μηχανή που στο έφτιαξε ήταν παρατημένη για 9 μήνες εκεί μέσα (από την προηγούμενη σαιζόν) και περπάταγαν πάνω της διάφορα ζωύφια ..

Το πόσο καλά έχει καθαριστεί εξαρτάται από το τυπάκι που έκανε φασίνα όταν ξανάνοιξε το μαγαζί..

Τελοσπάντων η εσπρεσσιέρα δεν έχει καμιά ιδιαίτερη καθαριότητα..

Τις επιφάνειες με απορρυπαντικό, και τη μηχανή απλά τη βάζεις να δουλέψει χωρίς καφέ μερικές φορές για να καθαρίσει η βάση και οι θήκες του καφέ , και καθαρίζεις τα υπολείματα με ένα vettex.

Έχω ακούσει ότι μπορείς να βάλεις και λίγο ξύδι στη μεζούρα για να φύγουν τίποτα άλατα από τις σίτες.

Και το ρουξούνι για το αφρόγαλο, το ίδιο.. Υπάρχουν και κάποια εξαρτηματάκια που αφαιρούνται και πλένονται , τα περισσότερα στον ατμό ή σε καυτό νερό..

That's it.

Δεν πίνει κανείς καφέ μέσα από τη μηχανή , ούτε τη γεμίζει με βρωμιές. Βραστό νερό με πίεση βγάζει .

Δημοσ.

Τελοσπαντων καλως η κακως δε νομιζω οτι οι καφετεριες καθαριζουν και τοσο σχολαστικα τις εσπρεσσιερες και παλι ομως μια χαρα καφεδακι βγαζουν... Καμια προταση απ τη σελιδα δε μου κανατε...

500 ευρω δε θελω να δωσω με την καμια, για αυτο ψαχνω μεταχειρισμενο που ομως να ειναι καλης ποιοτητας

Ευχαριστω

Δημοσ.

Με τις καλες σιγουρα ναι... Γενικα αν εχει ακροφυσιο (αυτο το μακροστενο ματσουκι) φτιαχνεις

Δημοσ.

Καλό και αυτό!

http://www.home-bari...e-cleaning.html

Καλά τώρα, η γκόθρα που είχε η μεζούρα που δείχνει ο τύπος δεν υπάρχει ούτε σε μηχανή που έχει βγάλει 50000 καφέδες..

Κάρβουνο έβαζε στη μηχανή ήθελα να 'ξερα ;

Τόσα χρόνια έχω εσπρεσσιέρες , ποτέ δεν έφτασαν σε χειρότερο σημείο εκτός από λίγη θαμπάδα, ούτε τα ρουξούνια..

Βέβαια μετά από κάθε χρήση λύσιμο όλα και πλύσιμο, και μετά σβήσιμο η μηχανή..

σε τέτοια φάση spin και span θα έμπαινα αν είχα καμιά cimbali με ρυθμιζόμενα μπαρόμετρα και θερμοστάτες..

Με τις εσπρεσσιέρες του πανερίου δεν έχει και καμιά διαφορά στον καφέ που θα πιεις..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...