Nihilist Δημοσ. 16 Μαΐου 2012 Δημοσ. 16 Μαΐου 2012 Τι σχέση έχουν οι σλαβομακεδόνες που συνεργάζονταν με τους παρτιζάνους στον εμφύλιο, με τους σημερινούς σλαβομακεδόνες των Σκοπίων, τους σλαβομακεδόνες που κατοικούν στα χωριά της ελληνικής Μακεδονίας(και μιλάνε Βλάχικα κι όχι βλάχικα), τους σλάβους και τους αρχαίους μακεδόνες;
Nihilist Δημοσ. 16 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 16 Μαΐου 2012 ότι σχέση έχουμε εμείς με τους τούρκους Έλα ρε συ έκανα τόσες συγκρίσεις και απαντάς τόσο απλά; Ξενερώνω
linuslost Δημοσ. 16 Μαΐου 2012 Δημοσ. 16 Μαΐου 2012 Με τους αρχαιους Μακεδονες προφανως καμια σχεση...Τωρα απο οτι ξερω ,ριν απο 100 χρονια για παραδειγμα πολυ Ελληνες ζουσαν μεσα απο τα συνορα της τοτε Γιουγκοσλαβιας και αρκετοι Σλαβοι μεσα απο τα δικα μας συνορα.
epp Δημοσ. 16 Μαΐου 2012 Δημοσ. 16 Μαΐου 2012 σαν πολλα εθνικα θεματα δεν λυσαμε σε 1 μερα ρε παιδια????? τι εγινε εχασα κανα επεισοδιο ?
Chrisxxx Δημοσ. 16 Μαΐου 2012 Δημοσ. 16 Μαΐου 2012 Δωριείς, Αιολοί, Μακεδόνες, Ιλύριοι, Θρακες, Θεσσαλοι, λοιποί Ελληνες, Σλάβοι, Ρωμαίοι, Ελληνες, Αλβανοι, Τουρκοι και αλλοι Σλάβοι, Βλάχοι, Ποντιοι περασαν, προσπέρασαν, αποίκησαν, κατέκτησαν, εζησαν στην τοτε Μακεδονια και τη Μακεδονία οπως την ξέρουμε τώρα, τις σχέσεις αιματος που μπορει να εχουν οι τωρινοί λαοι με αυτους που κατηκουσαν τα συγκεκριμένα εδαφη παλιότερα ειναι λίγο δυσκολο να βρεθουν και να μελετηθουν. Οπως ειπαν επι βαλκανικων αλλοι Σλαβόφωνοι Ελληνες εμειναν στη Σερβικη πλευρα, Ελληνόφωνοι Σλάβοι στην Ελληνική. Δυσκολο θεμα.
lary7 Δημοσ. 16 Μαΐου 2012 Δημοσ. 16 Μαΐου 2012 Τι σχέση έχουν οι σλαβομακεδόνες που συνεργάζονταν με τους παρτιζάνους στον εμφύλιο, με τους σημερινούς σλαβομακεδόνες των Σκοπίων, τους σλαβομακεδόνες που κατοικούν στα χωριά της ελληνικής Μακεδονίας(και μιλάνε Βλάχικα κι όχι βλάχικα), τους σλάβους και τους αρχαίους μακεδόνες; Ειναι περιπου το ιδιο πραγμα, λιγο Βουλγαρου, λιγο Σερβου και ολιγον Βλαχοι. Απλα ποτε στο παρελθον δεν ειχαν εθνικη ταυτοτητα. Για εμας ηταν οι σλαβοφωνοι, για τους βουλγαρους ηταν βουλγαροι ενω για τους σεβους ηταν σλαβοι με βουλγαρικο ιδιωμα. Αυτο εχω καταλαβει ολα αυτα τα χρονια. Παντως αλλο οι βλαχοι και τα βλαχικα. Με τους σκοπιανους συννεονουνται μια χαρα οι ομιλουντες βουλγαρικα ενω βγαζουν ακρη και οι σερβοι.
Nihilist Δημοσ. 16 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 16 Μαΐου 2012 σαν πολλα εθνικα θεματα δεν λυσαμε σε 1 μερα ρε παιδια????? τι εγινε εχασα κανα επεισοδιο ? Είδα προχθές το "Ψυχή Βαθιά" του Βούλγαρη και έχοντας γνώση της ιστορίας έχω αυτή την απορία για τους σλαβομακεδόνες. Απλά όπου κι αν κοιτάξω για πληροφορίες θα είναι γραμμένες είτε από έλληνες απογόνους του Μέγα Αλέξανδρου είτε από σλαβομακεδόνες απογόνους του ΜΑ. Και θα 'θελα την γνώμη σας για να έχω μια καλύτερη εικόνα. Δηλαδή δεν μπορώ να φανταστώ τους σημερινούς σκοπιανούς να συνεργάζονταν με τους έλληνες αντάρτες στον ελληνικό εμφύλιο. Πολλή αλληλεγγύη να πούμε. Βέβαια το ΚΚΕ τότε υποστήριζε το όνομα Μακεδονία για την χώρα οπότε δικαιολογείται μερικώς.( Moderator αυτό με το κκε δεν είναι πολιτικό σχόλιο απλά ιστορικό γεγονός) Ή πως οι έλληνες της μακεδονίας ξέχασαν ότι μέχρι και την δεκαετία του '50 ζούσαν μαζί με "σκοπιανούς" αρμονικά; Και τώρα υπάρχουν βέβαια Βλάχοι στην ελλάδα από εκείνη την εποχή αλλά είναι σε διάσπαρτα χωριά. Δεν βγάζουν νόημα όλα αυτά.
Finn Δημοσ. 16 Μαΐου 2012 Δημοσ. 16 Μαΐου 2012 Τ αγαπημένο μου θέμα! Δυστυχώς υπάρχει μεγάλη σύγχηση όσον αφορά το θέμα αυτό.Σλαβόφωνοι πληθυσμοί της Μακεδονίας των οποίων το ιδίωμα είναι μια μείξη σέρβικων,βουλγάρικων,ελληνικών και τούρκικων αποκαλούν τη γλώσσα τους μακεδονικά. Εγώ μετά απο πολλές επισκέψεις στην ΠΓΔΜ θα σας πω το άλλο.Πιο πολλα ελληνικά επίθετα έχει σε περιοχές της ΠΓΔΜ κοντά στα ελληνικά σύνορα μέχρι και τη μέση της χώρας παρά απ την εδώ πλευρά των συνόρων.Βέβαια το θλιβερό είναι ότι αυτοί μεγαλώνουν με την πεποίθηση ότι είναι όλα "μακεδονικά". Στέργιοφ,Στάβρεφ,Σπιρίδοφ,Εφτίμοφ,Κόστοφ είναι μερικά απο τα "μακεδονικά" τους επίθετα. Κομμοθνιστές οι οποίοι διέφυγαν στην Γιουγκοσλαβία κατά τον εμφύλιο;
Lucifer Δημοσ. 16 Μαΐου 2012 Δημοσ. 16 Μαΐου 2012 Δωριείς, Αιολοί, Αλήθεια τώρα πατήσανε Αιολείς εκεί πάνω; Νόμιζα ότι ήταν άχρηστοι σε οτιδήποτε πέραν της τράτας και της καθετής κρίνοντας από τους απογόνους τους.
Chrisxxx Δημοσ. 16 Μαΐου 2012 Δημοσ. 16 Μαΐου 2012 Τ αγαπημένο μου θέμα! Δυστυχώς υπάρχει μεγάλη σύγχηση όσον αφορά το θέμα αυτό.Σλαβόφωνοι πληθυσμοί της Μακεδονίας των οποίων το ιδίωμα είναι μια μείξη σέρβικων,βουλγάρικων,ελληνικών και τούρκικων αποκαλούν τη γλώσσα τους μακεδονικά. Εγώ μετά απο πολλές επισκέψεις στην ΠΓΔΜ θα σας πω το άλλο.Πιο πολλα ελληνικά επίθετα έχει σε περιοχές της ΠΓΔΜ κοντά στα ελληνικά σύνορα μέχρι και τη μέση της χώρας παρά απ την εδώ πλευρά των συνόρων.Βέβαια το θλιβερό είναι ότι αυτοί μεγαλώνουν με την πεποίθηση ότι είναι όλα "μακεδονικά". Στέργιοφ,Στάβρεφ,Σπιρίδοφ,Εφτίμοφ,Κόστοφ είναι μερικά απο τα "μακεδονικά" τους επίθετα. Κομμοθνιστές οι οποίοι διέφυγαν στην Γιουγκοσλαβία κατά τον εμφύλιο; Ισως Ελληνες που μιλουσαν τη γλώσσα και ξεμειναν μετα τους Βαλκανικους. Στην τελική επι 400 χρόνια ολες οι πολεις στις εκει γυρω περιοχες ειχαν μικτο πληθυσμό..
ntg1980 Δημοσ. 16 Μαΐου 2012 Δημοσ. 16 Μαΐου 2012 Τι σχέση έχουν οι σλαβομακεδόνες που συνεργάζονταν με τους παρτιζάνους στον εμφύλιο, με τους σημερινούς σλαβομακεδόνες των Σκοπίων, τους σλαβομακεδόνες που κατοικούν στα χωριά της ελληνικής Μακεδονίας(και μιλάνε Βλάχικα κι όχι βλάχικα), τους σλάβους και τους αρχαίους μακεδόνες; Έχουν σχέση οι Σλαβομακεδόνες με τους Βλάχους?!? Επειδή η Ημαθία είναι ένας απ'τους νομούς που έχει "θέμα" με τη λέξη "ντόπιος", παρατήρησα ότι πολλοί απ'όσους μένουν στα χωριά απ'τη πλευρά της Βέροιας και αυτοπαοκαλούνται "ντόπιοι", μιλάνε την Ελληνική δημοτική (κοινώς τα χωριάτικα όπως συνηθίζουμε πολύ λάθος να τα αποκαλούμε) και πολλοί απ'τα χωριά της Νάουσας μετράνε από 1 ως το 10 στα... Βουλγάρικα και αυτοαποκαλούνται επίσης "ντόπιοι"! Οι Βλάχοι μιλάνε σχεδόν Ρουμάνικα... Ποιοι από τους παραπάνω είναι Σλαβομακεδόνες? Νόμιζα ότι πάντα ήταν η δεύτερη ομάδα!
Chrisxxx Δημοσ. 16 Μαΐου 2012 Δημοσ. 16 Μαΐου 2012 Αλήθεια τώρα πατήσανε Αιολείς εκεί πάνω; Νόμιζα ότι ήταν άχρηστοι σε οτιδήποτε πέραν της τράτας και της καθετής κρίνοντας από τους απογόνους τους. Αιολεις δε νομιζω, αν και θα μπορουσαν να εχουν αποικιες, οπως οι Ιωνες αν θυμαμαι καλα. Γερασα και η μνημη μου πλεον με απατα (ελπιζω μονο αυτη). Στην τελικη αυτο που θελω να δειξω ειναι ότι συνορα με τη σημερινη εννοια έχουμε απο το 19-20ο αιωνα και μετα, επι 4000 χρόνια και βάλε εχουμε μετακινησεις πληθυσμών, περα απο αυτο ειναι αστειο να σκεφτόμαστε για το αν κρατησαν ή οχι την εθνική τους καθαρότητα.
Lucifer Δημοσ. 16 Μαΐου 2012 Δημοσ. 16 Μαΐου 2012 Καλά ναι, επουσιώδης ήταν η ερώτησή μου, καθαρά ιστορικά/εγκυκλοπαιδικά.
kostas_dr Δημοσ. 16 Μαΐου 2012 Δημοσ. 16 Μαΐου 2012 Να΄ναι καλά ο Στρατάρχης Τίτο εκεί που βρίσκεται. Ένα καθαρά τεχνητό πράγμα έχει αναστατώσει για τόσο καιρό τόσες χώρες, χωρίς προοπτικές επίλυσης στο ορατό μέλλον. Πως γράφεται η ιστορία.
Προτεινόμενες αναρτήσεις