Finn Δημοσ. 16 Μαΐου 2012 Δημοσ. 16 Μαΐου 2012 Γερμανικά Senf Γαλλικά Moutarde Ενδεχομένως να επηρεάστηκαν από'κει ;-) Παίζει ελέω αυστροουγγαρίας! αυτοι αν θυμαμαι καλα σε μια φαση αλλαξαν και την αλφαβητο τους καπου το 90 πανω κατω απο κυριλικα σε λατινικο αλφαβητο με μερικα διαφορετικα γραμματα κατι τετοιο.. ε λογικο αυτο ειναι απλα μια γλωσσικη μειονοτητα οχι εθνικη οποτε η οποια διαλεκτος μενει σιγα σιγα φθινει-προσαρμοζεται κλπ ειδικα στο παραδειγμα των σκοπιων η γλωσσα επρεπε να τεθει ως τοιχος αναδεικνυοντας την "διαφορα" τους απτους βουλγαρους για να δωσω ενα παραδειγμα ο παππους μου τα τουρκικα που μιλαει λογω του οτι τα εμαθε αλλες εποχες ειναι ουσιαστικα τουρκικα καθαρευουσας τα οποια δεν τα πολυμιλας στον δρομο,δεν τα λες λαθος απλα οι γλωσσες εξελισσονται και αλλαζουν Μέχρι το 45 είχανε το κυριλλικό της Βουλγαρίας.Σε μια εκκλησία που είχα πάει οι τάφοι των παπάδων ήταν γραμμένοι στα βουλγάρικα.Απο κει και μετά ξεκίνησε η δημιουργία ενός "μακεδονικού" αλφαβήτου βασισμένο στο κυριλλικό της Σερβίας. Λατινικό δεν είχανε ποτέ επίσημα.Μόνο οι σέρβοι έχουν επίσημα 2 αλφάβητα (λατινικό κα κυριλλικό).
Nihilist Δημοσ. 16 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 16 Μαΐου 2012 http://www.youtube.com/watch?v=E5D8upf-xE0&feature=related Καταλαβαίνετε τι λέει εδώ; Επίσης όντας μέλος σε πολιτιστικό σύλλογο με εκδηλώσεις χορών και τέτοια φάση τολμώ να πω ότι η μουσική αυτή είναι κάργα οικεία. Δηλαδή μπορώ να σας το χορέψω αν το ακούσω . Έχουμε πιο πολλά κοινά με τους γείτονες αλλά οι νεο-έλληνες και οι νεο-απόγονοιτουβουκεφάλα τα έχουν κάνει σαν τα μούτρα τους.
Finn Δημοσ. 16 Μαΐου 2012 Δημοσ. 16 Μαΐου 2012 http://www.youtube.com/watch?v=E5D8upf-xE0&feature=related Καταλαβαίνετε τι λέει εδώ; Επίσης όντας μέλος σε πολιτιστικό σύλλογο με εκδηλώσεις χορών και τέτοια φάση τολμώ να πω ότι η μουσική αυτή είναι κάργα οικεία. Δηλαδή μπορώ να σας το χορέψω αν το ακούσω . Έχουμε πιο πολλά κοινά με τους γείτονες αλλά οι νεο-έλληνες και οι νεο-απόγονοιτουβουκεφάλα τα έχουν κάνει σαν τα μούτρα τους. Δεν έχω ηχεία και δε μπορώ να το ακούσω.Πιο χορό θυμίζει;
Nihilist Δημοσ. 16 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 16 Μαΐου 2012 Δεν έχω ηχεία και δε μπορώ να το ακούσω.Πιο χορό θυμίζει; Εμένα προσωπικά μου θυμίζει Λητό. Μα πάρα πολύ οικεία όμως λέμε????????? Διακρίνω ειρωνεία ή ιδέα μου;
Finn Δημοσ. 16 Μαΐου 2012 Δημοσ. 16 Μαΐου 2012 Εμένα προσωπικά μου θυμίζει Λητό. Λητό τουτέστιν Πουστσένο ή Ράικο; Έχω να χορέψω απ τον χειμώνα και τα ξέχασα!
Nihilist Δημοσ. 16 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 16 Μαΐου 2012 Λητό τουτέστιν Πουστσένο ή Ράικο; Έχω να χορέψω απ τον χειμώνα και τα ξέχασα! Ακριβώς. Αυτόματα βγαίνουν οι κινήσεις άμα σε εμπνέει η μουσική . Όχι, σοβαρά μιλάω!! Οκ, μαν
kostas_dr Δημοσ. 16 Μαΐου 2012 Δημοσ. 16 Μαΐου 2012 Σε συζήτηση στην τηλεόραση ειπώθηκε ότι όταν ήταν ακόμα η ενιαία Γιουγκοσλαβία (ίσως και αργότερα), στα σύνορα, απ' την μια μεριά ήταν μια μεγάλη πινακίδα που έγραφε: Δημοκρατία της Μακεδονίας και απ' την άλλη μεριά, επίσης μια άλλη μεγάλη πινακίδα που έγραφε: Μακαρόνια Μίσκο Η επιτομή της (ανύπαρκτης) ελληνικής εξωτερικής πολιτικής για δεκαετίες. Όταν δεν αντιδράς στις προκλήσεις και στην προπαγάνδα των άλλων και αφήσεις ένα θέμα να ωριμάσει επι δεκαετίες ερήμην σου, είναι λογικό όλο αυτό να θεωρηθεί ως ένδειξη αδυναμίας. Είναι το γνωστό: δώσε θάρρος στον χωριάτη ...
siracos Δημοσ. 16 Μαΐου 2012 Δημοσ. 16 Μαΐου 2012 Δεν εννοώ την βλάχικη διάλεκτο αλλά την βλάχικη γλώσσα. Κοινώς σλάβικα. Υπάρχει Βλαχικη διάλεκτος και όχι γλώσσα στα Βλάχικα δεν υπάρχει γραφή. Τα βλάχικα μοιάζουν με Ρουμάνικα αλλά δεν είναι απλά έχουν κοινή ρίζα τα Λατινικά
ntg1980 Δημοσ. 16 Μαΐου 2012 Δημοσ. 16 Μαΐου 2012 Σε συζήτηση στην τηλεόραση ειπώθηκε ότι όταν ήταν ακόμα η ενιαία Γιουγκοσλαβία (ίσως και αργότερα), στα σύνορα, απ' την μια μεριά ήταν μια μεγάλη πινακίδα που έγραφε: Δημοκρατία της Μακεδονίας και απ' την άλλη μεριά, επίσης μια άλλη μεγάλη πινακίδα που έγραφε: Μακαρόνια Μίσκο Η επιτομή της (ανύπαρκτης) ελληνικής εξωτερικής πολιτικής για δεκαετίες. Όταν δεν αντιδράς στις προκλήσεις και στην προπαγάνδα των άλλων και αφήσεις ένα θέμα να ωριμάσει επι δεκαετίες ερήμην σου, είναι λογικό όλο αυτό να θεωρηθεί ως ένδειξη αδυναμίας. Είναι το γνωστό: δώσε θάρρος στον χωριάτη ... Μα είναι δεδομένο και ευρέως αποδεκτό ότι στο θέμα της Μακεδονίας την ευθύνη τη φέρνουμε καθαρά και μόνο εμείς! Και δε μπορώ να τους ρίξω απόλυτα το βάρος τους Σκοπιανούς, ακόμη κι αν είμαι Μακεδόνας... Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Γερμανία & θυμάμαι πολύ καλά ότι ήδη στην αρχή της δεκαετίας του '90 όλα τα κανάλια εκεί όταν αναφερότανε στο Fyrom, το αποκαλούσανε Μακεδονία! Στην Ελλάδα αυτό δε το γνώριζε κανείς και ζούσαμε με το παραμύθι των "Σκοπίων", νομίζοντας ότι όλος ο κόσμος το λέει έτσι (ενώ ήμασταν μόνο εμείς). Η χώρα μας καθ'όλη τη διάρκεια της δεκαετίας του '90 δε πήρε ουδέποτε επίσημα θέση να σταματήσει αυτό, μ'αποτέλεσμα το Fyrom να αποκτήσει "ταυτότητα"! Και δύσκολα εν έτη 2012 πείθεις κάποιον που γεννήθηκε το 1992 στην (όπως την αποκαλούνε οι Γιουγκοσλάβοι) "Μακεδονία" ότι δεν είναι Μακεδόνας στα 20 του! Κι ούτε πρόκειται ν'αλλάξει κάτι. Θα συνεχίζουν να ονομάζονται επίσημα Μακεδονία!
Nihilist Δημοσ. 16 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 16 Μαΐου 2012 68 νηφάλια ποστ combo! Ελπίζω να τα διάβασες όλα, έτσι;
Cossutius. Δημοσ. 16 Μαΐου 2012 Δημοσ. 16 Μαΐου 2012 Μα είναι δεδομένο και ευρέως αποδεκτό ότι στο θέμα της Μακεδονίας την ευθύνη τη φέρνουμε καθαρά και μόνο εμείς! Και δε μπορώ να τους ρίξω απόλυτα το βάρος τους Σκοπιανούς, ακόμη κι αν είμαι Μακεδόνας... Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Γερμανία & θυμάμαι πολύ καλά ότι ήδη στην αρχή της δεκαετίας του '90 όλα τα κανάλια εκεί όταν αναφερότανε στο Fyrom, το αποκαλούσανε Μακεδονία! Στην Ελλάδα αυτό δε το γνώριζε κανείς και ζούσαμε με το παραμύθι των "Σκοπίων", νομίζοντας ότι όλος ο κόσμος το λέει έτσι (ενώ ήμασταν μόνο εμείς). Η χώρα μας καθ'όλη τη διάρκεια της δεκαετίας του '90 δε πήρε ουδέποτε επίσημα θέση να σταματήσει αυτό, μ'αποτέλεσμα το Fyrom να αποκτήσει "ταυτότητα"! Και δύσκολα εν έτη 2012 πείθεις κάποιον που γεννήθηκε το 1992 στην (όπως την αποκαλούνε οι Γιουγκοσλάβοι) "Μακεδονία" ότι δεν είναι Μακεδόνας στα 20 του! Κι ούτε πρόκειται ν'αλλάξει κάτι. Θα συνεχίζουν να ονομάζονται επίσημα Μακεδονία! Όχι αδελφέ. Η χώρα μας, οι πολίτες της στις αρχές της 10ετίας του 90, το 1992 συγκεκριμένα γνωρίζοντας τι ΑΚΡΙΒΩΣ λέγεται στην Ευρωπη και έχοντας αντιληφθεί τι πάνε να κάνουν οι Σκοπιανοί έκαναν το μεγαλύτερο συλλαλητήριο στην ιστορία της Ελλάδας με 1.000.000 κόσμο στην Αθήνα και 100.000 κόσμο στη Θεσσαλονίκη. Βέβαια τότε το γεγονός οτι ήθελες να προστατεύσεις την ονομασία της Πατρίδας σου, δε σε βάφτιζε ούτε φασίστα ούτε εθνικιστή όπως συμβαίνει πολλές φορές τώρα. Μια χαρά ο λαός προσπάθησε να ανατρέψει αυτό το σκηνικό. Απλά με τον καιρό το θέμα ξέφτισε από την τηλεόραση και το ραδιόφωνο. Ο κόσμος ξεχάστηκε και ξαφνικά φτάσαμε στο 2012 που όλος ο κόσμος έχει αναγνωρίσει τα Σκόπια ως Μακεδονία εκτός από εμάς. Ποτέ μου δε θα ξεχάσω το σύνθημα "Η Μακεδονία ειναι Ελληνική, πείτε του Γκλιγκόροφ να πα να γ... ":-P:-P Παιδάκι τότε είχαμε κατέβει με το σχολείο όλοι. Όλα τα σχολεία κλειστά. Φυσικά τότε υπήρχε ακόμα το εθνικό φρόνημα. Για μια ακόμα φορά αποδείχθηκε πως οι ηγεσίες της χώρας μας και οι αντιπολιτεύσεις ήταν ανίκανες ή απλά δεν θέλησαν ποτέ να πολεμήσουν για το συγκεκριμένο θέμα, σε αντίθεση με τον λαό που τουλάχιστον προσπάθησε.
Nihilist Δημοσ. 16 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 16 Μαΐου 2012 Όχι αδελφέ. Η χώρα μας, οι πολίτες της στις αρχές της 10ετίας του 90, το 1992 συγκεκριμένα γνωρίζοντας τι ΑΚΡΙΒΩΣ λέγεται στην Ευρωπη και έχοντας αντιληφθεί τι πάνε να κάνουν οι Σκοπιανοί έκαναν το μεγαλύτερο συλλαλητήριο στην ιστορία της Ελλάδας με 1.000.000 κόσμο στην Αθήνα και 100.000 κόσμο στη Θεσσαλονίκη. Βέβαια τότε το γεγονός οτι ήθελες να προστατεύσεις την ονομασία της Πατρίδας σου, δε σε βάφτιζε ούτε φασίστα ούτε εθνικιστή όπως συμβαίνει πολλές φορές τώρα. Μια χαρά ο λαός προσπάθησε να ανατρέψει αυτό το σκηνικό. Απλά με τον καιρό το θέμα ξέφτισε από την τηλεόραση και το ραδιόφωνο. Ο κόσμος ξεχάστηκε και ξαφνικά φτάσαμε στο 2012 που όλος ο κόσμος έχει αναγνωρίσει τα Σκόπια ως Μακεδονία εκτός από εμάς. Ποτέ μου δε θα ξεχάσω το σύνθημα "Η Μακεδονία ειναι Ελληνική, πείτε του Γκλιγκόροφ να πα να γ... ":-P:-P Παιδάκι τότε είχαμε κατέβει με το σχολείο όλοι. Όλα τα σχολεία κλειστά. Φυσικά τότε υπήρχε ακόμα το εθνικό φρόνημα. Για μια ακόμα φορά αποδείχθηκε πως οι ηγεσίες της χώρας μας και οι αντιπολιτεύσεις ήταν ανίκανες ή απλά δεν θέλησαν ποτέ να πολεμήσουν για το συγκεκριμένο θέμα, σε αντίθεση με τον λαό που τουλάχιστον προσπάθησε. Γάμησε τα, τώρα όποιος μιλάει δικαίωμα σε ελλάδα και έλληνες είναι φασίστας.
Προτεινόμενες αναρτήσεις