vaggelisp7406 Δημοσ. 18 Μαΐου 2012 Δημοσ. 18 Μαΐου 2012 Παιδια εχω εναν vertex 2 60 gb sata 2 στην κατοχη μου και βρηκα σε εκπληκτικη προσφορα εναν ιδιο στα 20 ευρω (απο γνωστο μου).Μιας και ψαχνομουν για 120αρι ssd και μιας και μου εκατσε αυτη η προσφορα,αξιζει να τον παρω και να τον βαλω με τον υπαρχοντα σε raid? Kαι επισης αυτος ο ssd http://www.amazon.com/gp/product/B0064LFKOK/sr=8-1/qid=1337360758/ref=olp_product_details?ie=UTF8&me=&qid=1337360758&seller=&sr=8-1 Αξιζει? Ειδα οτι βγηκε ο καλυτερος αναμεσα σε 12 δισκους στο review του hwbox..
Haldol Δημοσ. 18 Μαΐου 2012 Δημοσ. 18 Μαΐου 2012 Εφόσον τον βρήκες στα 20€ () αξίζει, καρα-αξίζει και δε το λες ούτε του παππά. Σε άλλη περίπτωση θα σου έλεγα όχι κυρίως λόγω κόστους. Έτσι κι αλλιώς οι SSDs έχουν ήδη τεράστιο throughput, οπότε δεν έχει και ιδιαίτερο νόημα το RAID-0.
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 18 Μαΐου 2012 Δημοσ. 18 Μαΐου 2012 Επειδη στον δινει 20 ευρω παρτον για την τιμη του. Ουτε φλασακι δεν αγοραζεις σε τετοια τιμη. Για το raid μην περιμενεις ουσιαστικες διαφορες στην εμπειρια χρησης. Για να μη σου πω καμια. Σε benches θα εισαι σε καλα επιπεδα, σαφως.
vaggelisp7406 Δημοσ. 18 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 18 Μαΐου 2012 Tι ειναι αυτο throughput? Απλα το ειπα για να ανεβω στα gb αλλα θα τον τσιμπισω και θα το χωσω στο Laptop μου.. Kαι επισης αυτος ο ssd http://www.amazon.com/gp/product/B0064LFKOK/sr=8-1/qid=1337360758/ref=olp_product_details?ie=UTF8&me=&qid=1337360758&seller=&sr=8-1 Αξιζει? Ειδα οτι βγηκε ο καλυτερος αναμεσα σε 12 δισκους στο review του hwbox..
Sibi Δημοσ. 18 Μαΐου 2012 Δημοσ. 18 Μαΐου 2012 Εννοείται ότι αξίζει! Ειδικά και με 20 ευρώ που τον βρήκες δεν παίζεται! Και πιστεύω θα σου δώσει και boost σε επιδόσεις σε σχέση πριν, μιας και ο vertex 2 δεν είναι και απο τους πιο γρήγορους πλέον, οπότε θα φτάσει και θα ξεπεράσεις ίσως ένα σύγχρονο ssd. Θα χάσεις βέβαια το trim λόγω raid0 οπότε δεν θα πρέπει να τον τιγκάρεις, αν έχεις 10-20% ελεύθερο χώρο δεν θα έχεις κανένα θέμα.Πάντως αναμένεται fix σύντομα,μελλοντικά το raid0 θα υποστηρίζει trim.
vaggelisp7406 Δημοσ. 18 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 18 Μαΐου 2012 Ακομα και στους vertex 2 θα υποστηριζεται το trim?
Sibi Δημοσ. 19 Μαΐου 2012 Δημοσ. 19 Μαΐου 2012 Ακομα και στους vertex 2 θα υποστηριζεται το trim? ενδεχομένως ναι αλλά για παράδειγμα εγώ αυτή τη στιγμή έχω 2 vertex 3 σε raid0 και δεν έχω κανένα πρόβλημα, ίσως μειωθούν λίγο οι επιδόσεις τους σε βάθος χρόνου αλλά η μείωση αυτή θα περάσει απαρατήρητη. Να βάλεις και το τελευταίο firmware και στους δύο vertex2 σου!
Haldol Δημοσ. 19 Μαΐου 2012 Δημοσ. 19 Μαΐου 2012 Tι ειναι αυτο throughput? Απλα το ειπα για να ανεβω στα gb αλλα θα τον τσιμπισω και θα το χωσω στο Laptop μου.. Throughput είναι η ταχύτητα διαμεταγωγής, δηλαδή πόσα MB/s μπορεί να "δώσει" ο δίσκος. Μας ενδιαφέρει σε HDDs (μιας και είναι αργοί), σε flashάκια (μιας και είναι ακόμα πιο αργά) αλλά όχι σε σύγχρονους SSDs, οι οποίοι τερματίζουν πολλές φορές τα SATA 2/3. Εάν βέβαια κάνεις benchmarks αλλάζει το πράγμα, εκεί σε νοιάζουν διαφορές ακόμα και 1 MB/s. Για τη χρήση που τον θέλεις είναι άριστη επιλογή, ιδίως σε αυτά τα λεφτά. Χτύπα τον άμεσα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα