Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω ένα PC με ASRock P4i65g μητρική και Intel Pentium 4 στα 3Ghz και 1.5G RAM.Πως μπορώ να κάνω OverClocking στα 3.4Ghz ή περισσότερο.

Δημοσ.

Δεν έχει κανένα απολυτως νόημα. Το pc σου θέλει αλλαγή ολόκληρο. Αν έβαλες windows 7, βγαλτα, βαλε xp και κράτα το για κατεβαστήρι.

Και εσύ πρέπει να κανεις αλλαγή σε κατι... αλλα δεν λεμε σε τι.... :P :P

Τον ρώτησες βρε κολλημενε πρώτα αν θέλει να το κανει απλα για να μαθει πριν προσπαθησεις να τον αποθαρύνεις μονο και μονο επειδή εσύ δεν γουστάρεις το oc ???

Έχω ένα PC με ASRock P4i65g μητρική και Intel Pentium 4 στα 3Ghz και 1.5G RAM.Πως μπορώ να κάνω OverClocking στα 3.4Ghz ή περισσότερο.

Φίλε μου δεν ξερω τι δυνατότητες για oc εχει η μητρική σου.. αν και πιστέυω ότι δεν είναι κατάλληλη για αυτή την δουλεια...

Παντως αν θελεις να μαθεις 5 πραγματακια διαβασε αυτό..

https://www.google.se/search?sugexp=chrome,mod=1&sourceid=chrome&ie=UTF-8&q=%CE%BF%CE%B4%CE%B7%CE%B3%CE%BF%CF%82+overclocking+pentiun+4+s478

Δημοσ.

Δεν έχει κανένα απολυτως νόημα. Το pc σου θέλει αλλαγή ολόκληρο. Αν έβαλες windows 7, βγαλτα, βαλε xp και κράτα το για κατεβαστήρι.

Eχεις δουλεψει με p4 3.0 τα win7?

Μια χαρα τα παει σε δουλειες γραφειου.

Τα min specs για win7:

If you want to run Windows 7 on your PC, here's what it takes:

1 gigahertz (GHz) or faster 32-bit (x86) or 64-bit (x64) processor

1 gigabyte (GB) RAM (32-bit) or 2 GB RAM (64-bit)

16 GB available hard disk space (32-bit) or 20 GB (64-bit)

DirectX 9 graphics device with WDDM 1.0 or higher driver

Eδω λινκ απο "διπλα" με ιδια μητρικη.

Δημοσ.

Ως παλιος κατοχος της μητρηκης αυτης, σε αποπειρες o/c με εναν p4 northwood στα 2.66 πανω απο 2,93 αν θυμαμαι καλα δεν πηγε για να ειμαι φουλ σταθερος. Αυτο γιατι δεν εχει agp lock στο bios και ουτε custom settings για τις μνημες... δες μηπως υπαρχει καποιο νεο bios απο την asrock...

Δημοσ.

Eχεις δουλεψει με p4 3.0 τα win7?

Μια χαρα τα παει σε δουλειες γραφειου.

Ναι. Και δεν τα πάει καθόλου μια χαρα.

Σόρυ παιδες,αλλά μερικές φορές δρω αντανακλαστικά. Με τόσο παραμύθι που έχει πέσει για το overclocking -ανασταίνει νεκρούς- οφείλω να επισημάνω ότι οι νεκροί δεν ανασταίνονται. Μέχρις εκει ξέρω. Είχα πολύ πρόσφατα αντιστοιχο μηχάνημα.

Απο κει και πέρα, αν θέλει να κάνει πειράματα ο φίλος, ας το πει και θα λάβει σίγουρα βοήθεια. Απλά μερικά πράγματα πρέπει να λέγονται.

Δημοσ.

Εγώ πέρασα σε Ρ4 2ghz κ 1gb ραμ, win7 κ σέρνεται λιγάκι εως πολύ. Θέλω να το κλοκάρω έστω κ στα 2.4 μπας κ πάρει έστω κ στο απειροελάχιστο τα πάνω του. Γτ ΛΕΦΤΑ... ΔΕΝ υπάρχουν! (βέβαια ψηνόμουν για λίνουξ αλλά ο μικρός παίζει παιχνίδια (δικός του είναι))

Δημοσ.

Τελικά έκανα OC στα 3.6Ghz και τα 7άρια πάνε γρήγορα και σταθερά.Κάτι τελευταίο.Στα Post που κάνω πως γίνεται να βάλω τις πληροφορίες του PC μου (όπως και ο "Δεινόσαυρος πιο πάνω");

Δημοσ.

Εγώ πέρασα σε Ρ4 2ghz κ 1gb ραμ, win7 κ σέρνεται λιγάκι εως πολύ. Θέλω να το κλοκάρω έστω κ στα 2.4 μπας κ πάρει έστω κ στο απειροελάχιστο τα πάνω του. Γτ ΛΕΦΤΑ... ΔΕΝ υπάρχουν! (βέβαια ψηνόμουν για λίνουξ αλλά ο μικρός παίζει παιχνίδια (δικός του είναι))

RAM RAM RAM...δωσε κι`αλλη RAM...

Δημοσ.

έχω ένα p4 με prescott στα 3,2 και τον πήγα στα 4GHz. η διαφορά που είδα ήταν πάρα πολύ μικρή, το δοκίμαζα πας και παίξει κανένα video στο youtube σε HD αλλά τζίφος, έχω και κάρτα γραφικών την ati 3450. Το κατέβασα μετά στα 3,6 που παίζει χωρίς επιπλέον ρεύματα. το συμπέρασμα είναι ότι όσο και να το ανεβάσεις χαλαρά δεν θα πηγαίνει σε καμία περίπτωση

Δημοσ.

Κάτι τελευταίο.Ποιο PES θα παίζει αρκετά καλά (χωρίς χοντρά κολλήματα) στο υπολογιστή που περιγράφω στην αρχή του Post

Δημοσ.

Κάτι τελευταίο.Ποιο PES θα παίζει αρκετά καλά (χωρίς χοντρά κολλήματα) στο υπολογιστή που περιγράφω στην αρχή του Post

Kαρτα γραφικων δεν μας εχεις πει...

Ναι. Και δεν τα πάει καθόλου μια χαρα.

Σόρυ παιδες,αλλά μερικές φορές δρω αντανακλαστικά. Με τόσο παραμύθι που έχει πέσει για το overclocking -ανασταίνει νεκρούς- οφείλω να επισημάνω ότι οι νεκροί δεν ανασταίνονται. Μέχρις εκει ξέρω. Είχα πολύ πρόσφατα αντιστοιχο μηχάνημα.

Απο κει και πέρα, αν θέλει να κάνει πειράματα ο φίλος, ας το πει και θα λάβει σίγουρα βοήθεια. Απλά μερικά πράγματα πρέπει να λέγονται.

Ειχα περασει beta win7 σε pc με p4 3,0ht@3,4 , 2gb ram και 8600gt τελη του 08,μου ειχε κανει τρομερη εντυπωση το ποσο smooth εμπειρια ειχα για τετοιο μηχανημα.

Δεν ξερω που μπορει να οφειλοντε οι τοσο διαφορετικες αποψεις...

Δημοσ.

Από τότε που βγήκαν τα Windows 7 τα είχα σε Pentium 4 3GHz Northwood με Radeon X1650 AGP κάρτα γραφικών και 2x512MB 400άρες Kingston. Κανένα πρόβλημα, πήγαιναν πολύ smooth σε καθημερινή χρήση για office, internet και ταινίες. Δεν λέω ότι πέταγε κιόλας, αλλά ήταν ανεκτό.

Όσο για την P4i65G, πολύ απλά δεν κάνει για overclocking, είναι απαράδεκτη η μητρική. Αν θες να πειραματιστείς επειδή είναι παλιό μηχάνημα, ψάξε για καμιά ASUS P4P800 ή P4C800, μιας και Abit IC7 δεν πρόκειται να βρεις για κανένα λόγο.

Αν θες απλά να ανεβάσεις λίγο την ταχύτητα του επεξεργαστή μπας και πάρει κάτι στην καθημερινότητα το σύστημα, δεν υπάρχει λόγος γιατί δεν πρόκειται να δεις διαφορά :P

Αν θες πάλι να παίζεις κάνα παιχνιδάκι, ψάξε για καμιά μεταχειρισμένη AGP κάρτα γραφικών του στυλ 6600GT, 7600GT, X1650, X1950 ή κάτι παρόμοιο. Είχαν βγει ακόμα και HIS 4670 AGP αλλά έτρωγαν massive bottleneck ακόμα και με Prescott @ 4GHz ξέρω 'γω :P

Ααααχ ευχάριστες αναμνήσεις με τον Willamete και την συγκεκριμένη ASRock, παρόλο που ήταν μάπα.

243498.jpg

Δημοσ.

1)Από τότε που βγήκαν τα Windows 7 τα είχα σε Pentium 4 3GHz Northwood με Radeon X1650 AGP κάρτα γραφικών και 2x512MB 400άρες Kingston. Κανένα πρόβλημα, πήγαιναν πολύ smooth σε καθημερινή χρήση για office, internet και ταινίες. Δεν λέω ότι πέταγε κιόλας, αλλά ήταν ανεκτό.

2) Αν θες απλά να ανεβάσεις λίγο την ταχύτητα του επεξεργαστή μπας και πάρει κάτι στην καθημερινότητα το σύστημα, δεν υπάρχει λόγος γιατί δεν πρόκειται να δεις διαφορά :P

1) Εγώ πάλι τα βλέπω να σέρνονται σε έναν athlon X2 3800+ με 2 Χ 512ΜΒ 667 DDR2 με 7300GS PCI-E. Εννοείται με το aero και όλα τα εφε απενρεγοποιημένα. Είναι, βέβαια, και τι εννοεί ο καθένας "πάνε καλά"

2) Αυτό ακριβώς λέω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...