sarantatessera Δημοσ. 19 Μαΐου 2012 Δημοσ. 19 Μαΐου 2012 Τι χαρτιά χρειάζεται να καταθέσεις στο Δήμο μετά από έναν θρησκευτικό γάμο;
Cossutius. Δημοσ. 19 Μαΐου 2012 Δημοσ. 19 Μαΐου 2012 Έχεις σκοπό να μεταφέρεις τα δικαιώματα της γυναικας σου στο Δήμο που μένεις εσύ ή το αντίθετο? Πας στο Δήμο, δείχνεις το χαρτί του γάμου και αυτόματα κάνουν τη μεταδημότευση. Μη ξεχάσεις την εφορία.
dimpa16 Δημοσ. 19 Μαΐου 2012 Δημοσ. 19 Μαΐου 2012 Φιλε μου,νομιζω οτι το χαρτι που περνεις απο την εκκλησια,το καταθετεις στο δημο της περιοχης που ανηκει η εκκλησια για να δηλωσεις το γαμο (εχουν περασει 10 χρονια και τα εχω ξεχασει ρε γαμωτη) Παντως καλου κακου,ρωτα τον παπα να σου πει ακριβος.
sarantatessera Δημοσ. 19 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 19 Μαΐου 2012 Όχι, δεν μιλώ για μεταδημότευση, αλλά νομίζω ότι πρέπει να δηλώσεις το γάμο στο δήμο που θα πραγματοποιηθεί. Κι εγώ νομίζω ότι είναι μόνο το χαρτί από την εκκλησία. Λογικά θα πρέπει να δώσεις και τις ταυτότητες, έτσι δεν είναι; Γνωρίζει κανείς αν είναι και κάτι άλλο; dimpa16, να τα εκατοστήσετε τα χρόνια γάμου και δεν έχει καμία σημασία αν θυμάσαι αυτές τις λεπτομέρειες.
leftermann Δημοσ. 20 Μαΐου 2012 Δημοσ. 20 Μαΐου 2012 ναι, θέλει το χαρτί από την εκκλησία, και τις ταυτότητες του ζεύγους. Στο ληξιαρχείο του δήμου όπου τελέστηκε το μυστήριο. Μην ξεχάσεις να πάρεις το χαρτί για το επώνυμο των τέκνων, και φύλα το σαν τα μάτια σου, γιατί αν το χάσεις θα τρέχεις σαν τον τρελό. Εκ πείρας στο λέω.
sarantatessera Δημοσ. 20 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 20 Μαΐου 2012 ναι, θέλει το χαρτί από την εκκλησία, και τις ταυτότητες του ζεύγους. Στο ληξιαρχείο του δήμου όπου τελέστηκε το μυστήριο. Μην ξεχάσεις να πάρεις το χαρτί για το επώνυμο των τέκνων, και φύλα το σαν τα μάτια σου, γιατί αν το χάσεις θα τρέχεις σαν τον τρελό. Εκ πείρας στο λέω. Το χαρτί για το επώνυμο το παίρνεις από το δήμο ή το παίρνεις από την εκκλησία και το καταθέτεις στο δήμο;
Doug21 Δημοσ. 20 Μαΐου 2012 Δημοσ. 20 Μαΐου 2012 προσεξτε πολυ καλα τι θα κανετε με το επιθετο. Αποφασιστε το ΠΟΛΥ καλα ποιο επιθετο θα εχει η γυναικα σου γιατι εμεις τρεχουμε ακομα μετα απο 5 χρονια.
ZAKKWYLDE Δημοσ. 20 Μαΐου 2012 Δημοσ. 20 Μαΐου 2012 Το χαρτί που υπογράφεις στην Εκκλησία, το πας στο ληξιαρχείο μαζί με τις ταυτότητες, απο όπου παραλαμβάνεις τη ληξιαρχική πράξη γάμου. Αυτό το πας στο μητρώο του Δήμου όπου ανοίγεις νεα οικογενειακή μερίδα και πλέον ενημερώνεις την οικογενειακή σου κατάσταση. Δηλαδή για να αποδείξεις ότι είσαι παντρεμένος πλέον δεν χρειάζεσαι τη ληξιαρχική πράξη αλλά μπορείς να ζητήσεις απλά ένα πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης. Καλό θα είναι αν η σύζυγος είναι εγγεγραμένη σε κανένα χωριό ξέρω γω να δείτε αν έχει ενημερωθεί η οικογενειακή της κατάσταση και εκει γιατί μπορεί εκεί να είναι ακόμα ανυπαντρη Αυτό ήταν άλλωστε σύνηθες φαινόμενο πριν αρκετά χρόνια και έτσι είχαμε αρκετές διγαμίες κτλ. 1
sarantatessera Δημοσ. 20 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 20 Μαΐου 2012 Μάλιστα. Οπότε το μόνο που χρειάζεται είναι το χαρτί που υπογράφεις στην Εκκλησία και οι ταυτότητες. Τίποτε άλλο, έτσι δεν είναι; Άλλη ερώτηση: Αν κάνεις το γάμο σε άσχετο μέρος (στο οποίο δεν είναι δημότης ούτε ο γαμπρός ούτε η νύφη), τα παραπάνω τα πας στο δήμο που έγινε ο γάμος ή σε έναν από τους δήμους που είναι δημότες είτε ο γαμπρός είτε η νύφη;
ZAKKWYLDE Δημοσ. 20 Μαΐου 2012 Δημοσ. 20 Μαΐου 2012 Μάλιστα. Οπότε το μόνο που χρειάζεται είναι το χαρτί που υπογράφεις στην Εκκλησία και οι ταυτότητες. Τίποτε άλλο, έτσι δεν είναι; Άλλη ερώτηση: Αν κάνεις το γάμο σε άσχετο μέρος (στο οποίο δεν είναι δημότης ούτε ο γαμπρός ούτε η νύφη), τα παραπάνω τα πας στο δήμο που έγινε ο γάμος ή σε έναν από τους δήμους που είναι δημότες είτε ο γαμπρός είτε η νύφη; Πολύ σωστή ερώτηση. Το χαρτί της εκκλησίας θα το πας στο ληξιαρχείο του δήμου στον οποίο ανήκει η Εκκλησία. Το χαρτί που θα πάρεις απο εκεί (αν δεν κάνω λάθος) μπορείς να το πας σε όποιον Δήμο θέλεις να ανοίξεις οικογενειακή μερίδα. Το ότι ανοίγεις οικογενειακή μερίδα δεν σημαίνει ότι μετεγγράφεσαι και στον Δήμο. Πολλοί ας πούμε Αθηναίοι είναι δημότες σε κάποια πόλη της επαρχίας αλλά επειδή μένουν στην Αθήνα ανοίγουν εκεί οικογενειακή μερίδα.
sarantatessera Δημοσ. 20 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 20 Μαΐου 2012 Βασικά, το μόνο που με ενδιαφέρει τι ακριβώς πας στο δήμο όπου έγινε ο γάμος. Χαρτί εκκλησίας και ταυτότητες. Τις ταυτότητες, προφανώς, φωτοτυπία. Το χαρτί; Το αυθεντικό ή φωτοτυπία;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα