Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μ'αρέσει πόσα άτομα έχουμε εδώ μέσα που κατανοούν καλύτερα απ'την Ευρωπαίκη Επιτροπή, τους νόμους περι μονοπωλείου.

Και εκείνοι τους κατανοούν, μην ανησυχείς. Γιατί τα συμφέροντα πάντα σε κάνουν να τους κατανοείς καλύτερα ;)

Δημοσ.

Όσο καλός και αν είναι κάποιος δεν μπορεί να τον αφήσουν να μονοπωλήσει μια αγορά. Κάτι τέτοιο δεν είναι προς όφελος κανενός πλην της μονοπωλιακής εταιρίας.

Πρέπει η αγορά να παραμείνει βιώσιμη και για ανταγωνιστικές εταιρίες για να υπάρχει και η δυνατότητα ελεύθερης επιλογής για όλους.

πχ Αν άφηναν/αφήσουν (το ποιοι δεν είναι επί του παρόντος) την AMD να χρεοκοπήσει, μετά θα βλέπουμε στην αγορά Atom στα 200 ευρώ. Δεν πιστεύω ούτε και οι φανατικοί οπαδοί της Intel να ήθελαν κάτι τέτοιο.

ΥΓ για τον imhtsos: Σε τι διαφέρει το ότι η Microsoft έβαζε τον Internet Explorer προεγκατεστημένο στα Windows με την Google που σε αναγκάζει να κάνεις google account / gmail / google+ ... για να έχεις Chrome ή Android;

ΥΓ2: Για το facebook υπάρχει κυρίως twitter και ίσως το Google+ που το έχουν γλυτώσει από την δαγκάνα του μονοπωλίου...

Επισκέπτης
Δημοσ.

Όσο καλός και αν είναι κάποιος δεν μπορεί να τον αφήσουν να μονοπωλήσει μια αγορά. Κάτι τέτοιο δεν είναι προς όφελος κανενός πλην της μονοπωλιακής εταιρίας.

Πρέπει η αγορά να παραμείνει βιώσιμη και για ανταγωνιστικές εταιρίες για να υπάρχει και η δυνατότητα ελεύθερης επιλογής για όλους.

πχ Αν άφηναν/αφήσουν (το ποιοι δεν είναι επί του παρόντος) την AMD να χρεοκοπήσει, μετά θα βλέπουμε στην αγορά Atom στα 200 ευρώ. Δεν πιστεύω ούτε και οι φανατικοί οπαδοί της Intel να ήθελαν κάτι τέτοιο.

ΥΓ για τον imhtsos: Σε τι διαφέρει το ότι η Microsoft έβαζε τον Internet Explorer προεγκατεστημένο στα Windows με την Google που σε αναγκάζει να κάνεις google account / gmail / google+ ... για να έχεις Chrome ή Android;

ΥΓ2: Για το facebook υπάρχει κυρίως twitter και ίσως το Google+ που το έχουν γλυτώσει από την δαγκάνα του μονοπωλίου...

Προφανώς δεν μπορουμε,το θέμα είναι οτι η google δεν μονοπωλεί.Σύμφωνα με τη wikipedia:

"Μονοπώλιο ονομάζεται η κατάσταση στην αγορά, κατά την οποία ένα αγαθό ή μια υπηρεσία προσφέρεται μόνο από μια επιχείρηση".

Κάτι που δεν ισχύει σ'αυτή την περίπτωση.Η microsoft απ την άλλη λειτουργούσε σε άλλα επιπεδα ανήθυκου ανταγωνισμού αγοραζε εταιρίες και κώδικες αβέρτα,κυριολεκτικά δεν άφηνε καμία άλλη εταιρία να μπει στον κλάδο,καποιοι λενε και για απειλες σε αλλες εταιρίες προσωπα κτλ.Ίσως και η google σε πολύ μικρότερο βαθμό έχει κάνει κάποια απο αυτά.Αυτό ομως που σίγουρα ξεχωρίζει τις 2 εταιρίες είναι οτι η μία βασίζεται στις τακτικές αυτές και η άλλη στο ίδιο της το προιόν...

Τέλος να πω οτι και γω βρίσκω ανυσηχυτικο τον βαθμό επιροής και δύναμης που έχει αποκτήσει η google,αλλα ισως κάνω και λίγο συνειδητά την πάπια.Ο λόγος είναι απλος.Ολες οι υπηρεσίες της Google είναι δωρεάν.Αυτό σπρώχνει εμπορικές εταιρίες να διαθέσουν καποια προιόντα τους τζάμπα για να ανταγωνιστούν.Και επίσης ρίχνει και τις τιμές σε προιόντα που δέν διατείθονται δωρεάν.Νομίζω μπορείς να δείς απειρα παραδείγματα για το παραπάνω.Σόρρυ για την ορθογραφία δεν την παλεύω πραγματικα...

Δημοσ.
Προφανώς δεν μπορουμε,το θέμα είναι οτι η google δεν μονοπωλεί

η google δεν μονοπωλει;

http://www.karmasnack.com/about/search-engine-market-share/

EHxuE.png

http://www.alexa.com/siteinfo/google.com#

5Dido.png

η MS ειχε καταδικαστει ως μονοπωλιο στην PC Desktop αγορα,επειδη το λειτουργικο της κατειχε το 85% της αγορας.

Το γεγονος οτι η Google δεν εχει περασει ακομη απο αναλογη δικη για καταχρηση της μονοπωλιακης της εξουσιας,ισως οφειλεται:

Το παιχνιδι αναμεσε σε αυτες τις IT mega-corps δεν εχει χοντρυνει ακομη για τα καλα.Η MS τωρα ξυπνησε και αρχισε να εφαρμοζει την επεκτατικη της στρατηγικη.

η Google εχει φερθει πονηρα και χρησιμοποιησε το open source software σε συνδυασμο με τις δωρεαν υπηρεσιες της, ως Δουρειο Ιππο τροπο για να εδραιωσει

την κυριαρχια της και σε αλλες αγορες.

Οι σχεσεις της με τις μυστικες υπηρεσιες της αμερικης,ισως την δινουν για την ωρα ενα ατυπο νομικο ασυλο.

Ολες οι υπηρεσίες της Google είναι δωρεάν.

οπως ηταν δωρεαν και το Google Translate? :rolleyes:

Επισκέπτης
Δημοσ.

η google δεν μονοπωλει;

"Μονοπώλιο ονομάζεται η κατάσταση στην αγορά, κατά την οποία ένα αγαθό ή μια υπηρεσία προσφέρεται μόνο από μια επιχείρηση".

(wikipedia)

Σε αυτό απάντα οχι στα ποσοστά στα οποία έχω ήδη συμφωνήσει οτι είναι ανησυχητικά.Διαφωνείς με τον όρισμό μου?Η οτι υπάρχουν και αλλες επιχειρήσεις που προσφέρουν το προιον?

H microsoft καταδικάστηκε για τις τακτικες της το ποσοστό ηταν απλα το αποτέλεσμα αυτων των τακτικών.

οπως ηταν δωρεαν και το Google Translate? :rolleyes:

Μόλις τώρα το χρησιμοποίησα...Λές η χρέωση να έρχεται με τη ΔΕΗ τώρα τελευταία που είναι και της μόδας?

Δημοσ.

H microsoft καταδικάστηκε για τις τακτικες της το ποσοστό ηταν απλα το αποτέλεσμα αυτων των τακτικών.

Δηλαδή για να καταλάβω, η Microsoft πέτυχε επειδή χρησιμοποιούσε μονοπωλιακές τακτικές ενώ η Google τα κάνει όλα με την μαγκιά και ανωτερότητά των προϊόντων της;

Επισκέπτης
Δημοσ.

Δηλαδή για να καταλάβω, η Microsoft πέτυχε επειδή χρησιμοποιούσε μονοπωλιακές τακτικές ενώ η Google τα κάνει όλα με την μαγκιά και ανωτερότητά των προϊόντων της;

Βασικά ΝΑΙ!Δεν είναι 100% ετσι αλλα αυτή ειναι η ουσία!Η google αυτή τη στιγμή έχει την καλύτερη μηχανή αναζήτησης,το καλύτερο email,το καλύτερο "video sharing website"(youtube) και αυτά είναι μόνο τα πράγματα που απλα θεωρείται ευραίως αποδεκτό οτι είναι καλύτερα.Οι υπολοιπες 100 υπηρεσίες της(όλες δωρεαν) είναι και αυτες ολοκληρωμένα προιόντα που ανταγωνίζονται στα ίσια αντίστοιχα εμπορικά.Μαγκιά?Πες το οπως θες,δεν νομίζω όμως οτι κάποια περίεργη "μονοπολιακή τακτική της google" εμπόδισε τη microsoft να φτιάξει την γαμάτη μηχανή αναζήτησης που θα ανταγωνιστέι στα ίσια την google.

Δημοσ.

Βασικά ΝΑΙ!Δεν είναι 100% ετσι αλλα αυτή ειναι η ουσία!Η google αυτή τη στιγμή έχει την καλύτερη μηχανή αναζήτησης,το καλύτερο email,το καλύτερο "video sharing website"(youtube) και αυτά είναι μόνο τα πράγματα που απλα θεωρείται ευραίως αποδεκτό οτι είναι καλύτερα.Οι υπολοιπες 100 υπηρεσίες της(όλες δωρεαν) είναι και αυτες ολοκληρωμένα προιόντα που ανταγωνίζονται στα ίσια αντίστοιχα εμπορικά.Μαγκιά?Πες το οπως θες,δεν νομίζω όμως οτι κάποια περίεργη "μονοπολιακή τακτική της google" εμπόδισε τη microsoft να φτιάξει την γαμάτη μηχανή αναζήτησης που θα ανταγωνιστέι στα ίσια την google.

Δεν διαφωνώ με αυτά που λες για την Google. Απλώς νομίζω πως αδικείς την Microsoft. Δε μπορεί, κάτι θα είχαν τα Windows για να πιάσουν τόσο πολύ, δε νομίζεις; Κάποια πλεονεκτήματα θα είχαν ο Internet Explorer, το Microsoft Office, το Flight Simulator και το Age of Empires, έτσι;

Όσο και να προσπαθήσεις να πείσεις τον εαυτό σου για το αντίθετο, η Microsoft έχει βγάλει καλό λογισμικό και έφτασε εκεί που έφτασε πρώτα λόγω αυτού.

Το θέμα είναι πως κρατιέσαι στην κορυφή. Και αυτό είναι το στάδιο στο οποίο έχει μπεί η Google το οποίο θυμίζει κάπως την Microsoft. Ενοποίηση των υπηρεσιών κτλ.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Δεν διαφωνώ με αυτά που λες για την Google. Απλώς νομίζω πως αδικείς την Microsoft. Δε μπορεί, κάτι θα είχαν τα Windows για να πιάσουν τόσο πολύ, δε νομίζεις; Κάποια πλεονεκτήματα θα είχαν ο Internet Explorer, το Microsoft Office, το Flight Simulator και το Age of Empires, έτσι;

Όσο και να προσπαθήσεις να πείσεις τον εαυτό σου για το αντίθετο, η Microsoft έχει βγάλει καλό λογισμικό και έφτασε εκεί που έφτασε πρώτα λόγω αυτού.

Το θέμα είναι πως κρατιέσαι στην κορυφή. Και αυτό είναι το στάδιο στο οποίο έχει μπεί η Google το οποίο θυμίζει κάπως την Microsoft. Ενοποίηση των υπηρεσιών κτλ.

Αμα μπεις στο διπλανό θέμα με το windows phone θα με πείς Microsoft fanboy.Προσπαθώ να "αδικώ" τη microsoft μονο οπου "με παίρνει".Και συγκεκρυμένα με παίρνει στο λειτουργικό της.

Παιχνίδια όπως το Flight Simulator και το Age of Empires έχουν το respect μου οπως και το office αλλά ο βασικός άξονας της εταιρίας ήταν και είναι τα Windows.Έχουμε λοιπον τις τελευταίες 5 εκδόσεις windows(για τα 8 δεν έχω ολοκήρωμένη αποψη ακομα) να πάνε σαν τρενάκι του alou.

Windows 98:Nice.

Windows 2000:Η μεγαλήτερη πατατα λειτουργικου στην ιστορία(μεχρι να ερθουν τα vista).

Windows Xp:Nice.

Windows vista:Ο current κατοχος της χρυσης πατάτας.

Windows 7:Αισθητη βελτίωση(απ τον πάτο δηλαδή)...

Οπότε παρόλο οτι το προιον της micro πηγαινε σαν τρενακι το μερίδιο αγοράς της πήγαινε πιο σταθερά και απο hmmm...

Κάτι αντίστοιχο δεν θα συνέβαινε με τη google κατα τη γνώμη μου.Τη στιγμή που νιώσω οτι η microsoft έχει καλύτερη αναζήτηση απ τη google(η οτι η google πετάει πατάτες) έχω βάλει το bing προεπιλεγμένη μηχανή και νομίζω το ίδιο θα κάνει και μεγάλο μερος της αγοράς,το ίδιο ισχύει για τη συντριπτική πλεοψηφία των googlo-υπηρεσιών.Και εκει φαίνεται η διαφορά των 2 για μένα.Προφανώς συμφωνώ με όσα λες για "Ενοποίηση των υπηρεσιών κτλ. " και επαυξάνω.Επίσης είμαι σίγουρος οτι θέλεις να κλωτσίσεις τη google στα ******* οσο το θέλω και γω καθε φορά που πετάγεται ο "αφελής όρος" google account στη μάπα μου σαν καραμέλα γέυση ξερατού. :-(

Δημοσ.

Αρχικά αναφέρεται ότι στα αποτελέσματα αναζήτησης η Google ξεχωρίζει τους συνδέσμους προς τις δικές της υπηρεσίες όπως είναι το Maps, το images και το news, γεγονός που θεωρείται ως εσφαλμένη προώθηση των προϊόντων της.

Αν googlάρω mail παντως βγάζει το yahoo πρώτο.

Δημοσ.

Και συγκεκρυμένα με παίρνει στο λειτουργικό της.

Παιχνίδια όπως το Flight Simulator και το Age of Empires έχουν το respect μου οπως και το office αλλά ο βασικός άξονας της εταιρίας ήταν και είναι τα Windows.Έχουμε λοιπον τις τελευταίες 5 εκδόσεις windows(για τα 8 δεν έχω ολοκήρωμένη αποψη ακομα) να πάνε σαν τρενάκι του alou.

Windows 98:Nice.

Windows 2000:Η μεγαλήτερη πατατα λειτουργικου στην ιστορία(μεχρι να ερθουν τα vista).

Windows Xp:Nice.

Windows vista:Ο current κατοχος της χρυσης πατάτας.

Windows 7:Αισθητη βελτίωση(απ τον πάτο δηλαδή)...

Αγνοείς 10+ χρόνια ιστορίας των Windows όμως. Σε αυτά τα 10+ χρόνια κάτι έγινε και η Microsoft έφτασε εκεί που έφτασε.

Οπότε παρόλο οτι το προιον της micro πηγαινε σαν τρενακι το μερίδιο αγοράς της πήγαινε πιο σταθερά και απο hmmm...

Κάτι αντίστοιχο δεν θα συνέβαινε με τη google κατα τη γνώμη μου.Τη στιγμή που νιώσω οτι η microsoft έχει καλύτερη αναζήτηση απ τη google(η οτι η google πετάει πατάτες) έχω βάλει το bing προεπιλεγμένη μηχανή και νομίζω το ίδιο θα κάνει και μεγάλο μερος της αγοράς,το ίδιο ισχύει για τη συντριπτική πλεοψηφία των googlo-υπηρεσιών.Και εκει φαίνεται η διαφορά των 2 για μένα.

Οι υποθέσεις για το μέλλον δεν θεωρούνται βάσιμο επιχείρημα. Το γεγονός είναι πως η Google έχει κάποιες σαφείς ομοιότητες με την Microsoft στο πως κινείται. Έκανε επιτυχία χάρη στα προϊόντα της και τώρα προσπαθεί να κρατηθεί στην κορυφή. Μέσα στην προσπάθεια, καταφεύγει σε μονοπωλιακές τακτικές μέσω της ενοποίησης των υπηρεσιών(διαφήμιση μεταξύ των προϊόντων κτλ/προεπιλεγμένος browser κτλ) και της αγοράς μικρότερων εταιριών(Google/Microsoft), εκμεταλλευόμενη την πρωτιά της σε κάποιον πολύ σημαντικό τομέα(μηχανή αναζήτησης/λειτουργικό σύστημα). Ακριβώς ότι έκανε και η Microsoft δηλαδή. Και το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Άπειρα κέρδη και κυνήγι από τις επιτροπές ανταγωνισμού. ;)

Επισκέπτης
Δημοσ.

Αγνοείς 10+ χρόνια ιστορίας των Windows όμως. Σε αυτά τα 10+ χρόνια κάτι έγινε και η Microsoft έφτασε εκεί που έφτασε.

Οι υποθέσεις για το μέλλον δεν θεωρούνται βάσιμο επιχείρημα......

Οι υποθέσεις για το μέλλον είναι το καλύτερο επιχείρημα που έχουμε.Χωρίς υποθέσεις δεν φτανουμε σε κανένα συμπέρασμα όταν μιλαμε για το μέλλον.Τα 10 χρόνια δεν τα αγνoοώ απλά εξετάζω τα χρόνια που η microsoft ηταν/είναι στην κορυφή για να μπορώ να τη συγκρίνω με τη google και να έχει καποιον νοήμα αυτή η συγκριση.Σου είπα ήδη οτι συμφωνώ με οσα εγραψες μετα το "......".Και οι 2 εταιρίες φαίνεται να προσπαθούν να εκμεταλευτούν το μεριδιο τους με στόχο το μονοπωλειο,απλα η microsoft το έχει καταφέρει.Ενώ η google είτε γιατι δεν έχει εφαρμόσει το ίδιο επιθετικά τις τακτικες τις είτε γιατι η φυση της αγοράς δεν τις το επιτρέπει,δεν το έχει κάνει σε κανέναν τομέα ακόμα.

Δημοσ.

Τον τίτλο πότε θα τον αλλάξετε; Λέει το αντίθετο από το νόημα του κειμένου! :-D

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...