Προς το περιεχόμενο

Πορνεια (Εξαναγκαστικη,Κατ'επιλογην,Αιτια υπαρξης τους)


-nick-

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Με αφορμη τα τελευταια γεγονοτα και ενα αρκετα ενδιαφερον ποστ που βρηκα εδω

 

ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ, ΠΟΡΝΕΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

από ΒΙΛΧΕΛΜ ΡΑΪΧ 6:23, Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011 Παραθέτω μια απάντηση που " δεν είναι όντας προσκολλημένη σε φεμινιστικού τύπου εμμονές και σε χριστιανικής επίδρασης κριτικές πάνω σε τέτοια ζητήματα."

 

Η αρχική δημοσίευση δίνει αφορμή να ανοίξουμε αυτό το θέμα που αφορά καίρια την Ελλάδα --εδώ και χρόνια κέντρο της ΕυρωπαΙκής πορνείας ως το σημείο να έχει δεχτεί ακόμη και καταδικαστικές αποφάσεις από τον ΟΗΕ.

Ακροθιγώς λοιπόν έχω να θέσω τα εξής:

 

 

Το ζήτημα της σεξουαλικότητας ΔΕΝ είναι ένα πράγμα που είτε αποκτιέται με χρηματική συναλλαγή είτε χαρίζεται σαν δώρο όπως θα ήθελε ο σχολιαστής από πάνω να γινεται σε μια άλλη κοινωνία

 

αλλά κατεξοχήν μια ανθρώπινη σχέση, ανάγκη και λειτουργία.

 

 

Το ότι αυτή η σχέση, ανάγκη και λειτουργία εκφυλίστηκε εδώ και χιλιετίες σε μια εμπορική συναλλαγή έχει να κάνει ΚΑΙ με την σεξουαλική αθλιότητα που έφερε ο ταξικός πολιτισμός και με την γενικότερη υποδούλωση της γυναίκας και με την υποκρισία της νέας σεξουαλικής ηθικής που διαχώρισε το σεξ για την αναπαραγωγή και το σεξ για την ευχαριστηση.

 

Η ουσία είναι ότι η ανάδυση ενός νέου ιεραρχικού, πατριαρχικού και ταξικού πολιτισμού έφερε δραματικές αλλαγές στην σεξουαλικότητα των ανθρωπων, αλλαγές που ακόμη τις βιώνουμε παρόλες τις διαδοχικές σεξουαλικές επαναστάσεις που ξεκίνησαν στην δύση από το δεύτερο μισό του 20ου αιώνα.

 

Οι πιο βαθιές αλλαγές που έφερε ήταν στην ανατροφή των παιδιών και στον βίαιο χωρισμό των φύλων.

Ενώ η ανθρωπότητα στην προϊστορία της επέτρεπε την αναμιξη των φύλων και τα σεξουαλικά παιχνίδια μεταξύ των παιδιών, ξαφνικά και με τους νέους ταξικούς πολιτισμούς αυτό άλλαξε.

Στο εξής έγινε ο κανόνας τα παιδιά να περνάνε από μια βίαιη εξαναγκαστική διαπαιδαγώγιση όπου οι ξυλοδαρμοί και οι ταπεινώσεις ήταν ο κανόνας και ξαφνικά η φυσική παιδική σεξουαλικότητα (που ανακαλύφτηκε εκ νέου τον 20αιώνα από τον Φρόυντ) έγινε ντροπή και ταμπού.

Αυτό είχε τραγικές συνέπειες στην σεξουαλική ικανότητα των ανθρώπων που μεγαλώνοντας στην σεξουαλική στέρηση και ενοχή ανέπτυσσαν αρπακτικές και σαδιστικές τάσεις που η εξουσία εκμεταλλευόταν για να διεξάγει τους δικούς της πολέμους ή για να επιβάλει την δική της κυριαρχία...

 

Τα πραγματα χειροτέρευσαν ακόμη περισσότερο στην χριστιανική εποχή όταν καθαγιάστηκε ως η καλύτερη λύση, η σεξουαλική αποχή και η άρνηση των σεξουαλικών ορμών .

 

Η πορνεία σε αυτές τις πνιγερές συνθήκες ήταν και απαραίτητη και αναποφευκτη.

Όταν για τις περισσότερες γυναίκες προορισμός ήταν η παρθενία μέχρι τον γάμο και όταν η διπρόσωπη σεξουαλική ηθική πάντα αναγνώριζε στους άντρες περισσότερα σεξουαλικά δικαιωματα, μοιραία θα εμφανίζονταν γυναίκες που θα έδιναν επαγγελματικά σεξουαλικές υπηρεσίες σε μάζες σεξουαλικά στερημένων αντρών.

(και αν δεν υπήρχαν, πάντα οι πόλεμοι έδιναν το ελεύθερο σε άντρες να βιάζουν και να εκπορνέυουν μαζικά τις γυναίκες των κατακτημένων περιοχών...)

 

Η κατάσταση έφτασε έτσι ως τον 19ο αιώνα και την εμπέδωση του καπιταλισμού σε κάποιες περιοχές του πλανήτη.

Τότε η πορνεία μαζικοποιειται ακόμη περισσότερο και γίνεται επάγγελμα πρώτης επιλογής για παρα πολλές γυναίκες που αντιμετωπιζαν το φάσμα της εξαθλιωσης.

(αρκεί να δει κανείς τον τρομερό αριθμό πορνών που υπήρχε στο Λονδίνο τον 19ο αιώνα!Σχεδόν μία στις τρεις γυναίκες!)

 

Η υποκρισία όμως παρέμεινε και μάλιστα στην βικτωριανή εποχή έφτασε σε νέα ύψη.

 

Χρειάστηκε να έρθουμε στον 20ο αιώνα για να δούμε τα ζητήματα της σεξουαλικότητας να συζητούνται πιο ανοιχτα, ειλικρινά και θαρραλέα.

Τότε έγινε νοητό ότι και οι γυναίκες έχουν ερωτική ζωή και οργασμό

και ότι το σεξ δεν είναι απλά για την αναπαραγωγή.

Τότε επίσης αναδύθηκε με διαφορετικό τρόπο το ζήτημα του έρωτα ως κάτι που δεν είναι ανταγωνιστικό αλλα συμπληρωματικό με την σεξουαλική λειτουργία.

 

Κι όμως η πορνεία ακόμη παραμένει ανθιρή και πανταχού παρούσα!

Αυτό πώς εξηγείται;

 

Η εξήγηση είναι σύνθετη...

ΑΠό την μια όντας σε μια κοινωνία που αποτιμά τα πάντα με χρηματικούς όρους, η πορνεία --καθιστώντας και την σεξουαλική πράξη μια επιπλέον χρηματικη συναλλαγή-- λειτουργεί "φυσιολογικά" και εμπραγμάτως μέσα στο γενικότερο αλισβερίσι όπου όλα πωλούνται και αγοράζονται.

 

Από την άλλη η σεξουαλική αθλιότητα συνεχίζει να επικρατεί παρότι είναι κάπως μειωμένη σε σχέση με παλιότερα.

Ειδικά στην ελλάδα, οι πρώτες "γνώσεις" για την σεξουαλικότητα αποκτιούνται μέσω της πορνογραφίας και από πολύ μικρές ηλικίες.

Η εκπαίδευση έχει εξοστρακίσει το όλο θέμα σαν ταμπού και καθόλου δεν το θίγει.(ενώ ξέρει μια χαρά να θίγει το θέμα του θανάτου και της θρησκειας...)

Ο εφηβικός έρωτας συνεχίζεται να αντιμετωπίζεται με καχυποψία και οι περισσότεροι έφηβοι-όντας σε ένα στερημένο σεξουαλικά περιβάλλον που έχει πνίξει ή παραμορφώσει τις ορμές τους- αναζητούν το σεξ στα μπουρδέλα αν είναι αρσενικοί ή απλά επιλέγουν την σεξουαλική αποχή αν είναι θηλυκοί.

 

Γενικότερα πάρα πολλοί άνθρωποι βιώνουν μια τραγωδία.

Έχοντας χάσει την φυσικότητα τους από μικροί, γεμάτοι με απωθημένα και σεξουαλική πείνα, αρκετά άσχημοι πια για να έχουν αυτοπεποιθηση ότι θα ζήσουν έναν μεγάλο έρωτα,

επιλέγουν τις υπηρεσίες της οργανωμένης πορνείας για να εκφορτίσουν κάπως τις ορμές τους.

 

Αυτα από την πλευρά της ζήτησης των υπηρεσιών πορνείας.

 

ΑΠό την πλευρά της προσφοράς τα πράγματα είναι ακόμη πιο μπερδεμένα.

ΌΠως έδεξε και η τρομερή ταινία (Λίλια για πάντα) και όπως ξέρουμε και από πολλές καταγγελίες που έχουν γίνει εδώ, υπάρχουν όντως φρικτά κυκλώματα (στα οποία ανακατεύονται και μπάτσοι) που παγιδεύουν, απαγάγουν και εκπορνεύουν με την χειρότερη βία γυναίκες και τις κάνουν με το ζόρι πόρνες.

Εδω δεν πρόκειται για "επάγγελμα" αλλά για φρικτή κατάσταση υποδούλωσης που δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση να είναι ανεκτή.

Και μακάρι το αναρχικό κίνημα να είχε στοχοποιησει αυτα τα κυκλώματα όσο θα επρεπε(στα οποια πρωτοστατούν κυρίως αλλά όχι μόνο ντόπιοι...) και να ελευθερωνε έτσι τις σκλαβωμένες γυναίκες.

 

Υπάρχουν όμως και πόρνες που για άλλους λόγους (οικονομικής εξαθλιωσης, οικογενειακής παράδοσης κλπ) εμφανίζονται να εξασκουν την πορνεία από επιλογή τους.

Ας μην παραπλιανόμαστε από αυτό!

Όσο "εθελοντική" ειναι η μισθωτη σκλαβια αλλο τόσο "εθελοντικό" και περισσότερο είναι η εθελοντικη πορνεία.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει (και εφόσον αυτές δεν δουλευουον υποχρεωτικα για καποιο νταβά) ότι μπορεί κάποιος να τις υποχρεώσει να βγουν από αυτό το επάγγελμα (που εκτός από τον χρόνο, τούς σκοτώνει και το σώμα και την σεξουαλικότητα τους...) και ούτε ηθικολογίες χωρούν στην περίπτωση τους.

"Δικαίωμα" τους να το κάνουν όπως "δικαίωμα" είναι για τον κάθε μισθωτό ή ελεύθερο επαγγελματία να πουλάει όπως νομίζει τον χρόνο του για να ζήσει.

 

Όπως όμως μια πραγματική επανάσταση αλλάζει την μοιρα των μισθωτών έτσι θα αλλάξει και την δική τους μοίρα.

Στην διάρκεια της κομμούνας του παρισιού αλλά και στην διάρκεια της κομμουνας της βαρκελώνης,η πορνεία εξαφανίστηκε από τους δρόμους όχι γιατί κάποιος τους υποχρέωσε να σταματήσουν αυτό το επάγγελμα αλλά γιατί οι ίδιες το επέλεξαν.

 

Και να γυρίσουμε πάλι στα της σεξουαλικότητας.

Η σεξουαλικότητα (είτε ετεροφυλοφιλη είτε ομοφυλοφιλη) είναι γενικά ακρωτηριασμένη, πνιγμένη, παραμορφωμένη, διασυρμένη και απωθημένη ακριβώς γιατί αν δεν ήταν όλα αυτά οι άνθρωποι θα ήταν πολύ περισσότερο ευτυχισμένοι, ελεύθεροι και ικανοποιημένοι.

 

Οι περισσότεροι άνθρωποι ακόμη και τώρα δεν έχουν οργαστική ικανότητα και συνδέουν την λειτουργία του οργασμού με την ικανότητα τους να χύνουν αν είναι αρσενικοι ή να υγραίνονται αν είναι θηλυκοί.

 

Η ίδια όμως η λειτουργία του οργασμού προαπαιτεί ένα έυκαμπτο --ελευθερο από άκαμπτες και μόνιμες θωρακίσεις-- σώμα,

ένα σώμα που έχει κατοχυρώσει την ικανότητα του να αναπνέει βαθιά και αισθαντικά (και όχι ρηχά και αυτοματικά)

ένα σώμα που από την γέννηση του έχει αφεθεί να εκφράζεται ελεύθερα και συγκινησιακά χωρίς περιορισμούς, διαδοχικά ΜΗ, παράλογες απαγορεύσεις και ενοχικά σύνδρομα.

 

ΤΟΤΕ ένα τέτοιο σώμα μπορεί να αφεθεί τόσο ώστε να βιώσει την οργαστική λειτουργία ως απώλεια συνείδησης και υπέρτατη ευχαρίστησης και μετά να απολαύσει την υπέρτατη χαλάρωση που αυτό συνεπάγεται.

 

Και αυτό είναι εφικτό όταν υπάρχει αμοιβαία συναισθηματική τρυφερότητα και πάθος, και όχι όταν βλέπεις το άλλο σώμα σαν ένα σκεύος ηδονής που θα κάνεις την "δουλειά" σου και θα φύγεις.

 

Στην πραγματικότητα, η φυσική σεξουαλικότητα δεν μπορεί να διαχωριστεί από τα φυσικά συναισθήματα αγάπης και έρωτα και γιαυτό οι ερωτευμένοι όταν απολαμβάνουν αμοιβαία την αισθαντικότητα τους είναι οι πιο ζηλευτοι και ευτυχισμένοι άνθρωποι!

 

Γενικά στα θέματα της σεξουαλικότητας είμαστε όλοι λίγο-πολύ κομπλεξικοί καθώς μεγαλώσαμε σε αντισεξουαλικές κοινωνίες που από την μια ταύτισαν το σεξ με την πορνικότητα και από την άλλη θεωρησαν φυσιολογική την σεξουαλική αποχή...

 

Για το σεξουαλικό ζήτημα τα περίσσότερα τα γνωρίζουμε από το τρομερό έργο του Βίλχελμ Ράιχ σε βιβλία του όπως "η σεξουαλική επανάσταση", "τα παιδιά του μέλλοντος", "η ανάλυση του χαρακτήρα","η λειτουργία του οργασμού"

Ό,τι κι αν ισχυριζεται η σημερινή μηχανιστική επιστήμη, η σεξουαλικητα είναι κατεξοχήν βιοφυσική και μετά βιοχημική...

 

Ο Ράιχ έχει παρεξηγηθεί από τους ομοφυλοφιλους(που ποτέ τους δεν του συγχώρεσαν ότι ήταν ετεροφυλοφιλος...)

αλλά ήταν αυτός που στην δύση υπερασπιστηκε τους νόμους της ρώσικης επανάστασης που απελευθερωσαν την ομοφυλοφιλια(και επισης ο πρώτος που κατήγγειλε ως φρικτή οπισθοδρομιση την κατάργηση αυτών των νόμων στην σταλινική εποχή)

αυτός που μόνος του από τους ψυχαναλυτές δεν θεωρούσε την ομοφυλοφιλια ασθένεια όταν ο ομοφυλοφιλος απολαμβάνει την σεξουαλικότητα του χωρίς να ενοχλεί κανέναν,

κι αυτός που ασχολήθηκε κυρίως με την παθογένεια της ετεροφυλοφιλης σεξουαλικότητας (και όταν αυτή εκφυλιζόταν σε σαδισμό, αρπακτικότητα, βιασμό, ψυχρότητα, ανικανοτητα κλπ)

 

Επίσης ήταν ο πρώτος που υπεράσπισε τις πόρνες από τις ηθικιστικες επιθέσεις και είχε καταδείξει τις οικονομικές και σεξουαλικές συνθήκες που έκαναν την πορνεία αναπόφευκτη...(αλλά και τους όρους μιας νέας βιοκοινωνικής επανάστασης που θα την καθιστούσε άχρηστη...)

 

Καλό είναι ως αναρχικοι να μελετησουμε προσεκτικά και κριτικά το έργο του καθώς ειδικά στο ζήτημα της σεξουαλικότητας, αυτό το έργο είναι ακόμη αναντικατάστατο.

 

 

Προς το παρον απλα παραθετω καποια σημεια που προσωπικα δινω εμφαση και θεωρω αξιοσημειωτα, περιμενω συζητηση και αντεπιχειρηματα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 73
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Ήμασταν είμαστε και θα είμαστε πολυγαμικά όντα. Επίσης λόγω φύσης το σεξ αποτελεί ένα πολύ συμαντικό μέρος της ζωής μας.

 

Το επάγγελμα της ιεροδουλίας για μένα ειναι καθόλα σεβαστό.

Αν κάποιος άνθρωπος το επιλέγει, σημαίνει πως σκοπός του είναι να προσφέρει σεξουαλική απόλαυση σε άλλους με το ανάλογο αντίτιμο.

Το ότι η θρησκεία ή μάλλον η κοινωνία γενικότερα μας έχει κάνει πουριτανούς είναι ένα ζήτημα που σηκώνει μεγάλη συζήτηση. Σε πολλά θέματα είμαστε πουριτανοί και ΕΙΔΙΚΑ οι άντρες που τους θεωρώ πολύ πιό απαιτητικούς απ τις γυναίκες και καθόλους θαραλέους (πάντα πιστεύω πως η γυναίκα ειναι περισσότερο φιλελεύθερη απ τον Μ.Ο. των ανδρων)

 

Μας έχει μείνει στερεότυπο όταν βλεπουμε μια κοπέλα που της αρέσει το σεξ να την ονομάζουμε "πουτ..." σε αντίθεση με τον άντρα που είναι μάγκας.

 

Διαφωνω σε ένα πράγμα με το κείμενο (και σε πολλά άλλα, απλά αυτό μου χτυπησε το μάτι)

Ο εφηβικός έρωτας συνεχίζεται να αντιμετωπίζεται με καχυποψία και οι περισσότεροι έφηβοι-όντας σε ένα στερημένο σεξουαλικά περιβάλλον που έχει πνίξει ή παραμορφώσει τις ορμές τους- αναζητούν το σεξ στα μπουρδέλα αν είναι αρσενικοί ή απλά επιλέγουν την σεξουαλική αποχή αν είναι θηλυκοί.

Στο 1980 ζει ο συγγραφέας? Δεν έχει καταλάβει πως τώρα οι έφηβοι κάνουν σεξ αβέρτα?

 

ΠΟΛΥ ωραίο θέμα παρεπιπτόντος. Μπράβο Νick. :-D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

το αρθρο/ποστ εχει σε καποια σημεια δικιο οσο αφορα τον πουριτανισμο και την σεξουαλικη καταπιεση. απο την αλλη θεωρω οτι η πορνεια ηταν ειναι και θα ειναι αναγκαια οσο σεξουαλικα απελευθερομενη κι αν γινει η κοινωνια μας. παντα θα υπαρχουν ανθρωποι σε σεξουαλικη πενεια (καθολα βολικα το ποστ μιλαει μονο για την γυναικεια πορνεια κι οχι και για την αντρικη η οποια ειναι μικροτερη μεν αλλα παντα υπαρκτη δε) οι οποιοι δεν θα βρισκουν διαθεσιμο παρτενερ.

 

υγ δεν ειμαι υπερ της παρανομης πορνειας (θυματα trafficking και αλλα παρατραγουδα), υπαρχουν ανθρωποι που συνειδητα διαλεγουν αυτο το επαγγελμα και τηρουν ολους τους κανονες.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

@ Cossutius. κοιτα εγω γυρω στο 2000 ημουν γυμνασιο και λιγα παιδια ειχαν σεξουαλικες επαφες. Ακομα και στο λυκειο, πιο πολυ λογια ηταν, ολοι μιλαγανε για γαμησια αλλα και παλι περισσοτεροι ηταν οι παρθενοι-ες απο αυτους που χαν εμπειριες. Και οπως και να χει, οντως στις μερες μας οι νεοι εινια πιο "απελευθερωμενοι" αλλα και παλι καποια αρρωστημενα και αντιφατικα προτυπα κια νοοτροπιες εξακολουθουν να υπαρχουν. Χαρακτηριστικο αυτο που ειπες για την 'πουτανα' και αλλα πολλα. Η πατριαρχικη διπροσωπη μαλακια "ο αντρας γαμιας και η γυναικα παρθενα" ή το "παρθενα και πουτανα" εξακολοθουν να υπαρχουν λιγο/πολυ.

 

Το σεξ εινια παντου στις τηλεορασεις και το ιντερνετ αλλα εξακολουθει να ειναι ταμπου ,με οτι συνεπαγεται αυτο.

 

Εβα εγω δεν το θεωρω καθολου μεμπτο αν ειναι συνειδητη επιλογη της γυναικας. Το θεμα εινια ομως οτι ευστοχα το θετει ο αρθογραφος : Η επιλογη αυτης της εργασιας εινια τοσο θελημενη οσο του χαμαλη που κουβαλαει εμπορευματα σε καποια αποθηκη. Σε σεξουαλικα απελευθερωμενη κοινωνια η πορνεια αν οχι πληρως απουσα θα ειναι υπερβολικα μειωμενη. Ομως σε μια κοινωνια χωρις χρημα (ναι προφανως ειναι εντελως ουτοπικο για τα σημερινα δεδομενα) δεν θα υπαρχει η εννοια του εμπορευματος ειτε αυτο αφορα τα γεννητικα μας οργανα, ειτε την χειρωνακτικη δυναμη,τις γνωσεις μας και τις δεξιοτητες μας.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

-nick- τα παιδιά το 1980 αλλά και εσείς το 2000 δεν είχατε αυτό τον τεράστιο βομβαρδισμό που υφίσταται πλέον η νέα γενιά.

Γενικά ειναι πολύ πιο απελευθερωμένοι...

 

(Που ειναι ο benign να μας τα πει καλύτερα:-P :-))

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

το μονο σιγουρο ειναι οτι εχουν βγαλει πολλα λεφτα οσοι/οσες ασχολουνται...

 

το κοινωνικο κομματι πως διαολο φτανουν να κανουν σεξ χωρις προφυλακτικο με εκδιδομενη δεν το σχολιαζω καν.(για το στορυ με το aids)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κοιταξε θεωρω δεδομένο πως αν δεν είχαμε εκδιδόμενες/ους, θα είχαμε πολλούς βιασμούς ή πολλά νεύρα. :mrgreen:

Εξού και ο σεβασμός μου στο συγκεκριμένο επάγγελμα. :mrgreen:

 

Το γεγονος οτι η πολιτεία δεν ασχολήθηκε τόσα χρόνια με το συγκεκριμένο ευαίσθητο θέμα ανήκει σε άλλη κουβέντα που δυστηχως εχει να κάνει με τη γενικη αδιαφορία του κράτους με τη κοινωνία.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Προφανώς η πορνεία σε ένα μεγάλο ποσοστό των περιπτώσεων, είναι κατ' επιλογήν επάγγελμα. Απο εκεί και πέρα η σεξουαλική καταπίεση του 21ου αιώνα, δεν έχει άμεσα σχέση με την πορνεία, αφού είναι το αρχαιότερο επάγγελμα και δεν σχετίζεται με τα όποια νέα δεδομένα έχουν προκύψει στα σεξουαλικά ζητήματα τα τελευταία 100 χρόνια.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Προφανώς η πορνεία σε ένα μεγάλο ποσοστό των περιπτώσεων, είναι κατ' επιλογήν επάγγελμα.

 

Αυτο που το βασιζεις? Γιατι εγω θα λεγα οτι σε μικρο ποσοστο των περιπτωσεων ειναι κατ'επιλογην.

 

Οσο για το αρχαιοτερο επαγγελμα, μηπως απο αρχαιοτερο της πορνης ειναι αυτο του μαστρωπου? Επισης, ακομα και στην αρχαιοτητα (αρχαια ελλαδα, απω ανατολη) δεν ηταν το ιδιο η τοτε πορνεια με την τωρα. Οι συσχετισμοι ηταν αρκετα διαφορετικοι απο τα λιγα που ξερω.

 

Η σεξουαλικη καταπιεση σχετιζεται καθως απο τη στιγμη που τα κυριαρχα ηθη θελανε πχ τη γυναικα παρθενα μεχρι το γαμο, υπηρχε στερηση . Ετσι υπηρχε τεραστια ζητηση για γυναικες "ελευθερων ηθων" ωστε να εκτονωνονται οι αντρες καθως αυτοι δεν..ηταν παρθενοι μεχρι τον γαμο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αυτο που το βασιζεις? Γιατι εγω θα λεγα οτι σε μικρο ποσοστο των περιπτωσεων ειναι κατ'επιλογην.

 

Γιατί την φτώχεια μπορείς να την αποφύγεις με χίλιες δυο δουλειές. Απλά οι γυναίκες εκμεταλλεύονται την φύση τους, και την απελπισία των ανδρών για quick bucks.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

-nick- τα παιδιά το 1980 αλλά και εσείς το 2000 δεν είχατε αυτό τον τεράστιο βομβαρδισμό που υφίσταται πλέον η νέα γενιά.

Γενικά ειναι πολύ πιο απελευθερωμένοι...

 

(Που ειναι ο benign να μας τα πει καλύτερα:-P :-))

 

Σε αυτο το λεπτο θεμα δεν μπορω να πω πολλα γιατι εχω αρκετους/ες μαθητες/τριες που γραφονται στο insomnia (κυριως απο μεγαλυτερες ταξεις αλλα και απο μικρες)ξερουν το username μου και θα αρχισουν τα πειραγματα στο φροντιστηριο.:fear:

 

Σε γενικες γραμμες παντως για τους νεους,υπαρχει συναισθηματικοτητα και ελευθερο πνευμα στις σχεσεις,αλλα η ελλειψη ιδανικων και ο μηδενισμος/υλισμος που εχει επιβαλει το καπιταλιστικο συστημα τονιζει ιδιαιτερα το εγω,ειναι μικροτερη η τρυφεροτητα και το πραγματικο ενδιαφερον για τον αλλο.Σαν αποτελεσμα υπαρχει στροφη και εμφαση στην εμφανιση και λιγοτερο στην μορφωση και στην πνευματικοτητα.

Εισαι πιο ''hot'' αν ντυνεσαι εξυπνα και εχεις κορμαρα,παρα αν διαβαζεις ποιηση,φιλοσοφια η εχεις πολιτικες η γενικα πνευματικες ανησυχιες.

Οι τωρινοι πνευματικοι νεοι το εχουν ριξει στο gaming και εκει βρισκουν ενα καταφυγιο που τους απομακρυνει εστω προσωρινα απο την πεζη πραγματικοτητα.Συζητανε για ''εξυπνα'' games ,κυριως rpg η adventures τον συμβολισμο τους η την αλληγορια τους και ειναι συνηθως τυποι ντροπαλοι που δεν αρεσουν στις κοπελες ειτε γιατι ειναι παραμελημενοι εμφανισιακα ειτε γιατι φαινονται σε αυτες ''γραφικοι''.

 

Σχετικα με την πορνεια,προσωπικα την θεωρω παντα εκμεταλευση,ακομη και αν καποιες γυναικες νομιζουν οτι ειναι θεμα επιλογης τους.Ειναι καταλοιπο της πατριαρχικης,καπιταλιστικης νοοτροπιας που εχει καλλιεργηθει στα δυο φυλα εδω και αιωνες και της κακης κοινωνικης θεσης που ειχε και εχει η γυναικα που μονο επιφαση ισοτητας της εχουν δωσει και οχι πραγματικη.Για αυτο στα μπουρδελα η συντριπτικη πλειοψηφια ειναι γυναικες και οχι ανδρες ενω στο μεγαλυτερο μπουρδελο της χωρας(αυτο στην πλατεια Συνταγματος) τα πραγματα ειναι αντιστροφως αναλογα.

 

Συγνωμη για την επιφανειακη αναλυση αλλα δεν εχω πολυ διαθεση αυτες τις μερες.(Ενεκα η πολιτικοοικονομικη κατασταση που βιωνουμε.)

Επεξ/σία από benign
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γιατί την φτώχεια μπορείς να την αποφύγεις με χίλιες δυο δουλειές. Απλά οι γυναίκες εκμεταλλεύονται την φύση τους, και την απελπισία των ανδρών για quick bucks.

 

Οι νταβαδες και τα κυκλωματα trafficking δεν μπαινουν ως παραμετροι ? Η σωματικη και ψυχολογικη βια ? κλπ κλπ ... Επισης αλλο φτωχεια αλλο να μην εχεις να φας και να εισαι και απροστατευτος(σκλαβοπαζαρα, παλιοτερα περισσοτερο απο ανατολικη ευρωπη,πλεον περισσοτερο απο αφρικη).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...