Cossutius. Δημοσ. 22 Μαΐου 2012 Δημοσ. 22 Μαΐου 2012 Επειδή έτυχε σήμερα να πέσει στα χέρια μου ερώτημα εργασίας από σχολείο και μου έκανε εντύπωση. Τι εννοεί ο ποιητής (καθηγητής εδω) "Να φτιάξετε το μίγμα Μάρκετινκ μιας εταιρείας". (δεν έχω καμία σχέση με πωλήσεις και λίγο που googλαρα μου έβγαλε τα γνωστά 4p (price, promotion,product, place τα οποία γνωρίζω από κάτι λίγα που είχαμε κάνει στη σχολή παλαιότερα-άσχετη με το θέμα εννοείτε). Τι υποτίθεται πως πρέπει να κάνει εδώ ο φοιτητής? Να κάνει ανάλυση της εταιρείας που θα διαλέξει? Να δει πως τιμολογούν, προωθούν ένα προϊόν?
zazik Δημοσ. 22 Μαΐου 2012 Δημοσ. 22 Μαΐου 2012 Τα 4Ps είναι αν η εταιρία πουλάει προιοντα. Εαν έχει υπηρεσιες , κοιτα τα 7Ps product = τι προιον πουλαει , συσκευασια , χρωμα κλπ κλπ...παραδειγμα η Αμιτα , τι προιοντα έχει κλπ κλπ price = τι τιμες πεζουνε στα προιοντα promotion = τι εχει κανει η Αμιτα για να προμοταρει τα προιοντα (motionistas events klp) place = Το distribution...που μπορώ να αγορασω τα προιοντα. κλπ κλπ κλπ
Cossutius. Δημοσ. 22 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 22 Μαΐου 2012 Ουσιαστικά δηλαδή θέλει ανάλυση αυτών των "p" βάση του προϊόντος της εταιρίας. Πχ αν η εταιρία πουλάει μπισκότα θέλει να κάνει ανάλυση στο τρόπο παρασκευής τους, στη ποικιλία τους, στις τιμές που τα πουλάνε, γιατι βάζουν αυτές τις τιμές, πως τα προωθούν, διαφημίζουν κτλ και εν τέλη που μπορει ο καταναλωτής να τα βρει (το αντιλαμβάνομαι σωστά?)
Dropsreef Δημοσ. 22 Μαΐου 2012 Δημοσ. 22 Μαΐου 2012 Άσε τα μπισκότα και πιάσε καμία αλυσίδα εστιατορίων για να σου βγει σε ένα λεπτό το θέμα. :ρρ Product, Price, Place, Promotion + people, physical evidence, process
Cossutius. Δημοσ. 22 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 22 Μαΐου 2012 χαχαχα..βρε δεν ειναι για μένα το θέμα (δεν ειμαι φοιτητής εδώ και χρόνια:-P ) Απλά προσπαθώ να καταλάβω τι ζητάει αυτός ο άνθρωπος (ο καθηγήτης). Τι θέλει να του αναλύσουν
zazik Δημοσ. 22 Μαΐου 2012 Δημοσ. 22 Μαΐου 2012 Δεν είναι τόσο απλο.... Πχ στο product πρεπει να πεις αν είναι tangible ή non-tangible... Και πολλά άλλα. Κατέβασε κανα βιβλίο , ή τίποτε σημειώσεις , το να κάνεις Μαρκετινγκ Plan δεν είναι τόσο απλο.
Physics_Rulez Δημοσ. 23 Μαΐου 2012 Δημοσ. 23 Μαΐου 2012 , αχ αυτό το μάρκετινγκ με τα 7p και τα 500f... Φάση αν δεν ξεκινάνε όλα από το ίδιο γράμμα δεν μπαίνουν σε βιβλίο που να χτυπάς τον κώλο σου κάτω
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα