__D3mIaN__ Δημοσ. 25 Μαΐου 2012 Δημοσ. 25 Μαΐου 2012 Γεια κ χαρα, προσπαθω να βοηθησω μια φιλη για μια πριμοδοτικη ασκηση στο οικονομικο πανεπιστημιο. Προκειται για ασκησεις οικονομετριας με τη χρηση προγραμματος EVIEWS 5. Εχουμε διωρια ως τη δευτερα και μας εμειναν αυτες οι 3 ασκησεις που δε ξερουμε πως να τις λυσουμε. Θα παραθεσω τα ερωτηματα ακολουθως: Ελπιζω καποιος εδω στο φορουμ να μπορει να βοηθησει... για περεταιρω επικοινωνια αν θελετε, στειλτε μου μηνυμα κινητο να σας καλεσουμε, ευχαριστω προκαταβολλικα.
Praetorianos Δημοσ. 25 Μαΐου 2012 Δημοσ. 25 Μαΐου 2012 Βάμβουκας? Αν ναι γκαντεμιά, είχα την παλιά μου εργασία κάπου στο σκληρό αλλά δεν μπορώ να την βρω τώρα. Αν κι έχω να αγγίξω το e-views μερικά χρόνια, οπότε δεν θυμάμαι τι αποτελέσματα δείχνει συνιστώ να γράψεις regression interpretation στο google να δεις πως θα αναλύεις αποτελέσματα παλινδρόμησης. Στο ερώτημα 13 για παράδειγμα φαντάζομαι θέλει να του εξηγήσεις τη σχέση του γάλακτος σε σχέση με τις ανεξάρτητες μεταβλητές, ποια είναι σημαντικότερη και τι ποσοστό εξηγούν, ενώ για την αυτοσυσχέτιση μπορώ να σκεφτώ ένα Durbin-Watson τεστ το οποίο θέλεις να έχει τιμές κοντά στο 2. Στο ερώτημα 14 θα του παρουσιάσεις τις τιμές του R2 και των t/F στατιστικών όπου και φαντάζομαι πάλι θα θέλει ένα σχολιασμό που να του δίνει να καταλάβει ότι ξέρετε να ερμηνεύετε δεδομένα. Στο ερώτημα 12 δεν θυμάμαι τι μετασχηματισμό μπορείς να κάνεις (τετράγωνο/ρίζα μήπως?) ώστε να πάρεις όσο το δυνατόν μεγαλύτερη εξήγηση (%) της εξαρτημένης από τις ανεξάρτητες μεταβλητές (μεγαλύτερο R2).
__D3mIaN__ Δημοσ. 25 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 25 Μαΐου 2012 Παρακαλω πολυ οπως γνωριζει κατι για τα παραπανω θεματα οπως βοηθησει. Οι απαντησεις του Praetorianos ηταν σημαντικες αλλα επειδη οι γνωσεις μας στο προγραμμα EVIEWS δεν ειναι καλες δε μπορουμε να καταλανουμε πολλα. Ελπιζω να βρεθει καποιος με ελαχιστη υπομονη να βοηθησει ουτως ωστες να καταφερουμε να παραδωσουμε την εργασια τη δευτερα... εν αναμονη λοιπον..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα