Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα

προς το τέλος του χρόνου θα μετακομίσω στο νέο μου σπίτι λόγο παντρειάς¨(

και σκέφτομαι να κάνω δίκτυο το σπίτι,ποιο utp καλώδιο είναι αρκετά καλό, από τι διάβασα προτείνουν cat6 ή cat6e και για μελλοντική χρήση αφού οι ταχύτητες αυξάνοντε συνεχώς.

Θα συνδεθούν 1 desktop και 2 λαπτοπ και επίσης το home cinema αφού υποστηρίζει DLNA.

Επίσης ένα αρκετά καλό switch(στα 100€ περιπου τα διαθέτω).

Ακούω προτάσεις

Ευχαριστω

Δημοσ.

Το cat5 σου προσφερει χαμηλο κοστος και ταχυτητες εως 100mbps, το cat6 σου προσφερει ταχυτητες εως 1gbit αλλα ειναι πιο ακριβο και μαζι με αυτο ειναι πιο ακριβος και ο εξοπλισμος που θα το πλαισιωσει (πριζες, switch, καρτες δικτυου στα μηχανηματα σου του 1gbps κλπ).

Ζητα προσφορες απο αυτον που θα σου κανει το δικτυο, συγκρινε τις τιμες, αξιολογησε τις με βαση τις αναγκες σου και επελεξε αν θα πας σε cat5 η cat6. Με τα τωρινα δεδομενα με 100mbps κανεις μια χαρα τη δουλεια σου, εκτος αν θες τιποτα extreme καταστασεις ή εχεις σκοπο να πλακωνεις το δικτυο σε file transfers μερα νυχτα.

Switch δεν μπορουμε να σου προτεινουμε καθως θα πρεπει να ξερουμε ποσα σημεια/πριζες δικτυου θα υπαρχουν μεσα στο σπιτι. Kαι φυσικα παιζει ρολο αν θα βαλεις cat5 η cat6 για την επιλογη του switch.

Aρα το πρωτο πραγμα ειναι να αποφασισεις με τι καλωδιο θα προχωρησεις.

Μετα ποσα σημεια δικτυου θα εχει το σπιτι.

Και μετα (optional αυτο αλλα θα βοηθησει σε πιο ολοκληρωμενη λυση) ποσα σημεια τηλεφωνου.

Δημοσ.

Φιλε μου δεν με ενδιαφέρει το κόστος απο την στιγμή που σκέφτομαι να με βγάλει και μελλοντικα.

Άρα θα πάω σε cat6 h cat6e(δεν ξερω ποιο ειναι καλυτερο).

Τώρα για το σπιτι υπολογίζω 8 άντε 10 μπρίζες δικτύου και 3 τηλεφώνου.

Ο ηλεκτρολόγος είναι φίλος και τις ενώσεις θα τις κάνω εγώ(γνωρίζω 5 πράματα από δικτυα απλά θέλω να ακούσω και γνώμες)¨)

Αυτο που με προβληματίζει είναι πως θα πιάσω τα 3 καλωδια τηλεφωνου σε ενα βυσμα.

Δημοσ.

Ο,τι πληρώνεις παίρνεις φίλε μου. Και όσο ανεβαίνεις κατηγορία τόσο καλύτερο το καλώδιο. Από CAT5e & πάνω είσαι καλυμμένος. Αφού δε σε απασχολεί το κόστος μπορείς να περάσεις σε CAT6 FTP. CAT6e ίσως είναι υπερβολή για οικιακό δίκτυο (υποστηρίζει διπλάσια συχνότητα μετάδοσης δεδομένων: 500MHz)

Αυτό με το τηλέφωνο δε το κατάλαβα...

..και... να ζήσετε!wink.gif

Δημοσ.

Φιλε μου δεν με ενδιαφέρει το κόστος απο την στιγμή που σκέφτομαι να με βγάλει και μελλοντικα.

Άρα θα πάω σε cat6 h cat6e(δεν ξερω ποιο ειναι καλυτερο).

Τώρα για το σπιτι υπολογίζω 8 άντε 10 μπρίζες δικτύου και 3 τηλεφώνου.

Ο ηλεκτρολόγος είναι φίλος και τις ενώσεις θα τις κάνω εγώ(γνωρίζω 5 πράματα από δικτυα απλά θέλω να ακούσω και γνώμες)¨)

Αυτο που με προβληματίζει είναι πως θα πιάσω τα 3 καλωδια τηλεφωνου σε ενα βυσμα.

Ωραια, αρα ξεκινας με cat6.

Στο θεμα του switch πας σε 16ρι rackmount αφου εισαι στις 8 εως 10 πριζες. Καλη και φθηνη περιπτωση ειναι αυτο http://www.skroutz.gr/s/328712/TP-LINK-16-Port-Gigabit-Switch.html

Eιναι rackmount βεβαια, και στην περιπτωση σου δε βλεπω ασχημο το ενδεχομενο μιας μικρης καμπινας αν υπαρχει χωρος.

Για το θεμα που ρωτας, θα περασεις τηλεφωνικες γραμμες στο σπιτι οι οποιες θα καταληγουν στην κεντρικη του ΟΤΕ. Εκει απλα θα "δεσεις" σωστα τις πολικοτητες. Δηλαδη στα 4 τηλεφωνικα καλωδια (3 σπιτιου + 1 ρουτερ + 1 ΟΤΕ) θα δεσεις τα συν και ξεχωριστα θα δεσεις τα πλην. Μπορεις επισης να φιλτραρεις την γραμμη σου σε εκεινο το σημειο ωστε να μη θες παντου και απο ενα φιλτρο.

Σκεψου και την περιπτωση του patch panel

Δημοσ.

Το switch καλο μου φαινετε,το rackmount δεν καταλαβα!!

Χώρος πολυς δεν υπάρχει μια μινι καμπίνα τι διαστασεις εχει?Δε μπορω να φτιάξω μια μινι ντουλαπα κι να τα βαλω όλα εκει μεσα?Απλα θα φαινετε ένα ντουλαπι μελαμινης!

Για τα τηλεφωνικα καλωδια το πιασα ;)

Επισης κατι που σκέφτηκα τωρα,αν καταργησω το υπάρχον καλωδιο απο το κουτι του οτε και περασω καινουργιο εξωτερικα cat6 utp δεν θα ναι καλυτερα οι μπαρουφες λεω.

Δημοσ.

Το switch καλο μου φαινετε,το rackmount δεν καταλαβα!!

Χώρος πολυς δεν υπάρχει μια μινι καμπίνα τι διαστασεις εχει?Δε μπορω να φτιάξω μια μινι ντουλαπα κι να τα βαλω όλα εκει μεσα?Απλα θα φαινετε ένα ντουλαπι μελαμινης!

Για τα τηλεφωνικα καλωδια το πιασα ;)

Επισης κατι που σκέφτηκα τωρα,αν καταργησω το υπάρχον καλωδιο απο το κουτι του οτε και περασω καινουργιο εξωτερικα cat6 utp δεν θα ναι καλυτερα οι μπαρουφες λεω.

rackmount σημαινει πως ειναι σχεδιασμενο για να τοποθετηθει σε καμπινα!

Mια καμπινα των 9U εχει γυρω στα 80 ευρω και οι διαστασεις ειναι 60Π x 40B x 50Y συνηθως.

Yπαρχουν και μικροτερες των 7U.

Το καλο ειναι οτι μπορεις εκει μεσα να στησεις τα παντα, αν φυσικα εχεις χωρο να τοποθετησεις καπου την καμπινα. Router/switch/τηλεφωνο/τροφοδοσιες τους κλπ.

Για το τελευταιο που ρωτας, οχι δεν αλλαζει κατι. Δεν ξερω κιολας αν εχεις δικαιωμα να επεμβεις στο εξωτερικο καλωδιο του ΟΤΕ. ΑΛλα δεν θα αλλαξει κατι.

Δημοσ.

Οι διαστασεις δεν μου κανουν δυστηχως,το βαθος με χαλαει κλεινει το χωρο.

Το εξωτερικο καλωδιο μπορω να επεμβω το ανεφερα επειδη το υπαρχον ειναι αρκετα παλιο 25 χρονια σιγουρα.

Δημοσ.

Οι διαστασεις δεν μου κανουν δυστηχως,το βαθος με χαλαει κλεινει το χωρο.

Το εξωτερικο καλωδιο μπορω να επεμβω το ανεφερα επειδη το υπαρχον ειναι αρκετα παλιο 25 χρονια σιγουρα.

Mην το φοβασαι το καλωδιο του ΟΤΕ. Αν υπαρχει προβλημα με αυτο θα το καταλαβεις αμεσως, αλλα χλωμο. Εκτος αν εχει εμφανεις φθορες εξωτερικα.

Εφοσον δεν σε παιρνει για καμπινα πρεπει να δεις πως και που θα τοποθετησεις το switch που ειναι rackmount. Ειναι αρκετα πιο μεγαλο απο τα συνηθισμενα switch.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...