Dklearhos Δημοσ. 26 Μαΐου 2012 Δημοσ. 26 Μαΐου 2012 Καλησπέρα παιδιά. Έχω την παρακάτω κάρτα asus ati EAH5570 silent 1GB DDR2 και θέλω να αυξήσω τα όρια του oc. Η μνήμη του είναι δυστυχώς DDR2 οπότε με κόβει αρκετα. Παρόλαυτα από 800 πάει στα 1100 φουλ σταθερή αλλά θέλω να την ανεβάσω και άλλο μόνο που έχω ήδη φτάσει στο όριο του bios. Από όσο είδα γίνεται με το RBE αλλά σε μία προηγούμενη προσπάθεια με μια ati 4650 την κατέστρεψα! Ευτυχώς μου την άλλαξαν επιτόπου και δεν είχα κάποιο θέμα. Τότε το update το είχα κάνει μέσω win και φοβάμαι να το ξανακάνω. Μήπως το update με dos είναι πιο ασφαλές? Αν ναι με πιο πρόγραμμα. Επίσης σκέφτομαι να ανεβάσω το vcore λίγο γιατί ο πυρήνας από 650 πάει μέχρι 780 και μετά γίνεται λίγο ασταθής. ΜΠορώ να ανεβάσω το voltage από το RBE ή είναι κλειδωμένο έτσι κ αλλιώς? Οποιαδήποτε ιδέα-γνώση ευπρόσδεκτη! Από θερμοκρασίες δεν έχω πρόβλημα καθώς πάνω από 52C δεν βλέπω με τίποτα(ψυκτρα γομάρι και ένας 12cm fan φυσάει από το πλάι) Ευχαριστώ.
Δεινόσαυρος Δημοσ. 26 Μαΐου 2012 Δημοσ. 26 Μαΐου 2012 Ποιός ο λόγος να κάνεις o/c σε τέτοια κάρτα? Έτσι κι αλλιώς τόσο ο πυρήνας της οσο και η υλοποίησή της δεν έχουν να κάνουν με επιδόσεις αλλά με ησυχία και μικρή κατανάλωση. Η κάρτα δεν έχει καν ανεμιστήρα οποτε γνώμη μου είναι να την αφήσεις όπως είναι. Ακόμα και να τα καταφέρεις, δεν θα κερδίσεις κάτι απτό, η κάρτα δεν κάνει για παιχνίδια.
Dklearhos Δημοσ. 26 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 26 Μαΐου 2012 ΤΟ ξέρω ότι η κάρτα είναι για το π...ος. Οι αναλύσεις που παίζω είναι 1280 οπότε τα περισσότερα παιχνίδα τα παίζω σχετικά καλά. Απλά θα ήθελα να την πουσάρω λίγο να πάω από το low στα medium settings. 'Κάποια' στιγμή θα την αλλάξω αλλά επειδή το 'κάποια' δεν ξέρω πότε θα είναι γι αυτό ρωτάω.
STORM1978 Δημοσ. 26 Μαΐου 2012 Δημοσ. 26 Μαΐου 2012 ΤΟ ξέρω ότι η κάρτα είναι για το π...ος. Οι αναλύσεις που παίζω είναι 1280 οπότε τα περισσότερα παιχνίδα τα παίζω σχετικά καλά. Απλά θα ήθελα να την πουσάρω λίγο να πάω από το low στα medium settings. 'Κάποια' στιγμή θα την αλλάξω αλλά επειδή το 'κάποια' δεν ξέρω πότε θα είναι γι αυτό ρωτάω. Δοκιμασε και το MSI AFTERBURNER. Μην ανυσηχεις κανει για ολες τις καρτες και οχι μονο της MSI. Εννοειτε ειναι μονο για oc και οχι αλλαγη bios το προγραμμα απλα σε καποιες καρτες σου δινει την επιλογη να ανεβασεις το voltage.
Δεινόσαυρος Δημοσ. 26 Μαΐου 2012 Δημοσ. 26 Μαΐου 2012 Ο επεξεργαστής σου ποιός είναι? Δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα γίνει αυτό που λες με τα settings. Μάλλον το αντίθετο θα έλεγα. Ενδεικτικά, αν και οι κάρτες δεν είναι ίδιες, σε μία 6870 με 100+ MHz πυρήνα και 100+ MHz μνήμες η διαφορά είναι από 3 έως 5 frames ανάλογα το παιχνίδι.
Dklearhos Δημοσ. 26 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 26 Μαΐου 2012 Ο επεξεργαστής σου ποιός είναι? Δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα γίνει αυτό που λες με τα settings. Μάλλον το αντίθετο θα έλεγα. Ενδεικτικά, αν και οι κάρτες δεν είναι ίδιες, σε μία 6870 με 100+ MHz πυρήνα και 100+ MHz μνήμες η διαφορά είναι από 3 έως 5 frames ανάλογα το παιχνίδι. Με το msi afterburner το έχω πάει τέρμα. Δεν πάει άλλο. και επίσης το voltage είναι κλειδωμένο γι αυτό ψάχνω τη λύση του bios. Γι αυτό που λες δεινόσαυρε τουλάχιστον σε μένα έχει μεγάλη διαφορα. Για παράδειγμα στο LOL όταν τα έχω όλα full έχω ~25fps αν κάνω oc το πυρήνα από 650->770 δεν παίρνω ούτε 1 frame. ΌΤαν όμως πάω την ραμ από 800->1100 πάω στα 38fps! Και επειδή η μνημη είναι ήδη τέρμα θέλω να την πάω και άλλο και να έχω καλύτερες επιδόσεις σε άλλα παιχνίδια.. Ο επεξεργαστής είναι amd 6000+ x2
Δεινόσαυρος Δημοσ. 26 Μαΐου 2012 Δημοσ. 26 Μαΐου 2012 Έχε υπόψιν σου ότι στο 90% των καρτών, οι μνήμες είναι αυτές που παραδίδουν πρώτο το πνεύμα. Για το LoL ειδικά δεν ξέρω, αλλά για βαρύτερα παιχνίδια ο επεξεργαστή σου δεν τραβάει σε τόσο χαμηλές αναλύσεις. Σου ξαναλέω ότι βρίσκω το όλο εγχείρημα τουλάιχστον τραγελαφικό αλλά καλή τύχη σε κάθε περίπτωση.
STORM1978 Δημοσ. 26 Μαΐου 2012 Δημοσ. 26 Μαΐου 2012 Με το msi afterburner το έχω πάει τέρμα. Δεν πάει άλλο. και επίσης το voltage είναι κλειδωμένο γι αυτό ψάχνω τη λύση του bios. Γι αυτό που λες δεινόσαυρε τουλάχιστον σε μένα έχει μεγάλη διαφορα. Για παράδειγμα στο LOL όταν τα έχω όλα full έχω ~25fps αν κάνω oc το πυρήνα από 650->770 δεν παίρνω ούτε 1 frame. ΌΤαν όμως πάω την ραμ από 800->1100 πάω στα 38fps! Και επειδή η μνημη είναι ήδη τέρμα θέλω να την πάω και άλλο και να έχω καλύτερες επιδόσεις σε άλλα παιχνίδια.. Ο επεξεργαστής είναι amd 6000+ x2 Οριστε πως μπορεις να ξεκλειδωσεις το voltage "we open up AfterBurner and free the card up from TDP restrictions first, so all the way up moves the Power Control settings slider towards 20%. και μετα κανεις αυτο που λεει παρακατω στο λινκ http://forums.guru3d.com/showthread.php?t=338906 "
Dklearhos Δημοσ. 26 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 26 Μαΐου 2012 Οριστε πως μπορεις να ξεκλειδωσεις το voltage "we open up AfterBurner and free the card up from TDP restrictions first, so all the way up moves the Power Control settings slider towards 20%. και μετα κανεις αυτο που λεει παρακατω στο λινκ http://forums.guru3d...ad.php?t=338906 " Μπα δε μου αύξησε καθόλου τα limits. Τέλοσπάντων μπορεί να βρώ τίποτα στο net.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα