Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας ,

Μένω στο Μόναχο εδώ και 6 μήνες , λόγω του ότι μαθαίνω γερμανικά εως να μπω στην σχολή που θέλω θεωρούμαι

μαθητής δηλαδή ενα άτομο χωρίς δουλειά και κάποιο εισόδημα , το εξής επίδομα δίνεται σε άτομα χωρίς δουλειά .(βοήθεια για την πληρωμή του σπιτιού -διατροφή)

Οταν πήγα και ρώτησα η τάδε υπάλληλος άρχισε να με ρωτάει ενα σωρό πράγματα , ήθελε φορολογικές δηλώσεις των γονιών μου όλα τα χαρτιά της τράπεζάς μου (κίνηση λογαριασμού ) , τηλέφωνο ιδιοκτήτη για να δει τι μου παρέχει στο σπίτι, πόσο πληρώνω κτλ.

Μετά απο αυτόν τον έλενχο μου είπε πως δεν γίνεται να πάρω επίδομα διότι το μόναχο είναι ακριβή πόλη και δεν γίνεται να με βοηθήσουν + ο,τι βγήκε καινούργιος ''νόμος'' ή ''εντολή'' για τους Ελληνες και τα επιδόματα λόγω της κρίσης και τις απατεωνιές που γίνονται .

Αν κάποιος έχει την παραμικρή ιδέα στο θέμα ας μου την πει .

Ευχαριστώ εκ των προτέρων .

Γιώργος Ζ.

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Φίλε μου τι έγινε τελικά ;;;

κρίμα που δεν είδα το μήνυμά σου πιο νωρίς

Σε αυτές τις ηλίθιες-ιους θα πηγαίνεις ΜΟΝΟ με συνοδεία για να έχεις μάρτυρα σε περίπτωση που σου κάνουν καμιά πατάτα

Για αυτήν την "νομοθεσία" για τους 'Ελληνες πρώτη φορά ακούω :confused: Μην πιστεύεις ότι σου λένε,συνήθως είναι όλες τους καραβλαμμένες που δουλεύουν εκεί και σου αραδιάζουν ένα σωρό ψέμματα για να μην σε πληρώνουν παραπάνω ;)

Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να μιλήσεις με δεύτερο και τρίτο άτομο από κει πέρα.

Επίσης κάποια στοιχεία δεν κάνει να στα ρωτήσει :angry:

Δημοσ.

Το επίδομα αυτό είναι για φοιτητές η για όποιον πάει μετανάστης;

γαμώτο τώρα είδα για την νέα νομοθεσία

όντως δεν δίνουν επίδομα πλέον για μετανάστες που ήρθαν αυτήν την εποχή

Για τους φοιτητές υπάρχει ενναλακτική λύση να πάρουν κάτι σαν δάνειο το οποίο ξεπληρώνουν μετά τις σπουδές

Δημοσ.

Βρες μια Beratung για μεταναστες (συμβουλευτικη) στην πολη, δεν μπορει, μεγαλη πολη ειναι θα εχει. Στην πολη που ειμαι εγω εχει. Εκει θα στα εξηγησουν ολα με το ν και το σ.

Ο νομος οντως αλλαξε για οσους εκαναν δηλωση (Anmeldung) νομιζω απο Δεκεμβρη 2011 και υστερα. Επανηλθε στην προ "ισονομιας ολων των πολιτων της ΕΕ" εποχη. Αυτο ακομα δεν ειναι γνωστο αλλα εχει ηδη περασει. Λαμβανουν κι αυτοι τα μετρα τους εν οψει του ηδη αυξανομενου κυματος νεων μεταναστων απο νοτια ευρωπη (ελλαδα και ισπανια κυριως)

Ασχημοι καιροι.

Σαν φοιτητης εχεις σαφως μεγαλυτερα προνομια σε ολους τους τομεις.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Εχω την εντυπωση οτι δινεται σε χαμηλομισθους εργαζομενους (κατω απο 1000 ευρω τον μηνα),Γερμανους ειτε μεταναστες.

Δημοσ.

@_hopelesscase_ για πες λεπτομέρειες αν γνωρίζεις

Αυτά που ειπα παραπανω, που εχουν ως αποτελεσμα οτι πλεον δεν δικαιουσαι επιδοματα και παροχες αν δεν εχεις εργαστει για 5 χρονια στη γερμανια --ενω με τον προηγουμενο νομο, ολοι οι πολιτες ΕΕ ισονομοι, ερχοσουν εδω ξεμπαρκος και με γραφειοκρατια λιγων μηνων μπορουσες να παιρνεις λεφτα απο προνοια για ανεργια, νοικι κτλ. ενω παραλληλα σε αναγκαζαν να κανεις αιτησεις για δουλειες.

Για φοιτητες ξερω οτι ειναι ευκολο να αποκτησουν αυτοματα ασφαλιση, συν οτι πολλες δουλειες που τρεχουν απευθυνονται μονο σε φοιτητες (προνομιακο καθεστως για εργοδοτες).

Γενικα η γραφειοκρατια ειναι τεραστια στη χωρα αυτη, και αρκετα αποθαρρυντικη προς τους νεο-εισερχομενους μεταναστες. Ειναι καλο να το γνωριζει οποιος σκοπευει να ερθει χωρις φοιτητικο στατους.

Δημοσ.

Να σας πω ρε παιδιά εγώ σπουδάζω εδώ ελλάδα αλλα είμαι δηλωμένος ότι μένω γερμανία 2007 (τότε όντως ήμουν εκεί) ο πατέρας μου είναι μόνιμος κάτοικος γερμανίας και κάνει εκεί φορολογική δήλωση και έχει σταθερή οικία το ίδιο και η μητέρα μου αλλα αυτή δεν κάνει δήλωση στην γερμανία νομίζω.

Λοιπόν επειδή σπουδάζω οι γονείς μου παίρνουν ένα επίδομα για τα παιδιά (kindergelt) είναι κάπου στα 180 euro κάθε μηνα

λέτε να δικαιούμαι και το συγκεκριμένο επίδομα ?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...